prabucianka 12.12.06, 14:43 W ramach tworzenia swiatecznych nastrojow postanowilam upiec pierniczki, ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Zna ktoras jakis przepis? Jak tak, to dawajcie koniecznie. Licze na Was;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumire Re: pierniczki 12.12.06, 15:06 kurcze, chciałabym, ale robiłam pierniczki tylko raz i wyszły tak masakrycznie twarde, że nikt nie dał rady wbić w toto zębów ani niczego innego. można by nimi szyby wybijać. ale za to będę robić na święta taką śląską piernikową paciaję, mockę :) Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: pierniczki 12.12.06, 15:11 nie umiem...ale jak juz cos sprawdzis to daj koniecznie znac....:) Odpowiedz Link Zgłoś
prabucianka Re: pierniczki 12.12.06, 15:19 Dawaj przepis na piernikowa paciaje:) Trzeba sie doksztalcac regionalnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi80 Re: pierniczki 12.12.06, 15:38 hmm znałam kiedyś przepis... a zobacz w kulinarnych przepisach A. Kręglickiej na "kuchnii" gazety wypróbowane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi80 Re: pierniczki 12.12.06, 15:58 zgadza się ;) luuuubię tam zaglądać ach... :) Odpowiedz Link Zgłoś