Dodaj do ulubionych

CHCĘ MIEĆ CZARNE WŁOSY

21.02.05, 16:11
moj naturalny kolor włosów to bardzo ciemny brąz. od rou farbuje włosy na
czarno jednak kolor zawsze sie zmywa i mam czarne z brązowymi plamami...
musze je wieć farbowac co 2 miesiące czasami co miesiąc a tak czeste
farbowanie farbami chemicznymi niszczy włosy. chcialabym je farbowac jakąś
ziołową farbą któa zafarbuje je na czarno. i mam kilka pytam dotyczących
farbowania ich ziółkami :)
1) jak długo trzyma sie taka farba na włosach? dodam ze myje je codziennie
2) czt włosy nie będą wolniej rosły skoro będa zaklejone?
3) jesli henna i takie ziolowe farby stsowane są do tatuazy to czy to
zafarbuje mi skóre na glowie? bo zwyklymi farbami to schodzilo po 2 myciach a
tatuaze sie podbno tydzien trzymają :P
czy takie fasrbowanie jest czasochłonne i kolopotliwe? bo farba ziolowa bede
farbowala po raz pierwszy i prosze o rady i wzkazówki :D
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: CHCĘ MIEĆ CZARNE WŁOSY 22.02.05, 11:08
      farby ziołowe, czyli henna, nadają włosom jedynie odcienie rudości (basma,
      rubina itp.). to ciekawe, że farby Ci się wypłukują, ja kiedyś użyłam szamponu
      koloryzującego Palette ciemna czekolada i przez 2 lata miałam kruczoczarne
      włosy ;) wiele osób farbuje włosy nawet co miesiąc i nie uważają tego za
      specjalnie szkodliwe ;)
    • issey.miyake Re: CHCĘ MIEĆ CZARNE WŁOSY 22.02.05, 12:52
      ja uzywam farby garnier te ktora reklamuje brodzik i jestem bardzo zadowolona.
      wlasnie sie nie zmywa.
      • countless Re: CHCĘ MIEĆ CZARNE WŁOSY 22.02.05, 17:17
        no ja jej uzywam... ale mi sie zmywa... moze to od mysia tak częstego... nie
        wiem ale mam suche włosy i robią sie brązowe po kilku myciach.. chcoaiz trzymam
        farbe tyle ile zaleca producent. n i jesli bede farboac je co miesiac to kiedys
        ie na pewno zniszcza chyba. a co to jest basma? i widzialam jakies farby. chyba
        wszysktie kolory jak w chemicznych i bylo napisane ze to jest henna... czy
        takie farby na serio sa ziolowe czy to tylko tak dla picu napisane :P no bo
        skoro henna moze miec kilka kolorów a tam byly prawi wszystie od blondów po
        jakieś ciemne brązowe, moze i czarne nawet byly. sale wtedy nie zwracalam na
        nie uwagi
        • pucipuci Re: CHCĘ MIEĆ CZARNE WŁOSY 22.02.05, 21:41
          mi też się farby wypłukiwały; farbowałam kilka razy na ciemny brąz, który
          wychodził zazwyczaj na moich włosach prawie jak czarny; na szczęście po jakimś
          czasie włosy odyskiwały swoją barwę (nieco jaśniejszy brąz), przez co nie było
          widać odrostów; teraz, niestety (czas jakiś temu) trafilam na mocniejszą farbe-
          akurat niestety, bo wolałabym, żeby się zmyła (nieudany eksperyment): Kadus;
          profesjonalna, ale można łatwo ją nałożyć w domu;
          A co do henny, basmy itd; basma przyciemnia włosy; tak jak henna, nie niszczy
          ich; ale ponoć nie dla każdego jest dobra (obciąża włos- bo barwnik nie wnika
          do środka, ale oblepia włosy); ja uzywałam i henny, i basmy; dają dobry efekt,
          włosy się po nich błyszczą, są grubsze; nie wiem, po jakim czasie się zmywają,
          to zależy od włosów zapewne;
          pozdrawiam
    • justa_79 Re: CHCĘ MIEĆ CZARNE WŁOSY 23.02.05, 09:45
      co do wypłukiwania się koloru, zapobiegają temu, albo teoretycznie zapobiegać
      powinny szampony, odżywki i maseczki do włosów farbowanych, zaś sprzyjają temu
      szampony przeciwłupieżowe.
      • countless Re: CHCĘ MIEĆ CZARNE WŁOSY 23.02.05, 15:44
        no właśnie :P powinny... no bo ja dbam bardzo o włosy :Pnie susze ich a jak juz
        musze to zimnym powietrzem, nie uzywam kosmetyków do pielęgnacji, myje je
        szmponami i nakladam odzywki do włosów farbowanych... dzięki za odpowiedzi i
        pozdrawiam :)
    • oksana.zarewicz Re: CHCĘ MIEĆ CZARNE WŁOSY 14.03.05, 11:42
      Witam
      Każda farba, w tym także i tzw. ziołowa, wymaga powtórnego nakładania po mniej
      więcej 1 miesiącu w celu pokrycia odrostów oraz wyrównania koloru na całej
      długości włosów. Farby ziołowe zmywają się szybciej ponieważ nie wnikają w głąb
      struktury włosa a pozostają jedynie na jego powierzchni (za wyjątkiem henny,
      która nieznacznie wnika w głąb włosa). Zależy to przede wszystkim od
      stosowanych szamponów i częstotliwości mycia włosów. Jeżeli chodzi hnnę i
      preparaty na jej bazie (basma), dają one odcienie od jasno-brązowych poprzez
      intensywny brąz, rudawe do czerwieni. Farby te jednocześnie pielęgnują włosy.
      Mieszanina henny i basmy barwi włosy brązowe (naturalne, nie farbowane) na
      kolor czarny (ale uwaga, w przypadku włosów blond, może dać kolor zielony).
      Możesz więc wypróbować taką mieszaninę. Nie wpływa ona w żadnym razie na tempo
      wzrostu włosów a sposób i czas aplikacji będzie podany na opakowaniu.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka