Dodaj do ulubionych

moje włosy.. tragedia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:02
Mam zamiast włosów szope na głowie, strasznie mnie to denerwuje. Dobrze
wyglądam jak wyprostuję włosy, lae jest to bardzo męczące i szkodliwe dla
włosów. podobno istnieje jakiś srodek, który roprostowuje włosy na 3 m-ce.
Czy to prawda? Zna ktoś nazwe??
Obserwuj wątek
    • Gość: majonezik Re: moje włosy.. tragedia IP: *.asternet.pl 02.05.05, 18:23
      A ja Ci mogę polecić maseczkę z majonezu :) Pytałam się tu przed chwilą
      dziewczyn, jak działa, ale nikt mi nie odp. Później znalazłam w necie jak
      działa, ale teraz już mam suche włoski więc mogę Ci powiedzieć swoje refleksje:
      A mianowicie włoski są puszyste i nawilżone-bo takie jest działanie maseczki.
      Też prostuję włosy i wiem co to znaczy mieć suche włoski. Do maseczki
      wykorzystałam majonez i oliwę z oliwek. Najlepiej nałożyć ją przed umyciem
      włosów, bo później i tak ją trzeba zmyć szamponem, bo inaczej będziesz miała
      tłuste włosy.
      Ponadto polecam serię Gliss Kur płynny jedwab-super sprawa, włosy po nim są
      błyszczące, nawilżone, i w ogóle super :)

Pozdrawiam :)
    • dominnika X-tenso 02.05.05, 18:23
      podejrzewam,że chodzi ci o zbaiego X-tenso, przeprowadzany w salonach L'oreal,
      iekszośc osób jest po tym zabiegu zchwycona,ale sa i tacy co sa niezadowoleni,
      zabieg koszt. od 100-300zł ( w zależmności od dł.włosów),plus do tego(o ile się
      nie mylę)dochodzi cena kosmetyków. Poszuklaj w wyszukiwarce,było mase topików
      na ten temat.
      • Gość: marchewka Re: X-tenso IP: *.asternet.pl 02.05.05, 18:36
        No tak tylko ten zabieg podobno wcale nie jest taki rewelacyjny z tego względu,
        że jak ktoś ma mocniej kręcące sie włosy, to po każdym umyciu i tak musi je
        sobie prostować np. na szczotce albo za pomocą prostownicy, tyle że jest to o
        wiele łatwiejsze. Natomiast jak ktoś ma już z natury proste, ale niesforne
        włosy, wtedy zabieg ma większy sens.
    • Gość: justynka Re: moje włosy.. tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:41
      100-300 zl (ja mam dlugie wlosy) plus jeszcze oplata za uzyte kosmetyki.. to
      dla mnie zdecydowanie za drogo za 8 tyg gladkich wlosow. Poczekam az stanieje
      ten zabig... albo wlosy mi od prostowania wypadna i nie bede miala juz tego
      problemu....
    • dominnika Re: moje włosy.. tragedia 02.05.05, 19:08
      ja znalzałam w necie cos takiego,może ci pomoże:
      Umyc włosy ,dokładnie rozczesać i wylac na nie podgrzane piwo.Pozosatwic do
      wyschnięcia i pilnować by podczas wysychania były proste,co jakiś czas
      wygładzac palcami.
      • justa_79 Re: moje włosy.. tragedia 04.05.05, 18:39
        a co później zrobić z zapachem piwa? bo chyba nie chodzić śmierdząc jak
        gorzelnia? ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka