Gość: Dees IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.05, 17:52 Nigdy nie używałam kremów do depilacji okolic bikini... Czy to rzeczywiście działa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: omfala Re: Depilacja okolic bikini IP: *.am.osi.pl 16.05.05, 18:19 Działa, działa. Ja używam tylko tego- wszystko inne się u mnie nie sprawdza, maszynka czy depilator = masakra :/ Używam kremu tanita spowalniającego odrastanie włosów. Miałam jeden z joanny, ale mnie podrażnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dep Re: Depilacja okolic bikini IP: *.ny325.east.verizon.net 16.05.05, 18:27 dziala,owszem-ale powiedzenie,ze jest idealnie gladko po tego typu depilacji-to troche jednak przesada. wyglada tylko nieco lepiej niz po goleniu i rzeczywiscie-lagodniej,choc szybko odrasta.sprobuj zreszta pod pacha-to mniej wiecej sprawdzisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bashka Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:26 polecam wosk miodowy tanita do okolic bikini bardzoładnie pachnie i nie podraznia,najlepij po cieplej kapieli zastosowac kiedy są rozgrzane i rozszerzone pory...jest z tym troche zabawy ale efekt trzyma sie długo i odrastaja delikatne włoski a nie szczecina...:)pojedyncze pęsetką...i jest naprawde super... Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Depilacja okolic bikini 17.05.05, 12:47 Ten pomysł z miodem wydaje sie apetyczny ale tylko miodem ( bez kremu )smarować. Po kilku smarowanko - lizankach włoski powinny zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Depilacja okolic bikini 10.08.08, 21:18 Ewentualnie można dodać majonezu czosnkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bashka Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 13:02 wosk miodowy w plastrach dwustronnych a nie miód jak tu jakis amator miodu kubus puchatek sugeruje...zreszta co kto lubi.... Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: Depilacja okolic bikini 25.09.05, 21:56 a czy mogę stosowac taki krem jak jestem w ciąży czy nie zagożę w zaden sposób dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:47 Ciekawe dlaczego maszynki i pianki do golenia dla kobiet sa co najmniej 2x drozsze niz te dla mezczyzn? Maszynka to maszynka, zwykle 2 ostrza - chyba lepiej kupic te meska wersje, no chyba ze jakas pani ma 2 lewe rece i nie bedzie potrafila utrzymac normalnej maszynki i musi miec duza plaska raczke. Z moich obserwacji wynika, ze pianki/zele nawet znanych firm w kobiecej wersji sa jakies dziwnie rzadkie. Duzo lepsza konsystencje maja te dla panow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Depilacja okolic bikini IP: *.poczta.poznan.pl 16.05.05, 18:51 Dokładnie. Me dziewczę kupuje męskie maszynki. Zdzierają na biednych kobietach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szy. Re: Depilacja okolic bikini IP: *.pronet.lublin.pl 16.05.05, 23:07 Maszynki wilkinson lady sa ok i niedrogie bo za opakowanie 5 sztuk w hipermarketach placi się okolo 8-9zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ara Re: Depilacja okolic bikini IP: 81.219.30.* 07.05.06, 12:15 Gość portalu: 66 napisał(a): > Ciekawe dlaczego maszynki i pianki do golenia dla kobiet sa co najmniej 2x > drozsze niz te dla mezczyzn? Maszynka to maszynka, zwykle 2 ostrza - chyba > lepiej kupic te meska wersje, no chyba ze jakas pani ma 2 lewe rece i nie > bedzie potrafila utrzymac normalnej maszynki i musi miec duza plaska raczke. Z > moich obserwacji wynika, ze pianki/zele nawet znanych firm w kobiecej wersji sa > > jakies dziwnie rzadkie. Duzo lepsza konsystencje maja te dla panow. Parę lat temu kupiłam żel do golenia Gillet (damski) był fantastyczny, kiedy mi się skończył kupiłam drugi i to niespodzianka: był rzadszy, było go mniej, co za tym idzie szybko się skończył. Teraz używam żelu mojego męża (Nivea - dla skóry wrażliwej), jest fajny i się nie zmienia "co opakowanie". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Depilacja okolic bikini 10.08.08, 21:20 Pożycz od męża również balsamu po goleniu. Okolice bikini będą wydzielać zapach elegancko pielęgnowanej męskiej twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czemu Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:54 A dlaczego nikt nie wspomniał o depilatorze? Co prawda bardziej boli ale i spokój jest na dłużej... Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:12 Próbowałam chyba wszystkiego. A to co przeczytałam o kremach to w ogóle jakaś bajka chyba... wszystkie włoski?? Nawet 1mm pod skórą?? Próbowałam wszystkich preparatów polecanych pod tymi bzdurami i mówię wam, że zawsze zostają pojedyncze włoski- krótsze i dłuższe. Ja osobiście od jakiegoś czasu stosuję metodę wyszukaną na takim forum własnie. Otóż depiluję się pęsetką. Wiem, wiem to brzmi brutalnie, ale wierzczie mi- bolało (i to troszkę) tylko za pierwszym razem. Teraz to się do tego przyzwycziłam. Włoski odrastają duuuużo słabsze i rzadsze, a spokój mam na co najmniej tydzień. Jedyny minus- muszę kryć sie z tym przed moim facetem, no bo troszkę głupio chyba wyglądam w trakcie takiego "zabiegu" :) Ale z drugiej strony nie wyobrażam też sobie biegającą przed nim z nałożoną pianką czy kremem do depilacji... Odpowiedz Link Zgłoś
kj1971 Re: Depilacja okolic bikini 03.07.07, 12:21 iel taki zabawa trwa? chby bardzo dlugo. nie lepiej wtajemniczyc faceta i zrobic to wspolnie?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkag Re: Depilacja okolic bikini 07.07.07, 23:09 U mnie tez pesetka wygrala te bitwe. Mam niezla wprawe bo od lat depiluje sobie zbedne wloski z brwi, wiec wiem, ze polowa sukcesu to technika. Powiem szczerze, ze boli tylko za pierwszym razem i czasem jakies grubsze wloski. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia1985r Re: Depilacja okolic bikini 20.07.07, 15:16 Ja tez zazwyczaj uzywam pęsetki. A do nóg depilatora. Wyprobowałoam juz wszystko i tylko to skutkuje. Depilacja depilatorem wcale nie jest tak bolesna jak niektórzy mysla. tylko pierwszy raz boli a potem sie juz mozna przyzwyczaic. Jest to duzo mniej bolesne niz plastry i zawsze mozna przerwac jak bol jest zasilny rozmasowac i zaczac od nowa.Pachy tez depiluje depilatorem- troche boli ale to tylko chwilka. Czasami tez kolice bikini jak mam malo czasu na zabawe z pesetka. a jesli chodzi o kremy do depilacji ten z tanity jest dosc dobry ale odradzam osobom z grubymi czarnymi wlosami-nie jest wtedy dokladny ,a przetrzymywanie ich na skorze grozi podraznieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Depilacja okolic bikini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:28 a mi nic nie pomaga:( po takim kremie i tak włoski zostają, a odrastają już następnego dnia:( o pensetce wolę nie mówić... co za koszmar przeżyłam jak zaczęło odrastać zapalenie mieszków włosowych i do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anne.marie Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:35 dzieki piotrrr....boostatnio glupia moda na łyse Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Depilacja okolic bikini 13.06.08, 23:06 To nie głupia moda tylko estetyczne i praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Depilacja okolic bikini 28.07.08, 08:36 czwarty.wymiar napisał: > To nie głupia moda tylko estetyczne i praktyczne. Nie wiem co jest w tym estetycznego i praktycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
excellentclient To w GW już się tematy wyczerpały!? 16.05.05, 22:53 OK - temat jak każdy inny no ale z takim to... schodzicie do pozimu Fakt'u :] Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: To w GW już się tematy wyczerpały!? 16.05.05, 23:03 Przecież ten temat tak samo jak wszechobecny sexizm w reklamach i podteksty erotyczne są częścią szarej propagandy mającej na celu zachęcenie do spółkowania i rozmnażania się. Zachęta z każdej strony...oprócz tej podstawowej: ekonomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Idźcie i rozmnażajcie się. 11.08.08, 14:35 To rzeczywiście zakrojona na szeroką skalę szara (czarna) propaganda. Dlatego reformanci wymyślili prezerwatywę w celu uratowania ludzkości przed szaleństwem :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Prosze o wiecej seksu IP: *.arcor-ip.net 16.05.05, 23:06 Mysle ze Gazeta moglaby sprobowac wreszcie pokazac na glownej stronie internetowej zamiast zakrytych okolic lonowych odkryte. To na pewno mialoby swienty wplyw na poczytnosc, a i gawiedz mialaby troche wiecej rozrywki. Do dupy z takim liberalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: To w GW już się tematy wyczerpały!? 24.08.07, 11:23 Excellentclient najwyraźniej naczytał się Faktu za dużo i już przesiąknął faktową ortografią. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotkax26 Re: To w GW już się tematy wyczerpały!? 17.05.10, 18:35 O co Ci chodzi? Przeciez artykul jest w dziale urody, maja tam pisac o lotach w kosmos albo o czerwcowych wyborach? Dla mnie temat trafiony w dziesiatke, zwlaszcza, ze lato tuz, tuz. 'Fakt' szuka taniej sensacji, a depilacja takowa nie jest, wiec porownanie do 'Faktu' srednio trafione. Jak Ci sie nie podoba to nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielokropka Re: Depilacja okolic bikini IP: *.aster.pl 16.05.05, 23:06 gorzej maja ci, dla których nieskuteczne są wszelkie kremy, pianki itp. Ja sobie moge stosować takie środki do upojenia - po pierwsze zawsze zostaje lekki "zarost" jeśli to można tak nazwać, a po drugie - następnego dnia już włoski odrastają i wcale nie są słabsze poza depilacja laserową chyba nic mi nie pozostało, ale moje pękające naczynka z kolei moga dać o sobie tutaj znać... Może ktoś mi coś na to poradzi, bo już mam dosyć sportowych kostiumów ze spodenkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Powiedz NIE! IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 17.05.05, 00:14 Zaloz stroj z futra (wyrocznie (s)m(r)ody okreslaja to mianem cuda roku, zaraz obok nowej wersji jezusek, z gwodziem posrodku stopy) - nikt nie zauwazy, ze czesc jest twoja. Albo wiesz co lepiej? Przestan tym sie przejmowac! W calym tym pedzie za kosmetykami i sztucznymi "polepszaczami" kobiety traca zarowno swoja kobiecosc jak i czlowieczenstwo. Powiedzmy "NIE!" mafii kosmetykowej i pisemkowym wyroczniom robiacym kobietom wode z mozgow i przerabiajacymi je z kobiet w bezmozgie monstra zalane tonami kosmetykow, ktorych producenci te pisemka utrzymuja przy zyciu! Kosmetyki sa dla idiotow! Prawdziwe piekno jest naturalne, wszystko co sztuczne jest odrazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia1985r Re: Powiedz NIE! 20.07.07, 15:22 jak kosmetyki sa dla idiotow to zapewne ty nie stosujesz ani mydla ani szamponu ani antyperspirantu?? Bardzo ekologicznie tylko wspolczuje tym co musza jechac z toba w tramwaju lub autobusie w upalny dzien. zapach pewnie bardzo ekologiczny:_) Odpowiedz Link Zgłoś
pannax27 Re: Depilacja okolic bikini 28.07.08, 11:47 polecam depilacje woskiem lub pasta cukrowa. tylko i wylacznie w dobrym salonie kosmetycznym. Trzeba miec wprawna reke i wtedy o bolu jest niewiele. ja robie sobie od lat baaaardzo glebokie bikini i zajmuje to kosmetyczce ok 10 min. 2 tyg jest idealnie gladko, potem zaczynaja si epojawiac malutkie i cieniutkie wloski. raczk meszczek niz zarost. W Warszawie bikini to koszt ok 150 zl pasta cukrowa a polowe mniej woskiem. Pasta boli znacznie mniej, ja robie tylko pasta. POLECaM :)Zwlaszcza dla kobiet z mocnym wlosem, to sie z czasem zmieni! u mnie tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Depilacja okolic bikini IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 17.05.05, 00:08 "Okolice bikini" jaka piekna nazwa i bezsensowna... cos jakby polecenie wyrywania nitek z brzegow stroju kapielowego. Kolejny dowod, ze nasz jezyk jest zacofany w sprawach seksualnosci. Moze wielkie wyrocznie z odmozdzajacych babskich pisemek wymyslilyby jakies sensowne i przedewszystkim logiczne okreslenie? Czy moze ich fantazja konczy sie na pisaniu bzdetow pod aktualnego reklamodawce? Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Depilacja okolic bikini 17.05.05, 07:20 Tak naprawde to dla kogo panie depilują się bo chyba nie dla własnego dobrego samopoczucia. Robią to w jednym celu: zwabić samca; tylko w naturze takie zjawisko nie występuje ,przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo. Próżność kobieca i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 69 Re: Depilacja okolic bikini IP: *.promax-ck.pl 29.05.05, 22:55 Drogi wicurpix i inni podobnie myslący, otóż mowie Wam ze ja nie zadawałabym sobie codziennego niemal trudu depilowania CAŁEJ okolicy bikini gdyby nie to, ze razem z moim kochanym misiem uwielbiamy seks oralny a Jemu bardzo przeszkadzaja włoski (pomyśl wszedzie włosy w nosie w oczach...) i ja robie to wyłącznie z miłości bo jak wiesz (albo i nie) miłośc wymaga poświecen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agh gosc.. Re: Depilacja okolic bikini IP: *.gorzow.mm.pl 03.08.05, 22:10 MILOSC WYMAGA POSWIECEN?!?! MILOSC NIE WYMAGA! ... Odpowiedz Link Zgłoś
mari_tras_pl Re: Depilacja okolic bikini 28.05.08, 20:20 dobra rada, pomysl zanim cos powiesz! Byles kiedys u fryzjera? Golisz brode? ( ooo i jak bardzo "naturalne" w naturze jest golenie brody kolego? ) dbasz o siebie? po tym co myslisz wnioskuje ze nie!!! bo to proznosc jest! heh he he :-) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Depilacja okolic bikini 17.05.05, 07:21 Jakich okolic bikini??? Zawsze nazywało się to miejsce pachwinami. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkag Re: Depilacja okolic bikini 07.07.07, 23:16 Pala z anatomii! Dla mnie okolice bikini to tez wzgorek lonowy i przysrodkowa strona ud i ... nie bede pisac dalej bo mnie tu zaraz zjedza. A poza tym akurat w pachwinach nie mam za duzo wloskow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Ach Ci panowie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:17 Czy tródnoWam odróżnić okolice bikin od kokoszki??? Ale Wy zawsze tylko o jednym!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Ach Ci panowie!!! 17.05.05, 12:28 Jakiej znowu kokoszki? Myslałem, że to muszelka lub cacko z dziurką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczona Re: Depilacja okolic bikini IP: *.ewz.gda.pl 17.05.05, 09:24 Kto wam powiedział ze wloski odrastaja po 10-14 dniach???? Odrastają po 3-4 , niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greenpace Popieram obrońców natury, chrońcie lasy, precz IP: *.icpnet.pl 17.05.05, 09:54 z dyktatem mody - projektańci kostiumów na usługach mafii kosmetycznej. Oczywiście to głosy wołających w puszczy (tej nie wykarczowanej). Co do przyjemności z seksu bez włosów - to jest argument ważki. Jednak taka kilkudniowa szczecinka też nieźlie robi (ale nie na język). Okolice bikini - atolu ?:):) Więcej odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: JAK NAMÓWIĆ ŻONĘ DO DEPILACJI??? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 11:10 Ty, sunia, daj żonie spokój i nie podkręcaj faceta. Jak żona nie chce się golić- jej wolność. Kompromisowo mogą ładnę fryzurkę strzelić i już. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: JAK NAMÓWIĆ ŻONĘ DO DEPILACJI??? 17.05.05, 12:32 Taaak, najlepiej powiedz jej, że znajoma z pracy depiluje sie i jest fajnie - reakcja gwarantowana ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiak Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:58 bardzo ordynarnie sie wyraziles na forum publicznym...najlepiej zapytaj swoja dziewczyne....najlepiej za pierwszym razem do kosmetyczki...golic nie radzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Depilacja okolic bikini 17.05.05, 15:12 Dlaczego zaraz ordynarnie? Z przymrużeniem oka więc bez obrazy - w końcu temat jest tak intymny i osobisty, że wogóle powinien znajdować się w innym miejscu a skoro jest tutaj tzn., że ktos umieścił go tutaj celowo, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Ch. Re: JAK NAMÓWIĆ ŻONĘ DO DEPILACJI??? IP: 82.160.251.* 17.05.05, 15:45 A moze sam przestane sie golic na twarzy i poczekam az zacznie jej to przeszkadzac? Tylko boje sie zeby nie doszlo do sytuacji, w ktorej oboje sie zaprzemy i nie bedzie bara-bara... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: JAK NAMÓWIĆ ŻONĘ DO DEPILACJI??? 19.07.05, 23:18 a ja bym wprost powiedziała ze sie kochac nie bede bo mnie to brzydzi... skoro nie pomogło na psokojnie to moze tak...? dziwna ta twoja zona - przeciez nie musi sobie wygalac cienkiego paska! niech wygoli sobie taki estetyczny prostokąt a wlosy które zostaną niech przystrzyrze nożyczkami na krociutko , no i tam na dole niech tez podgoli... bedzie to wyglądalo zupelnie inaczej!!! niech kupi dobra damską zyletke z ruchomym ostrzem , do tego pianke do golenia , po goleniu niech smaruje skóre maścią bepanthen zeby nie było podrażnień... i niech nie goli kazdego dnia bo wtedy zbytnio podrażni skóre jesli ma delikatną - to chyba przezyjesz :) kup jej moze jakieś super skąpe stringi i zasugeruj ze do takich powinna sie wydepilowac... no kurde- jestes facetem! zrób z tym coś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Depilacja okolic bikini IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 14:26 Po depilacji bikini czym kolwiek robią mi sie krostki i widac każde miejsce,z którego wyrastają włoski,a skóra wygląda jak gęsia skórka!Co poradzić na tę gęsia skórkę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowany anonim. Re: Depilacja okolic bikini IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 11.07.05, 14:23 Monisiu, widocznie masz uczulenie na jakiś składnik tych preparatów lub za mocno to robisz i niedelikatnie. Może spróbuj woskiem, albo takimi piankami bez potrzeby golenia (znaczy nałożysz, odczekasz i spłuczesz). Z woskiem to najlepiej się depiluj wzdłuż lini majteczek, ale najpierw wyprubuj nowo kupiony preperat na małym fragmencie skóry, to zobaczysz czy masz uczulenie, czy nie. Odpisz jak wypraktykujesz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryśka Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:34 smieszny ale dobry temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 02:42 tez tak mam z tymi czerwonymi kropkami a uzywam pensety, ale i tak nie zamienilabym tego sposobu na zaden inny. wlosy nie odrastaja szybko i nie robi sie gruba szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonko Re: Depilacja okolic bikini tez mam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:10 ojej ja tez mam problem z kropkami czerwonymi heh i dotego tworza sie stany zapalne nie iwem co z tym robic oczywwwwwwwiscie mowie tu o zastosowaniu golarki... ale sprubuje tych kermow ale co jest najlepsze kremy zele czy pianki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hildaa hymm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 00:25 dobra, dobra - depilacja depilacją, byla mowa o kosmetyczce tak?bardzo "piatka" ale gdzie taka "odwazna" kosmetyczke znalezc i jaka to jest cena za taka usluge bo 10 zl to ona na pewno nie bierze,hehe a faceci sie tak afiszuja ,ze sami by mogli to zrobic kobietkom a ide o zaklad ,ze po drugim razie ba po pierwszym mieli by tego dosyc na cale zycie a Ty sie babko mecz, Brazylijki to wcale nei maja wesolo my to my sezon trwa od hym maja do wrzesnia a u nich caly rok fiu fiu;P Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna1981 Re: Depilacja okolic bikini 08.08.07, 20:15 polecam ALANTAN PLUS do kupienia w aptece! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:30 witam, mam maly dylemat bo pani ginekolok stwierdzila ze depilacja tych okolic moze spowodowac stany zapalne lub wywyołac grzybice pochwy , czy ktoś spotkał sie tez z takim stwierdzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Depilacja okolic bikini IP: *.skawsoft.com.pl / 217.153.194.* 20.09.05, 14:19 Ja uzywam pesety i jestem bardzo zadowolona, wlosy odrastaja wolniej i sa slabsze.. jest tylko jeden problem.. nawet po goleniu peseta wrastaja pod skore.. i robi sie ognisko zapalne.. jak temu zapobiec?? macie jakies sprawdzone sposoby?? Odpowiedz Link Zgłoś
taszka07 Re: Depilacja okolic bikini 28.06.08, 14:38 też miałam z tym problem z wrastającymi włoskami i uwaga! jest rozwiązanie bardzo proste. w prawie każdym markecie są takie niedrogie rękawice do peelingu- kupcie dwie- na każdą ręke po sztuce i ja np jak biorę prysznic to sobie robię taki delikatny peeling miejsc depilowanych czy golonych i włoski naprawdę nie wrastają a pachwiny czy łydki wyglądają gładziutko! naprawdę działa- mi to poleciła przyjaciólka bo sama też się męczyłam- po depilatorze strasznie mi wrastały na nogach a czasem goliłam maszynką bikini i to sasmo było- teraz nic tylko trzeba to robić regularnie- nałożyć żel do mycia i zamiast gąbki czy myjki stosować- dodakowy plus, że całe ciało bardzo robi się gładkie Odpowiedz Link Zgłoś
gory_szalenstwa sposób na wrastające włosy 22.06.09, 21:43 Przyczyną wrastania włosów jest najczęściej stosowanie metod depilacji polegających na ich wyrywaniu. Wosk, elektryczne depilatory z czasem na tyle osłabiają włosy, że nie mają one siły przebić się przez skórę. W takiej sytuacji dobrym rozwiązaniem jest kilkukrotne sięgnięcie po zwykłą maszynkę do golenia. Wzmocnisz w ten sposób włos i pomożesz przebić się im przez skórę. Jednak podstawą zapobiegania ich wrastaniu jest codzienna staranna pielęgnacja skóry - częste peelingi i wcieranie balsamów, zawierających dużą ilość substancji łagodzących i nawilżających. Powinny mieć w składzie przede wszystkim alantoinę i pantenol, ale też wyciągi roślinne o działaniu kojącym: z aloesu, kasztanowca, bzu czarnego, nagietka, rumianku. Gdy włos już wrósł, guzki powinnaś smarować środkami przeciwzapalnymi i przeciwbólowymi (dość duży ich wybór znajdziesz w aptekach bez recepty). Jeśli pojawiają się często i w większej ilości, to skieruj się po pomoc do dermatologa. Z samodzielnym wydobywaniem włosa na powierzchnię poczekaj do czasu, aż minie stan zapalny. Po depilacji stosuj środki dostępne w aptece bez recepty, np. maść cynkową, sudocrem lub tribiotic w saszetkach. Możesz również robić kilkuminutowe okłady z roztworu sody oczyszczonej (płaska łyżeczka na 1/2 szklanki wody). Stan zapalny wywołują bakterie gram - ujemne lub gronkowce. Jeżeli jest powierzchniowe, pojawiają się drobne pęcherzyki. Przy zapaleniu całego mieszka włosowego występują krostki podchodzące ropą. Nie wyciskaj ich. Ogranicz się do częstego przemywania płynami odkażającymi i przeciwzapalnymi (bez recepty, kupisz je w aptece). Daj skórze odpocząć - stosuj łagodne kosmetyki, najlepiej te dla alergików. Jeżeli gojenie się przedłuża lub zaatakowanych jest wiele mieszków, nie zastanawiaj się, tylko idź do dermatologa, bo przewlekłe zapalenie mieszków włosowych jest poważnym schorzeniem. Ropne krosty twardnieją i nawet po leczeniu mogą pozostawić brzydkie, głębokie blizny. Leczenie dermatologiczne polega na przyjmowaniu antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkag Re: Depilacja okolic bikini 07.07.07, 23:26 Stany zapalne mieszkow wlosowych - owszem. Ale grzybice pochwy? Gdzie ta kobieta sie ginekologii uczyla??? Po pierwsze do tego grzybek jest potrzebny i warunki sprzyjajace - antybiotykoterapia albo oslabienie organizmu. A ona ze co? Ze te wloski to chronia pochwe przed grzybkami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxmar_xxx Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 01:47 Przeczytałam całe to dłuuugie drzewko o depilacji, wniosek wysuwa się jeden: JEŚLI DEPILOWAĆ TO NAJBEZPIECZNIEJSZĄ FORMĄ SĄ KREMY, ŻELE I PIANKI. Depilacja(pencetą, golarką), woskowanie = nie dość ze boli i krzywisz sobie kręgosłup, to moze pozostawić brzydkie krostki, czy stany zapalne,a tym samym OSZPECAMY SIĘ!!! Golenie golarką= wg mnie idiotyzm, nie chce mieć w tym delikatnym miejscu takiej szorstkiej brody jak mój facet po jednym dniu od golenia. Dalej - usuwanie włosków operacyjnie - dość fajne rozwiązanie, tyle ze drogie i nie do końca sprawdzone(trzeba to powtarzać co 2 lata dla utrwalenia efektów = wysysają kase od klijentów;/)....chyba już nic nie pozostało..więc kremy, pianki i żele...czy ma ktoś lepszy pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkag Re: Depilacja okolic bikini 07.07.07, 23:29 Ja mam lepszy pomysl - po prostu jednej pasuje to, a innej tamto. Ja pesetka, moj facet golarka (damska, zeby bylo smieszniej!). Odpowiedz Link Zgłoś
murderdoll Re: Depilacja okolic bikini 19.08.08, 00:18 Z tymi piankami depilacyjnymi nie przesadzałabym, wcale nie są takie wspaniałe- mają tę wadę, że nie każdy może ich używać, bo mogą podrażniać, a wtedy jest niewesoło, wiem z doświadczenia ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxmar_xxx Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 01:51 a swoją drogą, skoro my sie tak staramy dla facetów, to czy oni też nie powinni? hmmmmmm........... co o tym myślicie? a jakie mają zdanie na ten temat mężczyźni?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haly Re: Depilacja okolic bikini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 01:57 Mój mężczyzna goli się w intymnych miejscach chociaż nigdy mu tego nie sugerowałam, bo dla mnie męski zarost, przy mojej gładkości, jest bardzo sexy. Odpowiedz Link Zgłoś
taszka07 Re: Depilacja okolic bikini 28.06.08, 14:42 a ja robię mojemu facetowi wosk...kiedyś zobaczył jak ja to robię i zawsze efekt mu się bardzo podobał i poprosił, żebym mu zrobiła...trochę biedaczek się nacierpi ale za to potem jest suuuper! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regina Re: Depilacja okolic bikini IP: *.akademiki.uni.torun.pl 06.05.06, 21:56 Ja używałam wszystkiego, ale najlepsza metodą depilacji, przynajmniej dla mnie (jestem brunetką) jest jednak maszynka, po dłuzszym czasie golenia maszynką skóra się przyzwyczaja, nie jest podrażniona, nie wyskakują żadne czewrone kropki (ja zawsze smaruje kremem bambino dla dzieci)wosk i depilator to katastrofa, wrastajace włoski były nieestetyczne i trochę bolesne. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś