Dodaj do ulubionych

Przedłuzanie włosów

26.02.05, 20:58
Pewnie już było-ale spróbuje:-)
Chciałabym przedłuzyc sobie włosy-mam króciutkie, pewnie i bedzie potrzeba
zagęscić.Czy ktos orientuje sie jakie min.długości musze miec swoje włosy aby
dokonac tego zabiegu? Wolałabym naturalne-jaki koszt ??(chodzi mi o takie 30-
max 40cm)-ogólnie mam geste i dość sztywne włosy..Jakie za i przeciw?
Jaki salon proponujecie w Warszawie?

Dziekuje za ew. odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • dominnika Re: Przedłuzanie włosów 28.02.05, 12:18
      min.długośc włosów to 6 cm ,a jedno pasemko kosztuje ok.10zł.
    • babydoll Przedłuzanie włosów w Krakowie? 28.02.05, 13:20
      Hi! A czy ktos moze mi polecic jakis dobry salon w Krakowie, ktory wykonuje
      przedluzanie wlosow??
      Ja mam wlosy troche krotsze niz polowa plecow, a zapuszczanie idzie mi kiepsko,
      ze wzgledu an to, ze ciagle musze podcinac moje rozdwajajace sie koncowki:( A
      marze o dluuugich wlosach!!
      A co oznacza, ze wlosy sa "naturalne" czy tez "ludzkie"?? Myslalam, ze zrobione
      na ich podobienstwo??Chyba nie prawdziwe??
      Chcialabym tez wiedziec, jaka metoda przyczepia sie sztuczne wlosy do tych na
      glowie i czy moje wlosy nie zniszcza sie po sciagnieciu tych sztucznych??
      Z gory dziekuje za odpowiedz!
      • bibi.mal Re: Przedłuzanie włosów w Krakowie? 16.03.05, 12:34
        Witam
        Mam przedłużone włosy. To już mój drugi raz. Włosy są naturalne (ludzkie),
        najlepsze dla nas są oczywiście słowiańskie. Cena włosów zależy od ich koloru i
        długości, ja obecnie mam doczepione 45cm (prawie do pasa), około 5 dkg (bo nie
        słyszałam o kupowaniu "pasemek") - zamówiłam u fryzjerki i przyszły w
        jednej "kitce". Nie ma z nimi żadnych problemów - są to naturalne włosy, awięc
        szampony i wszelkie produkty do stylizacji działaja tak jak na moje włosy.
        Jeśli macie jakieś pytania - pytajcie, chętnie odpowiem.
        • babydoll Do bibi.mal - Ja mam pytania!!:) 18.03.05, 10:28
          Bardzo chcialabym przedluzyc sobie wlosy, bo marze, zeby miec dlugie, a co
          urosna to fryzjerka mi scina, bo konce zniszczone:(
          Czy mozesz mi powiedziec, na czym polega przedluzanie, tzn jak to sie robi? Czy
          przykleja sie kepki do Twoich wlosow?
          Czy jak je sciagnelas, to fryzjerka "przesunela" te same wlosy wyzej? Jak to
          sie robi?:)
          Czy jak sciagnelas po pierwszym razie, to nie zniszczylas sobie swoich wlosow??
          I jeszcze jedno: gdzie to robilas ( moze w Krakowie?)i ile kosztowal ten
          zabieg?
          Aha! A jak czujesz sie ze swiadomoscia, ze to nie Twoje wlosy? Pewnie sie o tym
          zapomina..?
          Ja mam wlosy troche dluzsze za ramiona, ale marze o wlosach do pasa...
          Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz i z gory Ci dziekuje!
          • bibi.mal Re: Do bibi.mal - Ja mam pytania!!:) 19.03.05, 00:05
            Włosy zgrzewa się takim specjalnym "klejem" - cieniutkie pasemka zgrzewane są z
            cieniutkimi pasemkami tuż przy skórze głowy (pasemka, które robi się z Twoich
            włosów, by przykleić te doczepiane - technika przypomina balejaż.. taie
            naprawdę cienkie i koło siebie). Włosy doczepia się z tyły, poniżej linii uszu
            (dlatego od tego miejsca sobie sprawdź, ile cm byś chciała mić dłuższe włosy,
            ja mam 45cm i u mnie są one prawie do pasa). Po około 3-5 miesiacach (zależy,
            jak szybko rosną włosy) należy rozpuścić te zgrzewy - robi to fryzjerka - i
            przyczepić te włosy wyżej - znów tuż przy skórze. Zgrzewy wyglądają, jakby
            wosk... ja mam problem z tym, że czasem nie mogę się oprzeć pokusie i trochę w
            nich grzebię, tj odrywam kawałeczki.. ALE TEGO ROBIĆ NIE WOLNO ;) czasem można
            np odczeić całe pasemko....
            Co do tego, że nie są to moje włosy... hm... to mogę Cię zapewnić, że jak nagle
            spełni sie takie Twoje marzenie, to nawet nie będziesz o ym myśleć - tak było w
            moim przypadku; wyglądam o niebo lepiej, naprawdę WŁOSY DUŻO DAJĄ.
            Te włosy, które mam teraz doczepiłam na samy początku stycznia, więc z jakiś
            miesiąc będę je przeczepiać i wtedy nleży ich troszkę domówić, bo włosy w
            trakcie tych misięcy też się wyczesują itd.
            A teraz koszty. Tak, jak juz pisałam, to zależy od koloru i długości włosów. Ja
            płaciłam około 80-85zł za 1dkg (brązowe, 45cm) doczepione mam 5 dkg i tyle mi w
            zupełności wystarczy (i tak kitek jest 2, a nawet troszkę więcej razy grubszy
            od "mojego"), do tego należy doliczyć koszt tego "kleju" i "robocizny". Gdy
            będziesz to robiła pierwszy raz - będziesz musiała też kupić od fryzjerki
            specjalną szczotkę do tych włosów - nie przerażaj się - to tylko tak brzmi, w
            rzeczywistości szczotka ta nie ma na zakończeniach tych "łepków" i ma dużo
            bardziej elastyczne igiełki (nie szarpie włosów- używałamjej nawet jak nie
            miałam doczepionych włosów i jedną musiałam kupić córkom mojego brata, bo jak
            raz je nią uczesałam - nie chciały potem słyszeć o czesaniu czymkolwiek innym).
            Ale wracając do kosztów:
            - za pierwszym razem doczepiłam 40cm 5 dkg i razem ze szczotką i wszystkim
            zapłaciłam 700zł
            - teraz mam 45cm 5 dkg i zapłaciłam (bez szczotki) 570zł

Ja robiłam to w Elblągu, więc dleko od Krakowa... Jeśli jednak np wybierasz się
            do Elbląga - to polecę Ci ten drugi zakład ;)

Jeśli jeszcze masz jakiekolwiek wątpliwości, lub coś niejasno napisałam - pisz,
            napewno odpowiem.

Pozdrowionka.
            • powiew.wiatru Re: Do bibi.mal - Ja mam pytania!!:) 20.03.05, 12:47
              Bibi.mal, pytanko..

Ja jak wspomniałam mam krótkie, geste włosy. Chaciałabym je przedłuzyc tak
              ok.30cm-40cm.Tak min. ile tych wlosów musiałabym zakupic, pytam-bo kompletnie
              nie orientuje sie ile tego w dkg potrzeba. Wiem trudne pytanie ale pewnie juz
              jakies rozeznanie masz:-)
              Cholerka cos mi mówi ze to bedzie bardzo droga sprawa.:(
              Czy te 6cm-swoich włosków juz jest wystarczajace aby poddac sie zabiegowi
              przedłużania?? Czy Twoje włosy nie ucierpiły w jakis szczególny sposób??

Baaaaardzo Ci bede wdzieczna za odpowiedz na nurtujace mnie pytania.

Pozdrawiam!
              • bibi.mal odp do powiew.wiatru 22.03.05, 13:29
                Nie jetempewna, czy w przzypadku, jeśli Twoje włosy mają około 6cm będzie od
                razu możliwe przedłużenie ich do 40 cm - chyba, że zgobiłabyś sobie jakąś
                fajną "postrzępioną" fryzurkę i tylko niektóre pasemka miałabyś tej długości, a
                resztę pocieniowane... Myślę, że powinnaś się udać do jakiegoś fryzjera
                wykonującego przedłużanie/zagęszczanie włosów i porozmawiać z nim na ten
                temat... Jeśli nawet nie o te 40 cm (liczone m-wiięcej od miejsca "w połowie"
                ucha - wysokość, to będą one wtedy długie trochę za łopatkę), to już o około 20
                cm przedłużyć powinno się dać ;)
                Koszty naprawdę nie są już takie wysokie - jak wszędzie i tu wkradła się
                przyjazna dla konsumentów konkurencja i można sobie zafundować długie gęste
                włosy już za około 500 zł (ja mam prawie do pasa i zapłaciłam 550zł, ale tak,
                jak pisałam wcześniej to zależy od długości i koloru - blondy są droższe,
                podobnie z długością - m dłuższe, tym więcej za 1dkg). Co do ilości deko, które
                musiałabyś zamówić - również najlepiej doradzi Ci fryzjer; najlepiej idź sobie
                do dwóch salonów i porównaj ceny...
                Powodzenia, napisz, jak już się czegoś dowiem, bo jestem strrrasznie ciekawa ;)
                Pozdrawiam!!!
                PS. Co do tego, czy włosy ucierpiały, cóż moje akurat nie, ale biorę różne
                tabletki na wzmocnienie na bazie skrzypu; miałam dość długą przerwę - 2
                miesiące pomiędzy kolejnymi doczepieniami i naprawdę nie zauważyłam żadnych
                niekorzystnych zmian, no może tylko poza faktem, że naprawdę baaardzo łatwo sie
                przyzwyczaić do większej objętości włosków i do ich długości, po ich zdjęciu
                czułam się prawie, jakbym była łysa ;) - jednak znajomi i rodzina nie
                zauważyli, by stan i ilość moich naturalnych włosów uległa jakiejś zmianie...
                • powiew.wiatru Re: odp do powiew.wiatru 23.03.05, 22:29
                  Bardzo Ci dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz:-)
                  I masz całkowita racje-wybiore sie do dwóch salonów, zobacze co zaproponuja mi
                  w jednym i drugim, porównam ceny itp.
                  Ja juz jestem zdecydowana, pięniążki juz na ten cel-złozone w "skarpecie" :-).
                  Oczywiscie dopisze- co i jak, i czy udało sie osiągnąc zamierzony cel.

Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odp.!
                • karpatka2 Re: odp do powiew.wiatru 09.01.06, 11:39
                  a w jakim miescie przedłużałaś?czy mozesz polecic jakis salon w warszawie?
            • babydoll Re: Dzieki!! 21.03.05, 09:24
              Baaardzo dziekuje Ci za tak wyczerpujaca wypowiedz!!! Chyba wiem juz wszystko,
              co chcialam wiedzec!! I co raz bardziej jestem przekonana, by to zrobic:))
              Pewnie jeszcze to troche potrwa, bo niedlugo wyjezdzam, ale na pewno sprobuje:)
              Dzieki jeszcze raz!:))
              • bibi.mal Re: Dzieki!! 22.03.05, 13:33
                Nie czekaj, do odważnych świat należy!!! ;)
                Czekam na relacje i wrażenia po...
            • alexia28x Re: Do bibi.mal - Ja mam pytania!!:) 21.08.05, 20:28
              bibi.mal napisała:

>
              > Ja robiłam to w Elblągu, więc dleko od Krakowa... Jeśli jednak np wybierasz
              się
              >
              > do Elbląga - to polecę Ci ten drugi zakład ;)
              >
              > Jeśli jeszcze zaglądasz na forum, będę bardzo wdzięczna za jakiś kontakt do
              zakładu w Elblągu, ta miejscowość mi odpowiada a jestem właśnie w trakcie
              zbierania infrmacji na temat przedłużania włosów. Jeśli będzie Ci wygodniej
              przesłać mi jaiś kontakt na maila to podaję: alexia 28x@tlen.pl

z góry dziękuję i pozdrawiam
              Alexia
              • pelaska75 Re: Do bibi.mal - Ja mam pytania!!:) 21.02.06, 21:26
                Witaj bibi.mal:)
                Mieszkam w Elblagu i jesli jestes zadowolona ciagle z tego zabiegu prosze podaj
                mi salon, w ktorym to robilas.Mam jeszcze kilka pytan wiec czy moglabys odezwac
                sie do mnie np na gg? Podaje nr4810562.
                Pozdrawiam serdecznie

• paulinamalesza Re: Do bibi.mal - Ja mam pytania!!:) 09.01.06, 22:36
              witam! a czy moglaby Pani podac mi numer telefonu do tego salonu, w ktorym
              przedluzali Pani wlosy:) jestem z gdyni, wiec nie mam tak daleko, ale nie chce
              jezdzic na marne;) z gory dziekuje i pozdrawiam,paulinamalesza
        • pelaska75 Re: Przedłuzanie włosów w Krakowie? 21.02.06, 17:35
          Witaj bibi.mal:)
          Mieszkam w Elblagu i jesli jestes zadowolona ciagle z tego zabiegu prosze podaj
          mi salon, w ktorym to robilas.Mam jeszcze kilka pytan wiec czy moglabys odezwac
          sie do mnie na gg?Podaje nr4810562.
          Pozdrawiam serdecznie
    • oksana.zarewicz Re: Przedłuzanie włosów 21.03.05, 08:58
      Witam
      Ja niestety nie znam się na tyle fryzjerstwie dlatego radzę w tej sprawie
      zwrócić się do dobrego zaufanego fryzjera. To jedyne dobre rozwiązanie według
      mnie.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • moje-cudo Re: Przedłuzanie włosów 22.03.05, 16:35
      a w Warszawaie znacie jakis dobry salon gdzie mozna przedłuzyc włosy?
      • b_marta26 Re: Przedłuzanie włosów 23.03.05, 08:53
        Dziewczyny
        NAPISZCIE KONIECZNIE
        czy jak już raz zacznie sie przedłużenie włosów to trzeba ciagle powtarzać ten
        zabieg jeśłi tak to co ile. I czy można zrezygnować z tych ponownych zabiegów i
        jakie były by skutki. czy wydać byłoby wielką róznicę. Acha i jeśli bym już
        niechciała wiecej potrzać zabiegów to musiałabym obciąć włosy na krótko!!!!
        Koniecznie doradzcie
    • bibi.mal do b_marta26 23.03.05, 11:52
      Hej,
      jak raz przedłużysz włosy nie będziesz musiała tego powtarzać i robić "już
      zawsze", jednak bardzo prawdopodobnie - przyzwyczaisz się do nowej długości,
      gęstości itp i nie będziesz chiała z tego zrezygnować, tymbardziej, że
      naprawdę - wiem po sobie - włosy i fryzura bardzo dużo dają i zmieniają twarz ;)
      Znam koleżanki, które przedłużając - zapuściły swoje włosy; nieprawdą jest, że
      potem będziesz musiała ściąć swoje włosy, że będą mocno osłabione itp. Teraz
      doczepia się naturalne włosy - u nas są to włosy słowiańskie, lekkie i naprawdę
      nie jest to jakieś drastyczne dla naszych "własnych" włosów ;)
      Jeśli się zdecydujesz na przedłużenie - po około 3-5 miesiącach - w zależności
      od tego, ja szybko rosną Twoje włosy będziesz musiała przełożyć je wyżej, tzn
      bliżej skóry głowy (zazwyczaj należy wtedy też domówić trochę włosów). To tyle,
      mam nadzieje, że rozwiałam wątpliwości ;)
      • dorotkaw Re: do b_marta26 24.03.05, 17:30
        Witam,

a czy mozna przedluzyc wlosy tylko o 10-15 cm ? Mam swoje wlosy dlugosci jakies
        4 cm a chcialabym miec tylko takie do ramion.

pozdrawiam, Dorotka
        • bibi.mal Re: do b_marta26 24.03.05, 19:10
          oczywiście, że można ;)
          pozdrawiam
          • villemo77 Re: do b_marta26 a samą grzywke można/ 22.07.05, 22:10
            Mam pytanie ; czy można przedłużyć samą grzywkę ? Zrobiłam sobie niedawno i
            wyglądam beznadziejnie .
    • villemo77 Re: Przedłuzanie włosów 23.07.05, 13:23
      up
      • zoofka Re: Przedłuzanie włosów 02.08.05, 14:59
        Właśnie szperam i szukam informacji. Natknęłam się na Studio Róża w Warszawie
        (www.studioroza.pl) i wydaje mi sie ze maja najbardziej korzystna oferte w tym
        zakresie.
        Po pierwsze: Oferują bezpłatną wycenę usługi (idziesz ze swoja koncepcją
        fryzury a oni rzetelnie Ci mówią ile zapłacisz)
        Po drugie: Jasny i wyczerpujący opis na stronie salonu, z którego dowiedziałam
        się m.in. tego, że już od 50 - 75 pasemek daje widoczny efekt, że pełne
        przedłużenie średnio wymaga 200 - 350 pasemek, że własne włosy powinny mieć
        min. 12 cm aby efekt był dobry...
        Oferują dwa rodzaje włosów: Droższe wielokrotnego użytku europejskie i tańsze
        indyjskie chemicznie rozjaśniane lub farbowane na 1 raz (4 - 7 miesięcy) Dla
        mnie rewelka, bo ja chcę przedłużyć włosy tylko na ślub i wesele. Marzę o burzy
        loków w tym dniu a natura mi poskapiła.
        Ponadto wszystkie włosy - jedno czy wielorazowe są naturalne, można je
        farbować, skręcać, obcinać, układać.... :-)

Ufff ależ się rozpisałam :-) Idę na wycenkę tylko i wyłącznie do nich! zajrzyj
        koniecznie na WWW.STUDIOROZA.PL
        • bibi.mal Re: Przedłuzanie włosów 02.08.05, 19:03
          I jak??
          • zoofka Re: Przedłuzanie włosów 10.08.05, 15:41
            Jeszcze nie bylam. Planuje w przyszlym tygodniu
    • nikita83 Re: Przedłuzanie włosów 21.08.05, 22:55
      Ja 2 miesiące temu przedłużałam włosy u niejakiej Magdy wyczytałm ją z
      internetu tak mi panna spie.... robotę ze cała noc płakałam a na drugi dzień
      moja wspaniała fryzjerka je zdejmowała zapłąciłam za te kudły 500 zł ale nie
      darowałam tej oszustce o zawiozłam te włosy jej i zażądałam wzrotu pieniędzy
      oczywiście trudno było się do niej dodzwonic ale jakoś udało mi sie pewnie sama
      dobrze wie że nie potrafi tego robic oferuje swoje usługi a potem znika to tak
      jak ja bym wyszła na scenę zatańczyc balet :)
      • alexia28x Re: Przedłuzanie włosów 22.08.05, 19:59
        nikita 83,
        a może warto coś więcej napisać o pani Magdzie? Podpowiedz jakoś, kogo unikać,
        jeśli nie chcesz podawać jakichś konkretnych namiarów to może jakaś podpowiedź??
        pozdrawiam
        Alexia

PS czy ktoś spotkał się (na własnych włosach lub jakichś "bliskich") z metodą
        przedłużania ultradźwiękową?? droga, ale mże skuteczna...
        pozdro
        A.
    • dziewczynazbagien Re: Przedłuzanie włosów 21.08.05, 23:23
      Kochane napiszcie plis czy przedłużanie i zagęszczanie włosów to to samo czy to
      jakis inny zabieg??/???
      • alexia28x Re: Przedłuzanie włosów 22.08.05, 20:06
        witaj
        od kilku dni szukam wszelkich możliwych informacji na temat przedłużania i
        zagęszczania włosów i z tego, co udało mi się ustalić to do obydwu zabiegów
        wykorzystywane są te same metody i te same rodzaje włosów, natomiast różnica
        polega na długości pasm (przy zagęszczaniu używa się takich o długości równej
        Twojej aktualnej), natomiast przy przedłużaniu można bardzo krótkie włosy
        przedłużyć do długości nawet 60 cm (sprawdzałam, to będzie tak do tyłeczka:) )
        No i koszty - przy przedłużaniu raczej wyższe, bo dłuższe pasma no i dużo
        więcej tych pasm, przy zagęszczaniu używa się dużo mniej.
        To tyle, ile udało mi się ustalić na tem temat do dzisiaj, może się mylę w
        porównaniu obu zabiegów, ale wydaje mi się, że już sporo informacji wyszukałam.
        pozdrawiam
        Alexia
        • leila1 Re: Przedłuzanie włosów 08.11.05, 15:12
          No i co dziewczyny ? zrobiłyscie? zadowolone z efektów? ja tez chcialabym sobie
          przedluzyc , jestem z Krakowa i szukam tu u mnie dobrego zakladu
          pozdrawiam
          • babydoll Re: Przedłuzanie włosów 08.11.05, 16:25
            Hi leila! Ja tez jestem z Krakowa, ale aktualnie rpzebywam za granica.
            Przyjezdzam na Swieta i bardzo chcialabym sobie wtedy przedluzyc wlosy.
            Prosze, daj znac jezeli znajdziesz dobrego fryzjera. I oczywiscie opisz efekty!
            Czekam niecierpliwie na wiadomosci! Bo sama musze czekac az do grudnia..:(
            • sipilitka Re: Przedłuzanie włosów 23.11.05, 22:53
              heja
              ja przedluzylam na poczatku listopada
              jestem batrdzo zadowolona
              nie ma z nimi zadnych problemow mozna robic z nimi to samo co z wlasnymi
              pozdrawiam
              • machacha Do Sipilitki-kilka pytan 24.11.05, 15:23
                Czesc!Tez b.bym chciala przedluzyc sobie wlosy-marza mi sie do
                pasa...Powiedz,jaka Ty przedluzalas metoda,ile cie to kosztowalo,czy zakladalas
                naturalne pasemka-ile ich masz?,czy moze orientujesz sie ile
                kosztuje "podciaganie" pasemek-jesli chce sie caly czas nosic te wlosy i czy
                mozna je nosic bez przerwy a moze wlosy musza sobie odpoczac po
                kilkumiesiecznym noszeniu?Dzieki z gory.
              • karpatka2 Re: Przedłuzanie włosów 09.01.06, 11:30
                A można wiedzieć gdzie praedłużałaś?
                Ile zapłaciłaś?
                Szukam salonu w Warszawie...
                Proszę o jakiekolwiek info...
                • wojtekmak Re: Przedłuzanie włosów 10.01.06, 10:45
                  Czy któraś z Was zagęszczała sobie włosy na Sląsku? Katowice lub Gliwice? Będę
                  wdzięczna za informację
                  • dorcia321 Re: Przedłuzanie włosów 10.01.06, 21:21
                    a ja muszę stanowczo odradzić zagęszczanie typu doklejanie i doplatanie. Sama
                    miałam coś takiego robione, kosztowało mnie to 1300 zł i wyszłam na tym fatalnie.
                    Włosy do których doczepiłam nowe pasma zaczęły mi strasznie wypadać.
                    Definitywnie obciążały istniejące włosy. Jest to definitywnie męczące
                    rozwiązanie. Włosy są spięte, w ciągłym naprężeniu, bez możliwości rozluźnienia
                    a co za tym idzie mogą wypadać.
                    • krok_po_kroku Re: Przedłuzanie włosów 10.01.06, 22:00
                      A ja chcialam sie dolaczyc do pozytywnych komentarzy na temat przedluzania/zageszczania. Mialam
                      juz raz doczepiane naturalne wlosy, nosilam je okolo 5 miesiecy. Niedawno zdjelam i robie sobie mala
                      przerwe na zbieranie kasy, a niedlugo znowu doczepie moje wloski ( teraz leza sobie spokojnie w
                      pudelku i czekaja:). Ja tez bardzo obawialam sie przedluzania, slyszalam, ze wlosy sie niszcza,
                      wypadaja itp, ale zaryzykowalam i wyszlo duzo lepiej niz sie spodziewalam. Wlosy wygladaly super.
                      Odczuwa sie pewien dyskomfort przez pierwsze kilka dni, pozniej juz wcale nie czuje sie, ze ma sie cos
                      doczepionego. Wloski nosza sie swietnie, nie sprawiaja klopotow, mozna je czesac, wiazac gumkami
                      spinkami itp, myc jak zazwyczaj. Zgrzewy, czyli te kawalki wosku, na ktorych sa przyczepione zlewaja
                      sie kolorem z wlosami i prawie wcale ich nie widac. Staja sie bardziej widoczne po kilku miesiacach jak
                      wlosy odrosna, ale mozecie mi uwierzyc, ze nawet jak kiedys przez przypadek niektore zgrzewiki wyjda
                      na swiatlo dzienne:), to nie jest to zaden odrazajacy widok, tak jak mowilam one zlewaja sie z wlosami.
                      Zabieg wykonywalam w Gdansku (jak ktos chce to moge podac namiar), doczepilam 90 pasemek i
                      zplacilam 1350 zl. Z zalozenia mialy byc to wlosy zageszczone, do ramion, ale koszt pasemka dlugiego
                      i krotkiego byl taki sam, wiec zalozylam dluzsze (za lopatki), a po dwoch miesiacach zmienilam
                      fryzurke i troche je podcielam.
                      Co nowego moge dodac, to pamietajcie, zeby zpytac koniecznie, czy w danym salonie raz przyczepione
                      wlosy , mozna przyczepic ponowanie, bo nie w kazdym tak robia (czasem raz zalozone wlosy po
                      zdjeciu od razu wyrzucaja i kaza kupowac nowe).
                      A co do metod, to zdecydowanie polecam metode Racoon. Zanim przyczepilam wlosy , to zdobylam
                      maksymalna ilosc informacji o doczepianiu i ta metoda moim zdaniem jest zdeecydowanie najlepsza i
                      najmniej szkodliwa dla wlosow. Od innych rozni sie tym, ze pasemka nie sa przyczepiane zgrzewarka o
                      ogromnej temperaturze, tylko pani wykonujaca "zabieg" przykleja taki specjlny wosk wlasnorecznie,
                      paluszkami, wiec wlosy nie sa narazone na jakies okropne temperatury.
                      Bardzo obawialam sie momentu zdjecia, bo spodziewalam sie zniszczonych wlosow, ale bylam
                      zaskoczona tym, ze wlosy wygladaja tak smao jak przed zabiegiem. co prawda pierwszy tydzien byl
                      bardzo ciezki, bo mialam wrazenie, ze moim wlosow jest zaledwie kilka. Bralam je w dlon i czulam sie
                      jakbym trzymala jakis cienki sznurek. Ale to tyylko takie zludzenie (no w koncu z dooczepionymi
                      wlosami moj ogonek byl kilkakrotnie wiekszy).
                      Czekam na nastepne pytania.
                      Zaraz wkleje rowniez moj stary post sprzed kilku miesiecy, gdy na forum opisywalam moje wrazenie w
                      dniu pierwszergo przedluzenia wlosow:)
                      • krok_po_kroku Re: Przedłuzanie włosów 10.01.06, 22:05
                        To ten stary post

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24946600&wv.x=1&v=2&s=0
                        • areettee Re: Przedłuzanie włosów 01.02.06, 13:23
                          kurde, ja tez bym chciala sobie przedluzyc i odrazu zagescic wlosy:) tylko
                          troche sie boje, bo z natury mam slabe i cienkie wloski:(mysle o tej metodzie
                          zatrzaskow, bo jakos wosku sie boje:(mam takie pytanie.. z tego co zdarzylam sie
                          zoorientowac to na alegr jest kila aukcji z tanszym przedluzaniem wlosow niz w
                          salonach.. generalnie osoby ktore oferuja usluge jak zauwazylam maja pozytywne
                          komentarze, jednak troszke sie boje ryzykowac..z drugiej strony za niecale 500zl
                          mozna miec juz przedluzone wlosy:|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka