Gość: Nati IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 13:31 Wiele dobrego słyszałam o ćwiczeniach Weidera. Czy któraś z dziewczyn próbowała tego treningu ? Jakie osiągnęła wyniki ? Oto one: www.sfd.pl/temat144665/strona30/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 06.02.05, 13:44 na forum "mama cud" dziewczyny to ćwiczą i opisują wyniki, wątek przeważnie na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola s. Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 14:55 Po przeczytaniu zachwytow nad tym treningiem bardzo chcialam go wyprobowac, ale niestety po chyba 6 dniach juz nie dalam rady trzymac sie harmonogramu :). jednak wydaje mi sie, ze nawet wykonywanie tego treningu z mniejsza iloscia powtorzen naprawde duzo daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:20 jakie to są te cudowne ćwiczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.05, 19:47 a gdzie moge zobaczyc jak te cwiczenia wygladaja??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 06.02.05, 19:56 No przeciez macie link w pierwszym poscie :)))) Swoja droga, to te cwiczenia sa dosyc zabijajace, mimo ze z opisu wydaja sie byc ot, takie sobie zwykle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia60011 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 06.02.05, 20:10 ale tam jest tylko forum,tez chcialabym zobaczyc te cwiczenia Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 06.02.05, 20:15 Raaaacja, no to podaje link bezposredni: tutaj To tez jest forum, ale wlasnie tam sa opisane te cudowne cwiczenia ;) i do tego sa takie schematyczne rysuneczki, tylko doczytajcie do konca :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia60011 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 06.02.05, 20:20 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 23:31 dziewczyny te cwiczenia tez sa na stronie www.kulturysta.com,ale po pierwsze to one sa nie do przejscia tzn. sama nie próbowałam ale tak słyszałam,a po drugie to czy taka kratka na brzuchu u kobiety naprawde wam sie podoba?? Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 06.02.05, 23:34 Zanim dojdzie sie do czekoladki (tak mowie na kratke na brzuchu), to najpierw trzeba spalic tluszczyk. Bo sama czekoladka u kobiet nie bardzo mi sie podoba :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.aster.pl 07.02.05, 00:01 Kurde nie moge wejsc na te strony.Te linki nie chca mi sie otworzyc. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ankajak Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 29.03.05, 17:36 dziewczyny nam kratka nie grozi bo tylko faceci maja mozliwosc takiego rozwijania sie miesni brzucha. a te kobiety ktore maja kratke "sa" poprostu na meskich hormonach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati kochane dziewczęta ... IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 07.02.05, 06:01 Dziewczyny ten zestaw ćwiczeń spala tłuszczyk (czyt. likwiduje oponke), nie robi kraty na brzuchu. Bez przesady ! Tylko u osób ją już posiadających (czyt. kulturystów) robi się ona więcej widoczna. To fakt ! Podobno te ćwiczenia są zabijające, ale cóż się nie robi dla urody ... ja spróbuje, co mi szkodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carrera2003 Re: kochane dziewczęta ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 09:53 a mi się nie otwiera ta stronka :((( A bardzo chcę zobaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: kochane dziewczęta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:32 www.kulturysta.com/forum.php?page=&cmd=show&id=23167&category=1 prosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:30 Dziewczyny te ćwiczenia są naprawdę ciężkie, zaczęłam wczoraj, dziś drugi dzień. Nie jest łatwo. mam nadzieję że przynajmniej efekty będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:36 dziewczyny taki trening nie spala tłuszczu tylko wyrabia miesnie brzucha!,trezba najpierw spalic tłuszczyk,aerobami,a potem go cwiczyc.A poza tym, brzuchy z kratka sa przeciez takie niekobiece...ładnie wygladaja gdy maja tylko taki zarys po bokach,przynajmniej ja tak sadze:)pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:55 a poza tym dziewczyny to niewiem czy wiecie ale od cwiczenia brzucha moze zaniknac wciecie w talii,ja własnie zauwazyłam u siebie cos takiego:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 07.02.05, 14:14 bo trzeba również ćwiczyć mięśnie talii. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 07.02.05, 14:23 Zadałam kiedyś to pytanie trenerce i oto co odpowiedziała: żeby nie zanikała talia, należy ćwiczyć tylko mięśnie proste brzucha, nie zaś skośne (więc odpadają brzuszki ze skrętami), natomiast talię trzeba rozciągać, np. pochylając się na stojąco w jeden/drugi bok z wyciągniętą ręką. Bo talia zanika przez to, że rozrastają się mięśnie skośne brzucha. Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:40 tak,wiem,juz nie cwicze skosnych,pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 07.02.05, 16:52 jesteście pewne? bo ja kilka lat temu czytałam wywiad z Bojarską w TS i mówiła o błędach popełnianych w treningu. Jednym z nich było ćwiczenie tylko mięśni prostych, a nie skośnych. Mówiła właśnie, zeby cwiczyc skośne, zeby była talia. I teraz juz sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_ha Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.computerplus.krakow.pl / *.multisoft.com.pl 07.02.05, 18:22 robilam kiedys te cwiczenia regularnie calkowicie przypadkowo(zobaczylam w tv i spodobaly mi sie:) i musze przyznac ze daja bardzo dobre rezultaty. poza tym fajne jest to ze nie zabieraja duzo czasu. ja robilam je zawsze w trakcie ogladania wiadomosci:)))) polecam. ka_ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka hula hop natalię osy IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:22 Na talię osy polecam hula hop. Trzeba napełnić hula ho piaskiem i ćwiczyć codziennie, po jakieś pół godziny.troszkę to boli, ale systematyczność i wytrwałość przynosi spektakularne efekty. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: hula hop natalię osy 07.02.05, 19:48 jeśli ktos ćwiczy "rekreacyjnie" to powinien ćwiczyć wszystkie mięśnie brzucha i skośne i proste, to nie jest takie proste i z dnia na dzień nie łapie się takiej masy w mięsniach brzucha że znika talia, a swoją drogą to i ja spróbuję bo ostatnio strasznie sobie odpuściłam i już widzę negatywne efekty kto się przyłączy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportsmenka ja! ja sie przyłaczam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:09 ino se wydrukuje i jazdaa z tym. od soboty cwicze regularnie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati ja też, ja też IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:27 Oczywiście ja też się skuszę na te ćwiczenia, tylko czekam na odpowiedni czas ... Coś nie mogę się zabrać ! :) Mam zamiar wstawać pół godziny wcześniej, niż wstaje do pracy i wio ... Najlepsze efekty są na czczo. No i po porannym prysznicu nie będzie tyle zakwasów. Kobitki do dzieła ! Mam propozycję: opisujcie w tym poście swój każdy dzień, jak się czujecie, jakie widać efekty itp, itd, a przede wszystkim musimy się wspierać laseczki DO DZIEŁA KOBIETY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agmusz Re: ja też, ja też 07.02.05, 20:54 Dzisiaj ćwiczyłam po raz pierwszy. Troche tępa jestem i nie do końca wiem jak to ćwiczenie 5 robić. Może któraś jest bardzije rozgarnięta i mi wytłumaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: ja też, ja też 07.02.05, 20:56 oki, ja zaczynam od jutra z rana też przed śniadaniem, będę w miarę możliwości opisywać wszystkie stany ducha i ciała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata odradzam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:06 dziewczyny!no co wy! te cwiczenia sa naprawde ciezkie,sama nie próbowałam ale słyszałam opinie.Zeby to przejsc trzeba byc juz naprawde wprawionym a poza tym lepiej sie najpierw nastawic na aeroby!wiecie chyba jak brzydko wyglada nawet umiesniony brzuch obrosniety tłuszczem:)wtedy miesnie tak "odstaja",to raz,a dwa to smiesznie wyglada kratka na brzuchu jesli reszta nie jest tak dobrze umiesniona :)no niewiem...ale wierze ze wam sie uda,pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osia Re: odradzam.... IP: *.echostar.pl 07.02.05, 23:19 też chciałam ćwiczyć ale juz nie wiem.Na pewno nie chcę mieć kratki. Chcę spalić troche efektów mojego zpuszczenia sie czyli troszkę tłuszczyku i potem kształtowac mięsnie.Ale teraz boje sie, ze tluszczyk zostanie, mięsnie się rozbudują i będzie jeszcze gorzej. może jest na tym forum jakiś profesjonalista, ale ktos kto to przetestował i może coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: odradzam.... 07.02.05, 23:25 specjalisci od tego sa na www.kulturysta.com,tam wiele osób tego próbowało,nieweim z jakim skutkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: odradzam.... 07.02.05, 23:29 Nie wiem, ale na tzw. 'cłlopski rozum' to kratkę można sobie wyrobić, owszem, ale chyba nie na mięśniach obrośniętych tłuszczem. Wszystkie ćwiczenia najpierw spalają chyba tkankę tłuszczową, a osobom z tłuszczykiem na brzuchu to raczej do kratki daleko (z autopsji - ćwiczylam takie szaleństwa, akurat nie te, ale też zabijajace, przez pół roku i kratki niet, tłuszczyku toże niet)... Ale specjalistką w sumie nie jestem, więc mogę się mylić. O ile pamiętam, to trening ten jest polecany również na spalenie tłuszczu na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: odradzam.... 07.02.05, 23:34 hmmm..o ile mi wiadomo to tłuszcz spala sie tylko przez aeroby... Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: odradzam.... 07.02.05, 23:43 No ale to wlasnie taki jest trening :) Nazywa sie nawet >>AEROBICZNA "szóstka" Weidera<<. Cytuje ze strony: "Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: odradzam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:53 okej,zwracam honor:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: odradzam.... IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 05:54 Brawo smee ! Chociaż jedna, co dokładnie przeczytała na co jest ten trening. Jeszcze raz powtarzam: ten trening spala tłusz, jeżeli go masz. Natomiast jeżeli masz płaski brzuch (bez oponki), wyrobisz sobie mięśnie (czyt. kratke). Sama sobie możesz powiedzieć stop! Kiedy zauważysz, że już wystarczy lub, że za bardzo rzeźbisz mięśnie. Dzięki smee za bystrość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: odradzam.... 08.02.05, 07:27 kiedys gdy miałam więcej czasu trenowałam 4 razy w tygodniu, 2 razy aeroby, 2 razy trening siłowy + czasami basen. więc czasami wychodziło że ćwiczyłam 5 razy w tygoniu i oprócz szczupełej sylwetki nie mam jakiejś góry mięśni; więc bez obaw. Aby zbudować mięśnie nie wystarczą tylko ćwiczenia (szczególnie u kobiety) ale potrzebna jest odpowiednia wysokobiałkowa dieta. i jeszcze jedno warto przed treningiem siłowym rozgrzać ciało aerobami i tłuszcz napewno się szybciej spali ale same ćwiczenia siłowe na małym obciążeniu z dużą iolścią powtórzeń także spalaja tłuszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek 1 dzień 08.02.05, 07:52 właśnie wykonałam ćwiczenia, było ok w 5 ćwiczeniu chodzi o to żeby nie kłaśc nóg na podłogę po każdym uniesieniu klatki i skręcie ale żeby robic to ciągiem, szybko dynamicznie, skręt w lewo, skręt w prawo nogi jak w rowerku na przemian. kojarzy mi się to z jakims rambo:D nie umiem opisac bardziej obrazowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agmusz Re: 1 dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:15 Kurde, jaki skręt? Czy mam w tym ćwiczeniu skręcać tułów tzn. łokieć prawy do lewej nogi? Czy chodzi, żeby szybko prawy łokieć do prawego kolana, lewy do lewego? Dzieki i pozdrawiam tłumok agmusz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: 1 dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:29 a gdzie widzisz skret przy "prawy łokiec do prawego kolana":)?,miesnie skosne- to skrety prawy łokiec-lewe kolano i na odwrót, z tym ze łokcie maja byc odchylone w tył!tzn.na boki a nie w przodzie,pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
agmusz Re: 1 dzień 08.02.05, 14:40 Dzieki. Ale nie widzę w opisie na stronie sfd w ćwiczeniu 5 nic na temat skrętu:) W ćwiczeniu 3 też ten skręt ma być? Tępa jak sanki w maju jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: 1 dzień 08.02.05, 14:51 www.kulturysta.com/forum.php?page=&cmd=show&id=23167&category=1 moze spróbuj tu ,na kulturyscie,ps.wcale nie jestes tepa bo to jest dosc skomplikowane,pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi-bi Dzien 41 :) IP: 62.111.139.* 14.03.05, 23:00 Jjjuhu!! Jeszcze tylko jutro i koniec!Jestem z siebie dumna:)Kiedy zaczynalam cwiczyc A6W wszyscy w kolo pukali sie wczolo i mowili "akurat..hehe..nie wytrzymasz,zwariowalas!" i co?Jest dosc cięzko,zwlaszcza przy 22-24 powtorzeniach,ale robiąc wiczenia z zamknietymi oczami jakos mniej sie meczylam (to raczej autosugestia,ale wazne ze dzialalo!).Brzuch nabral troche ksztaltow,ale nie mam "kratki",ale raczej najbardziej widoczne sa skosne mięsnie - o to mi chodzilo:)Poza tym jestem dosc szczupla i robilam te cwiczenia nie po to,zeby zrzucic zbędne sadelko,ale zeby utrzymac brzuch w dobrej formie.Jadlam przy tym doslownie wszystko,2-3 snickersy itd..przynajmniej nie mialam wyrzutow ze jem i nic nie robie:) Wierze,ze Wam sie uda!Tzymam kciuki!Ja dalam rade to i Wy tez!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ankajak Re: ja też, ja też 29.03.05, 20:45 a ja slyszalam ze nie powinno sie cwiczyc na czczo bo wtedy spalaja sie miesnie a nie tluszcz... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati wyżej ... IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 09.02.05, 06:12 Wyżej, wyżej co by nam pościk nie zaginął !!! I jak dziewczynki, działacie ??? Który dzień, jak się czujecie ??? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: wyżej ... 09.02.05, 06:16 właśnie piję kawę a po kawie będą brzuszki, miało być niby zupełnie naczczo ale kawa nie zaszkodzi. czuję leciutki zakwas w środkowej partii brzucha ale raczej nie po tych ćwiczeniach tylko po tym że wczoraj wymęczyłam się na siłowni pozdrawiam i ćwiczyć nie obijać się;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.ls.net.pl 09.02.05, 08:05 ja chcialam zaczac od wczorja ale nie bardzo zrozumialam te cwiczenia dlatego zaczynam od dzisiaj 3majcie za mnie kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.ls.net.pl 09.02.05, 08:20 a dziewczyny nie znlazlyscie gdzies moze podobnego treningu ale na uda bo czuje ze takim czyms by je ladnie wypalilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadia Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 09:24 Nie doczytalam ile razy dziennie powinno sie wykonywac te cwiczenia???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.ls.net.pl 09.02.05, 11:32 codziennie tak jak w instrukcji czyli z kazdym dniem wiecej powtorzen lub serii tam jest rozpiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.echostar.pl 09.02.05, 11:34 Dziewczyny proszę opisujcie swoje spostrzeżenia. ja też zaczynam, ale w przyszłym tygodniu. Piszcie proszę jak idzie i czy jest cięzko, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.ls.net.pl 09.02.05, 11:58 ja wczoraj probowalam al enie moglam sie polapac wiec zaczelam od dzis jak na razie nie jest tak zle z opisow myslalam ze bedzie gorzej tyle ze sie obawiam co bedzie pozniej jak zwiekszy sie ilosc serii i powtorzen to juz chyba tak latwo mi nie pojdzie ale na jednym forum pisali ze kobiety jak nie daja rady to nie powinny az tyle robic tzn trzeba robic tyle ile sie da bo to jest bardziej trening dla mezczyzn a wiadomo ze oni sa silniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wyżej IP: *.stk.net.pl 09.02.05, 17:37 Dziewczyny na stronie 61 są bardzo obrazowo przedstawione instrukcje ćwiczeń, tak, że od razu wiadomo jak się do nich zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.ls.net.pl 10.02.05, 07:52 dzis drugi dzien jakos to przyzylam i to calkiem niezle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:06 gdzie jest ta strona 61? przeczytalam post z wielkim zainteresowaniem, chce zaczac. jesli zacznie sie teraz jest szansa ze do wiosny brzuch zacznie wygladac jak czlowiek, a jak przyjdzie lato bedzie mozna paradowac po plazy. az milo pomyslec... pozdrawiam dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:14 jeszcze jedno pytanie, pomyslicie pewnie ze jakas nierozgarnieta jestem. jest napisane: 2 serie po 6 powtorzen. czy to znaczy ze najpierw robimy jedna serie po 6 i za chwile druga po szesc? czy w kazdej serii zwiekszamy dwukrotnie liczbe powtorzen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.ls.net.pl 10.02.05, 18:43 tzn ze kazde cwiczenie robisz po kolei 6 razy (lub 12 bo jesli nie ida 2 nogi rownoczesnie to trzeba na kazda zrobic po 6)czyli pierwsze cwiczenie 6 razy przechodzisz do drugiego trzeciego itd a pozniej 2 seria czyli drugi raz to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 12:24 up! up! bo warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greatkania Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:58 dzisiaj zaczynam ćwiczenia!!! to już postanowione tylko gorzej bedzie to wykonać w praktyce. :((( jestem szczupłą osobą ale niestety nie mam wyćwiczonego brzucha więc czas nad tym popracować. Dołączam się dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
agmusz chyba coś nie tak 10.02.05, 21:03 Kurcze, dzisiaj dzień 4. Ja cos robię chyba źle, bo 1.boli mnie szyja przy ćwiczeniu 1,2,6 2. wcale nie mam zakwasów- na początku miałam ale teraz juz nie. A i pytanie czy te łokcie w ćwiczeniach 3 i 4 to mają być skierowane do nóg czy odchylone na bok? Dziewczyny jakie macie odczucia przy tych ćwiczenaich? Bardzo się męczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Re: chyba coś nie tak 10.02.05, 22:23 Hej! Ja dziś zaliczyłam 14 dzięn czyli po 12 powtórzeń. Ćwiczenia łączę z dietką więc brzuch spada. A przy moich prawie 90 cm w pasie kratka mi nie grozi:) Agmusz jeśli boli Cię kark to źle, patrz w sufit w tych ćwiczeniach i koncentruj się na ciągnięciu mięśniami brzucha. Zakwasy też miałam tylko na początku. A ręce na bok, głowę leciutko dotykasz a nie ciągniesz do góry. Pozdrawiam!!! Kocham Antosia Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: chyba coś nie tak 10.02.05, 22:34 Agmusz! i kark sztywno, bez zginania - to broda idzie do gory! Bo inaczej kark nadwerezysz sobie!! Pozdrowionka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati wyżej IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:16 wyżej, bo za chwolę pościk zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: wyżej IP: *.ls.net.pl 11.02.05, 20:58 dziewczyny ja nie mialam wiekszego problemu z wykonaniem tych cwiczen jak na razie ale zawsze unikalam skosow (zeby nie pozbyc sie wciecia w talii) i nagle taki ucisk i moj jajnik nie wytrzymal czy Wy tez tak macie? okropniasty bol podejrzewam ze to od tego (tzn mam nadzieje ze to od tych cwiczen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika Sprobuje... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 20:58 zaczynam od jutra. Mam bardzo mieszane uczucia i duze watpliwosci, poniewaz zadne cwiczenia brzucha nie pzryniosly mi wymarzonego rezultatu. Jestem szczupla,waze 51 kg przy wzroscie 167 cm i mam "oponke", co wydaje sie byc nieprawdopodobne przy tej wadze - ale to niestety prawda. Cwiczylam i nic...Jak przestawalam jesc, to chudlam straszliwie (a wcale tego nie pragnelam). Nie mam oponki przy wadze 48 kg - ale nie mam zamiaru chudnac! W prost przeciwnie:-) Jesli te cwiczenia pomoga mi - bede szczesliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ankajak Re: Sprobuje... 29.03.05, 21:03 mam ten sam problem waze 50 kg przy wzroscie 170 ale tez mam oponke jak usiade to robia mi sie takie trzy faldki :( probowalam sie odchudzic wazylam 48 ale wygladalam jak cien wiec to na nic... tez zaczynam cwiczonka mam nadzieje ze rezultaty beda zadowalajace... trzymam kciuki za Was i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
agmusz Re: chyba coś nie tak- cd 11.02.05, 21:17 Dzięki dziewczyny. Mnie boli szyja w górnej części tuż przy czaszce, jak są te z podparciem głowy ćwiczenia to lepiej, bardzo leciutko podtrzymuje. W trakcie ćwiczeń jest ciężko, ale po juz nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.aster.pl 12.02.05, 20:51 Robie drugi dzien-ja chce ta kratkę zobaczyć(akurat brzuch mam płaski wiec licze na mięsnie a nie schudnięcie)Mam pytanie, bo mi sie wydaje ze tam wcale nie chodzi o skręty...tzn cwicz 3 i4. Owszem lekki skret jest ale chyba nie chodzi o to by lewym łokciem prawego kolana tylko o to by kolanao było MIĘDZY łokciami. Ogólnie łatwo nie jest, mimo że ja od dawna ćwiczę brzuszek to czuję jego pracę. A tu czytam głosy ze wcale nie tak starsznie...to może ja przesadzam z czyms? Słuchajcie a wy jak lezycie to macie nogi zgiete w kolanach czy wyprostowane? Bo mi największa trudnośc sprawia własnie połozenie wyprostowanych nóg (w ćwicz gdzie ćwiczy sie obie na raz) na podłodze i to tak by za bardzo nie odgiąc kręgosłupa od podłogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.ls.net.pl 13.02.05, 08:53 ja od jutra zaczynam bo generalnie wielkich klopotow nie mialam z tyymi cwiczeniami ale straszne skutki bolowe byly potem dlatego ja sie za bardzo nie bede skrecac tylko robic po swojemu bo ten trening i tak jest bardziej dla mezczyzn niz dla kobiet wiec my nie powinnysmy az tak dokladnie sie tego trzymac i nie wolno przechodzic dalej jesli ledwo co robimy poprzednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati leniuszek ze mnie ... IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 19:28 Już miałam zacząć ćwiczyć, aż tu dopadła mnie grypa. Ale powiem szczerze, że co chwilkę przekładałam zaczęcie ćwiczeń. Strasznie się rozleniwiłam przez tą zimę. Mam zamiar zacząć od 1 marca. Chcę ćwiczyć rano przed pracą. Obiecuje opisywać każdy dzień i wszystkie efekty jakie zauważe. Powodzenia wam i sobie życze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbra doszłam do 35 dnia IP: *.t-systems.com.pl 14.02.05, 16:19 nie dramatyzujcie, te ćwiczenia nie są przeciez takie ciężkie. efekt jaki osiągnęłam, to niewątpliwie płaski brzuch. co do kaloryfera, to raczej tak sobie - zaznaczyły się mięśnie i owszem, ale do kulturysty to mi daleko. talia jak była ładnie zaznaczona tak i pozostała - tak że nie szukajcie wymówek i do roboty! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: doszłam do 35 dnia IP: *.chello.pl 14.02.05, 17:42 a jaki miałaś wcześniej brzuch??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbra Re: doszłam do 35 dnia IP: *.t-systems.com.pl 14.02.05, 18:11 no w bardzo złym stanie to on nie był, ale na pewno był bardziej flakowaty i jak się obżarłam to od razu wystawał Odpowiedz Link Zgłoś
malicious_girl Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 15.02.05, 11:42 Hej Dziewczyny, Tydzien temu szczesliwie dotarlam do konca treningu :-) Nie bylo lekko, bo okolo 30go dnia dopadl mnie kryzys i zniechecenie, trudno mi sie bylo zmotywowac do codziennych cwiczen, ale jakos sie udalo. Efekty sa spoko, z tym ze o tyle trudno mi to ocenic, ze mialam miesnie juz dosc dobrze wyrobione wczesniej. Ale program podzialal na pewno na miesnie proste - sa teraz bardziej wyodrebnione. Staralam sie trening poprzedzac okolo 20 minutami biegania (aeroby), ale nie zawsze. Ogolnie Weider to fajne cwiczenia, aczkolwiek musze przyznac, ze dosc meczace - zwlaszcza pierwsza seria, kiedy miesnie byly jeszcze nierozgrzane, czulam bolesne skurcze miesni przy spieciach. Jak sie juz rozgrzaly, bylo lepiej. Ogolnie jednak moim bledem bylo przeciaganie cwiczen (czasowe) - z tego co tam wyczytalam, nie powinno sie przekraczac czasu 20 minut dziennie, mnie sie czasem jednak zdarzalo, zwlaszcza pod koniec programu. Zycze powodzenia i nie zalamujcie sie:-) M_G -- Niech ciagle odslaniaja sie przed Toba nowe mozliwosci. Nie zasklepiaj sie w schematach, ktore sobie wymyslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: 80.51.79.* 11.03.05, 09:21 malicious_girl napisała: > Hej Dziewczyny, > Tydzien temu szczesliwie dotarlam do konca treningu :-) malicious_girl, szacuneczek ;) ja jestem na 11 dniu - bez większych problemów i wyrzeczeń, ale oprócz tego cwiczę codziennie około godziny, na zmianę aeroby z cwiczeniami kształtującymi mięśnie, więc brzuszek miałam już wycwiczony, teraz chciałabym go ładnie wyrzeźbic ( nie chodzi mi o typowy sześciopak ;) , ale taki efekt jak u Anastacii - czemu nie ;) ) liczę na siebie, że dotrwam do końca ;) powodzenia dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 20:59 wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 23:44 wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:25 up Odpowiedz Link Zgłoś
pocahontass Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 23.02.05, 10:23 zaintrygowały mnie te cwiczenia bo brzuch to moja pięta Achillesa :))) Zaczęłam 2 dni temu i mam mocne postanowienie dotrwania do końca (LATO! PLAŻA!!). Po dwóch dniach czuję mięśnie brzucha a po ćwiczeniach na siłowni w zasadzie nigdy... tak więc wnioskuję, że są dobre :) Boli mnie też trochę szyja mimo, że staram się patrzeć w sufit przy skłonach. Bardzo bardzo chcę dotrwać do końca bo mam wewnętrzne przekonanie,że te ćwiczenia podziałają - boże jak ja marzę o płaskim brzuchu - jestem szczupła a brzuch mi emigruje ze spodni :)) więc chowam się pod jakimiś szerokimi bluzkami bo nie chcę świecić sadełkiem jak niektóre panny.... pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacka Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:59 witam, jestem w trakcie cwiczenia 6stki Weidera. dzisiaj dzien 24. sama 6stka Weidera nie dam Wam wyrazistej kraty na brzuchu. do tego potrzebne sa jeszcze normalne aeroby - np. rower co drugi dzien conajmniej przez 45 minut. poza tym nie sadze, zeby 90% kobiet z tego forum dotrwalo do polowy jednego cyklu, gdyz te cwiczenia sa bardzo wymagajace ;)) wszystko pozostaje w kwestii motywacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agmusz Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 23.02.05, 15:30 Jakbym o sobie czytała. Ćwiczę już od 14 dni. Zobaczymy jak dalej. 3maj się i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:55 ja jestem dziś po 13 dniu ćwiczeń (ćwicze rano, więc na szczęście dziś już z głowy). Przyznam, że jest diabelnie ciężko - ćwiczę bladym świtem, więc mnóstwo samozaparcia wymaga wstanie 20 minut wcześniej. A po drugie - ćwiczenia są dość ciężkie, muszę przyznać... Teraz efekty: mam już ładnie zarysowane dołeczki po bokach, na razie tłuszcz w najgorszym miejscu - na dole brzucha - jest, ale to też moja wina, bo nie chce mi się zrezygnować ze słodyczy (jak to zrobić????) Trzymajcie za mnie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia ćwiczenie 5 - jak? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.05, 12:59 Powiedzcie jak robic cwiczenie 5,tzw.rowerek? Czy nogi podciagane na przemian,maja byc z powrotem kladzione na podloge czy to ma byc takie szybkie naprzeminne podciaganie nog bez opuszczania ich na podloge? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ćwiczenie 5 - jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:32 ja nie opuszczam całkiem na podłogę, ale staram się prostować nogę i zatrzymywać paręnaście cm nad podłogą. Odpowiedz Link Zgłoś
malicious_girl slodycze 04.03.05, 12:24 W pohamowaniu apetytu na słodycze może Ci pomóc przyjmowanie chromu organicznego wraz z witaminą PP :-) M_G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.chello.pl 26.02.05, 17:57 mialam zaczac cwiczenia dwa tygodnie temu ale dopadla mnie grypa, zaczne wiec od nastepnego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi(16 lat) Moja kolej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:34 Jestem autorką postu o płaskim brzuchu,gdzie się głównie użalam nad swoimi 3 wielkimi fałdami tłuszczyku na brzuchu...Wchodząc na makabryczną stronę kulturystów troche sie przestraszyłam...Ile czasu trwają te ćwiczenia?6 tygodni?!Jeny to przecież półtora miesiąca!Nie wiem czy ja i moje brzuszysko to wytrztmamy... Co zrobić żeby nie czuć osłabienia po ćwiczeniach?Czy tak sie zdarza? P.S. Wchodze w to.Mam w pasie jakieś 85 cm a chciałabym mieć duuużo mniej...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 06.03.05, 21:07 ZACZYNAM!!! od zaraz :> Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz 06.03.05, 22:20 ok, juz jestem po :] niby cwiczenia sa takie proste ....ale jaki to zarazem morderczy wysiłek!!! mam nadzieje ze dotrwam do 45tego dnia :> ps jednak to prawda ze gdy czlowiek sobie troche pocwiczy to sie czuje szczesliwszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Aerobiczna SZÓSTKA WEIDERA - wymodelowany brz IP: *.acn.waw.pl 09.03.05, 22:37 jestem po 1 dniu cwiczen:)niby proste:)ale nie wiem czy dam rade pozniej :)bede sie starac:)a jak wy sobie radzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś