Gość: marselin IP: *.dnet.pl / 10.192.0.* 05.07.02, 13:33 Dziewczyny jakie cienie pasują do niebieskich oczu. Proszę o radę. Dodam, że mam śniadą karnację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: niebieskie oczy IP: 194.204.129.* 05.07.02, 13:50 najlepiej chlodne roze i sliwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: niebieskie oczy IP: *.se.com.pl 05.07.02, 14:01 wszystkie poza niebieskimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tita Re: niebieskie oczy IP: *.pl 05.07.02, 14:07 a złote? tzn, nie chamski i mocny złoty , ale taka poświata Odpowiedz Link Zgłoś
ikusia2 Re: niebieskie oczy 05.07.02, 14:07 Ja używam delikatnych brązów, fioletów, ładnie też wygląda lekko łososiowy. Nie używam natomiast błękitów, zieleni, szarości, ciemnych brązów-wyglądam wtedy jak chora i smutna. A jakiego koloru masz włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: niebieskie oczy IP: *.se.com.pl 05.07.02, 14:13 ja mam blond włosy, jasną cerę i niebiskie oczy (czysta aryjka, hehehe:) i maluję się wszystkimi kolorami poza zielonym i niebisekim, ztym, że raczej delikatnymi. złoty bardzo ładnie wygląda (uzywam namiętnie tego z ubiegłorocznej palety aqualumiere chanel), ale zawsze łaczę z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka Re: niebieskie oczy IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.07.02, 14:26 zgadzam sie, delikatny zloty wyglada naprawde super - w moim przypadku taki bialo-zloty, mam diora solo (b.wydajny i trwa caly dzien), wiem, ze ma tez chyba bourjouis taki kolor. do tego dobry tusz, odrobina linera i oczy "wyskakuja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: niebieskie oczy IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.02, 14:59 gAndziu, a dlaczego nie uzywasz niebieskiego? Czy to tak zgodnie z nowszymi trendami "na przekor", czyli pod zadnym pozorem cien w koloru oczu, czy tez istnieja konkretne powody? T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: niebieskie oczy IP: *.se.com.pl 05.07.02, 15:07 cała powieka niebieska jakos "gasi" mój kolor oczu (czyli te gazetowe teorie sie potwierdzają:), natomiast mam cień granatowy, który stosuję umiarkowanie koło linii rzęs:) ciekawostka (na moje nieuzywanie nie miało to wpływu:))): słynna paula bagoun napisała książkę "Blue Eyeshadow Should Be Illegal", jak się domyślam, w czambuł potepiająca niebieskie cienie- ale czemu, nie mam pojęcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: niebieskie oczy IP: *.abo.wanadoo.fr 05.07.02, 15:16 Dzieki, przez moment chcialam kupic sobie niebieski cien. Ja tez mam niebieskie oczy i korci mnie, zeby kupic sobie znowu granatowy tusz do rzes. Juz kiedys o tym pisalam, z granatowa kredka wygladal lepiej fajnie. Wiec chyba pozostane przy granacie. A co do Pauli B. i "zakazaniu" niebieskiego cienia. Dla mnie z dziecinstwa kojarzy sie niebieski cien (zadnych pasteli, niebieski jak niebo) u kazdej kobity, niezaleznie od koloru oczu i czerwona szminka. Okropnosc. Nie wiem tylko czy to tak moda ogolnoswiatowa sprzed 20 lat, czy tylko polska rzeczywistosc. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: niebieskie oczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.02, 15:37 Gość portalu: Teri napisał(a): > A co do Pauli B. i "zakazaniu" niebieskiego cienia. Dla mnie z dziecinstwa > kojarzy sie niebieski cien (zadnych pasteli, niebieski jak niebo) u kazdej > kobity, niezaleznie od koloru oczu i czerwona szminka. Okropnosc. Nie wiem > tylko czy to tak moda ogolnoswiatowa sprzed 20 lat, czy tylko polska > rzeczywistosc. T. chyba jakaś ponadczasowa moda. bardzo często widuję straszne panie (to nie przejęzyczenie) z wyskubanymi brwiami i kreska zamiast nich, wściekle różową albo czerwoną szminką i koniecznie niebieskim cieniem. no i jeszcze placki różu. z wiekiem gust sie traci czy co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: niebieskie oczy IP: *.se.com.pl 05.07.02, 15:43 panie gust pewnie miały taki zawsze, z tym, że jako świeże dwudziestki wyglądały w tym dobrze (i modnie)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikusia Re: niebieskie oczy IP: *.com.pl 05.07.02, 14:45 Fakt-złoty jest super. Jeśli jesteś blondynką to mogę polecić Ci cień do makijażu na "co dzień". ArtDeco nr 11 (z pojedynczych cieni z magnesikiem), kolor jaśniutki beżoróz - raczej rozświetla niż daje kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka Re: niebieskie oczy IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.07.02, 15:28 jeszcze tylko wrzuce, ze osobicie b.lubie moje niebieskie oczeta w otoczeniu zielonego cienia - albo mietowy mat (fantastycznie ukrywa wszystkie niepozadane zylki itp) albo zlotawy khaki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cara Re: niebieskie oczy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 18:35 tez mam niebieskie oczy i uwielbiam zielone cienie-ale takie opalizujace,troche 'trawiaste',zeby wlasnie rozswietlaly oko,a nie gasily(dlatego unikam jakichkolwiek turkusow...),no i raczej maluje sie tak na 'wyjscia' weekendowe,zeby bylo troche szalowo i niecodziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: niebieskie oczy 05.07.02, 16:34 Ja dziś z okazji niebieskich oczu (ścislej: kupiłam soczewki barwiące na ten kolor - wygląda to super - na pewno bedę tez eksperymentować z innymi kolorami) spróbowałam do tego makijaż w odcieniu błekitu i uważam że wygląda to super. Wspaniale podkresla kolor oczu. Użyłam rozbielonego błekitu na spód i na oprawę oka a w kącik plama granatu, wszystko następnie lekko 'rozmazane' pędzlem z pudrem plus dobrze wytuszowane rzesy (granat). Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: niebieskie oczy 06.07.02, 09:50 ja mam oczy szaro-niebiesko-zielone ("morskie" jak to kiedyś skomplementował mnie kolega - ale gwoli ścisłości to morze to raczej Bałtyk, a nie np. Środziemne :-))) i naprawdę niebieskich cieni też nie używam, ale grafitowo- granatowy - tak, pudrowy niebieski - czasem w lecie, jako baza itd; zielone - khaki i rozmyte - też; fiolety i róż - jw, byle tylko nie za dużo tego różu. A, szare też lubię. Z brązem - wbrew gazetowym teoriom - mało ćwiczyłam. Miałam tylko jeden, dostałam od Mamy, która cienie ma tylko na Sylwestra jak ja ją umaluję, a dostała od kogoś cienie podwójne EL - jasny beż + ciepły brąz. Zachwycona (EL!) rzuciłam się na cienie, b. fajny miały aplikator, mięciutkie itd. Umalowałam się i po ok. godzinie idę do lustra, a cienie zniknęły. Kompletnie, jeśli pominąć rozmazane bure smugi. Upału wtedy żadnego nie było. Probowałam potem parę razy jeszcze ich użyć, ale efekt zawsze ten sam - ekspresowe znikanie z powiek. Ale to co udało mi się zaobserować w tym krótkim czasie od nałożenia jakoś nie do końca mi się podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżadzia Re: niebieskie oczy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 14:57 Intuicyjnie czuje, ze śliwka pasowałałaby do moich tęczówek. Dziewczyny podajcie jakiś numerek i firme . Mam problem z doborem cieni do oczu. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżadzia Re: niebieskie oczy IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 14:55 Intuicyjnie czuję, ze sliwka to cos co pasowało by do moich tęczówek. Podajcie jakiś przyklad firme i numer. Mam straszne problemy z wyborem cienia. Odpowiedz Link Zgłoś