Dodaj do ulubionych

sklepy zielarskie w Gdansku

18.02.05, 11:00
Co sie dzieje? Sam nie jeden raz polecalam zakup olejków w sklepach
zielarskich, a od kilku dni bezskutecznie szukam olejków bazowych Dr Beta.
Sklepy zielarskie powcinalo, a w tych, w których bylam echo na póBkach. Co
jest grane, moze dziewczyny z Gdanska podpowiedza mi gdzie sa dobrze
zaopatrzone sklepy zielarskie-"ekologiczne" bo ja juz nie mam sily szukac
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: sklepy zielarskie w Gdansku 18.02.05, 11:24
      to mi od razu podpowiedz, jakie znasz, bo ja znam tylko ten na Piwnej i ten
      bliżej Długiej, oba w pobliżu zbrojowni, i sklep ze zdrową żywnością Maja na
      Szerokiej.
      • kraxa Re: sklepy zielarskie w Gdansku 18.02.05, 11:32
        ten na rogu dlugiej i Tkackiej odpada- bylam wczoraj, Sklep ze zdrowa
        zywnoscia w centrum na Partyzanów nie ma olejków. Na Wajdeloty równiez nie
        maja, juz mi pomyslów brakuje szczerze powiedziawszy:-(
    • kraxa ja chyba znowu zamowie przez siec 18.02.05, 11:36
      Jestem na to skazana- juz znalazBam strone gdzie wszystko jest. Sklepy nie dla
      mnie, buuu
    • Gość: lenka Re: sklepy zielarskie w Gdansku IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 18.02.05, 12:09
      Jest jeszcze sklep na Chełmie w pasażu handlowym za kościołem ( na parterze), a
      na piętrze sklep ze zdrową żywnością.
      • kraxa lenka 18.02.05, 12:13
        Do której czynny, bo ja siedze w robocie do 17:00
        • zoey7 Re: lenka 18.02.05, 12:15
          Jest jeden taki sklep na Przymorzu, niedaleko rynku. Obok Telekomunikacji
          Polskiej. Pozdrawiam.
        • Gość: lenka Re: lenka IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 18.02.05, 15:18
          Zajrzyj na tę stronę: www.vege.pl/str.php?dz=3&Msto=20
          tam znalazłam jeszcze kilka sklepów zielarskich w G-sku. Co do pasażu na
          Chełmie- sklepy są czynne min. do 18, niektóre dłużej.
          • kraxa w pasazu na chelmie tragedia 21.02.05, 14:00
            W koncu trafilam do Oliwy do sklepu Aronia, zaraz przy wylocie na Spacerowa.
            Duzy wybór olejków bety i jeszcze jakichs tanszych. Ateraz pytanie za 100
            punktów- gdzie mozna kupic buteleczke z ciemnego szkla, bo chce sobie zrobic
            nalew olejowy ze skrzypu do cycków. To musi lezakowac jakies 6 tygodni w
            ciemnej butelce. Skad wziac?
            • justa_79 Re: w pasazu na chelmie tragedia 21.02.05, 15:24
              najlepiej po ziołach w butelce, typu jakieś nalewki, biovital, po syropach, o
              ile nie za małe itp. ja mam pełno ciemnych buteleczek, ale malutkich, mają ze 2-
              3 cm wysokości, a Tobie pewnie duża potrzebna.

a ja z kolei zastanawiam się, gdzie można kupić takie małe pojemniczki na
              kremy, wielkości jak na krem pod oczy :)
              • kraxa no wlasnie tez nie wiem 21.02.05, 15:34
                taa, ostatecznie butelka moze byc po czyms, ale wolaBabym nowa, z dosc szerokim
                denkiem, bo ta miksture trzeba zamieszac od czasu do czasu a potem odcedzic.
                Wiem, ze konsultantki w sephorze maja pudelka- bo czasami nabieraja jakiegos
                kremu do sprobowania. Moze jakbys poprosila, no nie wiem?
                • justa_79 Re: no wlasnie tez nie wiem 21.02.05, 15:46
                  planowałam zapytać, skąd je biorą albo czy mogę odkupić ;) bo mi są raczej
                  potrzebne większe ilości, a takich to się nie spodziewam dostać ;) a może w
                  aptekach coś wiedzą nt. opakowań? robią przecież różne specyfiki z przepisu...
    • greta.greta Sklep w Gdynii 26.02.05, 13:25
      Uprzejmie donoszę, że znalazłam dzisiaj bardzo dobrze zaopatrzony sklep
      zielarski. Znajduje sie on w Gdynii na ulicy Krasickiego, jest to boczna ulica
      od Świętojańskiej. Mile się zdziwiłam bo wreszcie zaopatrzyłam się w olejki :)))
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka