IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:26
czy któraś zna kosmetyki tej firmy?
na allegro jest allegrowicz, który je sprowadza
www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=507930
nie znam tych kosmetyków, więc nie wiem czy kupić. ciekawi mnie citrella i
balsamy do ust,
może ktoś się wypowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: body shop IP: 81.15.226.* 08.05.05, 20:40
      kosmetyki body shop sa bardzo fajne, ale - prawde powiedziawszy, jak patrze na
      te ceny na allegro to dochodze do wniosku, ze to zbyt wysoka cena jak za taką
      jakość. tzn. - bardzo lubie te kosmetyki (są bardzo fajne, ładnie pachną itd.)
      ale jak kupuje je poza polską (wtedy, kiedy również zarabiam poza polską).
      natomiast za ceny proponowane na allegro pewnie bym ich tutaj nie kupiła.

balsamy do ust są ok, masło do ciała też. niezłe są maseczki (szczególnie
      ulubiona przeze mnie blue corn). seria tea tree skuteczna. niezła kolorówka -
      naprawdę bardzo dobry kompakt 3 w 1. no i cudne zapachy - white musk czy
      wszelkie owocowe
      • Gość: jasiek Re: body shop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:10
        dzięki za odpowiedź ;-)
        tez mi się wydawały drogie. jak bedę miała okazję to na pewno kupię
        • miumiu75 Re: body shop 08.05.05, 21:15
          Kupilam wiele razy, ale niestety nie moge powiedziec, ze sa rewelacyjne.
          Marketing jest lepszy, niz jakosc. Poza tym prawdopodobnie(tego nie
          sprawdzilam) firma wykorzystuje ludzie z krajow trzeciego swiata do pracy itd.
          Zauwazylam, ze ich sklepy kiedys pelne klientow nieco opustoszaly.
          • Gość: bogna Re: body shop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:26
            dla mnie balsamy są niesamowite. a szczególnie truskawkowy, mniaaam! nie
            testują na zwierzętach i nie używają żadnych tkanek zwierzęcych do produkcji
            (tak przynajmniej przeczytałam). pozdrawiam
    • Gość: Rudzielec Re: body shop IP: *.sa.bigpond.net.au 10.05.05, 11:06
      Dobre kosmetyki ze srodkowej polki. Niesprowadzane do RP, bo w RP zwierzeta sa
      zle traktowane. Np. tesuje sie na nich kosmetyki i maltretuje konie w
      transporcie itd. Wlascicielka zawsze to sprawdza. To nieprawda, ze wykorzystuje
      ludzi z trzeciego swiata. Odwrotnie: daje im prace i wykorzystuje ich naturalne
      skladniki. Uwazam, ze b. dobra jest seria z TEA TREE. Zapach moze nie
      najlepszy, ale ja mam cere tradzikowa i ta seria bardzo mi odpowiada. Ja tez
      lubie peeling blue corn i uwielbiam pedzelek do podkreslania brwi cieniem. Maja
      tez opakowania roznych wielkosci (dotyczy niektorych), co jest dobre w podrozy.
      Nie za tanie, nawet za granica, gdzie teraz jestem. Nie znam cen allegro. Fajne
      zapachy, ladne opakowania, swietne na prezenty. Generalnie godne polecenia, bo
      np. ja przewaznie nie zuzywam kosmetykow do konca, bo mi sie nudza, a w wypadku
      Body Shopu zdarzylo mi sie kupic kilka razy to samo. Zajrzyj tez na ich webside
      w wyszukiwarce. Kiedys serfowalam po inernecie i maja swoja strone. Poczytasz
      sobie o ich produktach (po angielsku). Wydaje mi sie rowniez, ze mozna zanawiac
      wysylkowo.
      • Gość: Ania Re: body shop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:30
        Na allegro nie warto, okropne narzuty sprzedawców. Firma nie testuje niczego na
        zwierzętach, co dla mnie jest plusem, a na opakowaniach np. masła pisze, z
        jakiego kraju (głównie Afryki) sprowadza składniki. Jednak mimo tego, że jestem
        fanką zwłaszcza masła z papają, to mimo wszystko kosmetyki ze średniej półki,
        dosyć drogie, raczej traktuję je jako ciekawostkę, która ktoś mi czasami
        pzrywozi z zagranicy niż to, na czym bym miała oprzec codzienna pielęgnację.
        Kosmetyki drogie, wydajne, warte swojej ceny, ale zachwytu nad nimi chyba
        jednak nie, a znam ich ofertę i ceny z każdego prawie kraju.
      • kaprysia Re: body shop 10.05.05, 11:50
        Gość portalu: Rudzielec napisał(a):

> Dobre kosmetyki ze srodkowej polki. Niesprowadzane do RP, bo w RP zwierzeta
        sa
        > zle traktowane. Np. tesuje sie na nich kosmetyki i maltretuje konie w
        > transporcie itd. Wlascicielka zawsze to sprawdza.

Uhum, a w Rumunii zwierzęta są świetnie traktowane:/ Jest tam pełno Body
        Shopów. Bzdety wypisujesz.

• Gość: Ania Re: body shop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 07:44
          A to mnie zaskoczyłaś, bo Rumunia to jednak biedniejszy kraj od Polski, a maja
          tam sklepy z drogimi Body Shopami?
          • kragmel Re: body shop 11.05.05, 08:07
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> A to mnie zaskoczyłaś, bo Rumunia to jednak biedniejszy kraj od Polski, a
            maja
            > tam sklepy z drogimi Body Shopami?

tak mają. w Korei też. możesz sobie zobaczyć gdzie jeszcze
    • Gość: ę Re: body shop IP: *.icpnet.pl 11.05.05, 08:01
      Moim zdanie te kosmetyki to "zabawki". Ładnie wyglądają, może pachną i napewno
      nie szkodzą. Ale ich skuteczność? Ok, kosmetyki kolorowe jak najbardziej, są
      fajne. Jednak nie mam zaufania do kremów, maseczek itp. Mieszkając dwa lata w UK
      kupowałam droższe, markowe krem albo po prostu przywoziłam sobie je z Polski...
      Ale kobietki lubią fajne bajery więc body shop w Polsce miałby ogromne powodzenie:)
      • kragmel Re: body shop 11.05.05, 08:08
        Gość portalu: ę napisał(a):

> Moim zdanie te kosmetyki to "zabawki". Ładnie wyglądają, może pachną i napewno
        > nie szkodzą. Ale ich skuteczność? Ok, kosmetyki kolorowe jak najbardziej, są
        > fajne. Jednak nie mam zaufania do kremów, maseczek itp.

mnie maseczki (blue corn, bazyliowa i taka na nos) robią dobrze ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka