Dodaj do ulubionych

1 maja rozpoczynam głodóweczkę

IP: *.chello.pl 30.04.05, 15:43
Mam na nią wielki apetyt, bo niejedną mam za sobą, a efekty są naprawdę
fantastyczne :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Olga Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 17:16
      Na jak długo zamierzasz ją wprowadzić? I na czym ma polegać?
      • Gość: Ola Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.echostar.pl 30.04.05, 17:20
        Napisz cos wiecej. Nigdy tego nie robilam. Jakie sa efekty i jak dlugo trwa ta
        glodowka? Czy to znaczy ze nic nie bedziesz jesc?
    • Gość: KAMA Z USTKI Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 30.04.05, 17:36
      WSZELKIEGO RODZAJU DIETY ROZPOCZYNALAM ZAWSZE OD PIERWSZEGO ALBO OD
      PONIEDZIALKU I TRWALY NAWYZEJ 3 DNI! NIE NADAJE SIE DO TEGO NIE MAM SILNEJ WOLI!
      ZYCZE WYTRANIA!POZDRAWIAM
      • Gość: majówka Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.chello.pl 30.04.05, 18:08
        A ja na szczęście jak sobie coś postanowię to dotrzymuję słowa, poza tym mam na
        taką głodówkę ochotę. Za sobą mam kilka jedno- czy trzydniowych, a także
        tygodniowe. Wiem, że są różne opinie na temat głodówek, ja wypróbowałam i mogę
        powiedzieć, że dla mnie to rewelacja. W ogóle żyję zdrowo, więc nie muszę
        katowac się myślami o wędlinach czy ciastkach, bo ich po prostu nie jem.
        Największą pokusą są dla mnie suszone owoce, taki mój mały grzeszek, ale w
        sumie zdrowy, tylko wysokokaloryczny. A zamierzam po prostu nie jeść, tylko pić
        wodę i herbatki. Nie wiem jak długo, chciałabym przez tydzień oczyszczać się.
        Zobaczymy jak to będzie. Ale efekty, czyli błyszczące włosy, cera zaróżowiona
        bez zadnych krostek, krosteczek, oczywiscie widoczne wyszczuplenie, lekkość.
        Pozdrawiam :-)
        • basiek13 Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę 30.04.05, 18:54
          Pytanie o herbatki i wszelkie napoje - co wolno i ile? Nie wiem co pić w takie
          dni. Mam ochotę na 3 dni głodu!
          • Gość: majówka Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.chello.pl 30.04.05, 19:01
            Najlepsza jest nigazowana woda albo przegotowana, letnia woda z cytryną. A
            jeśli chodzi o herbatki to uwielbiam czerwoną, limonkową. I świetnie czuję się
            w czasie głodówek. Na pewno nie należy pić róznych kolorowych oranżadek,
            niewskazana jest też kawa, o alkoholu nie wspominając. Słucham swojego
            organizmu, jak na razie dobrze się z nim dogaduję. Pozdrawiam :-)
            • Gość: R. Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.vo.lu 02.05.05, 11:25
              Doskonale cie rozumiem. Ja tez od dwoch lat bardzo zdrowo sie odzywiam i
              regularnie stosuje posty: raz w miesiacu przez trzy dni na sokach warzywnych
              (ewentualnie troche owocowych) i zielonej herbatce (bardzo oczyszcza)i 1 raz w
              roku 2 tygodnie na diecie warzywnej. Czasami jeden dzien w tygodniu (ale to
              ostatnie nie zawsze mi wychodzi). Efekty rewelacyjne. Podobno wygladam 10 lat
              mlodziej. Trudno to samej obiektywnie ocenic, ale tak twierdza znajomi. Do
              slodyczy nie ciagnie mnie wcale, a kiedys dalabym cie za nie pociac. Niestety,
              z miloscia do miesa nie umiem sobie skutecznie radzic. Staram sie unikac, ale
              duzo mnie to kosztuje. Strasznie duzo!
              • dana20 Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę 02.05.05, 14:14
                Witaj majowka :)
                Dolaczam sie do Ciebie bo juz rozpoczelam swoja glodowke.
                Ja takze odzywiam sie glownie warzywami i owocami ,a niechec do miesa i wedlin
                ( kiedys ulubionych) pojawila sie samoistnie po 10 dniowej glodowce i tak jest
                juz od 2 lat.Robie co 3 miesiace diete wg dr.Ewy Dabrowskiej przez okres 5-6
                tygodni,potem odstep 3 miesiace i powtarzam.
                Teraz chce poglodowac tydzien na samej wodzie.
                Pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
                • Gość: majówka Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.chello.pl 02.05.05, 14:37
                  Dana, i jak się czujesz? Dla Ciebie też najgorszy jest pierwszy dzień? ja po
                  pierwszym dniu, kiedy jestem w zmiennym nastroju, następnego budzę się w w
                  ysmienitym, potem jest już w porządeczku. Nigdy nie zemdlałam, nie bolała mnie
                  głowa, myślę, że te dolegliwości dotyczą głownie tych osób, które prowadzą
                  niezdrowy tryb życia, i nagle chcą jakiegoś cudu. Pozdrawiam i też życzę
                  wytrwałości :-)
              • Gość: majówka Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.chello.pl 02.05.05, 14:34
                To fantastyczne uczucie, kiedy wie się, że robi się dla siebie cos dobrego. No
                to witam w klubie, R. - ja też wyglądam o kilka ładnych lat młodziej. Na pewno
                to nie tylko wynik zdrowego odżywiania się, ale także tego, że nie palę, że mam
                pozytywny stosunek do życia. Chce mi się chcieć. Pozdrawiam :-)
    • Gość: KiM Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 02.05.05, 14:27
      Czy w jakiś sposób przygotowujecie organizm na taką głodówkę, czy po prostu,
      dziś nie jem i już??
      • Gość: majówka Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.chello.pl 02.05.05, 14:38
        Jesli chodzi o mnie to nie przygotowuję się jakoś specjalnie, ponieważ na co
        dzień prowadze zdrowy tryb zycia, jestem wegetarianką, nie palę papierosów.
      • dana20 Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę 02.05.05, 14:53
        majowka,dziekuje za zyczonka :)
        Czuje sie znakomicie ,mialam tylko raz podczas pierwszej glodowki nieciekawe
        samopuczucie tylko dlatego,ze bylam bardzo "zasmiecona" wtedy odczuwalam bole w
        roznych miejscach ciala,potem zaczelam wdrazac inny rodzaj odzywiania i przy
        kolejnej glodowce bylo o niebo lepiej.Po tej 10 dniowej juz nic na sile nie
        robilam bo zaczelam czuc niechec do slodyczy,miesa ,wedlin itp, a owoce zaczely
        mi smakowac jak nigdy dotad.Lubilam je zawsze, tylko dopiero po tym
        oczyszczaniu poczulam jak cudownie smakuja.
        Nigdy nie rozpoczynam glodowki "z marszu".Kilka dni wczesniej przechodze na
        same surowe owoce (3 dni).Jak odzywialam sie bardziej niezdrowo to robilam
        tydzien przed glodowka na samych owocach i warzywach,a dopiero potem
        glodowka.Teraz nie musze tyle dni robic bo moj sposob odzywiania jest inny.
        Diety owocowo-warzywne sa super,ale nigdy nie zastapia glodowki.
        • Gość: majówka Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.chello.pl 02.05.05, 15:03
          Dana, cieszę się, że czujesz się znakomicie. Wiesz, ja nie zamieniłabym tego
          trybu życia jaki prowadzę do żadnego innego. Czuję się tak jak Ty bardzo
          dobrze, nie wiem co to bóle głowy, jakieś PMS-y, nawet katary mnie omijają. Nie
          mam problemów z paznokciami czy z włosami. Staram się pielęgnować swoje ciało
          też jak najbardziej naturalnie, i to daje efekty. A efekty cieszą, i zachęcają
          do kolejnych kroków. A najbardziej dbam o duszę. Pozdrawiam serdecznie :-)
          • Gość: Dagny Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 09:23
            up.
            • anmanika Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę 04.05.05, 10:45
              Ja zrobilam w ubieglym miesiacu glodowke, najpierw miala byc tygodniowa ale tak
              swietnie mi szlo, ze dociagnelam do 10 dni.
              Z doswiadczenia wiem, ze: nie powinnam pic sokow owocowych i ze nalezy duzo sie
              ruszac. Codziennie biegalam po 30 min.
              Z grzeszkow to wymienie kawe ktora musialam pic rano aczkolwiek nie powinno sie.
              Najpozywniejsze: 8 kg mniej.
    • Gość: karola Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: 212.14.40.* 04.05.05, 10:48
      do Dany-tez chce przejsc 6 tygodniowy post dr Dąbrowskiej i zmienic nawyki
      żywieniowe, napisz prosze wiecej o efektach:czy schudlas ,poprawila Ci sie
      cera,czy takie odzywianie pomoglo na jakies dolegliwosci, czytalam ksiażke i
      opisane tam przypadki są niesamowite.
      • dana20 Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę 04.05.05, 12:05
        Karola
        Naprawde warto robic te 6 tygodniowe diety bo faktycznie cera jest
        ladniejsza,poprawia sie jej koloryt i jedrnosc.Ja chudne bardzo malo bo nie
        mam za bardzo z czego:)Pozbylam sie dolegliwosci wczesniej ,zanim zaczelam ta
        diete .Wtedy jeszcze nie wiedzialam o niej i nie wpadla mi w rece ksiazka
        E.Dabrowskiej.Robilam wczesniej glodowki ( na samej wodzie).
        Moj ciagly problem z cera to rozszerzone pory, tu niestety nie pomogla ani
        glodowka ani dieta :(
        Moze ktos wie co z tym zrobic?
        • Gość: R. Re: 1 maja rozpoczynam głodóweczkę IP: *.vo.lu 04.05.05, 20:03
          Sprobuj poszukac cos na ten temat w ktorejs z ksiazek Tombaka. W wiekszosci
          jego recepty na radzenie sobie z drobnymi (i nie tylko) dolegliwosciami sa
          bardzo skuteczne. Poszukalabym ci, ale nie bardzo wiem co to dokladnie
          sa "rozszerzone pory". Pod tym haslem nic nie znalazlam, ale moze to ma tez
          jakas inna nazwe. Czy to to samo co tradzik? Podejrzewam, ze to jakas
          dolegliwosc wieku mlodzienczego, wiec mam prawo juz o niej nie pamietac.
          Co do diety dr Dabrowskiej to rzeczywiscie jest rewelacyjna. Sprawdzalam. Ze
          startem tylko zawsze mam duzy problem.... jesli wytrzymam pierwsze trzy dni to
          juz dalej leci. Wlasnie od jutra zamierzam przejsc na soki warzywne i warzywa.
          To juz moje trzecie podejscie tej wiosy. Mam nadzieje, ze tym razem mi wyjdzie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: majówka 8 maja koniec głodówki IP: *.chello.pl 08.05.05, 13:32
            Jak cudownie zrobić coś takiego dla siebie, czuje się wyśmienicie, ludzie
            pytają co zrobiłam, że tak wyglądam. Mówię, że to mój sekret. Schudłam 7 kg,
            włosy błyszczące, skóra gładziutka, samopoczucie rewelacyjne. Pozdrawiam :-)
            • Gość: Kasia Re: 8 maja koniec głodówki IP: *.chello.pl 08.05.05, 22:33
              wielkie gratki, dlaczego ja tak nie umiem??????????? Super!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka