Dodaj do ulubionych

Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:33
czy mógłby mi ktoś coś polecić? bo mam problem ze znalezieniem czegos co czuc na wyciagniecie reki dlugi czas, nie musi byc to jakies piekne, wazne zeby "działało". chodzi mi o takie właściwości jak ma np Dior Addict czy Flower by Kenzo - te perfumy po prostu na długi czas otulają pachnacą mgiełką, którą czuć!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mangos Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 06:39
      Ja ostatnio bardzo długo czułam Pure Poison.
      • chlupek Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 24.03.05, 12:12
        witam
        nie pamietam firmy, opakowanie leży gdzieś w łazience, ale długo utrzumuje się
        zapach perfum Amor Amor
      • Gość: Sundae Caramel Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.163.97-84.rev.gaoland.net 25.03.05, 21:40
        Sprobuj Addict Diora, ale nie tej wersji podstawowej, tylko wersji light ( nie
        pamietam jak sie nazywa), pachnie bardzo trwale, ale nie przyprawia o mdlosci i
        bol glowy jak ta wersja podstawowa...
        • Gość: SeReNe Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:11
          No rzeczywiście, ta podstawowa przyprawia mnie o to samo, choć zapaszek niezły :)
    • 18lipiec Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 24.03.05, 12:27
      Sensi Armaniego czuć bardzo.
    • Gość: gm Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:30
      radze uwazac, bo czesto jest tak ze sami zapachu nie czujemy (po kilku minutach
      organizm sie przyzwyczaja), ale inni jak najbardziej tak - a jak wiadomo co za
      duzo to niezdrowo :)

poeme jest niezle :)

pozdr.
      • Gość: Asia Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: 82.160.110.* 24.03.05, 12:54
        Zgadzam się,że Poeme z Lancome pachną wyjątkowo długo i po prostu ślicznie;-)
        Polecam!
    • Gość: Sandra Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: 80.51.249.* 24.03.05, 12:30
      Ja sie polewam perfumami Thierry Muglera...i je naprawde czuc...Sa intensywne,
      maja konkretny, specyficzny, energiczny zapach.
      Sa do wyboru dwie odmiany, jedne mocniejsze - nazwy konkretnej nie pamietam i
      drugie Angel Innocent is stosuje wlasnie te, bo te pirwsze to pachna mi tak na
      +40.

Sandra

www.harmonny.pl
      GG: 19735
      sandra@namyslow.com
      • icegirl Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 24.03.05, 13:30
        Te pierwsze to Angel :)
        Nie polecam ich jednak na wiosnę.
        A trwałość i zapach perfum zależy także od skóry.
        • bursztynek22 Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 28.03.05, 17:43
          generalnie wszystkie firmowe perfumy utrzymuja sie na skorze dlugo niz podrobki
          albo zapachy mniej renomowanych firm, bo po prostu wykonane sa z wysokiej
          jakosci skladnikow. ja jestem fanka gucci rush 2. cudne...
          • Gość: Serene Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:37
            Nie zgadzam się, np kiedyś miałam Perfum D'ete Kenzo i strasznie do d..y była jego trwałość, poza tym nie raz jak sobie popryskam nadgarstki w perfumerii to po niektórych zapachach nie ma śladu dwie godziny póżniej:///.
    • Gość: bajka Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: 195.47.201.* 24.03.05, 13:55
      - Allure Channel
      - Armani White
      • Gość: imoe Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.aster.pl 24.03.05, 13:59
        kenzo jungle czuć na kilometr :)
      • Gość: bajka Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: 195.47.201.* 25.03.05, 12:37
        oczywiście Chanel :)
    • Gość: magda Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 15:41
      wydaje mi sie że to aby zapach perfum utrzymywał sie przez dlugi czas to nie
      jest kwestia rodzaju perfum,ale firmy. Jesli perfumy są dobrej firmy to są
      trwale,wystarczy porownac z kiepskimi markami ktorych wylanie calego flakonu
      malo pomaga......
    • appril Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 24.03.05, 16:37
      Zapach powinien podazac za kobieta a nie ja wyprzedzac..
    • Gość: Dagunia Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: 212.122.214.* 24.03.05, 17:27
      Tak jak ktoś już wcześniej wspomniał z czasem nie czujemy zapachu pwrfum,
      którymi się prysnęłyśmy, ponieważ przyzwyczajamy się do nich (i to znaczy, że
      są dla nas odpowiednie, bo nie drażnią węchu), a tak naprawde dalej pachniemy.
      Z resztą uważam, że takie pryskanie się, żeby cała okolica czuła jest bez
      sensu, ponieważ każda z nas lubi inny zapach i mnie na przykład mdli, kiedy
      stoję w sklepie obok jakiejś pseudo elegantki i chce mi się wymiotować. Radzę
      nie przesadzać i pamiętać o innych. Pozdrawiam!
    • Gość: Klara Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: 194.63.135.* 24.03.05, 17:42
      Jedyny zapach, który mogę znieść na sobie i innych 24 godziny na dobę przez 12
      miesięcy w roku to Kenzo, L`eau par Kenzo i Armani, Acqua di gio, homme(które
      traktuję jak unisex) Te mnie nie męczą, nawet w dużej ilości....No, ale jak
      pomysle, ze mam jechać latem autobusem obok kogos pachnącego połową butli
      Allure...o nie każcie mi o tym myśleć!
    • bibi.mal Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 24.03.05, 19:05
      Ja czuję zawzsze (nawet, jak mi je podbierze siostra, mama, lub koleżanka)
      nawet na kilometr moją ukochną Organzę i Lou Lou - poprostu nie sposób ich nie
      czuć i tym bardziej nie rozpoznać. Niestety są to zaachy zimowe, w lato jedynie
      na wieczór (choć osobiście ich w lato nie używam...).
      Z lżejszą, letnią nutką, którą byloby dłuuugo czuć mam problem... Kojarzy mi
      sie tylko DKNY i Ocean Dreams - ale tego zapachu niestety już dawno nie
      widziałam w naszych perfumeriach :(
    • wandalas Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 24.03.05, 22:11
      lou lou-moje ulubione,bardzo trwale.
      amor amor-moje nieulubione,a czuje wszedzie
      miracle-jak wyzej
      • vanillaice Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 24.03.05, 22:21
        Emporio Armaniego, osobiście nie lubię tego zapachu, ale jest wyjatkowo mocny i
        trwały, przynajmniej na mojej mamie. :)
        • Gość: S. Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.03.05, 22:47
          Dolce Vita Diora,Kenzo Elephant,Dune Diora
    • heidiklum Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 24.03.05, 23:38
      Pieknie pachnie "White Musk" z Body Shopu. Tylko nie wiem, czy w Polsce jest
      juz Body Shop. Szczegolnie dobrze trzyma sie skory olejek - po kropli za uchem
      i pachniesz caly dzien. I nie spotkalam jeszcze kogos, komu ten zapach by sie
      nie podobal.
      Poza tym fajnie sie czuje Obsession Klein'a i Black Cashmir DKNY.
      • Gość: valkiria1 Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 08:08
        KENZO JUNGLE nie sposób nie czuć...kupiłam, bo mnie oszołomiły, oddałam bo
        oszałamiały też 3/4 studentów w auli ;)
        • Gość: Klara Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: 194.63.135.* 25.03.05, 12:41
          Widzisz , jakie to indywidualne, co kto lubi:)))))Mnie od tego zapachu
          mdli,natomiast kolezanka oblewa się do nieprzytomności , co sprawia, że wciąż
          mnie mdli:)))0
    • Gość: gm Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:36
      o jeszcze mi do głowy opium przyszło, ale ... ja bym się bała używać - nie na
      wieczór - :)
      • Gość: SeReNe Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:05
        Opium jest paskudne!!!!!!!!!! - ble ble ble, nienawidzę takich zapachów orientalnych :ppp!
        O ile pamietam to Jungle też jest fuu;), a resztę pójdę sprawdzić.
        Dzięki wielkie.
        A coś z tańszych ma takie właściwości? (C-Thru romance trochę ma ale może coś jeszcze?)
        • Gość: Mangos Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:41
          Spróbuj może Hot Couture - EDP sa lepsze na jesienno-zimową porę, ale ja używam ich także wiosną, natomiast EDT jak najbardziej powinny się nadać na kwietniowe słoneczko. Ładna jest tez Stella- tylko gorzej z trwałością ( to jesli lubisz róże). Jesli chcesz lekko orientalne zabarwienie polecam Jaipur Saphir- zapach bajeczny, tylko po ja , po dniu noszenia muszę zmienić na inny, by potem znów do niego wrócić.
    • sandra_3city Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 25.03.05, 12:32
      sensi armani
    • Gość: gm Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:04
      znalazłam w domu to lou lou, jak dla mnie zapach zdecydowanie za ciężki, ale
      faktycznie mocny i pewnie trwały (nietrafiony prezent)

pozdr.

• Gość: ol Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:20
      Bardzo długo wyczuwam na sobie Organzę, Organzę Indecence a ostatnio Jungle
      Elephant. Natomiast szybko ulatnia się ze mnie Sensi Armaniego, które ktoś
      tutaj uznał za trwałe. To chyba naprawdę zależy od skóry.
      • bibi.mal Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 25.03.05, 16:50
        ponoć na bardziej tłustej skórze zapachy utrzymują się dłużej... Hm... tyle z
        Was pisze o Kenzo Jungle i Elephant, że jutro pobiegnę sprawdzić, jak one
        pachną, bo używałam dotąd l'eau par kenzo - baaardzo fajny i też trwały, ale
        tylko i wyłącznie na lato - jak dla mnie ;)
    • Gość: gm lou lou - cacharel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:58
      moge odsprzedac - bardzo tanio - prawie caly flakonik (30ml), co prawda nie
      widac ile w srodku jest, ale na pewno wiecej niz pol (bo w zasadzie bylo
      psikniete tylko kilka moze kilkanascie razy w celu "prezentacji" zapachu)

dostalam je moze 2 lata temu w prezencie, kompletnie nietrafionym, i nie wiem
      jaka moze byc data przydatnosci, ale pachna dluuugo i mooooocno :)

jezeli ktos jest zainteresowany prosze o maila na mangax@gazeta.pl (cena
      naprawde smieszna :)
    • Gość: madzia Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:57
      enden cacharel !!!!
    • dori7 Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 25.03.05, 19:01
      Sama sobie odpowiedzialas, zadajac pytanie - najbardziej czuc wlasnie
      _perfumy_, a nie wody toaletowe czy perfumowane. Niestety cena jest zazwyczaj
      zaporowa :((

Na szczescie oprocz nich jest mnostwo zapachow, ktore w wersji edt czy edp
      pachna dostatecznie mocno - wiekszosc ze slynacych z trwalosci zapachow to
      niestety raczej zapachy zimowe: Angel, Kenzo Jungle, Organza, JPG Classique...
      Natomiast z bardziej wiosennych trwale i mocno emanujace sa np. J'adore, Tresor
      i nowe perfumy Ungaro - Appartition.
    • tout-petit-fille Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 25.03.05, 19:10
      Giorgio Armani - Sensi
      Tommy Hilfiger - true star
      • Gość: Serene Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:17
        A zapomniałyście jeszcze o
        flower by Kenzo - przecież też są super, ale znudziły mi się:///
    • Gość: Serene A z tych nieco tańszych?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:16
      ...tych poniżej 100 zł. Bo tak na codzień tych droższych mi szkoda:p.
      • Gość: lili202 Re: A z tych nieco tańszych?? IP: *.ls.net.pl 26.03.05, 15:35
        moze Naomi Cambpell Mystery nie wiem jak z cena bo ja kupuje na allegro z tymze
        trzeba uwazac bo sa podrobki ponoc!! z tego co mi sie wydaje to sa to te co
        maja 75 ml i kosztuja 40-60 zl testery w granicach 45-50 zl za 50 ml sa raczej
        oryginalne
    • Gość: Hermiona18 Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 18:40
      Boże dziewczyny, jak ja wam zazdroszcze, ze sta was na takie drogie perfumu jak
      pure poison albo inne, ja to sobie moge tylko powącha w perfumerii! buuuuu :-(
    • Gość: liska Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! IP: 83.16.2.* 27.03.05, 10:15
      i jeszcze raz Sensi Armaniego - zapach utrzymuje sie naprawdę długo i poza tym
      są super
      • tout-petit-fille Re: Perfumy które NAPRAWDĘ czuć !!! 27.03.05, 12:49
        Sensi to moj ulubiony zapach:) Trzeba tylko uwazac z nim przy bialych bluzeczkach.
        J'adore tez dlugo sie utrzymuje, ale cos mi nie przypadl do gustu.
    • Gość: SerenE >> Gdzie Znajdę ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 11:58
      zapachy Emanuela Ungaro?? Czy maja to np w Sephorze lub Douglasie, czy muszę chodzić wszędzie z lupą?
      • bibi.mal Re: >> Gdzie Znajdę ... 29.03.05, 19:21
        Widziałam Ungaro w Douglasach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka