Dodaj do ulubionych

Ektra błyszczące włosy w IDOLU????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 09:23
Czy zauważyłyscie, ze wszystkie "myszki", które przychodzą na eliminacje do
programu idol z żadką, poszarpaną szczeciną zamiast włosów i popaloną trwałą
na koncertach finałowych mają przepiękne, maksymalnie wręcz niewiarygodnie
błyszczące, równiutkie włosy??? Dałabym sporo, aby dowiedziec się czym ich
stylizują, bo wypróbwałam juz pięć tysięcy środków do pielegnacji i drugie
tyle do stylizacji i nabłyszczania i w życiu takiego efektu nie osiągnęłam....
Obserwuj wątek
    • Gość: dddddddddddddddd Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 09:45
      prstowanie,prfesjonalne kosmetyki,świezo umyte włosy,świezo nałożona farba,
      stylizacja m.in.nabłyszczacze i przede wszystkim ŚWIATŁÓ! i taki jest efekt.
      • Gość: Oleńka Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 09:48
        Ok, ale jakie nabłyszczacze????
        • Gość: Koni Bakster Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 09:52
          Ja tez uzuwam dobrych kosmetyków, prostownicy i nabłyszczaczy, ale co d o k ł a
          d n i e oni używają???
          • Gość: ilka Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.243.81.adsl.skynet.be 10.04.05, 09:57
            Nie wiem co uzywaja w Idolu ale moja fryzjerka zrobila mi ostanio kuracje
            nablyszczajaca do wlosow farbowanych nowym Kerastase (seria w rozowych
            opakowaniach) i wlosy wygladaly niewiarygodnie. Nawet umyte w domu jeszcze 4
            razy wciaz sie wspaniale ukladaja i blyszcza. Moja fryzjerka mowi ze to
            najlepsze produkty na jakich pracowala.
            • Gość: Klara Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.4web.pl 10.04.05, 10:02
              Tyle tylko, że Karasatase jest w Polsce o połowę za drogie w stosunku do ,
              chocby...Meksyku:)))))))Takiego mamy dystrybutora , podobnie jak Vichy za które
              też przepłaca się o 1/3...

A tak naprawdę to porównaj sobie oświetlenie na eliminacjach, oraz na
              koncertach. Marlena Dietrich też nie tworzyła wokół siebie poświaty w
              rzeczywistości, każde jej zbliżenie w filmie tę poświatę ma. Światło robi cuda.
              • Gość: Marlow Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:17
                A ja słyszałam, ze podobno jest to jakiś specjalny nabłyszczacz.
                • Gość: maxi do ilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:19
                  Napisz które dokładnie kosmetyki nakładała Ci fryzjerka. Szampon, odzywka, moze
                  jakis nabłyszczacz...czy wszystko razem?? Co do Meksyku...cóż nie mamy na to
                  wpływu.
                  • Gość: ilka Re: do ilka IP: *.243.81.adsl.skynet.be 10.04.05, 10:30
                    www.kerastase.com/_en/_gb/Conso/Rituals/rituel_reflection.aspx
                    Nakladala mi szmpon, odzywke, ktora splukiwala po 5 minutach, a nastepnie
                    mleczko wygladzajace (bez splukiwania, na wilgotne wlosy). Do domu dostalam
                    probki tej serii: szmpon i krem wygladzajacy:
                    www.kerastase.com/_en/_gb/Conso/Products/gamme2.aspx?CategoryCode=F1_Reflection^F2_Reflection_CheveuxColores
                    • kingusi Re: do ilka 10.04.05, 20:57
                      ilko, gdzie to mozna kupic? czy tylko w sklepach dla fryzjerow???
                    • Gość: up Re: do ilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:09
                  • Gość: TTT Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:31
                    Koleżanka wystepowała kiedys w pokazie i mówiła, ze jak jej nałożyli na włosy
                    taki p[rzeźroczysty specyfik to włosy miała cudowne. Ciężkie, "lejace" i
                    baaardzo błyszczace- tak jak na reklamie pantene. Ona potem przeżywała, ze nie
                    zapytała co to było, ale w trakcie przygotowań jak było zamieszanie nie
                    myślała a potem już te stylistki sie zmyły. W każdym razie ona na codzień ma
                    sianowate włosy i trichę porozdwajane - take średniej jakosci. Ja ją widziałam
                    i po prostu nikt nie mógł się nadziwić. Kazdy dotykał jej włosy. Ona mówiła,
                    ze bez jakichkolwiek zabiegów to śiwitnie działa na włosy- efekt piorunujacy.
                    • Gość: Anula Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:34
                      Ciekawe ile by kosztował zestaw, z czego ewentualnie moznaby zrezygnować..
                      • Gość: Klara Re: IP: *.4web.pl 10.04.05, 10:40
                        Sugeruję zrezygnować z szamponu, on najmniej wpływa na efekt.
                        • Gość: ddddddddddddddd o kosmetykach z idola IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 10:49
                          ci fryzjerzy pracuja na kosmetykach z serii L'oreal Professional.
                          • Gość: maxi Re: o kosmetykach z idola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:53
                            Loreal prfessional....wypróbowałam....kiepściocha to na pewno nie to.
                          • Gość: Klara Re: o kosmetykach z idola IP: *.4web.pl 10.04.05, 10:55
                            Loreal Professionel- a przynajmniej seria Intense Repair (ta bananowo-
                            melonowa) przepięknie matowi:)))))))))))
                            • Gość: ddddddddd Re: o kosmetykach z idola-to L'oreal IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 10:59
                              dlatego ,że tak jest napisane w końcówce programu,że fryzjerzy z Atelier i cos
                              tm,że dziekuja albo że pracują za kosmetykach L'oreal Profesional .
                            • Gość: maxi Re: o kosmetykach z idola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:59
                              ha ha ha ;)))))
                              • Gość: maxi Re: o kosmetykach z idola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:04
                                Kurcze, ale naprawde te kosmetyki to dno, ja już grosza na nie nie wydam....
                                • Gość: ddddddddddddddd do maxi IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 11:06
                                  stosowałas je na własną rękę ,zanczy sama w domu czy po prostu byłas u fryzjera
                                  i on ich użył?
                                  • Gość: maxi Re: do maxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:07
                                    Używałam w domu, ale tych samych kosmetyków, które są uzywane w salonach
                                    fryzjerskich.
                                    • Gość: ddddddddddddddd Re: do maxi IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 11:24
                                      ale własnie może uzyłas złych proporcji,nie ma jednak jak doświdczenie,a poza
                                      tym co dla jednego jest dobre dla innych nie musi. A w idolu to jednak
                                      prof.fryzjer wszystko układał,ale ja jestem zdania że jednakl najwazniejsze
                                      jest światło.
                                      • Gość: Klara Re: do maxi IP: *.4web.pl 10.04.05, 11:32
                                        Nie ma żadnej filozofii w używaniu Loreala. Ja również nie jestem z tej serii
                                        zadowolona- szapon do farbowanych potwornie drażni skórę głowy i wszystkie
                                        działają identycznie- po maskach do wlosów, włosy dobrze wyglądaja prze 6
                                        godzin - potem tłusta masakra, a mam suche włosy. To naprawde nie są dobre
                                        rzeczy do włosów, ja już Wellę wolę:) i teraz używam:)
                                      • Gość: Dolores Re: do maxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:33
                                        Chodzę do Laurenta, gdzie pracuje sie na tych kosmetykach. Po wizycie włosy
                                        wygladają ok, ale bez spektakularnych efektów dlatego podzielam opinię, że to
                                        nie to.
    • insidemyownmind Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? 10.04.05, 11:55
      może to produkty farouk, a dokładniej jedwab...
      z natury mam kręcone włosy, ostatnio byłam u fyzjera na prostowaniu i moja
      fryzjerka użyła właśnie jedwabiu farouk. Włosy były nisamowite, lejące,
      błyszczące, idealnie miękkie i gładkie. Oprócz tego oczywiście prostownica.
      Słyszałam wiele pozytywnych opinii o tych kosmetykach, zresztą sama widziałam
      jak ten jedwab zadziałał na moje włosy.

Zerknijcie tu: www.allegro.pl/search.php?string=farouk&description=1
      • Gość: maxi Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 12:10
        Mam również ten jedwab, rzeczywiscie jest niezły ale to nie to.
      • Gość: AgaKropka Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 12:11
        Dokładnie. Ja też myślę,że to farouk SILK THERAPY.Najpierw słuchałam "hymnów
        pochwalnych" od mojej koleżanki z pracy, której ten jedwab zaaplikowała
        fryzjerka, a potem sama kupiłam na allegro malenką próbkę. Włosy są
        niesamowicie miękkie i ładnie się błyszczą. Używam raz w tygodniu, a nie po
        każdym myciu,bo efekt sie utrzymuje. Zbieram teraz na dużą buteleczkę
        (widziałam w sklepie z zaopatrzeniem dla fryzjerów).Polecam ;-)
        • Gość: ddddddddddddd a ja dalej utrzymuje ze to L'oreal+światło IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 12:40
          a jeżeli chodzi o ten jedwab to tez jest różnie dla mnie żadna rewelacja. I
          powtarzam ,że tak jest napisane na końcówce programu.
          • Gość: Klara Re: a ja dalej utrzymuje ze to L'oreal+światło IP: *.4web.pl 10.04.05, 13:06
            Farouka małą buteleczkę mam po dziś dzien- jak ktoś ma ze 2 próbki kremu La
            Roche Posay do suchej skóry to chętnie wymienię się na małę buteleczkę biosilk
            Farouka. Stoi niepotrzebne i tylko glowę zawraca;///// Moje użycie tego
            preparatu wyglądało nastepująco, kupiłam od fryzjerki, które mnie nim
            potraktowała, bylam zadowolona przez 1 dzień-------> sam zapach mnie tak
            drażnił, że nie zdecydowałam się na użycie nigdy samodzielnie.
    • Gość: Andzia Re: EKSTRA MAKIJAŻ W IDOLU???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 14:09
      Nie tylko włosy, ale i cerę! Zauważyłyście?
      Cerę mają taką świerzą - ładny koloryt - i taką połyskującą w tym idolu.
      Sytlizacja wyrównuje im niedoskonałości cery, pory, naczynka, trądzik itp
      • Gość: maxi Re: EKSTRA MAKIJAŻ W IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 14:55
        To prawda, że cerę mają piekną. To kosmetyki specjalistyczne do stylizacji
        scenicznej np. derma color. Ale co do cery- jestem w stanie uzyskać taki efekt
        nawet kosmetykami dostępnymi w zwykłych perfumeriach. Wciąż jednak nie mamy
        odpowiedzi odnoścnie włosów. Jedwab farouka wprawdzie nadaje połysk, ale nie aż
        taki i nie nadaje cieżkości. Nie zgadzam się, że zasadniczy wpływ ma
        oswietlenie. Zobaczce te osoby w trakcie wywiadów - włosy są również piękne.
        Zobaczcie Reni Jusis czy Chylińską, które do niedawna straszyły kedziorami i
        pierzem. Idol to akurat przykład jeden z wielu. Nadal szukam kosmetyku
        idealnego- perfekcyjnego nabłyszczacza, który da włosom ciężkość i połysk
        końskiej grzywy. Na pewno nie jest to loreal ani farouk.
        • Gość: aggus79 Re: EKSTRA MAKIJAŻ W IDOLU???? IP: *.jsn.osi.pl 10.04.05, 18:57
          Przepiękny połysk nadaje moim włosom szampon Gliss Kur - Płynny Jedwab, ale
          niestety po jakichś 2-3 godzinach włosy wyglądają jak tłuste (choć nie są) i
          zlepiają się w strąki :((
          Być może dla krótkich bądź grubych włosów się nadaje.
          • mari.na Re: EKSTRA MAKIJAŻ W IDOLU???? 10.04.05, 19:17
            wielka mi filozofia, kilo siliconu i posprawie, jakiekolwiek produkty z
            dimethicone, cyclomethicone etc daja taki efekt wygladzenia i napblyszczenia.
            alepotem jak sie to zmyje (oczywiscie szamponem ktory nie ma silikonow a o taki
            w polsce trudno) widac prawdziwy stan wlosow, suche, zniszczone oblepianiem
            silikonem wiory. lepiej trzymac sie starych metod: cytryna z oliwa i efekt ten
            sam.

pzdr
            mari
            • kkkkk4 Re: EKSTRA MAKIJAŻ W IDOLU???? 10.04.05, 20:16
              wątpie aby gwiazdy, które rzeczywiście po idolowym "wylansowaniu" maja piekne
              włosy non stop smarowałay się czymś co zawiera kilo silikonu. Silikon w
              nadmarze nie nabłyscza ale obciąża włosy wiec nie tędy droga. Cytryna i oliwa
              np. u mnie nie dale efektu :((
    • natalia.brzeska Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? 10.04.05, 21:49
      • natalia.brzeska To daje niesamowity efekt nablyszczenia: 10.04.05, 21:51
        Maska do wlosow z keratyna "Subrina"
        Nablyszczacz do wlosow "subrina"

Do kupienia w hurtowniach / sklepach dla fryzjerow.
        • Gość: reni Re: To daje niesamowity efekt nablyszczenia: IP: *.autocom.pl 10.04.05, 21:56
          to ta subrina jest taka dobra??? wygląda niepozornie
      • madai Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? 10.04.05, 21:57
        mozna dawac na wlosy brylantyne-jest swietna!! ale tylko taka w spreju, albo w
        leciutkim zelu, a raczej w plynie, takim gestym. ja uzywam i moje wlosy lsnia
        non stop! A poza tym szampon glis kur-bardzo dobry! to wszystko + prostownica i
        macie ten sam efekt!
        • Gość: reni Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.autocom.pl 10.04.05, 22:39
          hmm... z tą brylantyną to niegłupie. Od dawien dawna zastanawiam się jak w
          miarę naturalnie "ulizać" mój koński ogon, z którego sterczy pełno małych
          włosków. Może spróbuję takiej brylantyny
          • madai Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? 10.04.05, 22:44
            naprawde warto! polecam brylantyne framesi oraz joanna. Jesli znacie jakies
            inne-PISZCIE :)
            • Gość: maxi Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 07:34
              Gdzie kupujesz ta brylantynę?? I napisz dokładnie czy w spreyu czy w płynie.
              • kkkkk4 Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? 11.04.05, 08:00
                A czy brylantyna nie natłusci i nie obciaży?? Bo mi sie tak wydaje.
                • Gość: Klara Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.4web.pl 11.04.05, 09:56
                  Jeśli masz cienkie włosy , brylantyna nie jest dobrym pomysłem. moja koleżanka
                  namiętnie używa +wosk,a do tego prostuje wlosy. Rzezcywiście, błyszczą sie
                  niesamowicie, ale ona matak grube włosy, jak Azjatki, na cienkich daje to
                  przykry efekt rzadkiego mycia włosów, nawet jesli nałożymy mało;/////
                  • Gość: Kornelia Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.rajskanet.pl 11.04.05, 10:37
                    włosy przyszłych idoli wyglądają zdrowiej bo zwróćcie uwagę, że fryzjer je
                    najczęściej ścina lub podcina. Pewnie do tego dochodzą profesjonalne kuracje
                    odzywiające włosy plus odpowiednie kosmetyki do modelowania i lakier który
                    utrwala i nabłyszcza. ja tez uzywam lakierów do włosów wyłącznie
                    profesjonalnych i moje włosy są niesamowicie "fotogeniczne". Błyszcza na
                    zdjęciach i filmach jak włosy gwiazd filmowych.
                    jeszcze coś jakies 10 lat temu czytałam wywiad z fryzjerem Laurentem, który
                    zachwalał niejaki Gloss firmy Perma. Podobno kropla tego preparatu dawała taki
                    efekt o którym mówicie. Nawet się orientowałam ile to coś kosztuje ale wtedy
                    było poza moim zasięgem ok stu kilkudziesięciu złotych za małą buteleczkę.
                    Później kiedy było mnie stać zupełnie zapomniałam o tym specyfiku. Dopiero
                    teraz mi się przypomniało przy okazji czytania tego wątku. Nie wiem czy ten
                    preparat jeszcze jest na rynku ale jeśli nie ma to są pewnie innych firm równie
                    dobre.
                    • Gość: maxi Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:11
                      Mam gloss firmy Perma. Rzeczywiscie to do tej pory najlepszy środek do włosów
                      jaki miałam i nie ma na rynku nic podobnego. Oglądjąc Idola stawiałam właśnie
                      na ten kosmetyk, ale żeby uzyskać efekt jak w idolu musiałabym prawdopodobnie
                      wylać całosć i zrobić to tak aby włosy nie wyglądały na przetłuszczone.
                      • Gość: beata Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:51
                        a czy uzywasz go razem z prostownica? czy nakładając ten specyfik bez
                        prostowania włosy tez beda ładne , gładkie i lsniące?
                        bo czytałam juz wiele pochwal na temat Glossa i zastanawiam sie nad kupnem,
                        dzieki za info, pzdr.
                        tu jest jakis nabłyszczacz Welli
                        www.wella.pl/hairdresser/products/hiha/hiha_products_h/flat_iron_spray.jsp
    • Gość: AgaKropka Do maxi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:13
      Czy to ten nabłyszczacz o którym pisałaś???
      www.allegro.pl/show_item.php?item=47239290
      • Gość: maxi Re: Do AgaKropka i beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:24
        Tak to ten nabłyszczacz.

Do beata. Ja używam właśnie tych dwóch specyfików. Spray Well, potem prostuję
        prostowncą a na koniec gloss. Bez prostownicy włosy też będą ładne. Spray Welli
        likwiduje "kędziorki" i pofalowania i wygładza a ponadto nawet jak zmikniesz to
        włosy nie będą takie brzydkie i kędzierzawe. Gloss leczy porowate włosy i
        wybłyszcza. Ja na super wyjścia stosuję wszystko naraz a na codzień odrobinę
        glosu.
        • Gość: beata do maxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:34
          ja raczej nie uzywam prostownicy gdyz nie chce niszczyc włosów i tak na
          codzien do wygładzenia i nabłyszczenia poleciłabys mi Gloss czy Welle ? sorki
          za upierdliwosc ;)chce kupic jeden bo sa dosyc drogie..pzdr.
          • Gość: beata i jeszcze ostatnie pytanko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:39
            gdzie mozna kupic te nabłyszczacze? bo w drogeriach nie widziałam ...
            dzieki!
          • Gość: maxi Re: do beta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:45
            Jeżeli solo to polecam Gloss. Starczy na dłużej i ma spektakularny efekt
            nabłyszczenia, ponadto poprawi stan włosów.
            P.S.
            Wella jest po to, aby prostownica nie zniszczyła włosów. Ja mam prostownicę
            ceramiczną. Używam od roku (ale mniej nie na codzień) + w.w kosmetyki i wcale
            nie zauważyłąm aby włosy mi się zniszczyły.
            • Gość: maxi Re: do beta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:51
              Kupisz tylko w sklepach i hurtowniach fryzjerskich (z art. dla fryzjerów) lub w
              profesjonalnych salonach fryzjerskich.
            • Gość: beata dzieki maxi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:23
        • madai Re: Do maxi i kkkk 11.04.05, 19:39
          Cale zycie stronilam od odzywek bez splukiwania, bo obciazaly mi wlosy, a na
          dodatek szbko je przetluszczaly. Z brylantyna w moim przypadku jest inaczej.
          Nadaje ona blask, nie obciazajac wloskow. Ja mam duzo wlosow, ale bardzo
          cienkich [bardzo dlugo mi schna, chlona wode jak wata].

kiedys mialam taka beznadziejna brylantyne, nie pamietam jak sie nazywala, ale
          kupilam ja w sklepie fryzjerskim. Trzeba bylo nalozyc ja na mokre wlosy, prosto
          po myciu, a pozniej wysuszyc. Fakt, efekt byl oszalamiajacy, ale wlosy byly
          bardzo ciezkie i szybko sie przetluszczaly.

Najlepsza wg mnie jest brylantyna hmm jakby ja nazwac... o plynnej, leciutko
          gestej konsystencji. Bierze sie na dlon, ona sie z niej wylewa. nastepnie
          gladzi sie wlosy, po umyciu i ysuszeniu. Efekt bdb :)

Te w spreju tez sa niezle, ale wszystko zalezy od firmy.
          • Gość: Anka Re: Do maxi i kkkk IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 14.04.05, 06:44
            Madai
            Możesz polecić konkretny preparat?
    • Gość: aga Re: Ektra błyszczące włosy w IDOLU???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:22
      idź do fryzjera a po wyjściu też takie bedziesz miała ! ja takie mam przynajmniej, w domu raczej nie d arady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka