mumma1 15.04.05, 14:21 Gdzie zrobic tatuaz w Poznaniu? Jakie miejsca polecacie? Doswiadczone "tatuazystki" napiszcie jak w ogole wyglada robienie tatuazu, ile kosztuje itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hispana Re: Tatuaze 15.04.05, 14:45 ja zdecydowanie ci nie polecam tatuazu w ogole. Cena jest umowna i jest ustalana indywidualnie z tatuatorem. Jej wysokosc uzalezniona jest od wielkosci wzoru, rodzaju i trudnosci wykonania wzoru (wypełnienia, kontury). Wiadomo ze maly delfinek rozni sie od celtyckiego smoka. pierwsza rzecz - wzor - moim zdaniem najwazniejsza sprawa. Musi to byc wzor, ktory pokochasz na cale zycie. Jesli masz jakas nawet najmniejsza watpliwosc co do tego, czy wlasnie taki ci odpowiada to wroc do zastanowienia sie nad tym po jakims czasie. nastepnie umawiasz sie z tatuatorem, uzgadniacie warunki. Tatuator twoj wzor musi przerysowac olowkiem kopiowym, nastepnie przykleic na ogolona skore. Pozniej to juz tylko tortury. Pod koniec smaruje wazelina, zakrywa folia, udziela wskazowek co do pielegnacji i po 10 dniach masz juz wygojony wzorek. Musisz sobie kupic masc bepanthen do smarowania. Przemywac go ostroznie 2 razy dziennie wacikiem z letnia woda, ale ogolnie unikac dlugich kapieli, basenow itd. Niektorym schodzi skora - to naturalne. Mi akurat to sie nie zdarzylo. Odradzam ze wzgledu na bol. Mam duzy wzor na ledzwiach i wycierpialam 6 godzin. Na sam widok igly do tatuazu dostaje drgawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: Tatuaze IP: *.rev.vline.pl 15.04.05, 17:47 Ja mam od 5 lat smoka w okolicy pępka. Bolało, ale bez przesady, to nie była męczarnia. Ranka gioiła się trzy dni, samrowałam alantanem. Odpowiedz Link Zgłoś