Dodaj do ulubionych

Pigulka Yasmin

IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.06.02, 21:22
Chcialam tylko polecic ewentualnie wszystkim zainteresowanym nowa (przynajmniej
w Anglii) pigulke antykonc. Yasmin ma nowy skladnik diosperone (czy jakos tak).
Zero utycia, pomaga na cere. Schudlam kilo w ciagu 1 miesiaca.
pozdrawiam i dobranoc
Obserwuj wątek
    • Gość: tita Re: Pigulka Yasmin IP: *.pl 17.06.02, 08:19
      Witajcie,
      ja biore Yasmine od mniej więcej roku i niestety po niej nie schudłam. Sama
      zmiana tabletki nie spowodowala schudnięcia, ruszyło sie dopiero , jak zaczelam
      sie ruszać. Ale fakt, po Yasmien nie jestem juz taka "nabita" jak np. po Diane
      35 i buzia nie jest już jak księzyc w pełni.
      Pozdrawiam
      • Gość: Oriana Re: Pigulka Yasmin IP: *.waw.cdp.pl 17.06.02, 09:38
        Czy Yasmin jest już zarejestrowany w Polsce????
        Pozdrawiam Oriana :)
        • Gość: kotoman Re: Pigulka Yasmin IP: *.kw.bbc.co.uk / 10.141.23.* / 132.185.134.* 17.06.02, 09:55
          czesc,
          nie jestem pewna jak to jest z zarejestrowaniem jej w polsce. jest strona
          producenta wwww.yasmin.com, moze byc tez w polsce pod inna nazwa?
          w kazdym razie ja jestem bardzo zadowolona, w porowaniu z mercilonem i
          marvelonem zupelnie o niebo lepiej. wlasnie nie ma tego 'nabicia' - bo ten nowy
          skladnik wlasnie przeciwdziala zatrzymywaniu wody w organizmie. ze juz nie
          wspomne o fantastycznym uczuciu "bezpieczenstwa!"
          pozdrawiam serdecznie
        • Gość: tita Re: Pigulka Yasmin IP: *.pl 17.06.02, 10:15
          Jakiś rok temu dzwoniłam do polskiej filii Scheringa i miły pan powiedział, ze
          owszem, zamierzają ją sprzedawać w Polsce, ale proces rejestracyjny długo
          potrwa i nie powinnam sie jej za szybko spodziewać.
          Ja się zaopatruje w Yasmine w Niemczech - czasem sprzedaja mi ją bez recepty
    • annika_vik Re: Pigulka Yasmin 17.06.02, 11:57
      Podajcie dziewczyny, kto to produkuje, bo moim zdaniem nie Schering... Strona,
      którą podajecie, także jest niepoprawna.
      • Gość: tita Re: Pigulka Yasmin IP: *.pl 17.06.02, 12:00
        strona owszem sie otwiera, ale o zupełnie innej tresci....
        musiałam ją w panice zamykać bo nie byłam sama w pokoju!!
        wydawało mi się, że schering, ale sprawdzę w domu i jutro powiem jak jest na
        100%
        • Gość: Xena Re: Pigulka Yasmin IP: *.acn.waw.pl 17.06.02, 12:04
          ????
          www.yasmin.com/ - u mnie otwiera się bez problemów i nie ma żadnej
          podejrzanej zawartości.
          • Gość: tita Re: Pigulka Yasmin IP: *.pl 17.06.02, 12:07
            fakt! teraz mi sie otworzyło
            penie, bałwanek, źle coś wpisałam.... no i schering to robi....
            • Gość: Mela Re: Pigulka Yasmin IP: *.chello.pl 17.06.02, 12:19
              No fajna strona, ale ja jestem ciekawa czy mozna ja dostac w Polsce?
              • Gość: Teri Re: Pigulka Yasmin IP: *.abo.wanadoo.fr 23.06.02, 09:32
                Moze sprobuj poszperac na polskiej stronie Scheringa:
                www.schering.pl/ T.
    • Gość: myrka Re: Pigulka Yasmin IP: 194.242.42.* 17.06.02, 14:07
      moim skromnym zdaniem jakiekolwiek polecanie pigulek antykoncepcyjnych bez
      wzgledu na to jakie one dla kogos okazaly sie wspaniale jest bledem; kazda z
      nas jest inna i ma inny poziom hormonow, pigulka ktora okazala sie dobra dla
      mnie, u kogos innego moze spowodowac mdlosci, plamienia i bole glowy; sama
      biore Milvane, ktora jest dla mnie idealna pigulka ale bez sensu jest polecanie
      jej innym; dobranie odpowiedniej tabletki to kwestia albo dokladnych badan
      poziomu hormonow albo metody prob i bledow
      • Gość: kotmanka Re: Pigulka Yasmin IP: *.thls.bbc.co.uk / 10.141.23.* / *.thls.bbc.co.uk 17.06.02, 14:20
        okej, umowmy sie ze nie polecam tylko zwracam uwage na.
        moim zdaniem warto wiedziec o tej nowosci, a o ile sie orientuje w polsce
        raczej trudno dowiedziec sie czegos na temat nowych pig ant? moze sie myle?
        zreszta ja sama tu w uk musialam bardzo sie dopominac by mi ja przepisano -
        chyba ze wzgledu na to ze jest 2 razy drozsza niz inne a tu antyk sa w 100%
        refundowane. ale mi sie udalo i bardzo sie ciesze, bo wreszce czuje sie
        bezpiecznie i nie grubne ani nie puchne.
        pozdrawiam z wyjatkowo slonecznego londynu...
        kotmanka = czyli dawny kotoman!
        • Gość: Ulka Re: Pigulka Yasmin IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 15:08
          Uważam, że bardzo dobrze jest poznać zdania dziewczyn na temat pigułek, bo
          rzeczywiście dobór tabletek zależy nie od badań hormonalnych (badania te
          potrzebne są raczej przy przekwitaniu słowa lekarza, tabletka powoduje
          natomiast zatrzymanie jajeczkowania) ale od prób żeby znaleźć tą właściwą.
          • Gość: mikra Re: Pigulka Yasmin IP: *.ostrow-wlkp.pl 22.06.02, 17:12
            dziewczyny, jak to jest z tą pigułką Yasmin - jest już w aptekach, czy jeszcze
            musimy poczekać? na forum "zdrowie kobiety" pani doktor pisze, że jeszcze
            aptekarze jej nie mają... no i czy z trójfazowych pigułek można zejść
            bezpiecznie do takiej jak Yasmin?
            może to nie pytanie na to forum, ale... Wy tutaj wiecie niemal wszystko :))) a
            z resztą brak obrastania w "pigułkowy tłuszczyk" to chyba też uroda? ;))))
    • deczi Re: Pigulka Yasmin 23.06.02, 12:27
      A jak z innymi skutkami ubocznymi typu: depresja i obnizone libido?
      • Gość: kotmanka Re: Pigulka Yasmin IP: *.kw.bbc.co.uk / 10.141.23.* / 132.185.134.* 24.06.02, 15:58
        hej, wlasnie dlatego wrzucilam pigule y na urode, bo chodzi mi o ten
        nieszczesny tluszczyk.
        osobiscie duzo szukalam probowalam itede, a ta pigula b mi odpowiada, czuje sie
        fajnie, nie puchne, co do libido - bardzo ok!
        wg producenta - tzn zrobiono badania w Europie- srednio "osoba" zazywajaca
        mercilon przytyje srednio od 0.5 do 3 kg w ciagu roku, natomiast "na yasmin"
        tylez schudnie w ciagu roku.
        mi naprawde b odpowiada, czuje ze w koncu znalazlam "to"
        pozdrawiam cieplo
        • Gość: LadyBlue Re: Pigulka Yasmin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.02, 12:06
          coś te badania za pozytywnie dla tej pigułki wyszły jak dla mnie. inna sprawa
          ze biorąc mercilon nie przytyłam ani grama (w trakcie schudłam jakieś 10, ale
          to juz z innych powodów). zmieniać więc pigułki raczej nie bedę.
          opinie innych użytkowniczek sa bardzo przydatne - dużo dziewczyn np. skarży sie
          na cilest - a lekarze i tak chcą to przepisywać. ostatnio pani doktor próbowała
          mnie namówić, ale sie nie dałam.
          pytanie off topic - używała któraś z was depo-provery? i czy lekarze przepisuja
          ja bez problemu? 2 mi nie chciało przepisac więc na razie nie mam jak
          wypróbować :(
    • miriam_73 Pigulka Yasmin w Polsce 24.06.02, 17:15
      Zgodnie z info od scheringa:
      "proces rejestracji Yasmin w naszym kraju dobiega już szczęśliwego finału, tak
      że za kilka tygodni Polki także będą mogły skorzystać z unikalnych działań tej,
      najnowocześniejszej tabletki antykoncepcyjnej.

• jorin Yasmin - ile kosztuje/kosztowac bedzie? 25.06.02, 09:36
        Powiedzcie mi prosze mieszkanki krajow na zachod od Polski, ile orientacyjnie
        kosztuje Yasmin i Cilest? Najchetniej w Niemczech :) Dzieki wielkie, J.
        • Gość: kotmanka koszt?depo? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 25.06.02, 14:21
          czesc, tu w uk mam za darmo, jak wszystkie srodki anty. wiem jednak ze kosztuje
          sluzbe 14 funtow - chyba za paczke na 3 miesiace. zgadzam sie tez ze co mi
          pasuje nie musi pasowac komus innemu, to 100%prawda. np moja kumpela uwielbia
          cilest!
          osobiscie Yasmin pasuje mi bardzo pewno tez ze wzgl na to ze zawsze mialam
          fizia na punkcie tej nieszczesnej wagi, i puchniecia, przy mercilonie mialam
          spuchniete lydki, ulubione kozaki musialam odstawic. po odstawieniu merci znowu
          pasowali mi "jak ulal". i przytylam, biust mialam wielki i obolaly!
          a z yasminem po prostu autentycznie schudlam 1 kilo w pierwszym miesiacu
          zazywania (bez zadnych diet), zero biusciska itede.
          co do depo wiem natomiast ze mozliwe sa problemy z waga i cera, bo to chyba sam
          progeston czy cos takiego. ale nie wiem, moze komus super odpowiada?
          pozdrowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka