Dodaj do ulubionych

Przcież to nienormalne! Nogi - depilacja, golenie

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 15:21
Golenie - czy na mydle, czy na żelu, czy z normalnym naciskiem maszynki, czy
tak delikatnie, że efekt goelenia nie ejst najlepszy - KREW SIĘ LEJE! Mnóstwo
czerwonych kropeczek, z niektórych krew leci bardziej obficie.

Depilacja - leczyłam nogi z zapalenia mieszków włosowych, lewa noga: jest
teraz normalna, nie pojawiaja się żadne stany zapalne, a ślady w ostaci
rpzebarwień po starych poznikały, prawa noga: przebarwienia są, znikają
bardzo wolno, a jak już jedno zniknie - to pojawiają się kolejne, bo ciągle
jakies pojedyczne stany zapalne powstają, niektóre ciągną sie i ciągną,
miesiącami mam czerwono-sine placki, które niby już się zaczynają goić, a po
pewnym czasie znów nabrzmiewają i wypełniają się ropą. Cos okropnego. :/

Ma ktoś na to jakąś radę?
Obserwuj wątek
    • klaton Re: Przcież to nienormalne! Nogi - depilacja, gol 17.03.05, 15:31
      mysle ze powinnas stosowac piling lub przynajmniej "szorowac" przepraszam za
      slowo:-) nogi szorstka gabka,zapewne masz ten sam problem co ja kiedys.trzeba
      zapobiegac wrastaniu wloskow.zanim sie zabierzesz za golenie zrob piling albo
      uzyj szorstkiej gabki,no i przede wszystkim balasam do skory suchej,on
      zapobiegnie wysuszaniu skory i ulatwi odrastanie wloskom,a przy suchej skorze
      wrasanie murowane..
    • justa_79 Re: Przcież to nienormalne! Nogi - depilacja, gol 17.03.05, 15:38
      ja stosuję krem do depilacji i nie mam po nim żadnych problemów, po prostu nie
      wyobrażam sobie robienia takich masakrycznych zabiegów ;)
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Przcież to nienormalne! Nogi - depilacja, gol IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 15:43
        Mam za twarde włosy, jedyne co działało to pianka Rossmanna - przynajmniej
        pierwszy raz zadziałała, za drugim mnie poparzyła... Ponadto za drogo wychodzi -
        tubka na raz, 2 razy, a trzeba powtarzać co 2 dni. :/
      • kosmisia Re: Przcież to nienormalne! Nogi - depilacja, gol 17.03.05, 16:48
        ja też sobie nie wyobrażam
        kiedyś napaliłam się na depilator, bo ciotka się zachwycała i namówiła mnie i
        moją mamę, no niestety obie miałyśmy dość tych depilatorów
        myślałam, że padnę z bólu, a włosy odrastaja i tak i tak dość szybko
        wydawał mi się, że za drugim, trzecim i następnym razem będzie mniej bolało albo
        wcale, a guzik - nie u mnie, jakieś pięć razy tego użyłam i już dalej męczyć
        samej siebie nie mogłam.
    • szalona_kredka JAK SIE POZBYLAS TYCH PASKUDZTW??? 17.03.05, 16:39
      w sensie po depilacji?!?!? ja walcze z tym juz nie wiem od jak dawna i co lato
      mam problem jak zaczyna sie cieplo robic:/
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: JAK SIE POZBYLAS TYCH PASKUDZTW??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 18:35
        dermatolog przepisała mi Bedicort G oraz maść z rtęcią czerwoną do zrobienia na
        zamówienie i tak się tym smarowałam. Ale chyba nie do końca do wyleczyłam na
        prawej nodze, skoro dalej mam ten problem.
        • szalona_kredka Re: JAK SIE POZBYLAS TYCH PASKUDZTW??? 17.03.05, 18:43
          mi pani doktor radzila szorowac nogi i pozniej smarowac davercinem ale nic nie
          pomoglo. teraz ja popytam o ten bericort moze na mnie podziala... a ile
          kocztowala?
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: JAK SIE POZBYLAS TYCH PASKUDZTW??? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 19:21
            Bedicort G - chyba ok. 15 zł.
            • szalona_kredka Re: JAK SIE POZBYLAS TYCH PASKUDZTW??? 17.03.05, 19:22
              dzieki:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka