IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 28.02.05, 12:25
Właśnie wróciłam przed chwilą od dermatologa który przepisał mi Zineryt.
Chciałam się spytać czy Wam ten lek pomógł? jakie macie wrażenia? czy za
bardzo nie wysusza skóry?
Obserwuj wątek
    • Gość: kiddo Re: Zineryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:08
      mi pomógł. Stosowałam go na zmianę ze Skinorenem. Niestety, mi BAAARDZO
      wysuszał skóre.. Stosowałam go na dzień (a Skinoren na noc) i było to
      uciążliwe, skóra wyglądała i "czuła się" kiepsko - łuszczyła się itd. No ale
      lek skuteczny!
    • Gość: Zołza Re: Zineryt IP: *.akademiki.uni.torun.pl 28.02.05, 14:13
      Zineryt jest dobry,wysusza wypryski nie wysuszając akóry,ja go stosuje
      punktowo,nie na całą twarz.Początkowo przy stosowaniu na skórę mogą pojawic się
      zaczerwienienia.Ma jednak mankament-jest drogi i z tego co wiem,nie wszystkim
      słuzy.
      • charade Re: Zineryt 28.02.05, 14:36
        Mnie pomógł wręcz kolosalnie. Na początku skóra się łuszczyła (smarowałam tylko
        brodę i tylko na noc), ale potem było ok. Nie wiem, jak długotrwały jest efekt,
        ale jest. Teraz kupiłam jakiś lek z tą erytromycyną, słabszy o połowę,
        zobaczymy, jak będzie.
        • Gość: wiruska Re: Zineryt IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 28.02.05, 14:48
          a w jakiej cenie jest ten lek?
          • perkalik Re: Zineryt 28.02.05, 16:45
            smierdzi i jak masz nim posmarowana twarz to nie radze sie calowac;p hehe ale
            mi pomogl no ale oczywiscie nie na dlugo;/ nie wiem ile kosztujue nie opamietam
            ale drogi byl
            • Gość: maxii Re: Zineryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:56
              Kiedyś promowałam ten lek. Ma jeden minus- preparat jest w dwu butelkach, które
              musisz zmieszać a potem działa przez określony czas- jest to okres kuracji.
              Wysusza mniej niz inne preparaty na trądzik bo jest w zawiesinie z nawilązjącym
              emolientem. Czyli owszem wysusza, ale wszystkie p/trądzikowe też a on najmniej.
              Ma optymalne połączenie cynku i erytromycyny. Erytromycyna w innym stężeniu nie
              będzie działać tak skutecznie. Kiedys kosztował ok 30zł. Osobiście go nie
              stosowałam, ale opinie lekarzy były bardzo dobre. Ja bym zaryzykowała gdyż inne
              leki zawierają tylko jeden z ww składników.
    • Gość: aaa Re: Zineryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:03
      Stosowałam to przez pół roku, bardzo mi pomógł. Skóra w ogóle się nie
      wysuszała, była gładka, ale niestety ten lek szybko przestał na mnie działać :(
      No i rzeczywiście śmierdzi strasznie. Ale krótkotrwale stosowany bardzo pomaga.
    • mokra_jane Re: Zineryt 28.02.05, 18:05
      Jak na mój gust był bardzo dobry, ale dermatolog nie chciała mi przepisać już
      trzeciego z koli opakowania. A co do wysuszania to fakt - wysusza i to mocno,
      więc dermatolog kazała mi smarować się najpierw zinerytem a potem
      metronidazolem. A pachnie to jakimś octem chyba. Znaczy śmierdzi:)
      • Gość: maxii Re: Zineryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:07
        Przy dłuższym używaniu każdego antybiotyku organizam uodparnia się, dlatego
        lekarka nie chciała wiecej przypisywać, bądź po dłuzszym czasie lek nie działa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka