Dodaj do ulubionych

antyperspirant

IP: *.wp.mil.pl 09.07.02, 20:00
Dziewczyny! Czy któraś z Was może polecić jakiś dobry antyperspirant?
Wszystkie, których próbowałam strasznie brudzą ciuchy. Jak nie na biało przy
ubieraniu, to potem - na żółto. Próbowałam wielu i żaden nie był dobry. Może
któraś z Was może jakiś polecic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: antyperspirant IP: *.dialup.tiscali.it 10.07.02, 07:30
      Nie uzywac!!! Moga spowodowac zatkanie gruczolow potowych, jesli nie cos
      gorszego.
      • Gość: Aga Re: antyperspirant IP: *.um.poznan.pl 10.07.02, 08:03
        A ja Ci jednak polece antyperspirant, bo latem trudno sie bez niego obejsc. ja lubie Rexone w kulce ( zapach
        Oxygen), nie brudzi ubran i jest naprawde skuteczna. (zazwyczaj to sztyfty brudza)
        pozdrawiam
        • erin2 Re: antyperspirant 10.07.02, 08:17

Wypróbowałam ostatnio antyperspirant bezzapachowy AVONU w kulce. Co do brudzenia
          jeszcze nie jestem pewna ale jest naprawdę skuteczny! Wytrzymał cały upalny dzień
          + 2 godz. aerobik. No i kosztował 9,90 a nie 33,00 jak mój ulubiony dotad Vichy
      • jop Re: antyperspirant 10.07.02, 09:01
        Gość portalu: Linn napisał(a):

> Nie uzywac!!! Moga spowodowac zatkanie gruczolow potowych, jesli nie cos
        > gorszego.

Urban legend. Znaczy, taka bujda krążąca po sieci.

JoP
        • Gość: Linn Re: antyperspirant IP: *.dialup.tiscali.it 10.07.02, 14:54
          Ja wiem to od lekarza. Zdarzylo mi sie i jako pierwsze pytanie uslyszalam: czu
          uzywam antyperspirantu? Poza tym chodzi nie o wszystkie gruczoly, a te pod
          pachami. Znajduja sie w poblizu wezlow chlonnych, a z tam wszelkie zmiany moga
          miec grozne nastepstwa. Najwazniejsze to wiedziec. Poza tym we Wloszech
          antyperspiranty stanowia znikomy % sprzedawanych srodkow, a upaly zaczynaja sie
          w maju a koncza czasem w pazdzierniku. A na koniec, dlaczego hamowac
          wydzielanie potu, ktore ma konkretne zadanie?
          • Gość: ella Re: antyperspirant IP: *.tom.pl 10.07.02, 14:59
            eehm...np. ze wzgledow estetycznych/dobrego samopoczucia/szacunku dla ubran
            tudziez wspolpasazerow autobusow/tramwajow...itp.itd.
            jak dla mnie sa to wystarczajace powody...
          • jop Re: antyperspirant 10.07.02, 15:29

> Ja wiem to od lekarza. Zdarzylo mi sie i jako pierwsze pytanie uslyszalam: czu
            > uzywam antyperspirantu? Poza tym chodzi nie o wszystkie gruczoly, a te pod
            > pachami.

Ewidentnie czytał ten sam łańcuszek internetowy. ;-)

> Znajduja sie w poblizu wezlow chlonnych, a z tam wszelkie zmiany moga
            > miec grozne nastepstwa.

Oj, spora część jest koło jakiejś części układu limfatycznego.

> Najwazniejsze to wiedziec. Poza tym we Wloszech
            > antyperspiranty stanowia znikomy % sprzedawanych srodkow, a upaly zaczynaja sie
            > w maju a koncza czasem w pazdzierniku.

> A na koniec, dlaczego hamowac
            > wydzielanie potu, ktore ma konkretne zadanie?

Żeby nie śmierdzieć. I to jest wystarczający powód. I nie hamuje się wydzielania
            potu tak do końca, to raz. A dwa, chodzi o mniejsze pocenie w tym jednym
            konkretnym miejscu - to jakieś... 1% powierzchni skóry? Wszędzie indziej możesz
            się pocić do woli.

JoP
      • Gość: gAndzia Re: antyperspirant IP: *.se.com.pl 10.07.02, 10:54

> Nie uzywac!!! Moga spowodowac zatkanie gruczolow potowych, jesli nie cos
        > gorszego.

co za bzdura!
        polecam ci etiaxil, z apteki, wiele było o nim na forum. ja nie mam problemu z
        potliwością, ale od wiosny do jesieni uzywam go co kilka dni, dla pewności i
        konfortu psychicznego:)

• jop Re: antyperspirant 10.07.02, 11:47
          Gość portalu: gAndzia napisał(a):

> Gość portalu: Linn napisał(a):
          >
          > > Nie uzywac!!! Moga spowodowac zatkanie gruczolow potowych, jesli nie cos
          > > gorszego.
          >
          > co za bzdura!

No niestety, bzdura. Pomijając taki drobiazg, że antyperspirant nie do końca tak
          działa - gdyby nawet, to kij z tego, człowiek ma 180 000 000 gruczołów potowych,
          więc jakby co, to toksyny i inne syfy naprawdę mają którędy się wydobywać.

Jola
    • Gość: mari23 Re: antyperspirant IP: 62.233.135.* 10.07.02, 08:42
      Używam od jakiegoś czasu Lady Speed Stick (chyba tak to się pisze), ale tylko
      tego w żelu. Wytzrymyje nawet największe upały i nie brudzi ubrań.
      • Gość: toolie Re: antyperspirant IP: *.wp.mil.pl 10.07.02, 12:07
        Gość portalu: mari23 napisał(a):

> Używam od jakiegoś czasu Lady Speed Stick (chyba tak to się pisze), ale tylko
        > tego w żelu. Wytzrymyje nawet największe upały i nie brudzi ubrań.

Uważaj na Lady Speed Stick. Używałam go ostatnio. To jak brudzi, widać dopiero
        po jakimś czasie . Obejrzyj swoje ciuchy - mogą być zabarwione na żółto.
        Zniszczyłam sobie w ten sposób kilka fajnych bluzek. Moje znajome spotkało to
        samo.
        • Gość: Ania Re: antyperspirant IP: 217.153.52.* 10.07.02, 14:28
          Ja też zniszczyłam sobie kilka bluzek żelem Lady Speed Stick. Brudzi, i to jak
          jeszcze. Nie brudzi za to Herbina.
          • Gość: kasica Re: antyperspirant IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 22:36
            a znacie moze jakis sposob na to brudzenie na zolto? zalatwilam sobie chyba w
            ten sposob biala bluzke, nie majac pojecia, ze moze sie cos takiego zdarzyc od
            dezodorantu (uzywalam rexony, ale w sprayu). zrobila sie pasqdnie zolta pod
            pachami a na zzolkniecie "od starosci" jest zdecydowanie zbyt nowa.
            a "w temacie" antyperspirantow, to zdecydowanie Herbina. dla mnie debesciak.
    • jop Re: antyperspirant 10.07.02, 09:03
      Gość portalu: toolie napisał(a):

> Dziewczyny! Czy któraś z Was może polecić jakiś dobry antyperspirant?

Używam od dawna Herbina Waterfall w kulce, nigdy mi nic nie pobrudził, delikatny,
      bezalkoholowy, skuteczny.

JoP
    • Gość: Julia25 Re: antyperspirant IP: *.chem.pg.gda.pl 10.07.02, 09:03
      Gość portalu: toolie napisał(a):

> Dziewczyny! Czy któraś z Was może polecić jakiś dobry antyperspirant?
      > Wszystkie, których próbowałam strasznie brudzą ciuchy. Jak nie na biało przy
      > ubieraniu, to potem - na żółto. Próbowałam wielu i żaden nie był dobry. Może
      > któraś z Was może jakiś polecic?

Ja używam antyperspirantu Vichy (ok. 25 zł), nie brudzi w ogóle, długo działa i
      nie uczula!
      • Gość: aga Re: antyperspirant IP: *.jeremi.pl / 192.168.0.* 10.07.02, 13:58
        Ja polecam Fenjal w kulce-bezalkoholowy, z kremem nawilzajacym, skuteczny.
        • Gość: Linn Re: antyperspirant IP: *.dialup.tiscali.it 10.07.02, 19:19
          Nie musicie byc zaraz takie zlosliwe. Ja po pierwsze wole przysznic i normalny
          dezodorant / nawet 3 razy dziennie /. Po drugie to polskie autobusy slyna z
          zapachow, wiec byc moze nie tedy droga. Po trzecie, jesli ktos ma z tym
          problemy, powinien / moim zdaniem / pojsc do lekarza, zbadac przyczyny,
          probowac usunac innymi metodami.
          • Gość: miastowa Re: antyperspirant IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 19:53
            to prawda z tym zatykaniem porów, mama mojej koleżanki miała na to operację i to
            nie jest żadna plotka. Uważajacie na antyperspiranty! dezodorant wcale nie jest
            wiele gorszy, a przy tym nie jest niebezpieczny. Jeśli używacie antyperspirantu
            dłużej niż 3 lata, sprawdzie czy nie macie zgrubień i czegoś w rodzaju
            bezbarwnych pieprzyków
            • Gość: Karusia Re: antyperspirant IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 11.07.02, 01:20
              Czasami niestety trzeba użyć antyperspirantu, gdy zwykłe dezodoranty nie
              działaja i cieknie z ciebie jak z kranika. :( I nawet mycie sie 3 razy
              dziennie nie pomaga. Uzywajac zwyklego dezodorantu zawsze ladnie pachnialam,
              ale niestety mokre pachy są nie do zniesienia, a tak dzięki Etiaxilowi
              pozbyłam się tego kłopotu. Używam go zazwyczaj raz w tygodniu a na codzień
              dezodorant Roc w kulce, nie brudzi, jest bezzapachowy.
    • chce_wygrac Re: antyperspirant 11.07.02, 11:12
      Ja polecam Etiaxil - używam raz na 2 tygodnie. Proponuję go osobom, które mają
      problemy z poceniem. Jest to antyperspirant, ale i jednocześnie środek leczniczy.
      Można zakupić go jedynie w aptekach. Ma dołączoną ulotkę, do której należy się
      stosować.
      Na codzień polecam Herbinę Lilium. Nie brudzi ubrań i bardzo delikatnie pachnie.
      Można używać dowolnych perfumów.
      Pozdrawiam
      • kasiulek Re: antyperspirant 11.07.02, 21:28
        A ja po raz stotysieczny juz tutj niezmiennie:))) polecam antyperspirant Body
        Aktiva Lumene, bardzo jest skuteczny i nie brudzi
        • Gość: satiaa Re: antyperspirant-do kasiulek IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 18:04
          kasiulek napisała:

> A ja po raz stotysieczny juz tutj niezmiennie:))) polecam antyperspirant Body
          > Aktiva Lumene, bardzo jest skuteczny i nie brudzi
          -------------------------------------------------------------------------------
          troche mnie nie bylo na forum..widze ze sie troche zmienilo....:)))
          Kasiulek , apowiedz mi czy ten Lumene to jest w kulce taki zielonkawy czy w
          sprayu , bo widzialam w Rossmanie dwa rodzaje????
    • Gość: LadyX Re: antyperspirant IP: *.sympatico.ca 14.07.02, 20:16
      Polecam "Lady Speed Stick (Clean Glide)". Ladnie pachnie i nie brudzi czarnych
      zeczy.
    • Gość: Mia Re: antyperspirant IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.07.02, 23:17
      Będę reklamować do zdarcia... no nie gardła, ale klawiatury: Fenjal, Fenjal i
      jeszcze raz Fenjal. Nie ma nawet mowy o brudzeniu (a baaaardzo często - jezeli
      nie zazwyczaj - ubieram się na czarno-biało), a skoro przez ponad dwa lata mnie
      nie zawiódł, to już chyba tego nie zrobi...
      • Gość: wiwi Re: antyperspirant IP: *.awf.eduedu.pl 16.07.02, 15:32
        Uzywalam kiedys Fenjal i bylam bardzo zadowolona. Teraz od dluzszego czasu
        uzywam Nivea w kulce i rowniez bardzo sobie go chwale.
        Pozdrawiam:)
    • Gość: Pia Re: antyperspirant IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 16:31
      Ja też oddaję swój głos na bezalkoholową Herbinę o zapachu lnu (tej używa mój
      narzeczony) i nagietka (to z kolei mój ulubieniec). Ale swoją drogą to chyba
      skuszę się na Etaxil, bo nawet najlepszy antyperspirant nie powstrzyma mokrych
      plam pod pachami.
      • Gość: Kaśka Re: antyperspirant IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 16.07.02, 19:21
        Właśnie dzisiaj kupiłam Nivea Dry w kulce i jak na razie jest ok. Ale nie
        testowałam go jeszcze w ekstremalnych warunkach (dla mnie to spacer po mieście
        w pełnym słońcu - po prostu leje się ze mnie, jestem cała mokra, a po powrocie
        do domu biegnę od razu pod prysznic).
        Jak na razie żaden antyperspirant w sztyfcie nie zdał u mnie egzaminu - i tak
        się pocę, a na dodatek zbierają się w grudki, tak jakby wałkują się - coś
        okropnego.
        Pzdr
    • Gość: Sue Re: antyperspirant IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 20:55
      Ja ogolnie jestem sceptycznie nastawiona do wszystkich antyperspirantow i nie
      wiem czy jest taki, ktory nie brudzi na zolto... Ale moze macie racje... Ja co
      do skutecznosci polecam Dove w kremie taki smieszny z szeroka gora i malym
      otworkiem na krem;) Za to fatalnie sie u mnie sprawdzila Rexona w sztyfcie.
      Lady Speed Stick (wszystkie), Gilette, Secret...
      No lae wydaje mi sie, ze Dove tez troszke brudzi, ten w kulce brudzil.
      Musze wyprobowac wasze typy, bo jestem zalamana stanem moich jasnych bluzeczek;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka