Gość: agata f IP: *.laczpol.net.pl 16.02.05, 21:55 mam 20 lat i jeszcze nie bylam u ginekologa.czy jak pojde to on cos powie ze tak pozno?a wy w jakim wieku bylyscie pierwszy raz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: ginekolog IP: *.chello.pl 16.02.05, 21:58 jak będziesz się jeszcze zastanawiac z 10 lat to na pewno ci powie ze późno, z reszta nie musisz sie przyznawać ze 1 raz, chyba ze zapyta Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka22 [...] 16.02.05, 22:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: ginekolog IP: *.chello.pl 16.02.05, 23:17 a Ty Agata jak najszybciej udaj się do ginekologa, bo to bardzo ważne- chyba nie zdajesz sobie sprawy na jakie choroby można zapaść i żyć w nieświadomości... Odpowiedz Link Zgłoś
voluptas Re: ginekolog 16.02.05, 23:46 poszukaj na forum Zdrowie Kobiety - tam był długaśny temat o tym, że dziewczę znacznie starsze od Ciebie boi sie pójśc do gina - może Ci to pomoże. Tutaj masz link do tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=18150541&a=18150541 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:35 ja poszlam jak mialam 13 lat, ale mialam wtedy problemy w okresie dojrzewania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela Re: ginekolog IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.05, 12:47 Nie bój się, są gorsze rzeczy niż ginekolog, to badanie trwa chwilę i jest naprawde potrzebne.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co? Re: ginekolog IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 17.02.05, 13:45 jakie potrzebne co to za bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: ginekolog IP: 212.160.172.* 17.02.05, 14:13 Ja mam 29 i jeszcze nie byłam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ginekolog IP: *.chello.pl 17.02.05, 18:16 to lepiej idźcie zanim wyrosną wam muchomory Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaba Re: ginekolog 17.02.05, 14:44 Ja miałam właśnie tyle, jak poszłam po raz pierwszy. Z powodu infekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: ginekolog IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 17.02.05, 14:48 a ja mam wiecej i nie pojde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: ginekolog IP: *.76.classcom.pl 17.02.05, 15:14 ja poszlam jak mialam niespelna 16 lat i jeszcze nie balam sie poprosic o przepisanie pigulek antykoncpecyjnych;) (na szczescie pan okazal sie bardzo mily i nie robil zadnych problemow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivre Re: ginekolog IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 17.02.05, 19:31 Ja mialam 18 i tez sie balam ;) zeby bylo mi w jakis sposob latwiej wybralam sie do ginekologa- kobiety. wcale nie bylo tak strasznie ;), a lekarka okazala sie kompetentna i mila osoba - chodze do niej do dzis. Tobie radze wybrac sie jak najszybciej, gdyz, niestety, jest wiele chorob tzw. kobiecych, ktore dotyka nawet mlodych dziewczyn, ktore czesto nie zdaja sobie sprawy z bycia chora, a wiekszosc nieleczonych chorob moze miec bardzo powazne konsekwencje. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivre Re: ginekolog IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 17.02.05, 19:32 Acha.. ginekolog pewnie zapyta Cie o pare rzeczy typu czy pierwszy raz, czy wspolzyjesz itd., ale przenigdy nie bedzie tego w zaden sposob komentowal! :) Odpowiedz Link Zgłoś
olga Re: ginekolog 17.02.05, 21:30 Dziewczyny w jakim Wy świecie żyjecie???Przecież kontrolne wizyty u ginekologa są konieczne!!!Nie chcecie wiedzieć czy nie zagnieżdżają się u Was jakieś bakterie, które nieleczone mogą prowadzić do wielu cięzkich chorób?Nie odkładajcie tego, naprawdę bardzo dużo dziewczyn choruje na cięzkie choroby płciowe.To bywa bardzo groźne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:41 dlaczego boicie sie ginekologów? ja poszlam pierwszy raz jak mialam 17 lat. BYLO ZAJEBISCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 15:48 hmmm.. w jakim sensie zajebiście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśkamag Re: ginekolog IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.05, 22:47 byłam pierwszy raz ... nie pamietam ile lat temu(chyba 3 lata temu). obecnie mam 19. do ginekologo TRZEBA chodzic , własnie jak byłam pierwszy raz okazało sie ,że mam torbiel ... gdybym wtedy nie poszła mogloby się skończyc nawet nowotworem . nie ma sie czego wstydzic, w obliczu choroby człowiek zapomina o czymś takim jak WSTYD, wyobraz sobie,że ja w szpitalu musiałam przed gronem studentow (boooszsze jak to sobie przypomne ...) sie rozkraczyc! i jakoś przezylam, do tego obchody w szpitalu (rozkraczasz sie przed grupa lekarzy) i sama operacja (a ty ogolona na łyso musisz zapomniec o wstydzie) .... na szczescie juz to minelo , czego sie nauczylam? mimo strachu, wstydu, bolu nadal regularnie chodze do gina. to moje zdrowie, moje zycie, moja BARDZO WAZNA SPRAWA, chodze TYLKO do facetow: oni sa zawsze delikatniejsi, milsi, maja lepsze wyczucie i spojrzenie na sytuacje. moja pierwsza wizyta to byla wlasnie kobiet , lzy koszmar i jej okropne slowa . w szpitalu ginekologicznym wiekszosc lekarzy to faceci ...to cos znaczy mam nadzieje,że cie przekonalam pozdrawiam miśka Ps.przepraszam za haotyczne wypowiedzi ...ale stres i wspomnienia powrocily :( Odpowiedz Link Zgłoś
sara81 Re: ginekolog 17.02.05, 22:57 ja tez bylam majac 13 lat ale to z jaks infekcja chyba. dzis mam 10 wiecej i chodze regularnie.w sumie nigdy nie pomyslalbym zeby sie bac.nie jest to przyjemne ale spoko:))dasz rade.wazne jest zeby sprawdzic czy nie masz torbieli,miesniakow no i cytologia. nie warto przeciagac,trzeba wiedziec co sie dzieje w organizmie,zwlaszcza jak chcesz miec dzieci w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: ginekolog IP: 212.160.172.* 18.02.05, 08:03 Bosze faktycznie :( a niemogłaś się nie zgodzić na oglądanie Cię przez studentów?? Mogli przynajmniej zapytać - wiem, że muszą się na czymś uczyć, ale człowiek to nie kupa mięsa. Mona znajoma, gdy na ginekologii nie zgodziła się na badania przez studentów - a lekarz się na nią wydarł, zapytała się go, czy postwaił by w takiej sytuacji swoją żonę/córkę...i nic nie powiedział, może dotarło do barana, że nie wszystkei kobiety chcą występować w tej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glossy Re: ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 08:11 Tak, tyko ci studenci za parę lat będą lekarzami i jeżeli ich praktyka bedzie ograniczać się tylko do ilustracji w ksiażkach to umiejętności pozostaną raczaj niewielkie. Oczywiscie sama miałam "przyjemnosć" ze studentami, ale zawsze mozna odmówić. Z tym że w szpitalu, jak człowiek chory to mu wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glossy Re: ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 08:18 Do agata f. Kochana, wybierz dobrego ginekologa. Ja pierwszy raz poszłam po 20, państwowo i było mało przyjemnie. Pani dr obcesowa, zimna. Moja kolezanka opszłą pierwszy raz w wieku 24 lat - kontrolnie. Lekarka potraktowała ją jak ufoludka - niby nie mogła zrozumieć, ze kobieta kiedys w końcu musi pójśc do gina- cały czas pytała koleżankę: co sie złego dzieje, że przyszła. Dlatego wybierz dobrego lekarza (nieważne czy babkę czy faceta- ja mam kobitkę i uważam, że bardziej zwraca uwagę na szczegóły, które facet by zignorował, ale nie liczy sie płeć tylko fachowosć) i trzymaj się go, bo jakbyś kiedyś miała problemy np. z ciaża- ważne aby ktoś znał Twój organizm. Nie czekaj z wizytą u lekarza. Choroby kobiece pojawiają sie jak złodziej- niepostrzeżenie i po cichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: ginekolog IP: 212.160.172.* 18.02.05, 08:47 No tak, ale człowiek nie jest tylko "okazem choroby", czy "królikiem", ale także ma jakieś odczucia! Niektózy nie chcą być badani przez chmarę osób, szczególnie jeśli chodzi o badania intymne. Niektózy się zgadzają, bo im to "zwisa" i ok, a część się nie zgadza i powinno się to także szanować, co niestety nie tak często występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miskamag Re: ginekolog IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 15:39 oni po prostu stali z boku i sie gapili .... koszmar wtedy bylam tak slaba i obojetna .... balam sie cokolwiek powiedziec do tego lekarze przy mnie obgadywali na jednym z badan inna pacjentke (podajac nazwisko!!!!), smiali sie z niej ... to koszmarny szpital > Warszawa, Madalińskiego powiem wam jeszcze jedno : mialam tam dwie operacje, bo pierwszy (ich zaniem dziecinnie latwy zabieg) zostal zrobiony źle i musialam iść na poprawkę ... :/ bol , sres x2 :( a co najlepsze? w dokumentach napisali mi zupełnie inny powod 2 operacji .... Odpowiedz Link Zgłoś