Dodaj do ulubionych

Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:23
Co wam pomogło odzyskac włosy, po tym jak wypadły ?
1 Jakie ampułki,wcierki, zioła, tabletki ?
2 Jak bardzo to pomogło, jaki procent włosów odzyskałyscie?
3 Po jakim czasie było widac efekty?
Piszcie ;)
Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.chello.pl 31.01.05, 21:36
      ja odzyskałam 100 procent, ale zajęło mi to dwa lata, alpicort E (na recepte),
      Anastim plus do mycia Anaphase i odzywka z tej serii (jest w aptece), witaminy
      multisal plus merz daje niezłe efekty, ale ogólnie zmieniaj je często
    • Gość: vikka dercos-vichy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:40
      stosuję,dość drogie,kuracja na m-c ok 150zł...czy wzmacnia....no niby tak,ale to
      chyba bardziej przez wmasowywanie zawartości ampułek a nie ich skład(w
      wiekszosci vitaminy,ten aminexil to też witamina)

jeśli sie zdecydujesz to kupuj podwójne opakowanie-to taka niby promocja:)

do tego witaminki:
      -skrzyp polny-do20zl
      -merz special(jak masz możliwosc to kupuj niemieckie,albo niech Ci ktos
      sprowadzi)-ok70zl

efekty 1-2mce:)
      • Gość: aga Re: dercos-vichy IP: *.chello.pl 31.01.05, 21:42
        mi po tym nie odrosły... żadnych efektów (włosy wypadły mi z powodu stresu i
        zaburzeń hormonalnych, jak również złego działania wątroby)
        • Gość: vikka Re: dercos-vichy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:48
          no na szczęście problemów z hormonami nie miałam:)
      • daggmara17 Re: dercos-vichy 08.02.05, 16:18
        Hej:) Mam pytanko... po tej kuracji naprawde widzisz efekty w postaci
        odrastania włosów? Bo ja juz powoli zaczynam wątpić w poprawe stanu moich
        włosów...:( pozdrawiam :)
    • emu27 Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? 31.01.05, 21:44
      Mi pomogła maseczka na włosy raz na tydzień: 2 żółtka + nafta kosmetyczna
      (łyżka stołowa). Na pół godziny przed kąpielą wcieram w skórę głowy, spłukuję
      chłodną wodą a potem normalnie myję.
      Ale generalnie na włosy największy wpływ ma odżywianie... (witaminy).
      Zrezygnuj też z farbowania przynajmniej na rok, dwa. Może to dla ciebie
      okropne, ale inaczej nie uda się. A mając 45 lat będziesz za to cieszyła się
      bujnymi włosami a nie wspomnieniem farb :)
      • Gość: vikka Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:50
        ja też nie farbuję,bo mój kolorek mi się bardzo
        podoba(szatynka?brunetka...chol era wie;)i wszystkie kumpele są zaskoczone,że
        takie mam naturalne:)
        • emu27 Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? 31.01.05, 22:23
          Ja też po latach eksperymentów powróciłam do naturalnego i jestem bardzo
          szczęśliwa - jest w modnym obecnie odcieniu (ciemny szatyn), nie mam problemów
          z dorostami no i jaki błysk włosa!
          A spostrzegłam też może banał, ale dopiero teraz do mnie dotarło - najlepiej
          wygląda sie w kolorze jak najbardziej zbliżonym do naturalnego.
          Ostatnio oglądałam zdjęcia z impery sprzed 3 lat i nie mogłam uwierzyć, że ta
          stara baba z blond włosami to ja.... :)
          • Gość: vikka Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:54
            no to fakt-jak jesteś naturalna szatynka,to oprawę oczu tez masz ciemną:)więc
            koszmarnie wyglądają przy tym blod włosy(w druga stronę-tak samo,z tym,ze
            blondynka to jeszcze może sobie henna przyciemnić brwi/rzęsy....a
            szatynka.....szkoda gadać)
    • Gość: ASIA Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 07:58
      Włosków nie farbuje, biore witamin baaaardzo duzo (az mam wrazenie ze za
      duzo ;), narazie uzywam Neril i wax, ale efektów za bardzo nie ma.
      Czekam na dalsze wypowiedzi, za te powyzsze rady bardzo dziekuje :P

Asia
      • Gość: ania Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:49
        Witaminy, ja jadłam merz special
        Kuracja Kerastase w ampułkach, ta mocno rozgrzewająca skórę głowy...
        • katija1 Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? 01.02.05, 10:03
          ja kilka lat meczyłam sie z powodu hormonów. w koncu zaczełam brac diane35. po
          2 latach mam znowu burzę włosów. nic nie wypada (ponad norme). do tego szampon
          dermesa, witaminki, raz w tygodniu maseczka - jajko, oliwa z oliwek, rycyna.
          • justa_79 Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? 01.02.05, 11:40
            szampon Dermesa czy Dermena? bo Dermesa to chyba do stóp :)
          • chicaelectronica do katji 01.02.05, 12:53
            a odstawiłaś już dianę?
            • katija1 Re: do katji 01.02.05, 13:13
              nie, nie odstawiłam. biore juz 2 lata. nie widze powodów dla których miałabym
              ją odstawić.
              do justy - tak, dermene, nie dermese-czeski bład
              • Gość: ja Re: do katji IP: *.chello.pl 02.02.05, 15:39
                pytam bo ja tez biore diane od ok 2 lat i wszystko jest super ale słyszałam ze
                długie stosowanie masakruje wątrobę i żółądek a po odstawieniu dla odmiany
                strasznie psuje się cera i włosy
                • katija1 Re: do katji 02.02.05, 15:40
                  kazdy reaguje inaczej.
                  a jesli chodzi o wątrobe to trzeba robic próby wątrobowe.
                  k
    • Gość: ASIA Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:40
      A tak chciałam zapytac jeszcze o ten Neril. Pomaga? Bo ja dopiero zaczełam
      stosowac ...
      Asia
      • eunika1980 Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? 02.02.05, 11:59
        ponoc bardzo dobry jest tez wax mozna go kupic w aptece .jest do włosów
        ciemnych i bląd.sprawdzony.
        • Gość: Asia Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:27
          Wax juz uzywam ;)
          • eunika1980 Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? 02.02.05, 15:32
            wax trzeba długo używac ale mojej ciotce naprawde pomógł.odrosły jej i do tej
            pory używa tak dla zmocnienia.
      • Gość: aga Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.chello.pl 02.02.05, 15:41
        neril jest ok ale przy tłutych włosach no i na przemian z czyms silniejszym jak
        alpicort e albo anastim. a od czego ci wypadły.
        ps mnie wax w ogóle nie pomógł i dostalam po nim łupieżu
        • Gość: Asia Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:01
          sama nie wiem po czym wypadały , chyba po gwałtownym schudnieciu, i zaraz po
          tym zrobieniu trwałj, potem zrobiło sie chyba łojtokowe zapalenie skóry głowy,
          ( ogólnie cos ze skóra głowy było nie tak :( trwało to w sumie 2 lata. Teraz
          juz prawie nie wypadaja ( chyba , o ile to nie autosugestia ;)
          Asia
          • Gość: aga Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.chello.pl 02.02.05, 16:44
            no to opis podobny jak u mnie, ja brałam multisal, magne b6 i merz po jednej
            tabletce, używałam produktów z serii anastim firmy ducray i wcierki najpierw
            alpicort (na łojotok) potem alpicort E co trzeci dzień na zmiane z aanastim i
            nerilem, myłam glowę anaphase
            • Gość: Asia Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 17:28
              HEY Aga !
              Ale odrosły Ci włoski, ta ?
              Asia
              • Gość: aga Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.chello.pl 02.02.05, 19:14
                odrosły odrosły, praktycznie 100 % . Zbadaj sobie najlepiej też hormony
                • Gość: gogo Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 02.02.05, 20:09
                  a czy te plyny do wcierania sa na recepte ?
                  • Gość: aga Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.chello.pl 02.02.05, 20:52
                    alpicort i alpicort E sa na receptę, anastim nie, kosztują ok 40 zł
                    • Gość: gogo Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 02.02.05, 21:25
                      Dzieki ! i prosze powiedz mi jeszcze czy badanie hormonow - zleca lekarz
                      rodzinny czy specjalista np. ginekolog ? jest płatne ? i z czego sie je robi
                      (krew ? ) czy trzeba sie do nich jakos przygotowac ??
                      Dzieki i sorki ale naprawde nie wiem ! ;-(
                      • Gość: aga Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.chello.pl 02.02.05, 21:34
                        przygotowac sie nie trzeba, nawet mozna jeść przedtem, zleca endokrynolog bo
                        najlepiej zrobić badanie zaówno h. płciowych jak i tarczycy. Jeżeli masz
                        skierowanie od rodzinnego do państwowego endokrynologa to można to zrobić
                        bezpłatnie
                        • Gość: gogo Re: Co sprawi ze wlosy beda ODRASTAC ? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 02.02.05, 21:40
                          wiesz ! Dzieki wielkie ! bardzo mi pomoglas - nawet nie pomyslalam nigdy ze to
                          moze byc u mnie od hormonow - a moze tak wlasnie bedzie - zobacze ;-))
                          w koncu troche mialam roznych komplikacji - moze to skutki tamtego ? Dzieki
                          jeszcze raz !!!
                        • Gość: Asia do Agi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 07:49
                          Jezeli robiłam sobie badania krwi, tarczycy, i mam je w normie, to mozliwe ze
                          powodem wypadania sa te hormony płciowe
                          Asia
                          • Gość: Asia Re: do Agi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:00
                            up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka