Dodaj do ulubionych

myjecie włosy codziennie??

20.05.05, 21:20
myjecie włosy codziennie??
Obserwuj wątek
    • donata72 Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 21:24
      niestety???niemam innego wyjscia a myje nie takimi zwyklymi szamponami tylko z
      apteki i nic nie daje wiec coz myje je codziennie
    • lunalovelight tak, rano. n/t 20.05.05, 21:25

• cafe_justysia Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 21:36
      ja co drugi,trzeci dzień(jeśli idę do pracy to dopiero następnego dnia(pracuję
      w kawiarni i od klimy i zmęczenia włosy mi się szybko przetłuszczają :(
      • orissa Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 21:47
        Codziennie. Nie umiem się prysznicować bez umycia włosów :-/
        • Gość: gogo Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.05.05, 22:02
          ja dokladnie tak samo . a czasem i przy wieczormej kapieli- bo lapia wszystko z
          powietrza i po prostu smierdza
          • vanillaice Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 22:04
            Niestety nie mam wyjścia. Strasznie się przetłuszczają.
    • agmusz Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 22:16
      Tak, rano. Bez umycia włosów czuję się "nieumyta" i mam totalny dyskomfort:)
      • Gość: Mag Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:46
        Ja mam dokładnie tak samo:-)
    • beata825 Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 22:20
      kurcze, mi fryzjerka powiedziała ze mam wytrzymac i niemyc codziennie,gdy
      nigdzie nie ide to nie myje ale ogólnie codziennie niestety bo w nieumytych
      włosach czuje sie jak fleja..;)
    • Gość: martta_k Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.dolsat.pl 20.05.05, 22:59
      hmmm a ja myje co 3-4 dni bo az tyle czasu mam je w "formie" ale zdarzy mi sie
      umyc 5 dnia to czuje że sa tylko lekko przetłuczone:)
    • bzzzk Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 23:04
      owszem, od kiedy pamiętam muszę myć codziennie, takie włosy niestety...
      pzdr.
      • mgielka83 Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 23:14
        ja kiesys tam miałam, przeszło.. teraz co drugi dzień (od jakiś 2-3 lat) ale np
        ostatnio juz pod koniec drugiego dnia nie sa takie super..
        Miałam "przetrzymanie" jak żyłam w wakacje przez 1.5 mies. w BARDZO spartańskich
        warunkach (bez bieżącej wody, prądu i innych wynalazków cywilizacji) byłam
        zmuszona myć włosy co parę dni, strasznie się z tym czułam, ale po tym
        rzeczywiście przetłuszczały się duzo wolniej potem- mogłam od biedy co 3 dni myć.
        • kragmel pewnie. 21.05.05, 09:37
          mgielka83 napisała:

> Miałam "przetrzymanie" jak żyłam w wakacje przez 1.5 mies. w BARDZO
          spartańskic
          > h
          > warunkach (bez bieżącej wody, prądu i innych wynalazków cywilizacji)

hehe ja w podobnych warunkach włosy myłam codziennie. także w listopadzie pod
          kranem na wolnym powietrzu. i pod pompą z lodowatą wodą gdzieś na mazurach. i w
          umywalce w pociągu.
          możecie ocenić stopień determinacji ;)
    • anutka1 Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 23:17
      nie codziennie, tak okolo co 2, trzy dni (zalezy jakie to sa dni i co robie) -
      mam poldlugie wlosy, raczej nigdy ich nie susze - i jak naraize sprawuja sie
      dobrze
      • Gość: Aga Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.litnet.osi.pl 21.05.05, 08:57
        ja codziennie,jestem wyczulona na tluste wlosy i zapobiegam myjac
        codziennie.Brzydze sie tlustymi wlosami blee
    • Gość: adzia Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 09:02
      mylam wlosy codziennie i w dodatku nei uzywalam zadnej odzywki,bo wtedy
      musialabym je myc 2 razy dziennie!. wzielam je na tzw" przetrzymanie" i teraz
      myje co 2 dzien i po kazdym myciu uzywam odzywki lub maski:)
    • Gość: liss.ek Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.icpnet.pl 21.05.05, 09:03
      Na szczęście nie muszę! Wiadomo, że najlepiej czuję się ze świeżo umytymi,
      pachnącymi, z nałożoną odżywką, ale nie zawsze mi sie chce je myć i nie zawsze
      mam czas czekać aż wyschną (nie używam suszarki, nigdy!). Na szczęście
      teoretycznie mogę myć co trzeci, czwarty dzień, choć staram się myć co drugi.
    • aretse11 Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 09:45
      co 2gi dzien...
    • Gość: j.lo Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.05.05, 10:25
      odkad zostalam mama, czyli od 10 mcy jestem zmuszona myc wlosy codziennie !!!
      Przy synku wszystko musze robic w biegu, na czas, przydalby sie motorek w
      pupie, wiec poce sie niemilosiernie :(
      poza tym, jak mam tluste wlosy, to sie brzydze, brrrrrrrrr ;)
      • Gość: Lenka Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.chello.pl 21.05.05, 10:43
        Raczej codziennie,chyba że mi sie wyjątkowo nie chce to co drugi dzień.
        Ale moje włosy nie wyglądaja wtedy dobrze :(
    • landrynka8 Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 10:49
      co drugi dzień myję włosy. Teraz włosy obcięłąm, mam tak do ramion. Wcześniej
      były do pasa i to był prawdziwa udręka je myć.

Co prawda mam taki gatunek włosów który jest cieżki i gruby i niestety baaardzo
      długo schną.

Chyba w tych odżywkach i samponach coś dodają że te włosy tak sie szsybko
      przetłuszczają.
      • Gość: Klara Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.4web.pl 21.05.05, 12:06
        Chyba w tych odżywkach i samponach coś dodają że te włosy tak sie szsybko
        > przetłuszczają.

No własnie, odkąd zaczęłam uzywać szamponów profesionalnych do wlosów suchych
        taż zaczęłam, tak uwazać- jakieś świństwo w nich wzmaga przetłuszczanie -
        a mam suche, do pasa...Po ziolowych było lepiej i wrocę do nich - co 3-4 dni
        wystarczy
    • sitc Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 11:11
      Nie, co drugi, trzeci dzień. Mam długie i zdecydowanie suche włosy więc nie mam
      potrzeby myć ich codziennie.
    • monami_1979 Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 11:31
      codziennie, inaczej czuję się jakaś brudna
    • Gość: len Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.aster.pl 21.05.05, 11:54
      Codziennie, bo nie umiem wziac rano prysznica, by ich i tak nie zmoczyc lub
      zwilzyc, przez co i tak nadaja sie do ponownego ukladania. Poza tym jesli ich
      nie umyje, robia sie takie smetne, przyklapniete.
    • vanessa75 Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 18:20
      Ja myje codziennie rano-lub trzeciego dnia rano, zależy , jezeli jednego dnia
      umyję a drugiego mam cos ważnego to tez myję , a jezeli na drugi dzień nic nie
      mam ważnego to spinam je w gumkę i jakoś może być .Niestety szybko mi sie włosy
      przetłuszczają i nie mogę używać żadnych pianek ,lakierów, żelow , balsamów - a
      jeżeli już to w mnnimalnej ilości bo bardzo mi włosy obciążają.I jeszcze
      jedno ,zawsze muszę umyć włoski rano - bo jak wieczorem bym umyła i wysuszyła
      suszarką lub nie, to i tak rano bym musiała drugi raz myć , bo by były okropne.
      I to taki los z tymi włoskami he he.
    • anamag Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 22:15
      Ja teraz myję co 3-4 dni i wydaje mi się, ze to bardzo często. W dzieciństwie
      pamiętam, ze myłam co tydzień i było ok, moja mama do tej pory tak myje,
      wyglądają dobrze, świeżo, nie przetłuszczają się... Więc może teoria, ze im
      częsciej myjemy, tym częściej się przetłuczają jest prawdziwa?
      • frrancuzeczka Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 22:46
        tak, codziennie rano.
        • beata_blue Re: myjecie włosy codziennie?? 22.05.05, 00:41
          Codziennie rano. Jak nie umyje, to nawet z domu nie wychodze, fe... ;)
          • kalooo codziennie,niezależnie od długości... 22.05.05, 00:44
            ...i włosów i snu.;) Teraz mam do połowy pleców i wrażenie,że jakby szybciej
            się suszą...;D
    • Gość: Ewa Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 22.05.05, 21:15
      Codziennie, nawet jak nie wyglądaja żle, nie mogę czuje sie nieswojo i
      ble,naewt jak siedze sama w domu musze umyc i ułozyć, wiem zę to niezbyt
      dobrze, susze sodziennie suszarka, ale co zrobić:)
      • Gość: Inna Ewa Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.vc.shawcable.net 22.05.05, 23:55
        Dzien w dzien moze ze 30 lat, jesli nie lepiej. Nawet zlozona choroba w szpitalu
        gramolilam sie z loza i mylam. No poprostu nie wyobrazam sobie inaczej, to tak
        jakby nie umyc zebow rano i wieczorem
    • marvellous Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:08
      Nie, góra 2 razy w tygodniu:P. Nie przetłuszczają mi się wogóle i wyglądają świerzo z 4 dni:))))))))))).
      • klamczucha3 Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:34
        Marvellous,czy zdajez sobie sprawe z posiadania owego luksusu mycia wlosow
        tylko 2 razy w tygodniu???
        Ja co drugi dzien!
        • marvellous Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:42
          Zdaję sobie sprawe:D. Zwłaszcza patrząc na biedna mamuśke, ktora myje włosy codziennie o 6.00 rano przed wyjsciem do pracy:(((.
    • smee Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:31
      Oczywiscie codziennie, od kiedy pamietam i codziennie susze suszarka, ktora
      powinna moim wlosom podobno zaszkodzic - a jednak nie szkodzi :) Pancerne wlosy
      mam widac ;)
      :)
      • charade Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:49
        Co drugi dzień.
    • Gość: Midi Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.magistral.by / 213.255.202.* 23.05.05, 12:00
      Ja myję co drugi dzień, właściwie w ten drugi to one już najczęściej nie są
      jakoś szczególnie efektowne. Mam tak od lat i nie zależy to nijak od ich
      długości (no, jak miałam przez kilka lat 3-milimetrowe, to mogłam je myć co
      trzy dni, bo i tak chodziło bardziej o moje odczucia niż o ich wygląd).
      Ale opowiem Wam jedną wstrząsającą historię: niedawno była u mnie w gościach
      jedna dziewczyna, lat ok. 32-35 na oko (nie dopytywałam, to przyjaciółka mojego
      znajomego). Włosy gęste, blond, dość grube, długie, wijące się, pomyślalam
      potem, że może z jakąś naturalną trwałą, ale nie wiem. No i była u nas 6 dni, a
      przy wyjeździe powiedziała coś w rodzaju "oj, może włosy na drogę umyję, bo od
      wyjazdu z domu nie myłam" (a jedzie się do nas cały dzień, czyli łącznie
      TYDZIEŃ nie myła!!). Kompletnie mnie zamurowało, bo nie było tego widać ab-so-
      lut-nie!! Włosy miała na oko zupełnie normalne, niczym podejrzanym nie
      pachniały, żadnego przetłuszczania się u nasady, no nic dosłownie!
      Zatkało mnie na tyle, że nie spytałam, jak ona to robi...
      • klamczucha3 Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 15:34
        Ot i blad!
        Koniecznie trzeba bylo zapytac :-)
        Ale nastepnym razem jak ja zobaczysz to koniecznie wyciagnij od niej tajemnice
        dlugowiecznej czystosci jej wlosow!
    • Gość: fergie Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:54
      to ja chyba mam szczescie, bo nie musze myc wlosow codziennie a nawet co trzy
      dni, poprostu sie nie przetluszczaja, myję jak juz są "nieświeże" zazwyczaj
      co6,7 dni
    • mantha Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 15:58
      Zdecydowanie codziennie, czasem jak nigdzie nie ide w weekend i jestem sama w
      domu nie myje i nosze ciasno zwiazane w jakis omyk. nie wygladaja moze źle
      (gatunek: raczej suche, krecone, kolor naturalny), ale nie znosze nieumytych
      wlosow, ktore - co juz w ogole niedopuszczalne dla mnie, pachna czyms innym niz
      szampon, czy odżywka, wlosy niestety pierwsze "łapią" wszelkie dodatkowe
      zapachy :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka