Gość: Agnieszka IP: *.net176.adsl.community.co.uk 13.03.05, 10:36 Dziewczyny co polecacie na zniszczone dlonie, jakie sa dobre kremy, moze domowe sposoby? Prosze o porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iza Re: rece IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:16 Dla mnie JEDYNYM kremem do rąk jest krem kozie mleko Ziai. Poza tym od czasu do czasu stosuję taki zabieg - smaruję na noc dłonie oliwą z oliwek albo jakimś tłustym krem zakładam na to foliowe rękawiczki (dołączane np do farb do włosów) i zakładam bawełniane rękawiczki (oczywiście trzymam przez całą noc) Może to trochę infantylnie brzmi i wygląda ale efekt jest doskonały - dłonie są mięciutkie, nawilżone i aksamitne - kto nie wierzy niech choć raz spróbuje. Aha, "zabieg" ten jest też znakomity na stopy,no a lato tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: rece IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 13.03.05, 11:25 bardzo dobry krem do rąk ma avene. a z domowych zabiegów: wieczorem nasmarować rece grubą warstwą kremu,np. dermosanu, założyć foliowe rękawiczki, na to zwykłe i iść spać. Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: rece 13.03.05, 13:00 Z aptecznych rzeczy polecam epikrem - używam od jakiegoś czasu i bardzo mi się skóra poprawiła (mam alergie różne i zimą moje ręce wyglądały jak po potraktowaniu pumeksem). Krem wygląda jak wazelina, jest bardzo tłusty, ale ładnie pachnie (skład: alantoina, lanolina, wyciąg z aloesu, olejki z wiesiołka, kiełków pszenicy, witaminy A i F). Smaruję się nim na noc. 50 ml kosztuje ok. 8 zł. Odpowiedz Link Zgłoś