Dodaj do ulubionych

Ekskluzywne salony kosm - pomocy!!!

IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 14:55
Dziewczyny,
korzystając z promocji 50% umówiłam się do salonu Guerlain (Kraków) na zabieg z
czyszczeniem. Zwykle chodzę do zwykłych zabiegów, czego mam się po tym
spodziewać? Czy robią makijaż gratis, dają jakieś próbki, udzielają fachowych
porad itd.? A może stwierdzą, że skoro płaci się 50%, to nic się ekstra nie
należy:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Anja Re: Ekskluzywne salony kosm - pomocy!!! IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 15:11
      To ja:))) No więc zadzwoniłam do nich, okazało się że czyszczenie, to TYLKO
      czyszczenie! Bez masażu, maski itd. Tak więc zmieniłam zabieg na pełny
      pielęgnacyjny, z 20 minutowym masażem. Ta 2-godzinna przyjemność kosztuje 220
      zł, w promocji 110. Mam nadzieję,że nie będę żałować.
      Bardzo Was proszę jednak o opinie na temat salonów, warto czy nie?
      • Gość: Mar Re: Ekskluzywne salony kosm - pomocy!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 15:19
        To napisz jakie wrazenia, bo ja z Krakowa. Może sie wybiorę.
        • Gość: Anka Re: Ekskluzywne salony kosm - pomocy!!! IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 15:25
          Ilość miejsc w promocji jest chyba ograniczona, ja zauważyłam kupon w GW w
          piątek po południu, od razu zadzwoniłam. Babka powiedziała, że miejsc już wtedy
          było mało.
          Cholera, kusi mnie, a z drugiej strony miałabym ze 2 takie zabiegi w innym
          salonie. Ale przejdę się i zdam relację.
    • Gość: Ginger Re: Ekskluzywne salony kosm - pomocy!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 15:41
    • Gość: Ginger BABOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 15:50
      Mialam zalozyc osobny watek, ale mysle, ze ten tez jest odpowiedni :) Bylam
      dzis w salonie kosmetycznym Babor we Wroclawiu na oczyszczaniu twarzy. Taki
      zabieg kosztuje 85zl lub 99zl (z ampulka). Musze przyznac, ze czuje sie
      swietnie. Salon az pachnial czystoscia, pani byla mila, dyskretna, nie byla
      wscibska (nienawidze ciaglych pytan typu "gdzie sie pani uczy" etc.). Czulam
      sie tam przyjemnie i mimo, ze oczyszczanie to w gruncie rzeczy nieprzyjemny
      zabieg, jestem teraz odprezona i wypoczeta :) Juz kiedys mowilam, ze moja twarz
      wyglada tragicznie po wyjsciu z salonu kosmetycznego i jest okropnie czerwona.
      Dzis nie bylo az tak zle jak zwykle, choc nie zamierzqam sie do jutra pokazywac
      znajomym ;)
      Co do rad dotczacych cery... Owszem, kosmetyczka polecila mi kilka kosmetykow
      firmy BABOR i ja zdecydowalam sie na jeden maly kremik na noc za 20 zl :)
      Polecam tego typu salony (heh choc dzis pierwszy raz w tak ekskluzywnym), a
      zwlaszcza po tym, jak po ostatniej wizycie w zwyklym salonie (zaplacilam chyba
      80 zl) moja cera nie moze dojsc do siebie i jest w okropnym stanie.
      Acha kosmetyczka sama zaproponowala mi regulacje brwi(ja chcialam tylko
      minimalnie bo "zapuszczam" zbyt waskie brwi) za ktora nie musialam zaplacic.
      Pozdrawiam.
      Ginger
      • Gość: Krizia Re: BABOR IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 10.06.02, 16:16
        Az przyjemnie sie czyta takie ceny ;-)

W Warszawie nierealne.
      • Gość: Monczus Re: BABOR IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 10.06.02, 18:17
        O, to swietnie, bo ja wlasnie tez sie tam wybieram i tez mi sie marzy depilacja
        brwi. A cena chyba OK, bo wczesniej bylam w innym gabinecie (bez aury luksusu)
        i am czyszczenie kosztowalo 130 zl (ale ja sie zalapalam na promocje). Ginger,
        mozesz powieziec jak dlugo trwa zabieg w Babor i czy robia to dokladnie?
        • Gość: Margaret Re: BABOR IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 10.06.02, 21:59
          ..No to ja jeszcze się dołozę do polecania ;))..
          W salonie Guinot za czyszczenie zapłaciłam -85 złotych, z pilingiem, maseczką,
          kremami itp. (masażyk). Było baaaaaardzo przyjemnie, a te kosmetyki to sama
          radość.
          Sam salon bazuje na b.dobrej jakości kosmetykach, które bardzo drogie nie są,, a -
          np czyszczenie bezinfazyjne kosztuje 170zł, musze sie na ten zabiek skusić.Na
          razie korzystałam ze "normalnego"i było fajnie.Jakkolwiek sam efekt zabiegu
          zalezy od umiejętności kosmetyczki.
          pzd :)
          • Gość: bisou Re: BABOR IP: *.pl 10.06.02, 22:15
            ale w Warszawie w salonie Babor oczyszczanie kosztuje tyle samo...
        • Gość: Ginger Re: BABOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.02, 02:11
          Zabieg trwal 1,5 godziny, byl dokladny i jak na czyszczenie to
          dosc "przyjemny", w kazdym razie bywalo gorzej. Pozdrawiam. Ginger
          • Gość: Karusia Re: BABOR IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 11.06.02, 11:55
            A jakie są te kremy babora? Kosmetyczka poleciła mi lotion do skóry mieszanej
            combination z serii blue coś tam? Używałyście? Fajny jest peeling Guinota
            enzymatyczny.
            • Gość: Margaret Re: BABOR IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 11.06.02, 13:20
              Gość portalu: Karusia napisał(a):

> A jakie są te kremy babora? Kosmetyczka poleciła mi lotion do skóry mieszanej
              > combination z serii blue coś tam? Używałyście? Fajny jest peeling Guinota
              > enzymatyczny.

Bardzo fajny...:)Mówisz o tym, który zamienia sie w oliwkę?. Bo jest też taka
              emulsja tei firmy, też "niemechaniczna"o działaniu pilingu.
              A dwa- salon Babora omijam odkąd jedna z kosmetyczek tam, nieżle"załatwiła" moją
              koleżankę, cóz- po nim , nawet po 4 dniach, wyglądała gorzej niż przed
              (czyszczenie). Ale to wina kobiety, nie samego salonu itp.., tylko ja nie wiem na
              kogo bym tam trafiła :)

• Gość: Karusia Re: BABOR IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 11.06.02, 15:18
                nazywa się peeling biologiczny, to chyba jeszcze coś innego. A jakie są
                peelingi Babora? A po drugie - jaki peeling kupić? Enzymatyczny czy
                mechaniczny, bo teraz sama nie wiem. kosmetyczka (dobra, do której moja mama
                chodzi) powiedziała, zeby używać peelingów enzymatycznych, bo mechaniczny
                roznosi wypryski i można sobie za bardzo zetrzeć skórę z delikatnych miejsc.
                natomiast jak się pytałam w sklepie kosmetycznym (o produktu tych droższych
                firm) to facet :)) powiedział mi, że lepiej taki mechaniczny, bo enzymatyczny
                za bardzo rozpuszcza skórę. i jak tu teraz wybrać?? Dodam, że mam cerę
                mieszaną.
          • Gość: Monczus Re: BABOR IP: *.nas34.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 11.06.02, 14:58
            Dzieki serdeczne, Ginger. To chyba calkiem niezle, choc za pierwszym razem
            bylam gdzie indziej (Wyspa Piekna na Sleznej)i zabieg trwal ponad dwie godziny.
            Ale to moze moja cera byla taka fatalna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka