Dodaj do ulubionych

Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 13:22
Poczytałam sobie kilka wątków na ten temat,ale wszędzie tylko o zamiarze
stosowania zwłaszcza juvitu i serum pani Basi.Rozpoczynam więc wątek o
waszych wrażeniach ze stosowania długo lub krótko dystansowego.Wielkie dzięki
za ew. wpisy.
Obserwuj wątek
    • kociubek Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 26.04.05, 13:30
      Stosowałam wit c (cebion) kilka razy i niestety nie byłam zadowolona. Buzia była
      bardzo tłusta i rano (smarowałam sie na noc) pojawiały się wypryski. Robiłam
      kilka podejść i zawsze to samo. Nie zauwazyłam zadnych efektów - może za szybko
      się zniechęciłam, nie wiem.
      • Gość: KB Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 26.04.05, 17:29
        Dziewczyny jeslibyscie przeczytaly wszystkie infomacje na forum zrodlowym
        www.Biochemiaurody.com i tam zadaly te pytania to dowiedzialybyscie sie, ze
        zarowno Cebion jak i Juvit zawieraja to samo, wiec jesli ktos ma problem z
        jednym to i bedzie mial problem z drugim, ze dla cer tlistych, sklonnych do
        wypryskow nie poleca sie stosowania nierozcienczonych kropli Juvit czy Cebion,
        bo moga zatykac pory i sa zbyt tluste, ze to nie witamina C powoduje zatykanie
        porow, ale podloze danego preparatu, w tym wypadku gliceryna, ktora w malych
        ilosciach nie jest komedogenna, ale w przypadku tych krople ilosc gliceryny
        jest bardzo duza stad niektorzy moga miec problemy, dlatego nalezy je
        rozcienczyc w stopniu 1:1 a jeszcze lepiej kupic kwas askorbinowy w proszku, na
        wspomnianej stronie i forum sa podane przepisy, ze wit. C stosuje sie pod kremy
        z filtrami i mozna ja stosowac latem, gdyz wzmacnia ona ochrone anty-UV i
        wspomaga walke z plamami, ze serum Pharmaceris z wit. C zawiera zupelnei inna
        forme witaminy C niz Juvit czy Cebion i to nie witamina C zatyka pory tylko
        moze sie do tego przyczynic baza tego serum i substancje tluszczowe w nim
        zawarte itd.
    • Gość: wit c Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 26.04.05, 13:38
      dla mnie rewelacja!!mam buzke jak pupcia niemowlaka:-)
      • Gość: Mango Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:42
        Mnie też, niestety, po obsypało pyszczek. Do cery tłustej i mieszane widać wit. C się nie nadaje. Ale smaruję nią sobie szyję i dłonie. Nie wiem, czy doda im urody, ale nie zaszkodziła. :)
    • malwina7 Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 26.04.05, 13:52
      Ja też jestem na NIE.
      Stosowałam miesiąc (też Cebion na noc) i zero efektów pozytywnych -za to syfki
      na buzi i umazana poduszka jak najbardziej. Jakiś tydzień temu odstawiłam, bo
      słoneczko zaczęło troszkę mocniej przeygrzewać (a pisano tutaj, że wit C można
      stosować tylko jak unika się słonka). Wróciłam do swojego starego kremu na noc
      i jest dużo lepiej. Chyba jesienią już nie wrócę do tych eksperymentów.
      • mejbi Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 26.04.05, 14:39
        Również jestem na nie. Twarz tłustawa, nie trzymający się podkład - taki był
        efekt. Dodam - cera mieszana, przetłuszczająca się.
    • Gość: lena Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.su.krakow.pl 26.04.05, 14:45
      stosuje juvit od kilku tygodni ale tylko na (do tej pory) suche partie twarzy -
      policzki i okolice oczu, plus szyja i dekolt - efekt REWELACYJNY!! w koncu brak
      uczucia sciagniecia skory i ladny koloryt:)
    • katija1 Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 26.04.05, 14:56
      ja mam suchą skóre a na drugi dzien po zastosowaniu juwitu świeciłam sie jak
      nieboskie stworzenie...fuj.
    • naila Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 26.04.05, 14:57
      Z Waszych wpisów do tej pory wywnioskowałam, że narzekają głównie osoby, które
      stosowały na twarz Cebion... może to on tylko powoduje taką reakcję? O Juvicie
      zaś słyszałam najwięcej peanów.
      Ja zimą kupiłam serum regenerujące z wit. C Pharmaceris C. Po kilku tygodniach
      (1 x dziennie) zauważyłam pojawianie się grudek pod skórą, ale trudno mi
      powiedzieć, czy akurat od wit. C, bo na miesiąc przerwałam, ale w międzyczasie
      zmieniłam też krem. Teraz od ponad miesiąca stosuję co 2-gi dzień na noc to
      serum i zauważyłam wygładzenie cery, nie ma wyprysków i bardzo rozjaśniła mi
      się cera. To rozjaśnienie widzę zwłaszcza po tym, że mój jasny podkład zrobił
      się jakiś ciemniejszy ... :)))

Czy witamina C może podrażnić cerę, bo czasem mi też piecze...
      • mejbi Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 26.04.05, 15:01
        Ja narzekałam, a miałąm Juvit :)
        • Gość: mimu Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: 195.150.18.* 26.04.05, 19:40
          od 4 dni używam juvitu mama mieszaną skóre na twarzy jakoś mi sie wypryski nie
          pojawiają może z 2 mi wyskoczyły ale szybko zniknęły(ale ja zawsze miałam z tym
          problem a teraz mniej pryszczy mi wyskakuje:) używam tylko na noc bo
          rzeczywiście to jest tłuste ale na początku sie nie świece bardzo dopiero
          rano :) he hewydaje mi sie że jest lepiej chociaż stosuje niedługo mam nadzieje
          że mi to pomoże bo moja cera nie jest w dobrej kondycji napisze co bedzie dalej
          • lorerai Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 26.04.05, 21:13
            Stosuje od tygodnia na noc Juvit i poki co - rewelacja (a mam skore mieszana
            )Cera rozjasniona , gladka i ogolnie na prawde widze z dnia na dzien jak sie
            poprawia. Jestem na tak :)
            • myszak123 Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 26.04.05, 22:38
              Zdecydowlam sie kupie sobie to cudo i sma wyproboje,mam cere sucha, nawet
              bardzo, zobacze jak na mnie zadziala:)Moglybyscie napisac gdzie sie to kupuje
              ile kosztuje i jak sie nazywa?wystarczy ze poposze o wit C w plynie???/
              dzieki z gory
              • Gość: OLKA Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 26.04.05, 22:46
                W APTECE.JA KUPUJE JUVIT ZA 9ZL.POZDRAWIAM!!
    • Gość: ela Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 15:26
      No tak założyłam wątek i zamierzałam poczytać i zastanowić się, ale nie
      wytrzymałam. Zaraz poleciałam do apteki nabyłam juvit i wypaćkałam się. A teraz
      moje wrażania:szybko wszystko się wchłonęło-normalnie chyba pustynię gobi
      miałam na twarzy (a wcześniej tego nie zauważyłam:) ) żadnego świecenia.Skóra
      zrobiła się jakby bardziej zwarta,"zbita w sobie"
      No i jeszcze na ten juvit po wchłonięciu nakładam krem z bursztynem.
      Nie świecę się ale jakby promienieję od środka...Jeśli tak jest po paru
      zastosowaniach to chyba zostanę fanką tego preparatu!
      • Gość: olka74 Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 27.04.05, 15:37
        ja od miesiaca stosuje Cebion pod oczy na noc zamiast kremu i jak dotad jest to
        najlepsze co mogla ode mnie dostac w prezencie moja skora. Generalnie pod oczami
        mam ładnie rozjasnione i wygladzone. Do tej pory (mam 30 lat) nie moglam znalezc
        odpowiedniego dla siebie kremu pod oczy: albo puchlam, albo mnie wysuszalo
        zamiast nawilazac, albo mi sie robily worki. teraz jest zupelnie niezle. Jestem
        na tak.
        pozdrawiam
        • Gość: arcia Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:43
          Zaraz, zaraz to Wy normalnie tą płynna wit. sie smarujecie, nawet pod oczy?
          Kurczę , a co z zastosowaniem tego na słoneczny dzień? Ja mam problem z suchą
          skórą i chętnie bym to zastosowała.
    • Gość: melisa Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.inpoland.pl 27.04.05, 20:24
      Mam skórę suchą plus naczynka, wit C trochę szczypie i zaczerwienia skórę, ale
      na krótko. Stosuję dopiero od tygodnia, na noc, na razie większych efektów nie
      widzę.

KUPIŁAM JA BARDZO TANIO (VITAMINUM C firmy TERPOL) 5, 60 ZŁ W APTECE NA
      GARWOLIŃSKIEJ.
    • Gość: ela Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 21:34
      podnoszę wątek...
      ....cienie pod oczami jaśniejsze!!!
      • Gość: mati Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:53
        Używam wit.c od tygodnia ,ale tak jak napisała Cloe mieszam z olejkiem
        rycynowym nie mam żadnych podrażnień i skóra jest dobrze nawilżona. Rano
        wygląda super, napewno będę kontynuować.pa,pa.
        • Gość: Moni Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: 212.75.114.* 25.05.05, 09:04
          Dziewczyny, czy wy się smarujecie tym Juvitem bez rozcieńczania, albo mieszania
          z czymś? A jak mieszacie to z czym?
    • Gość: Miya Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 09:19
      Kiedys stosowalam serum -flavo C- ktory w swoim skladzie mial wit C, wyciag z
      milorzebu japonskiego i cos tam jeszcze.. Efekt super!!! Tylko, ze tanie nie
      bylo, okolo 70 zl. Podobno jest nastepca -Flavo C Flash- ktory jest do
      stosowania doraznie, przed wielkim wyjsciem albo jako kuracja na noc przez
      jakis czas.
      • kasiapil Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 25.05.05, 12:49

Dziewczynki, to ja przez dwa tygodnie stosuje na noc na twarz i ciało olejek z
        orzecha włoskiego. Koniecznie na wilgotną skórę! Rano skóra jest mięciutka, nie
        wyskakują syfki (po kremach nafaszerowanych chemia zawsze miałam mnóstwo
        niespodzianek!), lśni, ale nie tłustościa tylko głatkością. Cudo!
        • Gość: aga Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:11
          Ja stosuję Juvit od 3 miesięcy, zuzywam już druga buteleczkę. Stosuję tylko na
          poiczki, szyję i pod oczy, i na noc i na dzień z tym, że na dzień jeszcze na to
          krem z filtrem, na noc nic. Przyznam, że na początku stosowania skóra trochę
          mnie piekła zwłaszcza pod oczami i pojawiły się drobne wypryski ale potem to
          wszystko ustąpiło. Teraz po tych 3 miesiącach stwierdzam, że mam bardzo ładną
          cerę, zwłaszcza pod oczami-rozjaśnioną i gładką, zmarszczki mniejsze ale to
          pewnie efekt dobrego nawilżenia. Moim zdniem nie ma nic lepszego dla mojej cery.
        • Gość: Do Kasiapil Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.softlab.gda.pl 25.05.05, 13:51
          Kasiu, gdzie to można kupić?
        • Gość: nastazja Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.chello.pl 25.05.05, 21:12
          A gdzie kupiłaś?
    • Gość: Lania Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:04
      A na mnie nie działa-po zużyciu prawie całej buteleczki co drugi dzień na noc
      wróciłam do kremu przeciwzmarszczkowego pod oczy,bo zmarszczki po samej
      witaminie stawały się bardziej widoczne.
      • Gość: mati Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę do Lani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:05
        pod oczy używaj wit A+E weż 2 krople oleju rycynowego i parę kropli witaminy ,
        ale tylko na noc .
    • Gość: Nessie Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 15:14
      Juvit kładę pod oczy na noc - wit. C dobrze niweluje cienie i zażółcenia, a
      gliceryna ładnie nawilża.

A propos - gdzie kupić olejek z orzechów włoskich?
      • justa_79 Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę 25.05.05, 15:17
        w sklepie ze zdrową żywnością. i olej, bo olejek to się kojarzy raczej z
        olejkami eterycznymi, a to jest olej spożywczy.
        • Gość: Nessie Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 15:38
          Dzięki, popytam :) Ewentualnie ugniotę sobie same orzechy i zrobię maseczkę,
          przecież na jedno wyjdzie :)
          • kasiapil olejek orzechowy 25.05.05, 17:41

Ów specyfik kupiłam w rossmannie i jest to ich firmowy olejek do opalania. Za
            butelkę 250 ml dałam 2,99. Na szczęscie w 99% składa się z wyciśnietego orzecha
            włoskiego!
            • Gość: Nessie Re: olejek orzechowy IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 17:46
              O rany! 2,99? Nastawiałam się, że tak z 10x więcej! Chyba skoczę do Blue City.
              Jutro pewnie nieczynne... ale w piątek chyba otworzą?
            • mgielka83 Re: olejek orzechowy 25.05.05, 18:52
              czytałam skład, w zadnym wypadku nie jest to 90proc naturalny olej, niestety.
              Jest duuzo dodatków.
              a kosztuje 9.90, w promocji ciut mniej.
              Lepiej kupic w delikatesach rzeczywiście naturalny orzechowy olej, kosztuje koło
              9-10zł za 100ml czy coś koło tego, trzeba poszukać, nie wszędzie jest
              • kasiapil Re: olejek orzechowy 25.05.05, 20:38
                ingredients: juglans regia, isoamyl-p-methoxycinnamate (ani śladu alkocholu!)

Ten drugi składnik to filtr przeciwsłoneczny, olejek ma 2 spf. I jest
                bezzapachowy.
    • Gość: magda Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.intertop.pl 25.05.05, 21:02
      A ja zadałam sobie trud wykonania serum! Używam od tygodnia i nie mogę sie
      nadziwić efektom...Za marne grosze mam kosmetyk wart fortunę;) Cebionu nawet
      nie próbowałam(choć zawsze mam pod ręką dla mojego brzdąca), bo niestety
      zaskórniki i krostki to moja zmora. Skorzystałam też z przepisów na toniki i
      ten z octem jabłkowym to prawdziwa rewelacja. Na efekty aspirynowego będę
      jeszcze musiała poczekać...Gorąco pozdrawiam KB ;)i zachęcam do studiowania
      biochemii urody:)
      • Gość: Nessie Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 21:07
        Mam taką prośbę, czy mogłabyś przypomnieć link do wątku z przepisem na serum i
        tonik? Ja się smaruję na razie ot, tak, nierozcieńczonym Juvitem, a może
        skorzystam z tych przepisów :)
        • Gość: magda Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.intertop.pl 25.05.05, 21:10
          www.phpbbserver.com/phpbb/viewforum.php?f=11&mforum=biochemiaurody
          • Gość: Nessie Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 21:44
            Dzięki bardzo, czytam, czytam i aż mi się w głowie kręci od tych wszystkich
            informacji :))

Mam takie pytanie, może ktoś wie, co to znaczy "naturalny tokoferol" - jakiego
            składnika mam szukać? Czy tocopherol acetas to jest naturalny, czy nienaturalny?
            • Gość: magda jeżeli jeszcze nie znalazłaś:) IP: *.intertop.pl 25.05.05, 22:47
              www.phpbbserver.com/phpbb/viewtopic.php?t=109&mforum=biochemiaurody
              ja użyłam tokovitu
              • Gość: Nessie Re: jeżeli jeszcze nie znalazłaś:) IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 23:04
                Aha, dzięki, ja czytałam o tym z wit. C w roztworze glicerynowym, a tam akurat
                nie było tylu informacji o wit. E.

Tak sobie myślę, że może wypróbuję te krople Juvit Multi - jeśli się okażą
                niedobre na skórę, to zawsze mogę je wypić ;)
      • Gość: Miya Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 21:16
        O fajnie, zdradz swoj przepisik na serum
        • Gość: Miya Re: Wrażenia po stosowaniu wit C na buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 21:17
          ups, spoznilam sie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka