Gość: wiruska IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 28.02.05, 12:25 Właśnie wróciłam przed chwilą od dermatologa który przepisał mi Zineryt. Chciałam się spytać czy Wam ten lek pomógł? jakie macie wrażenia? czy za bardzo nie wysusza skóry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiddo Re: Zineryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:08 mi pomógł. Stosowałam go na zmianę ze Skinorenem. Niestety, mi BAAARDZO wysuszał skóre.. Stosowałam go na dzień (a Skinoren na noc) i było to uciążliwe, skóra wyglądała i "czuła się" kiepsko - łuszczyła się itd. No ale lek skuteczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zołza Re: Zineryt IP: *.akademiki.uni.torun.pl 28.02.05, 14:13 Zineryt jest dobry,wysusza wypryski nie wysuszając akóry,ja go stosuje punktowo,nie na całą twarz.Początkowo przy stosowaniu na skórę mogą pojawic się zaczerwienienia.Ma jednak mankament-jest drogi i z tego co wiem,nie wszystkim słuzy. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Zineryt 28.02.05, 14:36 Mnie pomógł wręcz kolosalnie. Na początku skóra się łuszczyła (smarowałam tylko brodę i tylko na noc), ale potem było ok. Nie wiem, jak długotrwały jest efekt, ale jest. Teraz kupiłam jakiś lek z tą erytromycyną, słabszy o połowę, zobaczymy, jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiruska Re: Zineryt IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 28.02.05, 14:48 a w jakiej cenie jest ten lek? Odpowiedz Link Zgłoś
perkalik Re: Zineryt 28.02.05, 16:45 smierdzi i jak masz nim posmarowana twarz to nie radze sie calowac;p hehe ale mi pomogl no ale oczywiscie nie na dlugo;/ nie wiem ile kosztujue nie opamietam ale drogi byl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxii Re: Zineryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:56 Kiedyś promowałam ten lek. Ma jeden minus- preparat jest w dwu butelkach, które musisz zmieszać a potem działa przez określony czas- jest to okres kuracji. Wysusza mniej niz inne preparaty na trądzik bo jest w zawiesinie z nawilązjącym emolientem. Czyli owszem wysusza, ale wszystkie p/trądzikowe też a on najmniej. Ma optymalne połączenie cynku i erytromycyny. Erytromycyna w innym stężeniu nie będzie działać tak skutecznie. Kiedys kosztował ok 30zł. Osobiście go nie stosowałam, ale opinie lekarzy były bardzo dobre. Ja bym zaryzykowała gdyż inne leki zawierają tylko jeden z ww składników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zineryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:03 Stosowałam to przez pół roku, bardzo mi pomógł. Skóra w ogóle się nie wysuszała, była gładka, ale niestety ten lek szybko przestał na mnie działać :( No i rzeczywiście śmierdzi strasznie. Ale krótkotrwale stosowany bardzo pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
mokra_jane Re: Zineryt 28.02.05, 18:05 Jak na mój gust był bardzo dobry, ale dermatolog nie chciała mi przepisać już trzeciego z koli opakowania. A co do wysuszania to fakt - wysusza i to mocno, więc dermatolog kazała mi smarować się najpierw zinerytem a potem metronidazolem. A pachnie to jakimś octem chyba. Znaczy śmierdzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxii Re: Zineryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:07 Przy dłuższym używaniu każdego antybiotyku organizam uodparnia się, dlatego lekarka nie chciała wiecej przypisywać, bądź po dłuzszym czasie lek nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś