Dodaj do ulubionych

StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:45
Dziewczyny, czy jest ktoś kto zamawia tam kosmetytki?? Złożyłam zamówienie i
nie wiem czy poszło. Jak to sprawdzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rene Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:10
      Powinnas dostac potwierdzenie od Truskawy na e-mail.
      • Gość: maxi Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:14
        Nic nie dostałam potwierdzenia :((
        To znaczy, że zamawiać jescze raz? Trochę się pogubiłam bo płaciliśmy z karty
        męża a przesyłaka miała być na mnie. A w zamówieniu było :
        Bill to: (moje dane) Send to: (moje dane)

To chyba źle??
        • Gość: maxi Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:18
          Czy wiesz może co to znaczy (unbox) przy opisie??
          • Gość: dalloway Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 11.03.05, 10:34
            nieopakowane
            ja tez osoatnio nie dostaje emaili, ale dostaje zamowienia
            wklep sobie na ich stronie numer swojego zamowienia w order status i sprawdz
            • Gość: maxi Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:01
              Wpisałam i jest: Current Status: Dispatched

To chyba przyjęli to zamówienie?
              • Gość: maxi Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:12
                Jejkuu jescze jedno weszłam dalej w to potwierdzenie i jest coś takiego:
                Enquiry about a Postal Article
                a potem:

The item (RA003920596HK) was accepted by the Hongkong Post on 11-Mar-2005 and
                is being processed for delivery to the addressee.

If you require more information about this item, please fill the online enquiry
                form or contact our Mail Tracing Office on 2921 2211 during office hours for
                assistance.

Continue another item enquiry.

A potemOF ITEM* Outward Speedpost Inward Speedpost Local Courierpost Outward
                Registered Letter Outward Insured Letter Inward Registered Letter Inward
                Insured Letter Local Registered Letter Recorded Delivery Letter Transit
                Registered Letter Outward Insured Parcel Outward Ordinary Parcel Inward Insured
                Parcel Inward Ordinary Parcel Local Parcel Transit Parcel

POSTING INFORMATION * AIR EXPRESS DELIVERY SURFACE
                ADVICE OF DELIVERY LOCAL

DATE OF POSTING* Day 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
                22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Month 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Year20042005
                OFFICE OF POSTING ITEM NUMBER*

WEIGHT POSTAGE PAID HK$ INSURED AMOUNT AT POST OFFICE HK$

REASON FOR ENQUIRY* NOT RECEIVED LOSS OF CONTENT DAMAGE RECEIVED BUT
                DELAYED
                (PLEASE SPECIFY THE DATE OF RECEIPT)
                (DD/MM/YYYY)

SENDER AT THE TIME OF POSTING * NAME
                FULL ADDRESS

ADDRESSEE AS SHOWN ON THE POSTAL ARTICLE * NAME
                FULL ADDRESS

DESCRIPTION OF CONTENT AND PACKING * VALUE OF CONTENT
                HK$

ENQUIRER'S NAME *
                ENQUIRER'S CONTACT* EMAIL TEL. NO. FAX NO.

If you have any difficulty, please e-mail your problem to Mail Tracing Office
                at mto@hkpo.gov.hk

* The personal data you provide by means of this form will be used by Hongkong
                Post for processing your application.
                * You have a right of access and correction with respect of personal data as
                provided for in sections 18 and 22 and Principle 6 of Schedule I of the
                Personal Data (Privacy) Ordinance. Your right of access includes the right to
                obtain a copy of your personal data provided by this form.

WYPEŁNIAĆ TO????
                • Gość: maxi Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:20
                  Sorki, już wiem. To druk reklamacyjny. Przepraszam, ale pierwszy raz robię tu
                  zakupy i widzę, zę mój angielski w oficjalnych drukach kuleje.
                  • Gość: Magda D 35 Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:40
                    Hej, jestem zainteresowana!!! Jak tu kupować? Podobno ceny są niezłe>
                    • Gość: ania Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:16
                      Dobre ceny sa wosmetykach pielęgnacyjnych.
                    • Gość: Rene Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:23
                      Nie martw sie, wynika z tego, ze wyslane wiec teraz czekaj na awizo z poczty.
                      Ja zamawialam 4 marca, przesylek dostalam juz 11 marca. I nie musialam placic
                      zadnych dodatkowych oplat typu akcyza czy tez VAT. Znaczy sie celnik nie byl
                      czepliwy.
                      Powodzenia!

pozdr.

Rene
              • Gość: ele Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 15.03.05, 00:13
                kobieto, masz slownik polsko-angielski??? to sobie sprawdz co znaczy
                dispatched, a nie ludziom tylki zawracasz.
    • Gość: Violek33 Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:04
      Dziewczyny! Nigdy tam nie kupowałam. Pomóżcie proszę! Kiedy się płaci? Czy
      wystarczy do tego Visa Classic do konta złotówkowego? W jakich dewizach
      przeliczają? Czy można wybrać walutę zapłaty (bo można wybrać dla porównania
      cen walutę)? Czy na tych kursach opłaca się? Przesyłki poczta nie rozgrzebuje?
      • miriam_73 Re: StrawberryNET??????????????????HELP!!!!!!!!!! 14.03.05, 22:22
        Violek, płacisz przy zamawianiu, przechodząc do "process payment". Visa Classic
        jest jak najbardziej OK. Mozna wybrać walutę, moim zdaniem lepiej zamawiać w
        USD niż w Euro, chociaż to i tak finalnie zależy od przelicznika Twojego banku.
        Poczta raczej nie rozgrzebuje, natomiast może urząd celny i wezwac do zapłaty
        akcyzy i VAT, niestety. Z tym, że może a nie musi. Kwestia troszkę losowa,
        prawdopodobnienstwo wzrasta z wartością i wielkością zamówienia, co wynika z
        tego że formalne zwolnienie sprzedaży wysyłskowej jest do wartości ok. 30 Euro.
        Ryzyko zmniejsza (ale nie eliminuje) wybranie przy dokonywaniu zamówienia
        opcji "gift".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka