Dodaj do ulubionych

chna-pielęgnacja

26.02.05, 10:54
wczoraj bylam u fryzjera, zeby kupic sobie jakis tam preparat do stylizacji i
dowiedzialam sie czegos strasznego!!!! otoz poinformowano mnie, ze przez
nalozona na wlosy chce nie przedostanie sie zaden srodek do pielegnacji. ze
podobno chcna tak szczelnie otula wlos. zalamalam sie, bo wlosy mam suche jak
siano, stosuje mnostwo roznych odzywek i masek i co??? niepotrzebnie. moze
ktos wie jak to jest, mzoe Pani Doktro? bardzo prosze o jakies informacje.
Besia
Obserwuj wątek
    • pucipuci Re: chna-pielęgnacja 26.02.05, 16:38
      ja też używam basmy i chny, ostatnio nieco przesuszyły mi się włosy
      (basen+czapka= straszliwe elektryzowanie); chciałam nabyć jakąś odzywkę, ale
      przypomniała mi się stara, dobra rycyna;(smarować na noc, na to foliowy czepek
      i czapka) i chyba jednak cos przez tę chnę przesiąknęło do włosa, bo i się
      błyszczą ładniej, i są zdrowsze; jeszcze się trochę elektryzują, ale dopiero
      porycynowałam je ze 3 razy.
      • besia5 Re: chna-pielęgnacja 27.02.05, 22:06
        obawiam sie, ze rycyna to za malo namoje siano. chodzi mi o profesjonalne
        odzywki, mam np henne wax i pewne na darmo siedze z nia godzine;)
        • pucipuci Re: chna-pielęgnacja 02.03.05, 09:42
          hmm, w takim razie jestem ciekawa, jak to z tą chną jest. Zakupiłam wczoraj
          henne wax i nałozyłam na noc (a na to czapke), wydaje mi się, że zadziałała
          trochę; ale jeśli ten fryzjer ma rację? Napiszę, jak zauważę rezultaty po
          wax'ie:)
    • oksana.zarewicz Re: chna-pielęgnacja 21.03.05, 08:51
      Witam
      Nie ma podstaw do zmartwień. Ten fryzjer nie ma racji. Chociaż hnna i preparaty
      na jej bazie rzeczywiście w nieznacznym tylko stopniu wnikają do wnętrza włosa
      a większość jej pozostaje na zewnątrz, to nie znaczy, że „oblepia” ona włos i
      szkodzi mu. Jest wręcz odwrotnie, w ten sposób chroni włos przed działaniem
      uszkadzających czynników zewnętrznych. Bez obawy można stosować preparaty
      kondycjonujące na włosy farbowane hnną. Możesz spokojnie nawilżać swoje suche
      włosy odżywką lub maseczką stosując je zgodnie z zaleceniami producenta. Nie
      warto trzymać tych preparatów na włosach przez godzinę lub przez całą noc. Taka
      metoda nie pomoże włosom, a wręcz odwrotnie, może im zaszkodzić.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka