Dodaj do ulubionych

wasze ulubione balsamy di ciała...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:12
dziękuję za wpisy i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • olkaaaa Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 12.02.05, 23:26
      dove z jedwabiem
    • Gość: dezi Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 12.02.05, 23:41
      vaseline intensive care - healthy body complexion
    • Gość: Małymisio Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.chello.pl 13.02.05, 00:20
      Waniliowy i kokosowy Ives (Yves? - nie pamiętam)Rocher. Mniami!
      • jumbala Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 13.02.05, 20:35
        Popieram w 100% Ja mam jeszcze ochote na gruszkowy:) Ale kokos to juz pare lat
        bedzie:)
        Ps Yves Rocher:)
      • Gość: Dagulkaa Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: 83.238.131.* 20.04.05, 09:32
        Yves Rocher MALINOWY....mniam :)
        • owieczka22 Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 22.04.05, 23:07
          I NIE TYLKO MALINOWY;)
      • anais9 najulubieńszy!!! 25.04.05, 22:27
        nowy garnier ujedrniajacy!!! boski, rewelacja... skóra wyraźnie bardziej
        sprężysta;)
        • anutka1 Re: najulubieńszy!!! 27.04.05, 08:44
          czy chodzi o ten Garnier, Intensywna pielegniacja ujedrniajaca skore,
          tonizujace mleczko do ciala ???
    • crazy_little_girl Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 13.02.05, 00:21
      Ja zamiast balsamu stosuję czasem krem, chyba mało popularny - Hautpflege creme
      (Alpi Fresh). Kosztuje ok. 9 zł. Dostępny jest w różnych wersjach - np.milk &
      honey. Jest bardzo wydajny, w dużym opakowaniu, dobrze się rozsmarowuje, nie
      uczula(jestem alergiczką). Używam go zarówno do twarzy, jak i do ciała. Choć do
      ciała wtedy, gdy kończy mi się balsam. Wypróbujcie - rewelacyjny :)
      • naina Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 13.02.05, 13:56
        A gdzie mozna go kupic i jaka jest pojemnosc opakowania,bo chcialabym go
        wyprobowac:)Pozdr!
        • crazy_little_girl naina 15.02.05, 12:18
          Pojemność 250 ml. Trafiłam na niego przypadkiem w jakimś małym sklepiku z
          kosmetykami. Są różne opakowania -zielone, białe, granatowe, jasnobrązowe...Ale
          nie każde opakowanie ma taką samą konsystencję - tzn raz trafi mi się gęstszy,
          innym razem rzadki. Ten rzadki świetnie się rozsmarowuje, a pod makijaż wręcz
          idealny. Najlepiej popytać w sklepach, a nuż trafisz. Pozdro :)
    • Gość: daisy Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.05, 00:23
      Cocos Body Butter z Body shopu
      Waniliowy z Body Shopu
      Bananowo-waniliowo-karmelowy balsam "Sympathy for the skin" marki Lush
      Natomiast te popularne i z drogerii okropnie mi nie pasuja i wysuszaja mi
      skore. Pachna tez malo apetycznie.
      • Gość: Małymisio Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.chello.pl 13.02.05, 00:26
        Ale dax cosmetics czekoladowy pachnie rewelacyjnie! A co do body shopu to się
        zgadzam w stu procentach! :)
        • Gość: gogo Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.mt.pl / *.mt.pl 13.02.05, 09:37
          ja sie na tym czekoldowym przejechalam - nie wchlanie sie dobrze zostaja
          plamy jesli dam cout za duzo ;-/ jak przychodze do domy to wiem kiedy mama go
          uzyla - pieknie pachnie, ale ma jakies slady brazowe na twarzy jak dobrze nie
          wsmaruje ;-))
    • Gość: monika Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.plock.mm.pl 13.02.05, 13:57
      Nivea Body Milk, Dove jedwabisty
    • lunalovelight Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 13.02.05, 14:00
      eris lirene nawilzajacy
      eris lirene ujedrniajacy [swietnie sie wchlania, chyba najlepiej ze wszystkich
      balsamow, jakie kiedykolwiek mialam]
      garnier skin naturals do skory bardzo suchej

ze wzgledu na zapachy lubie masla do ciala fruttini, ale srednio sie wchlaniaja,
      wiec jesli juz, to uzywam tylko na noc
      • Gość: Lenka Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.chello.pl 13.02.05, 14:20
        Dax Cosmetics-Krem z masłem kakaowym
        Loreal- Body Expertise Nutrilift
      • anutka1 lirene eris ujedrniajacy 27.04.05, 08:41
        > eris lirene ujedrniajacy [swietnie sie wchlania, chyba najlepiej ze wszystkich
        > balsamow, jakie kiedykolwiek mialam]

to chyba jedna z nielicznych pozytywnych opini jaka czytam o tym balsamie. Sama
        go mam - kupilam niedawno. Z tym wchlanianiem to jest tak srednio - toszke
        lepki jest - nie masz takiego wrazenia?
        Ja bardzo lubie ladnie pachnace balsamy - a ten ma bardzo ladny zapach.
        Co do ujedrniania - to tez nie wiem - co prawda nie wiem jakich efektow sie
        spodziewac bo nie uzywalam wczesniej zadnego ujedrniajacego.
    • Gość: jasna_79 Dove Silk w pudełeczku, Dermedic Hydrain Lotion 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:06
      ...oliwka Nivea na mokrą skórę :D
    • justa_79 Re: wasze ulubione balsamy do ciała... 14.02.05, 15:18
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=15066788&v=2&s=0
    • Gość: monikabor2 Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:54
      Nutrilift loreal najlepszy jaki do tej pory używałam. "Wyleczył" moje
      rogowacenie przymieszkowe, a próbowałam wielu różnych (łącznie z Xerialem, itp)
      REWELACJA.
      Na drugim miejscu lipidiose 2 Vichy
    • daria00 Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 15.02.05, 13:57
      Mam trzy:
      SOPOT ZIAJA<BRAZUJĄCY>
      BALSAM NA BAZIE MLEKA I MIODU ORIFLAME
      NIVEA <BIAŁY>
    • Gość: daga Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 14:01
      balsam w sprayu clinique i balsam w postaci musujacej pianki miss milkie-pupa
    • Gość: bibi Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:20
      mój ulubiony balsam do ciała to Dax cosmetics - balsam po opalaniu z wyciagiem
      z orzecha włoskiego. Co prawda jest po opalaniu, ale ja uzywam go przez cały
      rok, pieknie pachnie, pielegnuje skórę i nadaje lekki kolorek !
      • Gość: bambina Re: wasze ulubione balsamy do ciała... IP: 217.153.131.* 19.04.05, 16:48
        Nivea Body mleczko do ciała... REWELACJA!
    • Gość: AgaKropka Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:25
      L'Oreal nutrilift
      Dax Cosmetix-z masłem kakaowym
      Yves Rocher-kokos i wanilia
      Avon - wanilia+soja (pachnie cudnie)
      i ostatnio...olej kokosowy-świetnie nawilża i oczywiście pysznie pachnie
      kokoskiem ;-)
      • Gość: magnessmeg Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:44
        A czy ten waniliowy Avonu też w miare dobrze nawilża?
        • Gość: AgaKropka Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:54
          Nawilża tak sobie, ja używam go do ciała od pasa w górę, tzn.ręce,
          plecy,brzuszek...Pachnie rewelacyjnie(jak ktoś lubi wanilię) i latem używam
          zamiast perfum.A jak chcesz coś nawilżającego to polecam w/w olej kokosowy, lub
          balsam L'Oreal
    • Gość: mia Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 20.04.05, 09:57
      1. Fruttini masełka do ciała :) moją skórę nawilżają bardzo dobrze, świetnie
      się wchłaniają, a ich zapach unosi się nade mną przez cały dzień (szczególnie
      lubię mleko i miód, tak samo jak kokos i banan). Cena za 500ml to ok. 20zl,
      więc się opłaca moim zdaniem.

2. Jogurtowy krem do ciała i twarzy 4 pory roku - poziomka, wiśnia i
      grapefriut. Boskie zapachy, fajnie nawilżają (poradziły sobie z moją wieczną
      skorupą na łydkach i piszczelach, z czym nawet avene do bardzo suchej skóry nie
      dało rady:P), są jednak troszke tłustawe i dłużej się wchłaniają, no i zapach
      taki mało trwały, ale przyjemności ze smarowania mnóstwo. Cena to 9zl za 250ml,
      krem dość wydajny.

3. Avon Sensen divine time. Piękny zapach, miła konsystencja i dobre,
      długotrwałe nawilżenie. 10zl w promocji za 250ml :)

4. Balsam antycellulite firmy Hean - fajnie rozgrzewa skórę i nawilża, jak
      żaden inny. No i plus za dodatkowe działanie na rozstępy i pomarańczową skórkę.
      Zapachowo też mi bardzo pasuje, a konsystencje ma leciutką. Jednak trzeba się
      trochę namasować, zanim się całkiem wchłonie, ale dla mnie to plus - muszę się
      wysilić do małego masażu co wieczór :P Cena się waha od 9 do 11zl, zależy,
      gdzie, ale za 200ml wydajnego balsamu się opłaca :)

5. Fajne jeszcze są balsamy z pantenolem (Dr Muller Pharma albo Altermed, do
      dostania w aptekach), cenowo droższe, bez super zapachów, ale bardzo dobrze
      nawilżają i są świetne do wysuszonej skóry; te z większą zawartością pantenolu
      super się nadają po opalaniu, nawet na sparzoną skórę (mają w ofercie też
      specjalne pianki). Świetne mają też mleczka do opalania (np. z kompleksem DNA).
      Polecam :)

Więcej grzechów nie pamiętam :P Pozdrawiam.
      • bzzzk Fruttini 21.04.05, 16:26
        pytanko mam dotyczące balsamów Fruttini. mianowicie- mam taki mandarynkowo-
        figowy, na opakowaniu są wypisane inne rodzaje, jest tam m.in. malinowo-
        kremowy. ale nigdzie takiego nie widziałam:( czy któraś z Was może wie gdzie w
        Wawie takowy można kupić?
        też bardzo lubię balsamy tej firmy, poza tym Yves Rocher, szczególnie malinowy
        i brzoskwiniowy, ujędrniający Garnier, migdałowy Avon:)
        pzdr.
        • Gość: mia Re: Fruttini IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 22.04.05, 09:54
          hmm wydaje mi sie, ze wszystkie te rodzaje mieli w douglasie, przynajmniej w
          galerii mokotowskiej widzialam tam tego duzo. sprobuj sie rozejrzec wlasnie w
          douglasach, moze sie trafi :)
          • Gość: mia Re: Fruttini IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 22.04.05, 10:49
            aha, czasem tez sie pojawiaja w hipermarketach, widzialam w geancie. ale tylko
            wlasnie miod i mleko, albo cherry + wanilia :P
        • Gość: Kamila Re: Fruttini IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:51
          Ja balsamy i kremy tej firmy na pewno widziałam w Auchan na Modlińskiej (raz są
          w dużych ilościach, raz nie, ostatnio były). Jak będę tam to postaram się
          sprawdzić jakie są "na stanie".
          • bzzzk Re: Fruttini 22.04.05, 20:51
            dzięki za odpowiedzi:) często sprawdzałam właśnie w różnych Douglasach (głownie
            w Galerii M. oraz na Chmielnej) i tam malinowego niet:/ ale ostatnio nie
            szukałam tam, może coś się zmieniło:) będę musiała się wybrać. i dzięki za
            sprawdzenie w Auchanie, tam mam daleko więc nie bywam nigdy, ale jakby był, to
            zaraz polecę:) a, i pamiętam, że kiedyś (jakieś 2 lata temu chyba) był tej
            firmy żel pod prysznic czekoladowy i karmelowy (balsamów chyba takich nie
            było), teraz ich nie widuję w ogóle, czy po prostu już ich nie ma, czy któraś z
            Was może gdzieś je widziała? bo obydwa bardzo mi się podobały:)
            pzdr.
            • bzzzk Re: Fruttini 24.04.05, 17:25
              ha, kupiłam:) czekoladowo- kawowy balsam. dawno nie chodziłam po sklepach, a tu
              się okazało, że pojawiły się 3 nowe:)
              pzdr.
              • Gość: Kamila Re: Fruttini IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 09:41
                To dobrze że już sobie kupilaś jaki Ci odpowiadał.

Po inspecji w Auchan znalazłam dwa rodz. kremów Fruttini:
                mleko-miód, wiśnia-wanilia (poniżej 18 zł),
                i 4 rodz. żeli: mleko-miód, wiśnia-wanilia, kokos-banan, mięta (9-11 zł).
                • bzzzk Re: Fruttini 25.04.05, 21:59
                  dzięki za sprawdzenie:) może i tak sie tam wybiorę po któryś żel, bo to raczej
                  taniej niż w perfumieriach.
                  pzdr.
              • Gość: mia Re: Fruttini IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 25.04.05, 16:41
                te czekoladowo-kawowe to tez fruttini? bede musiala sprawdzic, moze tez
                znajde :P bo daxa czekoladowego nigdzie dostac u siebie nie moge :/ a tak
                bardzo mnie kusi ta czekolada :)
                • bzzzk Re: Fruttini 25.04.05, 22:10
                  tak, to też Fruttini:) zajrzałam do Douglasa z nadzieją, że może znajdę ten
                  malinowy i rzeczywiście pojawił się taki, ale jakoś niespecjalnie mi się
                  spodobał. za to były też jeszcze 2 inne- właśnie ten czekoladowo- kawowy oraz
                  mleczno pomarańczowy:) miałam jakiś czas temu Daxa czekoladowego, bo też mnie
                  ciągnie do tego typu zapachów:) ja go kupiłam w którejś z Super-Pharm, ale nie
                  pamiętam gdzie dokładnie:/ jak spotkam, to napiszę gdzie wytropiłam:)
                  pzdr.
                  • bzzzk widziałam Daxa:) 28.04.05, 23:57
                    czekoladowego. w Super- Pharm w Arkadii:)
    • Gość: Bianca Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 12:11
      Lipidiose 1 Vichy,rewelacja
    • Gość: lilka Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:57
      migdałowy z avonu (ten zapach...) i nivea body milk (niebieski, dla skóry
      suchej - rewelacyjnie nawilża!!! )
    • Gość: kasik Re: wasze ulubione balsamy di ciała... IP: *.bas.roche.com 29.04.05, 08:27
      z biedronki:) jest naprawde świetny w duzej białej butelce, z niebeskim korkiem
      pojemność 500ml kosztyje jakieś 5 zeta:):) ja uzywam sporo balsamów bo mam
      strasznie suchą skóre, wiec za taką cene można szaleć !!!! pachnie
      fantastycznie, nawilża naprawde super, mimo że gesty doskonale się rozprowadza
      i wchłania!!
      na prawde miło mnie zaskoczył

gorąco polecam
      miłych zakupów !!!
      • setorika Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 29.05.05, 22:53
        podciągam, bo słonko wyszło i teraz się okaże które są naprawdę skuteczne :P
        A ja poproszę o coś co NAPRAWDĘ SUPER NAWILŻA bo mi się skóra łuszczy na
        łydkach...:(((
    • orzechowe-oczy Re: wasze ulubione balsamy di ciała... 29.05.05, 23:04
      Ja lubię wszystkie Dove, a najbardziej ten z drobinkami złota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka