Dodaj do ulubionych

do Justy 79

23.02.05, 10:09
Justy czy możesz mi rozszyfrować skład szmponu który zakupiłam, rzekomo
wyłącznie naturalny za powalającą cenę 39 zł
Sodium laureth sulfate
cocoamidoporpyl betaine
sodium laureth 8 carboxylate
PEG 4 rapeseedamine
herbal extrakt
poliquaternium 7
sodium chlorid
citris acis
preservative
parfum-to wiem że perfumy

Dodam ze "szampon" w ogóle nie domywa włosów, strasznie je plącze, nie mogę
ich rozszesać nawet po odżywce:(
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: do Justy 79 23.02.05, 10:20
      chyba nastąpiła pomyłka w temacie wątku - powinno być do Justy, a nie do Justy
      79 ;) tak wnioskuję z treści postu, bo to pytanie nie do mnie :)
    • Gość: justy Re: do Justy 79 IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.02.05, 10:26
      jakiś dziwny ten skład, tzn. producent nie używa prawidłowego nazewnictwa- np.
      preservative czy herbal ekstract- bez zadnych konkretów.

nawet nie stosując ostrej definicji kosmetyku naturalnego wg. Kraxy, nie mozna
      tego szmponu zaliczyc do kosmetyków naturalnych. ani do delikatnych, skoro
      zawiera tak duzo Sodium laureth sulfate

napisz, czyj to szampon.
      • madzia773 Re: do Justy 23.02.05, 10:30
        Przepraszam Justy 79 za podanie jej nicka w temacie:) Mam nadzieję ze się nie
        gniewasz:)

Justy, to jest szampon kupiony w "Mydlarni" Natur Element, nie umiem podawac
        linków ale moze mi się uda-uwaga próbuję

cynamonowo.super.sklep.pl/sklep/product_info.php?products_id=1297
        chyba coś źle zrobiłam:(
        • Gość: justy Re: do Justy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.02.05, 10:38
          link działa poprawnie. a szampon nie jest kosmetykiem naturalnym.
          do tego jego producent stosuje popularny chwyt poniżej pasa, sugerując
          łagodność użytych detergentów "środki zmiękczające na bazie roślinnej", "Pomimo
          zastosowania środków na bazie oleju avocado", co rozmija sie z prawdą.
          • madzia773 Re: do Justy i Kraxy 23.02.05, 10:48
            Dzięki Justy:)

do Kraxy: a co mi możesz polecić z szamponów które nie będą naszpikowane
            chemią???
            • Gość: justy Re: do Justy i Kraxy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.02.05, 10:51
              niezbyt chemiczne są szampony Fitomed.

przepisy pozwalają zwrócić rzecz kupioną przez internet w ciągu iluś tam dni od
              zakupu nawet bez podawania powodu. może warto?
              • madzia773 Re: do Justy i Kraxy 23.02.05, 11:23
                Justy ja kupowałam w Mydlarni na Brackiej dlatego kosztował 39 zł a nie 32 zł
                jak w ofercie internetowej
                nie będę go zwracac, nie wiem co z nim zrobię bo po myciu mam straszny kołtun:(
                • kraxa moze do prania recznego sie nada? 23.02.05, 11:28
                  w ostatecznosci
        • kraxa wetne sie, mam nadzieje, ze nie bedziesz miala za 23.02.05, 10:40
          zle. No wlasnie to jest przyklad celowej dezinformacji, jaka nagminnie uprawia
          sie w Polsce. W Reichu, zeby cos nazywac naturalnym musi spelniac standardy i
          posiadac certyfikaty organizacji ekologicznych, a w Polsce hulaj dusza piekla
          nie ma. Na forum NATURALNIE! weszla jakas Aldona, moim zdaniem spamerka z
          którejs z internetowych mydlarni i zachwalala ta nature...Ja nie zamierzam
          uskuteczniac krucjaty na rzecz bojkotu chemii w ogóle, ale uwazam, ze klient ma
          prawo do wiedzy za co konkretnie placi- i to spore pieniadze w tym przypadku.
          Ewidentne naduzycie- dlatego zwsze namawiam, zeby kupowac produkty sparwdzonych
          marek. Przyznam szczerze, ze tez by mnie szlag trafil, gdybym
          kupila "naturalny" szampon za 39 zlotych. jakies dwa lata temu nacielam sie tak
          na serie Back to Basic Welli- tylko od frzyjera, naturalna niby, no i ta
          nazwa...A w szamponie z grajpfrutem FORMALDEHYD (podobno zbanowany w Europie)
          na wcale nie poslednim miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka