Dodaj do ulubionych

ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie!

IP: *.chello.pl 09.04.05, 09:00
Już nie wiem co stosować, efekt zawsze marny!!!
Mam włosy:
Bardo cienkie i rzadkie więc przydałoby się zwiększyć objętośc i pewnie
wystarczyloby kupić szampon i odżykę zwiększającą objętość gdyby nie to że...
po prawie każdym kosmetyku dostaję łojotokowego zapalenia skóry!!! Więc
pewnie wystarczyloby kupić szampon typu nizoral lub neril... gdyby nie to że
wlosy po nich są przyklapnięte a poza tym skórę głowy mam suchą za to na
końcu jeden wielki kołtun i siano po umyciu, więc muszę prócz odżywki w
sprayu i na końcówki użyć jakiejs ze spłukiwaniem bo nie da rady...
Stosowałam już chyba wszystko a jak patrzę w lustro chce mi sie wyć :((((
Obserwuj wątek
    • Gość: droka dorA IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 09.04.05, 09:21
      a może kosmetyki dory www.cosmeticididora.com
    • babe_1 Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! 09.04.05, 09:33
      Mam ten sam gatunek wlosow i z wlasnego doswiadczenia wiem, ze bez wzgledu na
      to, czy uzyjesz szamponu zwyklego, czy na objetosc, efekt jest niemal ten
      sam.... przetestowalam juz chyba z 80 % kosmetykow "na objetosc" i nie dziala
      nic. A jesli cos teoretycznie podziala, tzn wlosy lepiej sie ukladaja - to
      tylko na chwile, po 5 minutach sa z powrotem jak przylepione... Tez jestem
      ciekawa, jakie sa SUPER LEKKIE szampony i kosmetyki do stylizacji, ktore
      pomoga, a nie obciaza... Ja juz jestem zrezygnowana :(
      • Gość: kaja Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.05, 09:51
        jesli masz lzs to ja uzywam na to szamponu FARMED z firmy FARMONA, tylko ja mam
        duzo wlosow i nie sa cienkie. odzywka z tej serii wg mnie jest kiepa i wlosy
        wygladaja po niej jak tluste ale szampon jest super jesli chodzi o lupiez,
        natomiast przy rozczesywaniu tez czasem sie placza ale akurat u mnie nie tak
        bardzo.powodzenia. a moze wybierz sie do dermatologa ja np dzieki dermatologowi
        mam testy zrobione na to co mnie czula i... jest to nikiel hehe ktory jest
        praktycznie wszedzie pa
        • Gość: aga Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! IP: *.chello.pl 09.04.05, 14:05
          przetestowałam w ciagu 10 lat wielu dermatologów, zapisywali mi srodków za 300
          zlotych a za chwilę było to samo :(((
      • Gość: aga Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! IP: *.chello.pl 09.04.05, 14:04
        zanim dostałam zapalenia skóry ładny efekt był po szmponie i odżywce goldwell
        oraz po lorealu fryzjerskim
    • pusi06 Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! 09.04.05, 13:21
      Ja mam z firmy A.T.W i są super, polecam, bo znajomi i rodzina kupuje ze mną,
      bo ja zamawiam im po cenie jaka jest hurtem, polecam, bo faktycznie zwiększyły
      objętość i polepszyły stan włosów i nie tylko mi , polecam je, bo wiele osób,
      które mają różne włosy stwierdziły, że faktycznie działają i są super.Moja
      wybredna mama już tylko ten szampon i odżywke chce i nie tylko.Tato używa tylko
      do mycia włosów też czegoś z A.T.W, bo dzięki temu nie ma lupieżu, a miał go od
      młodych lat.A bracia to nawet odżywki używają, dla mnie to zdziwienie.
      Polecam, bo jak używam odżywki to nawet do układania włosów.
      Jak przy nasadzie posmaruję odżywkę, to włosy są b. podniesione, puszystsze,
      więcej ich i to widać, już sprawdziło to sporo osób i wiem, ze dziala.
      Ja zamawiam sobie i rodzinie, bo ja nie mogę stosować większości kosmetyków.
    • Gość: len Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.05, 13:36
      Bardzo dobre opinie slyszalam o szamponie Pregaine. Mozna go kupic w aptece,
      kosztuje okolo 20 zl. Jeszcze go nie uzywalam, ale w najblizszych dniach
      chcialabym go kupic. Sama ostatnie plukanie robie woda z octem i uzywam odzywek
      tylko bez splukiwania, w taki sposob, aby nie mialy kontaktu ze skora glowy.

Pozdrawiam!
      • Gość: aga Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! IP: *.chello.pl 09.04.05, 14:06
        mialam pregaine i lipa :((( łupiez wracal po 3 myciu
    • balbina_alexandra Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! 09.04.05, 13:45
      Szampon nadający objętość mozesz sobie podarować, lepiej jakiś leczniczy -
      poelcam CI wlaśnie Pregaine, dobry, deliaktny, nadaje sie do cienkich włosów.
      Pregaine nie skołtuni aż tak bardzo włosów.
      Do tego jakaś odżywka do spłukania najlepiej też z linii nadającej objetość. Ma
      taką Loreal Professionel w linii Volume, miałam też kiedyś takie mleczko
      Volumactive Kerastase.
      No i bez porządnej pianki się nie obejdzie, niestety.
      • Gość: aga Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! IP: *.chello.pl 09.04.05, 14:07
        pianki nie uzywam poniewaz nie susze włosów, a mam ich tak malo ze boje sie ze
        wypadna do reszty, niestety pregaine nie dziala a odzywka loreala jest dobra
        ale tez podraznia.
    • babe_1 Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! 09.04.05, 17:43
      ok, a co uzywac, jak sie ma tylko super cienkie, delikatne i nie za duzo (
      takie dzieciece ) wlosy, ale bez zadnych problemow typu lupiuz, czy swedzenie
      glowy... ? ratunku, nic nie pomaga na ukladanie... wszystko obciaza, albo
      skleja, a to, co teoretycznie nie obciaza - nie uklada... a na zapalke nie
      lubie :)
    • e_r_i_n Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! 09.04.05, 18:23
      A może warto przejść się do fryzjera na badanie mikrokamerą i profesjonalny
      dobór kosmetyków do włosów?
      • Gość: gogo ile za takie badanie biora ? i co moze powiedziec IP: *.mt.pl / *.mt.pl 09.04.05, 19:07
        a mowisz o badaniu takim jak robia ci np. z kliniki zdrowia itp. ? czego w
        organizmie brakuje czy typowo pokazuje co tam we wlosach sie dzieje?
        • e_r_i_n Re: ile za takie badanie biora ? i co moze powied 09.04.05, 22:02
          Cena zależy od salonu. I zalezy tez od tego, czy od razu chce sie zamowic serię
          pielegnacyjną, czy tylko diagnozę.
          Nie wiem, co robia "ci z kliniki zdrowia". To badanie, o którym ja mówię, bada
          stan skóry głowy i włosów i pozwala ocenić, jakiego typu kosmetyki należy
          stosować do pielęgnacji.
    • pusi06 Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! 09.04.05, 23:01
      Ochronny szampon do wlosów A.T.W, jest hypoalergiczny, , zmywa i chroni skorę
      wł. przed nadmiernym wysuszeniem, nadaje polysk i zwiększa objętość, , jest
      idealny do wlosów po trwałej i farbowaniu....wiem , ze po stosowaniu widać, że
      wlosy przestają wypadać.A objętość się faktycznie zwiększa.
      Odżywka ulatwia ukladanie, wzmacnia cebulki wlosowe u podstawy, odżywia ,
      wzmacnia wlosy, , hamuje wypadanie.
      Ja polecam
      A.T.W ma 2 szampony i 2 odżywki
      oraz ma jeszcze płyny do mycia ciala i głowy, pozbyć się można lupieżu.
    • Gość: len Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.05, 23:27
      A moze tutaj znajdziesz odpowiedz?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=542&w=15863917&v=2&s=0
      To jest forum eksperckie poswiecone pielegnacji wlosow. Wspolczuje Ci z powodu
      klopotow z wlosami, zycze Ci, aby udalo Ci sie je rozwiazac.

Pozdrawiam!
    • Gość: jumbala Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:40
      A jak z kosmetykami dzieciecymi? sa delikatniejsze....moze zastanow sie rowniez
      nad odzywkami domowymi, moze pomoc wewnetrzna? (np tabletki drozdzowe?). Ja
      kiedys uzywalam takiej maski- zoltko, oliwa i sok z cytryny jako maske
      wzmacniajaca i na lupiez - efekt super ale nie kazdy moze i ma czas.Co do
      Nizoralu to tez kiedys uzywalam- pierwsze mycie nizoral, drugie zwykly
      szampon... Noi ja zawsze uzywam odzywek do slukiwania... szukaj aptecznych
      pewnie jak najmniej skladnikowych szamponow... moze ktorys z pomyslow Ci pomoze,
      a moze cos innego wymyslisz....pozdrawiam
    • bibi.mal Re: ekspertki od WŁOSÓW pomóżcie! 10.04.05, 17:18
      może kup te tabletki inneov - gęstość włosów??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka