Dodaj do ulubionych

farba PALETTE - opinia?

IP: *.aster.pl 24.04.05, 10:58
Czy któraś z Was uzywa tej farby?
Farbuje włosy na rudo juz od dawna i uzywam różnych farb.
Ale kiedyś fryzjerka powiedziała mi że farby PALETTE są niedobre, bo niszczą
bardzo włosy (tzn pewnie niszczą bardziej niż inne) i że ciężko się po
nich "zdejmuje" kolor bo bardzo wnikają we włosy.
Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: farba PALETTE - opinia? 24.04.05, 11:32
      ja farbuję od kilku lat tylko farbami Palette (raz zrobiłam Wellą, ale nie
      byłam zadowolona) i włosy mam zniszczone, ale to po trwałej. kiedy tylko
      farbowałam wszystko było ok., włosy ładne, zdrowe, bez problemów, tylko
      rzeczywiście jeśli planujesz je kiedys rozjaśniać, to z tą farbą może być
      problem. ale jak nie, to polecam.
      pzdr.
      • Gość: Kasia Re: farba PALETTE - opinia? IP: *.aster.pl 24.04.05, 13:21
        Raz ufarbowałam się na czarno i zdejmowałam kolor...nie powiem włosy mi się
        trochę zniszczyły.Ale teraz nie planuje zdejmować koloru bo chcę mieć rude cały
        czas.Tylko słyaszałam ze Palette niszczy strasznie włosy.Wiadomo że kazda farba
        niszczy ale podobno ta ma w sobie jakies zwiazki bardzo zle wplywajace na wlosy
        i nie wiem czy mam ryzykowac.Dodam ze wlosy mi wypadaja do tego.Kolory moze sa
        i ladne i ciekawa jestem czy nie lepsze od wellatonu ktorym teraz
        farbuje.Kurcze juz nie wiem sama...
    • Gość: len Re: farba PALETTE - opinia? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.05, 13:44
      Ja uzywalam Palette ale zwykle szamponow koloryzujacych. Mnie akurat ta
      wlasciwosc kosmetyku, ze jest bardzo trwaly i dlugo nie schodzi z wlosow,
      bardzo odpowiadala. Dzieki temu mialam kolor znacznie dluzej, niz po farbowaniu
      innymi szamponami. Tez slyszalam zle opinie o farbach i szamponach Palette,
      dlatego ostatnio postanowilam zmienic kosmetyk do koloryzowania i wybralam
      Welle z serii Viva, tym razem wybralam farbe. Nie widze roznicy, poza tym, ze
      szamponem udawalo mi sie rowniej naniesc kolor. Szampon mial te przewage, ze
      rowno schodzil z wlosow, nie bylo widac odrostow, a ten Palette bardzo dlugo
      trzymal sie na wlosach.
      Na forum "piekne wlosy" ktos jako alternatywe dla farb palette i innych
      popularnych, polecal farby profesjonalne, np Farouk. Nastepnym razem, kiedy
      bede koloryzowac, wybiore jakis profesjonalny kosmetyk. Mysle, ze wtedy ma
      szanse roznica byc zauwazalna. Profesjonalne preparaty do koloryzacji dostepne
      sa, oprocz salonow, w sklepach fryzjerskich, ktorych jest coraz wiecej. Cena
      profesjonalnej farby to 20-30 zl, jesli dobrze pamietam.

Pozdrawiam!
      • kasia191273 opinia + oferta;-) 24.04.05, 14:31
        wiele lat farbowalam sie Palette i bylo super. Teraz zmienilam kolor wlosow, a
        poniewaz mieszkam za granica, musialam sie przerzucic na farby tutejsze.

Mam do oddania dwie tuby farby Palette Intensive Color Creme R15 Intensywna
        rubinowa czerwien- kto chce? Bo leza, a mnie sie juz nie przydadza. Kolorek
        tamten uwielbialam!
    • bzzzk Re: farba PALETTE - opinia? 24.04.05, 16:11
      jak masz takie obawy, to może wybierz jednak inną:) generalnie mnie ta farba
      bardzo odpowiada, także to że jest trwała i kolor się nie wypłukuje i nie
      blaknie szybko, a moich włosów ona nie niszczy, nadal nią farbuję a mam włosy
      zniszczone po trwałej, też wypadają i ta farba nie pogarsza już ich stanu. a
      może wypróbuj szampony tej firmy takie do 24 myć- też są całkiem trwałe, a
      wypłukują się odrobinę i równomiernie, więc odrosty nie są rażące, pewnie też
      szampon jest delikatniejszy dla włosów niż farba.
      myślę, że sama musisz spróbować, bo ja mogę być zadowolona z tej farby, komuś
      innemu może nie służyć. dziewczyny nieraz zachwalają Wellę, a dla mnie to była
      pomyłka, starsznie szybko się zmyła, długo brudziła ręcznik, choć włosów też
      nie zniszczyła. i przypomniało mi się że kiedyś jeszcze użyłam Joanny, a po
      niej miałam brzydkie, matowe i wysuszone włosy. a niektórym ta farba
      odpowiada... różnie jest, trzeba sobie indywidualnie dobrać:)
      pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka