Dodaj do ulubionych

ćwiczenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:00
Czy znacie jakieś ćwiczenia na mięśnie klatki piersiowej, które poprawiają
wygląd piersi, powiedzmy 'ujędrniają je', bądź też (najlepiej) powodują ich
zmniejszenie? (o ile to w ogóle możliwe...) chodzi mi o wyraźną zmianę (ale
bez operacji, oczywiście ;)
Z góry dziekuję za jakiekolwiek informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: mięta Re: ćwiczenia IP: *.chello.pl 11.02.05, 19:02
      Pompki przede wszystkim! Serio!
      • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:02
        spłaszczają czy ujędrniają? :)
        • Gość: mięta Re: ćwiczenia IP: *.chello.pl 11.02.05, 19:10
          No coż, ujędrniają, bo spłaszczyć to raczej się chyba nie da - mam ten sam
          problem:)
          • maga19 Re: ćwiczenia 11.02.05, 21:15
            Męskie pompki (już wspomniane), rozpiętki z ciężarkami i wyciskanie sztangi
            (najlepiej na ławeczce). Serio. Sama stosuję. Magda
    • Gość: lili202 Re: ćwiczenia IP: *.ls.net.pl 11.02.05, 21:02
      ale wy dziewczyny chcecie wychudzic piersi bo nie rozumiem i raczej nie spotyka
      sie z takimi pytaniami na wyszczuplenie dobry bedzie aerobik angazujacy te
      partie moze i kickboxing bo pompki (szczegolnie meskie) to raczej pozwalaja
      utrzymac biust z tego co kiedys czytalam
      • maga19 Re: ćwiczenia 11.02.05, 21:20
        Ale przy samym chudnięciu (poprzez aerobik) bez wzmacniania mięśni biust
        obwiśnie. Najlepiej i to i to. M.
        • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 08:12
          Czyli musze chudnąć i pakować klatę, tak? A jeżeli chudnięcie (do grubych
          raczej nie należę) nie powoduje u mnie zanikania (a przytnajmniej minimalnego
          zmniejszenia) biustu? Czy to znaczy, że już nic nie jest w stanie mi pomóc? :|
          • maga19 Re: ćwiczenia 16.02.05, 10:01
            Według mnie biust powinien się zmniejszyć poprzez dietę i ćwiczenia
            (siłowe+aerobowe). Ja ostatnio wzięłam się za dietę, bo mi kulała ;) i biust mi
            się zmniejszył w czasie około 2 miesięcy. Pozdr. Magda
            • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 11:09
              wow, no to pozostaje mi tylko zakasać rękawy i dieta (żeby mnie tylko z domu
              nie wyrzucili, bo mają mnie za strasznego chudzielca ;)
              No i oczywiście pompki i ciężąrki, żebym nagle nie obwisła :)
            • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 11:13
              Aha, i jeszcze tylko jedno pytanie - mam rozmiar mniej więcej 75C, a może i
              więcej, bo żaden stanik nie leży na mnie dobrze (chociaż może to wynik krzywego
              kręgosłupa i żeber). Jeżeli zmniejszą mi się piersi (o ile w ogóle), to ilośc
              skóry raczej pozostanie taka sama. Czy ćwiczenia powodują napięcie skóry? (być
              może to głupie pytanie, ale nie mam pojęcia o takich sprawach :)
              • maga19 Re: ćwiczenia 16.02.05, 11:22
                Ćwiczenia z obciążeniem zwiekszają napięcie skóry, ale faktycznie jak się
                chudnie istnieje ryzyko obwiśnięcia - dlatego do ćwiczeń powinno się mieć
                stanik, który dobrze podtrzymuje biust (chyba sportowe są najlepsze) i wcierać
                balsamy do biustu (ja osobiście robię to 2xdziennie). Magda
                • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:42
                  A czy możesz polecić jakiś dobry? No i czy powinnam go używac w wieku lat 18?
                  • maga19 Re: ćwiczenia 17.02.05, 11:53
                    Jak wiadomo dla każdego jest dobre, co innego. Ja używam kremu Avonu
                    liftingująco-modelujący, ale to tylko sugestia. Najlepiej wrzuć w wyszukiwarkę,
                    to sobie coś dobierzesz. O ile mi wiadomo ograniczeń wiekowych nie ma co do
                    stosowania. Pozdr. Magda
                    PS-Jeżeli jesteś, jak piszesz chudzielcem, to raczej jedz więcej węglowodanów
                    przy ćwiczeniach.
                    • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:59
                      Dziękuję za wszystkie informacje :)
                      ps: za chudzielca uważa mnie rodzina, jednak czy można być chudzielcem z
                      wielkim biustem i obwisłymi ramionami (mój kolejny problem - jak sprawić, żeby
                      ramiona nie wisiały, ale zarazem nie były widocznie umięśnione, a własnie
                      chude? ;))
    • justa_79 Re: ćwiczenia 14.02.05, 13:07
      pompki działają na mięśnie podtrzymujące biust (poćwiczcie, to poczujecie,
      które to), a więc podnoszą go, ujędrniają. natomiast częste ćwiczenia siłowe z
      dużym obciążeniem "spłaszczają" biust, a raczej powodują jego zanik (patrz:
      kulturystki).
      • maga19 Re: ćwiczenia 14.02.05, 13:44
        Ależ mi nic nie zanikło :) A ćwiczę jakoś tak 7 lat i mimo sędziwego (jak dla
        biustu) wieku, jest jędrny i trzyma się wysoko ;) Magda
        • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:30
          czyli jedynym sposobem na zmniejszenie biustu jest pakowanie klaty? I pozostaje
          mi wybór - wieki biust albo straszne mięśnie? :[
          • maga19 Re: ćwiczenia 16.02.05, 06:44
            Żadne straszne mięśnie :) Aby uzyskać mięśnie godne kulturystki należy się
            odżywiać w sposób sprzyjający budowaniu masy mięśniowej(czyli b.dużo
            białka+kobiety często pomagaja sobie sterydami). Kulturyści nie jadaja tak, jak
            zwykli ludzie ;) Bez obaw możesz połączyć trening aerobowy z siłowym, jeszcze
            jeżeżli do tego jesteś na niskokalorycznej diecie mięśnie Ci się nie powiekszą,
            tylko utwardzą. Pozdr. Magda
            • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 08:09
              No to w takim razie zmieniam dietę i ćwiczę, chociaż zawsze wolałam być wiotka,
              ale wybieram wygodę i małe piersi ;] dziekuję za informacje :]
        • justa_79 Re: ćwiczenia 16.02.05, 11:16
          maga, a jesteś kulturystką? ja nie mówię o zwykłych kobietach ćwiczących na
          siłowni, tylko o kulturystkach. nam to nie grozi ;)
          • maga19 Re: ćwiczenia 17.02.05, 11:48
            Nie, nie jestem kulturystką :) Dlatego właśnie piszę, że można spokojnie ćwicz
            na siłwoni, bez obaw o przesadny przyrost masy mięśniowej. Ja to praktykuję od
            około 6 lat i mam tylko ładnie rozwinięte mięśnie, nic poza tym. No i ważę
            mniej niż przed rozpoczęciem ćwiczeń :) Pozdr. Magda
            • Gość: baba Re: ćwiczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:52
              Ładnie rozwinięte, to znaczy, że jesteś jednak trochę 'napakowana' (może to złe
              słowo, ale słowo 'umięśniona' jest tutaj bez sensu ze względu na to, że kazdy
              jest umięśniony)? Bo mi zalezy na, nazwijmy to, chudości. W jaki sposób
              osiągnąć to ćwiczeniami? (o ile jest to możliwe)
              • maga19 Re: ćwiczenia 17.02.05, 11:55
                Umięśniona znaczy nie mam obwisów, nic poza tym. Niestety jeżeli chcesz coś
                zmniejszyć bez ćwiczeń, musisz się liczć, że może biust będzie mniejszy, ale za
                to, że tak powiem zwisający. M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka