Dodaj do ulubionych

kosmetyki RATUNKOWE!!!!:)

IP: 213.134.172.* 11.06.02, 00:53
Co robicie po zawalonych kilku nocach, aby ładnie wyglądać?
Znacie jakieś kremy lub coś co pomaga (oprócz snu:))))
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 01:10
      Do tego służą wszelkiej maści :-)) maseczki bankietowe. W moim ulubionym Avonie
      (nie kryję się z tym, że jestem konsultantką) jest to maseczka 1-2-3 (paskudna
      konsystencja, trudno się zmywa, ale efekt dobry), a od niedawna serum Virtual
      Lift.
      Są też maseczki innych firm, którejś z nich taka ma naprawdę nazwę bankietowa.
      Chyba Dermiki?
      DO ocząt zaczerwienionych można chyba zapuścić krople - Visine?? ale tutaj to
      już pewności żadnej nie mam...
      Nasze mamy to chyba wierzyły też w okłady na powieki, z herbaty chyba albo z
      rumianku...
      • Gość: kate Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.chello.pl 11.06.02, 01:15
        vitrual lift mnie powaznie uczulilo, mialam przez tydzien zapuchniee oczy i
        moja siostra tak samo - sparwdzajcie sklad - uwazajcie:) nparwde chodzilam
        tylko i wylacznie w ciemnych okularach

pozdrawiam
        kate
        • Gość: agulha Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 01:21
          Hej. A wiesz, ja użyłam parę razy i nic. To znaczy, żadnego uczulenia. Czy
          Twoja reakcja to wina "bardziej" kosmetyku, czy bardziej Twojej delikatnej
          skóry? To znaczy ciekawe, czy np. ten produkt, albo opisywana w innym wątku
          maseczka rozgrzewająca, uczula procentowo więcej osób, czy po prostu
          wypowiadają się te osoby, które miały pecha :-((, są rozżalone (to oczywiste,
          że są :-(() i piszą? Ja znam kilka takich pechowych osób, co to je nawet AA
          uczula, albo np. każdy szampon poza niemowlęcymi!
          • Gość: kate Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.chello.pl 11.06.02, 01:31
            szczerze mowiac nie mam wrazliwej skory, nogdy nic do tej pory mnie nie
            uzulalo! z avon\u uczulil mnie lifting i mleczko do zmywania twrazy zielonej
            herbaty - czyli chyba te kosmetyki zawieraja cos zracego:)

pzdr
            kate
            • Gość: agulha Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 02:09
              A może? Trzeba by wczytać się w skład...to mleczko nie jest z zieloną herbatą,
              tylko z olejkiem z drzewa herbacianego - o ile pamiętam - a jest to naturalny
              środek przeciwbakteryjny, więc jakoś odruchowo mnie nie dziwi, że może
              szczypać, chociaż mnie nie szczypie (ale i tak nie lubię tego mleczka 3w1, wolę
              oddzielnie mycie, oddzielnie tonik!)
              • Gość: agulha Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.toya.net.pl 11.06.02, 02:10
                sorki, skrót myślowy, jedna rzecz to to, żeby szukać w składzie tego, co żre, a
                kwestia herbaciana to druga rzecz. Dobranoc!
                • Gość: Kim Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: 213.77.91.* 11.06.02, 09:16
                  Fajna w sytuacjach awaryjnych jest maseczka nawilżająca Avene. Polecam!
      • Gość: Xena Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.acn.waw.pl 11.06.02, 09:33
        Kropli Visine lepiej nie naduzywać, bo likwidują zaczerwienie oka na zasadzie
        obkurczania naczyń krwionośnych. I nie należy ich uzywać podczas noszenia
        szkieł kontaktowych. Lepiej zakraplać zwykłą sól fizjologiczną - nie zaszkodzi,
        a dobrze nawilży oko i trochę pomoże na zaczerwinienie.
    • Gość: ikusia Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.net.pl 11.06.02, 09:06
      Mam miniaturkę emulsji "Midnight secret"-Issima Guerlaina i jest to mój skarb.
      Po zarwanej nocy ten kremik na mojej skórze działa jak balsam. Rano cera jest
      na prawdę promienna, gładziutka, świeża. Przypuszczam, że jest to kosmetyk
      drogi, ale myślę że wart swojej ceny. Ja nabyłam go razem z zestawem małe
      pudełko Meteorytów + miniaturka lakieru do paznokci + miniatura pomadki, stąd
      nie orientuję się ile może kosztować normalna pojemność.
      • Gość: Aga Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.future-net.pl 11.06.02, 09:11
        Tak, tak, Midnight Secret działa cuda, zawsze tego uzywam w Nowy Rok:)
        • Gość: ikusia Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.net.pl 11.06.02, 09:18
          Aga, to może wiesz jaka jest pojemność i ile kosztuje? jak już pisałam mam
          miniaturkę 6 ml, ale kiedyś się skończy:((
          • Gość: Helena Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: 213.134.140.* 11.06.02, 10:06
            Ja mam Issime Midnight Secret, ceny nie pamietam, ale cos rzedu 250 PLN chyba -
            nie chce wprowadzac w blad. Jest bezkonkurencyjna do tego stopnia, ze ja po
            baaardzo ciezkich 3 nocach - papierosy alkohol i 2-3 godziny snu, mialam cere
            jak Krolewna Sniezka. Kilka kobiet nawet mnie pytalo, jakim cudem wygladam
            jabym wrocila z farmy Vichy :-)))) Fakt, ze trzy dni uzywania to max. Potem juz
            trzeba sie wyspac :-))). Nie powinno sie tez zbyt czesto uzywac Midnight
            Secret, bo straci swoje cudotworcze wasnosci na Twojej skorze.
            Tansze opcje to maseczki bez zmywania zamiast kermu na noc - Erisu relaksujaca
            (czy cos takiego) i Dermiki dotleniajaca z retinolem. Do tego woda termalna w
            sprayu i taka maseczka na oczy do lodowki :-)). Tez dziala.
            Pozdrawiam
            H.
            • Gość: ikusia Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.net.pl 11.06.02, 10:52
              Dziękuję Heleno za informację o cenie. Niestety tak jak przypuszczałam, sporo!
              Ale i wydajność jest bezkonkurencyjna; mam tylko miniaturkę, a służy mi już
              kilka miesięcy, zwłaszcza że należy ten kosmetyk traktować
              rzeczywiście "ratunkowo".
              Pozdrawiam.
              I.
              • helena25 Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) 11.06.02, 10:59
                Ja kiedys przetestowalam i kupilam, bo wiedzialam, ze bedzie mi niezbedny.
                Issima ma jedna powazna zlete w stosunku do innych metod zastepczych - usuwa
                opuchlizny. Niestety po maseczkach czesto mozna sie obudzic z lekko zapuchnieta
                twarza :-(((
                Pozdrawiam
                H.
    • anexxa Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) 11.06.02, 10:58
      po mnie niewyspanie widac w okolicy oczu - mam cienie i
      czerwone oczka:( naprawiam to kladac sobie herbate na
      10 minut na oczy (rozjasniaja cienie i troche
      poprawiaja koloryt oczu). jesli dalej wygladam
      strasznie i szkla mi sie nie chca wlozyc (a nie mam
      tego dnia nastroju na okulary), zakraplam sobie
      mibalin, plyn do oczu na recepte - pomaga przy wlasnie
      takich sytuacjach. oczka robia sie piekne i jasne:)
      no i obowiazkowo red bull w drodze do pracy. stawia
      mnie na nogi.

xx.
      • Gość: kasiulek Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.daimler-benz.com 11.06.02, 11:06
        Mibalinu - podobnie jak Visine - nie powinno sie uzywac zbyt czesto, poniewaz
        zbyt silnie dzialaja na rogowke
        • anexxa Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) 11.06.02, 11:21
          totez nie codzien budze sie po zarwanej nocy, kasiulku.

xx.
    • Gość: melodja Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: 213.134.172.* 11.06.02, 11:13
      Dzięki.....Po poradach będę się teraz reanimować. Mam nadzieje, ze nie trzeba
      będzie później mojego meża reanimować jak zobaczy wyciąg z konta.....:)))))
      • Gość: wiwi Re: kosmetyki RATUNKOWE!!!!:) IP: *.awf.edu.net.pl 11.06.02, 14:58
        ja na noc zamiast zwyklego kremu ( w takich sytuacjach) klade sobie krem pod
        oczy na cala twarz. Gdzies o tym kiedys przeczytalam i wyprobowalam i
        rzeczywiscie, cera rano jest swiezutka i wypoczeta. ja akurat stosuje Nivea z
        Q - 10. A na powieki zaparzone herbatki ekspresowe (ochlodzone oczywiscie),
        albo z zielonej herbaty. na opuchniete powieki, mozna wlozyc do zamrazalnika
        dwie duze lyzki, a potem przykladac do oczu, oczywiscie ta stona z
        wglebieniem, zeby nie dotykalo bezposrednio oczu, sprawdzone, dziala!
        Pozdrawiam:)
    • Gość: CASPER Anexxo... IP: *.clan.pl 11.06.02, 12:33
      Czy po użyciu Mibalinu od razu wkładasz soczewki? Jeśli się nie mylę (bo tych
      kropli do oczu mam już pół apteczki) to one są wściekle niebieskie?... A przy
      moim -7 okulary w ogóle nie wchodzą w grę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka