anamag 20.05.05, 21:20 myjecie włosy codziennie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donata72 Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 21:24 niestety???niemam innego wyjscia a myje nie takimi zwyklymi szamponami tylko z apteki i nic nie daje wiec coz myje je codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 21:36 ja co drugi,trzeci dzień(jeśli idę do pracy to dopiero następnego dnia(pracuję w kawiarni i od klimy i zmęczenia włosy mi się szybko przetłuszczają :( Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 21:47 Codziennie. Nie umiem się prysznicować bez umycia włosów :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.05.05, 22:02 ja dokladnie tak samo . a czasem i przy wieczormej kapieli- bo lapia wszystko z powietrza i po prostu smierdza Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 22:04 Niestety nie mam wyjścia. Strasznie się przetłuszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
agmusz Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 22:16 Tak, rano. Bez umycia włosów czuję się "nieumyta" i mam totalny dyskomfort:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:46 Ja mam dokładnie tak samo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 22:20 kurcze, mi fryzjerka powiedziała ze mam wytrzymac i niemyc codziennie,gdy nigdzie nie ide to nie myje ale ogólnie codziennie niestety bo w nieumytych włosach czuje sie jak fleja..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta_k Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.dolsat.pl 20.05.05, 22:59 hmmm a ja myje co 3-4 dni bo az tyle czasu mam je w "formie" ale zdarzy mi sie umyc 5 dnia to czuje że sa tylko lekko przetłuczone:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 23:04 owszem, od kiedy pamiętam muszę myć codziennie, takie włosy niestety... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 23:14 ja kiesys tam miałam, przeszło.. teraz co drugi dzień (od jakiś 2-3 lat) ale np ostatnio juz pod koniec drugiego dnia nie sa takie super.. Miałam "przetrzymanie" jak żyłam w wakacje przez 1.5 mies. w BARDZO spartańskich warunkach (bez bieżącej wody, prądu i innych wynalazków cywilizacji) byłam zmuszona myć włosy co parę dni, strasznie się z tym czułam, ale po tym rzeczywiście przetłuszczały się duzo wolniej potem- mogłam od biedy co 3 dni myć. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel pewnie. 21.05.05, 09:37 mgielka83 napisała: > Miałam "przetrzymanie" jak żyłam w wakacje przez 1.5 mies. w BARDZO spartańskic > h > warunkach (bez bieżącej wody, prądu i innych wynalazków cywilizacji) hehe ja w podobnych warunkach włosy myłam codziennie. także w listopadzie pod kranem na wolnym powietrzu. i pod pompą z lodowatą wodą gdzieś na mazurach. i w umywalce w pociągu. możecie ocenić stopień determinacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: myjecie włosy codziennie?? 20.05.05, 23:17 nie codziennie, tak okolo co 2, trzy dni (zalezy jakie to sa dni i co robie) - mam poldlugie wlosy, raczej nigdy ich nie susze - i jak naraize sprawuja sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.litnet.osi.pl 21.05.05, 08:57 ja codziennie,jestem wyczulona na tluste wlosy i zapobiegam myjac codziennie.Brzydze sie tlustymi wlosami blee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adzia Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 09:02 mylam wlosy codziennie i w dodatku nei uzywalam zadnej odzywki,bo wtedy musialabym je myc 2 razy dziennie!. wzielam je na tzw" przetrzymanie" i teraz myje co 2 dzien i po kazdym myciu uzywam odzywki lub maski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liss.ek Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.icpnet.pl 21.05.05, 09:03 Na szczęście nie muszę! Wiadomo, że najlepiej czuję się ze świeżo umytymi, pachnącymi, z nałożoną odżywką, ale nie zawsze mi sie chce je myć i nie zawsze mam czas czekać aż wyschną (nie używam suszarki, nigdy!). Na szczęście teoretycznie mogę myć co trzeci, czwarty dzień, choć staram się myć co drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.lo Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.05.05, 10:25 odkad zostalam mama, czyli od 10 mcy jestem zmuszona myc wlosy codziennie !!! Przy synku wszystko musze robic w biegu, na czas, przydalby sie motorek w pupie, wiec poce sie niemilosiernie :( poza tym, jak mam tluste wlosy, to sie brzydze, brrrrrrrrr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.chello.pl 21.05.05, 10:43 Raczej codziennie,chyba że mi sie wyjątkowo nie chce to co drugi dzień. Ale moje włosy nie wyglądaja wtedy dobrze :( Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 10:49 co drugi dzień myję włosy. Teraz włosy obcięłąm, mam tak do ramion. Wcześniej były do pasa i to był prawdziwa udręka je myć. Co prawda mam taki gatunek włosów który jest cieżki i gruby i niestety baaardzo długo schną. Chyba w tych odżywkach i samponach coś dodają że te włosy tak sie szsybko przetłuszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.4web.pl 21.05.05, 12:06 Chyba w tych odżywkach i samponach coś dodają że te włosy tak sie szsybko > przetłuszczają. No własnie, odkąd zaczęłam uzywać szamponów profesionalnych do wlosów suchych taż zaczęłam, tak uwazać- jakieś świństwo w nich wzmaga przetłuszczanie - a mam suche, do pasa...Po ziolowych było lepiej i wrocę do nich - co 3-4 dni wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 11:11 Nie, co drugi, trzeci dzień. Mam długie i zdecydowanie suche włosy więc nie mam potrzeby myć ich codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
monami_1979 Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 11:31 codziennie, inaczej czuję się jakaś brudna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.aster.pl 21.05.05, 11:54 Codziennie, bo nie umiem wziac rano prysznica, by ich i tak nie zmoczyc lub zwilzyc, przez co i tak nadaja sie do ponownego ukladania. Poza tym jesli ich nie umyje, robia sie takie smetne, przyklapniete. Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa75 Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 18:20 Ja myje codziennie rano-lub trzeciego dnia rano, zależy , jezeli jednego dnia umyję a drugiego mam cos ważnego to tez myję , a jezeli na drugi dzień nic nie mam ważnego to spinam je w gumkę i jakoś może być .Niestety szybko mi sie włosy przetłuszczają i nie mogę używać żadnych pianek ,lakierów, żelow , balsamów - a jeżeli już to w mnnimalnej ilości bo bardzo mi włosy obciążają.I jeszcze jedno ,zawsze muszę umyć włoski rano - bo jak wieczorem bym umyła i wysuszyła suszarką lub nie, to i tak rano bym musiała drugi raz myć , bo by były okropne. I to taki los z tymi włoskami he he. Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 22:15 Ja teraz myję co 3-4 dni i wydaje mi się, ze to bardzo często. W dzieciństwie pamiętam, ze myłam co tydzień i było ok, moja mama do tej pory tak myje, wyglądają dobrze, świeżo, nie przetłuszczają się... Więc może teoria, ze im częsciej myjemy, tym częściej się przetłuczają jest prawdziwa? Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: myjecie włosy codziennie?? 21.05.05, 22:46 tak, codziennie rano. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_blue Re: myjecie włosy codziennie?? 22.05.05, 00:41 Codziennie rano. Jak nie umyje, to nawet z domu nie wychodze, fe... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo codziennie,niezależnie od długości... 22.05.05, 00:44 ...i włosów i snu.;) Teraz mam do połowy pleców i wrażenie,że jakby szybciej się suszą...;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 22.05.05, 21:15 Codziennie, nawet jak nie wyglądaja żle, nie mogę czuje sie nieswojo i ble,naewt jak siedze sama w domu musze umyc i ułozyć, wiem zę to niezbyt dobrze, susze sodziennie suszarka, ale co zrobić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inna Ewa Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.vc.shawcable.net 22.05.05, 23:55 Dzien w dzien moze ze 30 lat, jesli nie lepiej. Nawet zlozona choroba w szpitalu gramolilam sie z loza i mylam. No poprostu nie wyobrazam sobie inaczej, to tak jakby nie umyc zebow rano i wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
marvellous Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:08 Nie, góra 2 razy w tygodniu:P. Nie przetłuszczają mi się wogóle i wyglądają świerzo z 4 dni:))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:34 Marvellous,czy zdajez sobie sprawe z posiadania owego luksusu mycia wlosow tylko 2 razy w tygodniu??? Ja co drugi dzien! Odpowiedz Link Zgłoś
marvellous Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:42 Zdaję sobie sprawe:D. Zwłaszcza patrząc na biedna mamuśke, ktora myje włosy codziennie o 6.00 rano przed wyjsciem do pracy:(((. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 11:31 Oczywiscie codziennie, od kiedy pamietam i codziennie susze suszarka, ktora powinna moim wlosom podobno zaszkodzic - a jednak nie szkodzi :) Pancerne wlosy mam widac ;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midi Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.magistral.by / 213.255.202.* 23.05.05, 12:00 Ja myję co drugi dzień, właściwie w ten drugi to one już najczęściej nie są jakoś szczególnie efektowne. Mam tak od lat i nie zależy to nijak od ich długości (no, jak miałam przez kilka lat 3-milimetrowe, to mogłam je myć co trzy dni, bo i tak chodziło bardziej o moje odczucia niż o ich wygląd). Ale opowiem Wam jedną wstrząsającą historię: niedawno była u mnie w gościach jedna dziewczyna, lat ok. 32-35 na oko (nie dopytywałam, to przyjaciółka mojego znajomego). Włosy gęste, blond, dość grube, długie, wijące się, pomyślalam potem, że może z jakąś naturalną trwałą, ale nie wiem. No i była u nas 6 dni, a przy wyjeździe powiedziała coś w rodzaju "oj, może włosy na drogę umyję, bo od wyjazdu z domu nie myłam" (a jedzie się do nas cały dzień, czyli łącznie TYDZIEŃ nie myła!!). Kompletnie mnie zamurowało, bo nie było tego widać ab-so- lut-nie!! Włosy miała na oko zupełnie normalne, niczym podejrzanym nie pachniały, żadnego przetłuszczania się u nasady, no nic dosłownie! Zatkało mnie na tyle, że nie spytałam, jak ona to robi... Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 15:34 Ot i blad! Koniecznie trzeba bylo zapytac :-) Ale nastepnym razem jak ja zobaczysz to koniecznie wyciagnij od niej tajemnice dlugowiecznej czystosci jej wlosow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fergie Re: myjecie włosy codziennie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:54 to ja chyba mam szczescie, bo nie musze myc wlosow codziennie a nawet co trzy dni, poprostu sie nie przetluszczaja, myję jak juz są "nieświeże" zazwyczaj co6,7 dni Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: myjecie włosy codziennie?? 23.05.05, 15:58 Zdecydowanie codziennie, czasem jak nigdzie nie ide w weekend i jestem sama w domu nie myje i nosze ciasno zwiazane w jakis omyk. nie wygladaja moze źle (gatunek: raczej suche, krecone, kolor naturalny), ale nie znosze nieumytych wlosow, ktore - co juz w ogole niedopuszczalne dla mnie, pachna czyms innym niz szampon, czy odżywka, wlosy niestety pierwsze "łapią" wszelkie dodatkowe zapachy :-( Odpowiedz Link Zgłoś