Dodaj do ulubionych

Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:34
Korespondując z wcześniejszym wątkiem na temat naturalnego rozjaśnienia
włosów...
dziewczyny, jakie znacie sposoby, żeby PRZYCIEMNIĆ WŁOSY???/ I nie myślę o
farbie...
Może znacie przepis na jakąś odżywkę, a może polecicie jakiś szampon? Dodam,
ze jestem ciemną brunetką, ale nie aż tak ciemną, jak bym chciała...:)
czekam...
Obserwuj wątek
    • frrancuzeczka Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! 18.04.05, 19:37
      jest taki szapon Timotei z henna. ja mam wlosy jasnobrazowe i po uzywaniu trgo
      szamponu bardzo mi pociemnialy. szybciutko go odstawilam bo wole raczej miec
      wlosy jasne niz ciemne. slyszalam tez cos o plukance z kawy, ale niestety nic
      konkretnego na ten temat nie moge napisac.
      • Gość: ana Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:39
        Mówisz o tym Timotei ze "złotymi refleksami"? On naprawdę działa?
        Użyłam go kilka razy, ale szybko odstawiłąm, bo jakoś nie chciało mi się
        wierzyć w jego skuteczność...Ale skoro mówisz, ze faktycznie działa, to chyba
        spróbuję jeszcze raz:)
        • Gość: francuzeczka Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:46
          tak ten do brazowych wlosow z henna. u mnie zadzialal az za bardzo:) mozesz do
          tego stosowac tez odzywke z tej samej serii.
          • Gość: ddddddddddddd wracając do tematu IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 19:50

f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1845799&start=210
            • Gość: ana SUPER!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:56
              Wielkie dzięki dziewczyny!
              • Gość: Zaira sprostowanie IP: *.tele2.pl 18.04.05, 22:41
                najpierw był 'ze zlotymi refleksami' rozjasniajacy do blondu a potem
                wprowadzili z henna przyciemniajacy do brazowych. wiec lepiej sie nie pomyl :)
    • maira Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! 18.04.05, 20:02
      w zielarniach i niektórych drogeriach można kupić wyciąg z kory dębowej(ok.6zł)
      i płukać w tym włosy.Włosy ciemnieją,przy tym pięknie się błyszczą!
    • Gość: figa Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:05
      mi pociemniały po przeterminowanej piance do włosów z welli :):):) potem
      musialam rozjaśniać!
    • mroofka2 Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! 18.04.05, 21:55
      i podobno wyciąg z kasztanowca:)chyba z liści....
    • bzzzk Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! 18.04.05, 22:03
      ponoć i szałwia nadaje włosom ciemniejszy odcień brązu.
      • Gość: gość Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:09
        Te timotei dzialaja - miałam do włosów blond (szampon i odżywkę) i mialam ładne
        złote refleksy, ale mam cienkie włosy - nie wiem czy tak samo działają na grube
        włosy. Narazie uzywam innego szamponu, bo mi się zapach znudził. Ale dziala
        rozjaśniająco!
    • bzzzk Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! 18.04.05, 22:46
      słuchajcie, ale te naturalne metody przyciemniania to skutkują na tyle, żeby z
      ciemnego blondu uzyskać ciemny brąz? bo chciałabym zaprzestać farbowania i dać
      włosom odpocząć i zastanawiam się czy możliwe jest faktyczne przyciemnienie,
      nie tylko połysk i leciutka zmiana odcienia.
      pzdr
    • justa_79 Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! 19.04.05, 10:20
      płukanki ziołowe - skrzyp, szałwia, rozmaryn, kłącze tataraku, liście orzecha
      włoskiego lub kora dębu. ale zioła nie zmieniają radykalnie koloru włosów,
      tylko o kilka tonów.
    • Gość: micha Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:21
      W mojej zielarni nie ma wyciągu z kory dębu i jeszcze facet się kłóci, że takie
      coś nie istnieje ://
      Więc gdzie to cudo dostać??
      • justa_79 Re: Naturalne PRZYCIEMNIENIE WŁOSÓW!! 28.04.05, 16:01
        może w aptece?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka