Dodaj do ulubionych

Co jest w Polsce modnego?

IP: *.sympatico.ca 14.07.02, 20:59
Dawno juz w Polsce nie bylam wiec nie mam pojecia co jest tam teraz modnego.
Czy ktos moze mi powiedziec co jest teraz w Polsce w modzie, lub jake so
teraz trendy? Oraz, co jest w Polsce drogie? ubrania jakiejs firmy? perfumy?
itp.

Dziekuje za input.
Obserwuj wątek
    • Gość: ap77 Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 21:23
      czesc!
      Trudno powiedzieć co jest modne-generalnie to co króluje w reszcie
      Europy:falbanki, koronki, dżins, paski różnego rodzaju-styl dzieci-kwiaty,
      rozszerzane spodnie itp. Niestety z przykrością muszę przyznąć, że pod tym
      kątem nie umywamy się do np. Hiszpanek. W sklepach mamy mniejszy wybór, chociaż
      ceny nie róznia się zbytnio:między Polską a Hiszpania oczywiście.
      Z kosmetykami różnie bywa-te dobrych, zagranicznych firm drogie-lepiej kupować
      na duty free, lub za granicą (w Hiszpanii były tańsze i to bez żadnych
      promocjii, w ostateczności ta sama cena). Ale mozemy się pochwalic dobrymi
      rodzimymi firmami-dla średnio zamoznych: Eris, Dermika itp.
      Co do Firm odzieżowych to idzie ku lepszemu: Deni Cler, Monnari, świetne
      Hexeline, średnie Simple, Gantos, Odzieżowe Pole (młodzi awangardowi
      projektanci) zależy co kto lubi - młodzieżowe czy klasyczne stroje? Dla
      bogatszych snobistyczne ciuszki E.Minge, Zienia itp(niepowtarzalne wzory i
      modele specjalnie dla Ciebie itp.)
      Pozdrawiam Anna
      • Gość: kasica Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 22:00
        Ja a propos Simple - czy to tylko ja tak mam, ze nic sobie tam nie moge dobrac?
        jak sie trafi cos ladnego, to kiepska tkanina, a wiekszosc niestety brzydka lub
        nijaka (przynajmniej jak na moje gusta), poza tym maly wybor.
        • Gość: JoP Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.tpg.pl 15.07.02, 10:07
          Gość portalu: kasica napisał(a):

> Ja a propos Simple - czy to tylko ja tak mam, ze nic sobie tam nie moge
          dobrac?
          >
          > jak sie trafi cos ladnego, to kiepska tkanina, a wiekszosc niestety brzydka
          >lub
          > nijaka (przynajmniej jak na moje gusta), poza tym maly wybor.

Mam coś podobnego. Simple to taka obfitość pozorna - niby dużo i fajne, a jak
          człowiek by coś wybrał, to okazuje się, że nie ma co. Wkurza mnie też, że
          rzadko u nich jest pełny zestaw rozmiarów - ja np. przeważnie noszę spodnie i
          spódnice w rozmiarze 40, a choć takowy u nich istnieje, trzeba na niego
          polować. Poza tym albo mnie się gust zmienił, albo wzornictwo im się popsuło,
          bo dawniej chętnie wykupiłabym pół sklepu, a teraz przeważnie wychodzę niczego
          nie kupiwszy. Jakoś za bardzo idą w styl młodzieżowy, co mnie średnio zachwyca,
          bo ciuchów młodzieżowych u nas na tony, ale kup coś w stylu pół-miejskim, pół-
          sportowym, co pasowałoby do pracy dla kogoś pod trzydziestkę..

Z jakością też bywa różnie, kiedyś kupiłam 2 dzianinowe bluzeczki i po 3
          praniach nie nadawały się do niczego - totalna deformacja.

Jola
          • Gość: kasica Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.pwn.com.pl 15.07.02, 15:00
            Poruszylas pare ciekawych problemow :) jak np. nieobecnosc rozmiarow powyzej
            38. Oraz przyzwoitych, nie ekstrawaganckich ale i nie postarzajacych ciuchow do
            pracy... Zjawisko wystepujace generalnie. Wnioskujac ze sklepow, to w Polsce
            ubieraja sie glownie uczennice i studentki. a Simple do kitu jest :) Ostatnio
            mieli chyba ciuchy w skosne paski. Nie cierpie paskow... i "brylancikow"
            przyklejonych do t-shirtow...
            • Gość: Xena Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.acn.waw.pl 15.07.02, 19:36
              To dziwne, bo ja zwykle natrafiam na brak najbardziej typowych rozmiarów (36-
              38), zwłaszcza wśród fajnych i chodliwych fasonów. Jak zacęły sie wyprzedaże w
              GC, to prawie non stop zgrzytałam zębami, bo "moje" rozmiary juz dawno zostały
              wykupione i zostały tylko duże. Np. Jestem Ryba miała w swojej kolekcji bardzo
              fajne bawełniane topy do biegania po mieście - żadna ektrawagancja, zwykłe
              proste koszulki, trapezoidalne, że tak powiem (z wąsko rozstawionymi
              ramiączkami) - mnostwo kolorów i wariantów, ale wszystkie już od 40 wzwyż,
              ledwo udało mi się znaleźć jedno 38 :(. Sukienki i topy Autografu - dokładnie
              to samo. A może to juz taka złośliwość losu, że jak się szuka mniejszych
              rozmiarów, to znajduje się same duże, i vice versa?
              • Gość: kasica Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 21:31
                Gość portalu: Xena napisał(a):

> To dziwne, bo ja zwykle natrafiam na brak najbardziej typowych rozmiarów (36-
                > 38), zwłaszcza wśród fajnych i chodliwych fasonów. Jak zacęły sie wyprzedaże
                w
                > GC, to prawie non stop zgrzytałam zębami, bo "moje" rozmiary juz dawno
                zostały
                > wykupione i zostały tylko duże. Np. Jestem Ryba miała w swojej kolekcji
                bardzo
                > fajne bawełniane topy do biegania po mieście - żadna ektrawagancja, zwykłe
                > proste koszulki, trapezoidalne, że tak powiem (z wąsko rozstawionymi
                > ramiączkami) - mnostwo kolorów i wariantów, ale wszystkie już od 40 wzwyż,

no coz, jest prosty powod dla ktorego ja (42) sobie takiego topu nie kupie:
                rozmiar 42 zawdzieczam przede wszystkim duzemu biustowi, ktory powinien byc w
                staniku, a do takich ramiaczek nie bardzo mozna takowy zalozyc. hipotezuje, ze
                m.in. z takich powodow te wieksze nie maja wziecia i zostaly.
                by the way - jak bylam w Zarze, to caly sklep byl pelen 36 (i pojedynczych 46,
                ale to juz dla mnie za wielkie :))

> ledwo udało mi się znaleźć jedno 38 :(. Sukienki i topy Autografu - dokładnie
                > to samo. A może to juz taka złośliwość losu, że jak się szuka mniejszych
                > rozmiarów, to znajduje się same duże, i vice versa?

troche tez. a ja dzieki Tobie moze sie przejde do GC :)
                ale to nie tylko zlosliwosc losu. naprawde, w wielu sklepach po prostu nie ma
                rozmiarow zaczynajacych sie od 40. w ogole.

"czterdziestkom" bardzo polecam zakupy w claire.dk - drogo, ale na wyprzedazach
                zdarzaja sie znakomite okazje. rozmiary jak marzenie, na mnie tamtejsza
                spodnica M potrafi byc za duza (normalnie zdarza mi sie kupowac XLki). fasony
                klasyczne, przewaznie spokojne, gustowne, umiarkowanie modne, czasem troche
                szalone czy slodkie, czasem troche babciowe, ale wiekszosc w sam raz dla 30-
                latek eleganckich i troche z jajem. niestety ostatnia wiosena kolekcja okropna,
                jakies takie marynarskie pasy... letnia jakby lepsza. a rok temu byly wspaniale
                zielenie :-)
                • Gość: Xena Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.acn.waw.pl 16.07.02, 12:00
                  Gość portalu: kasica napisał(a):

> no coz, jest prosty powod dla ktorego ja (42) sobie takiego topu nie kupie:
                  > rozmiar 42 zawdzieczam przede wszystkim duzemu biustowi, ktory powinien byc w
                  > staniku, a do takich ramiaczek nie bardzo mozna takowy zalozyc. hipotezuje,
                  ze
                  > m.in. z takich powodow te wieksze nie maja wziecia i zostaly.

Pewnie masz rację, aczkolwiek ja sama nie mam najmniejszego biustu (miseczka C)
                  i nie wychodzę z domu bez stanika. Po prostu kiedyś udało mi się znaleźć bardzo
                  dobrze podtrzymujący biust stanik bez ramiączek, więc kupiłam od razu czarny i
                  jasny - i eksploatuję je niemiłosiernie w "takich" sytuacjach (ale to juz takie
                  mocno offtopiczne dywagacje :))

Zresztą w GC rozmiary wydają mi się zawyżone (albo inne firmy zaniżają, trudno
                  wyczuć). W każdym razie wczytałam się w tabelki rozmiarów na metkach (Hoffland,
                  Autograf, Ryba, Frodo itd.) i jak nic wychodzi mi 36, ew. 38 (nawet pożyczyłam
                  od ekspedientek centymetr, żeby się zmierzyć), choć zawsze byłam przekonana, że
                  powinnam ze swoim biustem kupować tak na oko 40. Nie wiem, jakie ty masz 42 -
                  może sie okazać, że 42 w GC też będzie na Ciebie za duże.

> by the way - jak bylam w Zarze, to caly sklep byl pelen 36 (i pojedynczych
                  46, ale to juz dla mnie za wielkie :))

W Zarze niechętnie kupuję, bo mają same sztuczne tkaniny (przynjmaniej bluzki w
                  dziale Basic, który fasonowo najbardziej mi leży). Nie założę w lecie szmatki,
                  w której po pięciu minutach będę ociekać potem, szkoda pieniędzy. Ale dzięki za
                  cynk, przejdę się i może uda mi się cos sensownego wygrzebać.

Pozdrawiam
          • Gość: gAndzia Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.se.com.pl 15.07.02, 15:17
            Gość portalu: JoP napisał(a):

. Poza tym albo mnie się gust zmienił, albo wzornictwo im się popsuło,
            > bo dawniej chętnie wykupiłabym pół sklepu, a teraz przeważnie wychodzę
            niczego
            > nie kupiwszy. >
            > Jola

mam dokładnie to samo! kiedyś co kolekcja, to kupowałam kilka rzeczy,a teraz
            NIC. ostatnia kupiona rzecz to bardzo ładna spódnica do kolan, czarna w wielkie
            maki, niczym z kenzo, sprzed bodajże 2 lat. teraz zagladam, oglądam, wychodzę:)

i tez mam problem z ciuchami. nie lubię sporty, cenię jakość i dobre materiały
            i naprawde trudno mi cokolwiek w Polsce dostać, mimo, że do pracy w zasadzie
            mogę się ubierac dowolnie. lubię styl elegancki, ale nie biurowo-bankowy. w
            każdym centrum handlowym na 10 sklepów: 8 jest dla nastolatek,z ciuchami bardzo
            złej jakości (orsay and company), 1 dla starych ciotek i 1 dla mnie:) a
            przecież trzydziestolatek z gustem u nas chyba nie brakuje?
            • Gość: agul Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 15.07.02, 15:39
              Ja tez z simple pozegnalam sie ze trzy lata temu. Teraz glownie benetton, zara,
              jackpot, ale juz mi sie to nudzi i tez chetnie zobaczylam nowe sklepy w polsce,
              np jakiegos gapa albo h&m czy cokolwiek co byloby dobre jakosciowo i ladne a
              tak albo orsay albo maxmara prawie nic posrodku:(( ciekawe jakie beda sklepy w
              rozszerzonej GM:)?
              • Gość: kasica Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.pwn.com.pl 15.07.02, 15:56
                a gdzie w Warszawie jest dobry Benetton? bywalam tam tylko w Klifie, no i coz,
                najwiecej bylo ciuchow dla dzieci i rzeczy typu pomaranczowe i turkusowe
                sweterki.
                • Gość: agul Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 15.07.02, 18:33
                  CH Targowek, Galeria Mokotow, city center, jubilerska - geant, chyba ch janki i
                  reduta w alejach jerozolimskich.
              • Gość: LadyX Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.math.uwaterloo.ca 15.07.02, 18:36
                Musze przyznac ze ciuchy z Gap i z Benetton malo mi sie podobaja. Sa za bardzo
                proste i ponure. Poprostu za nudne. Ja lubie eleganckie ciuchy, nie szalowe
                ale znowu nie za nudne. Jest bardzo trudno znalesc "cos innego", cos
                bardziej "unique".
                • Gość: Margaret Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.07.02, 18:57
                  Wpadłam dzisiaj do hexeline.. i- owszem, było pare bluzek , któr mi sie
                  spodobały, ale jak na moją kieszeń kosztowały nieco za duzo (100-200zł).
                  Spodobała mi sie taka tiulowa, niebieściutka bluzeczka w..nie wiem jak to
                  nazwać, plisy?..wybaczcie, ale nie znam nazewnictwa ;). Tylko-kosztowała 160zł,
                  a wychodziłabym w niej bardzo rzadko..dlatego póki Co, jestem skazana na
                  trolle, new yorkery.., na szczęście dla mnie-jest jeszcze KIOSK (który bardzo
                  bardzo lubię, a jakie maja fajne przeceny:)}. AHa, podoba mi się jeszcze C&A,
                  chociaż w Polsce jest mniejszy wybór nizli za granicą.
                  takie moje małe przemyślonka
                  pzd.
                • Gość: renia Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.radio.com.pl 15.07.02, 19:23
                  Proste ma najwięcej klasy, moim zdaniem. Tak by the way
                  • Gość: LadyX Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.math.uwaterloo.ca 15.07.02, 19:28
                    Ale czasami jak juz wydajesz pieniadze to chcesz wygladac inaczej a nie jak 50
                    innych kobiet chodzacych po ulicach. Proste jest w pozadku, ale nie nudno.
                    • charissa Re: Co jest w Polsce modnego? 15.07.02, 19:31
                      tesknie za USA, tam robilam dobra kase, kupowalam fajne rzeczy, kosmetyki byly
                      dla mnnie tanie jak barszcz a tu...................
                    • Gość: renia Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.radio.com.pl 15.07.02, 19:37
                      A co to znaczy nudno? Przecież o nieśmiertelnej klasyce też możesz powiedzieć,
                      ze jest nudna. Więc co nie jest? Ja na przykład nie znoszę: falbanek, wzorów na
                      ciuchach,różowego. Noszę tylko brązy, czerwień, czerń, biel, beż. A ty?
                      • Gość: LadyX Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.sympatico.ca 15.07.02, 21:42
                        Gość portalu: renia napisał(a):

> A co to znaczy nudno? Przecież o nieśmiertelnej klasyce też możesz
                        powiedzieć,
                        > ze jest nudna. Więc co nie jest? Ja na przykład nie znoszę: falbanek, wzorów
                        na
                        >
                        > ciuchach,różowego. Noszę tylko brązy, czerwień, czerń, biel, beż. A ty?

Rozumie ze trzeba miec jakas podstawe w ubraniu (np. kazda kobieta powinna miec
                        jedna czarna sukienke). Ale takze trzeba miec takze cos
                        takiego "indiwidualnego" lub "innego".

Na przyklad:
                        Mam kilka czarnych bluzek, proste i nudne. Na dodatek mam takze kilka czarnych
                        bluzek ktore maja inne wyciecie (np. kwadratowy dekolt, lub opadajace ramiona).
                        Ta innosc dodaje troche interesu do monotonii.

Ja takze rozumie ze "moda jest dla nas" a nie "my dla mody". Wiec kobiety
                        powinny ubierac to co jest wygodne i im pasuje, a nie to co jest w modzie. Ale
                        takze wierze, za kazda z nas ma w sobie element zabawy.

Nie wiem co wy o tym myslicie ale ja lubie sie ubraniami "bawic", bo mi sie
                        zdaje ze ubieranie sie powinno byc "zabawa". Bo gdyby nie bylo przyjemne to
                        bysmy nie chodzili tak czesto na zakupy.

Mam nadzieje ze to wszystko ma sens.
            • Gość: JoP Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.tpg.pl 16.07.02, 09:17
              Jak robię mentalny przegląd szafy, to widzę, że dawniej Simple robiło fajne
              ciuchy, z których można było skompletować bazę: prosty czarny żakiet w typie
              męskiej marynarki z zaokrąglonymi połami, spodnie-rurki, czarne w białe prążki,
              czarne, białe i szare dzianinowe bluzeczki, czarny sweterek z dekoltem w szpic,
              prążkowany golfik z krótkim rękawkiem, szary melanżowaty sweterek, też z
              krótkim. A teraz jak zrobią czarną spódnicę - to muszą walnąć na niej dziwną
              falbanę albo przegięte rozcięcie, jak zrobią prosty żakiet - to musi mieć kolor
              malinowy, a jakiś czas temu przegrzebałam ich sklep rozpaczliwie szukając
              prostych topów i t-shirtów w podstawowych kolorach i wszystkie były
              zapaskudzone albo brylancikami, albo wielkimi napisami.

Dawniej świetne rzeczy robiła Wólczanka, ale teraz w ich firmowym sklepie
              trudno wygrzebać coś ich własnego między ciuchami Ola Styl Studio
              (nienajgorsze, tylko drogawe i często zbyt formalne albo "przedesignowane")i
              Olimpii. Ja ciągnę głównie na Jacqueline Riu (mój numer jeden) i Quiosque -
              można znaleźć coś sensownego, aczkolwiek też dużo jest u nich rzeczy za
              młodzieżowych jak na mój gust. Fajny jest też Solar - obserwuję ich uważnie,
              rozwijają się w dobrym kierunku.

Jola
    • Gość: renia Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.radio.com.pl 15.07.02, 19:43
      A w Polsce jest modne to, co króluje pod Pałacem i na Stadionie. Wersja uboga.
      I to, co pokazują w modnych pismach, a sprzedają w drogich sklepach. Wersja
      bogata.
      • Gość: agul Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.07.02, 09:29
        reniu, zgadzam sie z toba w 100% - najladniejsza jest prostota, byleby byla ze
        smakiem i odrobiną fantazji. Czasami jeden detalik potrafi zdziałać cuda, nie
        trzeba klasc na siebie kilogramow plastiku i blyszczacego rozu;-)
        • Gość: Maxima Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.acn.waw.pl 16.07.02, 10:22
          Z polskich firm odzieżowych najbardziej lubię Solara, są to dobre jakościowo
          modne ciuchy , fasony na topie i kolorystyka interesująca. Coś w sam raz dla
          trzydziestki. Lubię też Esprita, ale niestety pół warszaawki w tym biega, a
          ostatnio to się załamałam bo byłam w Pieksie i na parkiet wyskoczyła panienka w
          w bluzeczce z esprita dokładnie takiej samej jaką miałam na sobie. Obie
          miałyśmy pecha! Jest jeszcze jedna firma polska o nazwie Bolero mają swoje
          stoiska firmowe w centum Marki i na dworcu Wileńskim. W ich ofercie przeważają
          garsonki, ale jak ktoś lubi styl elegancki to bardzo polecam, gdyż wykonane są
          ze świetnych materiałów i naprawdę super fasony, bardzo dobrze wymodelowane do
          sylwetki. Szczególnie zachęcam do zakupu spodni, leżą po prostu bosko, sama
          posiadam kilka par. Życzę miłych zakupów:)))
        • Gość: Maxima Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.acn.waw.pl 16.07.02, 10:27
          Z polskich firm odzieżowych najbardziej lubię Solara, są to dobre jakościowo
          modne ciuchy , fasony na topie i kolorystyka interesująca. Coś w sam raz dla
          trzydziestki. Lubię też Esprita, ale niestety pół warszaawki w tym biega, a
          ostatnio to się załamałam bo byłam w Pieksie i na parkiet wyskoczyła panienka w
          w bluzeczce z esprita dokładnie takiej samej jaką miałam na sobie. Obie
          miałyśmy pecha! Jest jeszcze jedna firma polska o nazwie Bolero mają swoje
          stoiska firmowe w centum Marki i na dworcu Wileńskim. W ich ofercie przeważają
          garsonki, ale jak ktoś lubi styl elegancki to bardzo polecam, gdyż wykonane są
          ze świetnych materiałów i naprawdę super fasony, bardzo dobrze wymodelowane do
          sylwetki. Szczególnie zachęcam do zakupu spodni, leżą po prostu bosko, sama
          posiadam kilka par. Życzę miłych zakupów:)))
          • Gość: gAndzia Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.se.com.pl 16.07.02, 11:15
            Ja uwielbiam ciuchy Ola Styl Studio, są akurat takie, jakie lubię: bardzo
            dobrze uszyte, świetnie leżą, bardzo kobiece, very sexy, no i pół warszawy ich
            nie nosi, bo firma jest z łodzi i do nas trafiają tylko jakieś smętne resztki
            kolekcji. ceny wysokie, ale trudno - co sezon się u nich rujnuję. takie ciuchy
            właśnie chce nosić: z klasą, odważne fasony, odważne kolory:) hexe i catherina
            są jak dla mnie za ciotkowate, nie lubię takiej smętnej prostoty (podobnie
            Joanna Klimas nigdy mi nie leżała:). mam w szafie kilka rzeczy z odzieżowego
            pola, kilka z fashion shopu. był wątek o vintage'u - ja tam wyłuskuję skórzane
            kurtki, płaszcze, najchetniej autentyki z lat 70. (swoją drogą śmieszy mnie TS
            czy uroda nazywające starzyznę "vintagem", ale niech im bedzie:)))
            z masówki najczęsciej kupuję coś w promodzie i camaieu, mam oba te sklepy w GM.
            Lubię w nich naturalne na ogół materiały. w zarze i mango niestety jest za dużo
            sztuczności, chociaż tez czasem się coś trafi (zazwyczaj jednak ich ciuchy
            kupuję za granicą). często zaglądam do solara, co prawda ciuchy na lato
            zupełnie mi nie pasowały (nie lubię wymietolonego lnu), ale sweterki mają
            super. Kupiłam tam kilka dni temu bardzo fajne spodenki - białe w cienkie
            czarne prążki. moja przyjaciółka kupiła b.podobne w zarze i musiała je zaraz
            skracać i zwężać w talii. na dodatek mają żólte kieszenie (wewnętrzne), co
            widać, bo materiał jest bardzo cienki. moje leżą idealnie:) jej kosztowały 185
            zł (plus 15 przeróbka), moje 99:))
            raczej nie zdarza mi się kupować w bennetonie - jakość i wzornictwo nie idą w
            parze z cenami.
            • Gość: agul gAndzia:)) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.07.02, 11:24
              Masz jakies fajne adresy do sklepow vintage? Bo ja mam jeden ulubiony w
              szczecinie a w w-wie znam tylko ten przy Dabrowskiego. Gdzie sa inne?
              • Gość: gAndzia Re: gAndzia:)) IP: *.se.com.pl 16.07.02, 12:22
                na gocławiu na umińskiego, właśnie na dabrowskiego przy bałuckiego, sobieskiego
                róg bonifacego
                • Gość: agul Re: gAndzia:)) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.07.02, 15:23
                  Dzieki:-))
              • Gość: Marta DO AGULA :-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 16.07.02, 14:08
                Gość portalu: agul napisał(a):

> Masz jakies fajne adresy do sklepow vintage? Bo ja mam jeden ulubiony w
                > szczecinie a w w-wie znam tylko ten przy Dabrowskiego. Gdzie sa inne?
                a w szcecinie to gdzie , . Byłabym berdzo wdzieczna za adres :-)
                • Gość: agul Re: DO AGULA :-) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.07.02, 15:20
                  Kurcze, jakbys sobie znalazla watek o szmatexach, byl jakis niecaly chyba
                  miesiac temu to tam dokladnie opisalam anexxie jak tam dojechac, teraz juz nie
                  pamietam, bo mnie tam zawsze wozi siostra a u mnie z orientacja kiepsko, wiem
                  tylko ze gdzies przy alei piastow i nazywa sie best second. Znajdz watek o
                  szatexach, tam jest dokladnie!
                  • Gość: Marta Re: DO AGULA :-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 16.07.02, 16:20
                    Gość portalu: agul napisał(a):

> Kurcze, jakbys sobie znalazla watek o szmatexach, byl jakis niecaly chyba
                    > miesiac temu to tam dokladnie opisalam anexxie jak tam dojechac, teraz juz
                    nie
                    > pamietam, bo mnie tam zawsze wozi siostra a u mnie z orientacja kiepsko, wiem
                    > tylko ze gdzies przy alei piastow i nazywa sie best second. Znajdz watek o
                    > szatexach, tam jest dokladnie!

znalazłam ten watek , ale tam napisałas , że wyslesz jej info mailem ( czy
                    mam rozumieć ze na prywatna poczte ) bo juz do końca watku nic nie było .
                    Znam Szczecin , chociaz al. Piastów krótka nie jest moze znajde ( nie było tam
                    blisko gdzies nic charakterystycznego ;-) )
                    Dzieki za info , pzd
                    • Gość: agul Re: DO AGULA :-) IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.07.02, 16:28
                      Tak, najpierw tak napisalam, ale poniewaz wiecej dziewczyn bylo
                      zainteresowanych wiec w ktoryms poscie z kolei jest na pewno dokladnie podane,
                      przeczytaj do konca!
    • Gość: daggy Solar???? IP: *.chello.pl 16.07.02, 11:52
      Dziewczyny, co to jest ten Solar i gdzie to można zobaczyć w Warszawie?
      Przyznaję, że pierwsze słyszę... A ostatnio nie mogę sobie nic fajnego znaleźć,
      nie wiem, w co ja mam się ubierać właściwie...
    • Gość: daggy Solar???? IP: *.chello.pl 16.07.02, 11:53
    • Gość: daggy Solar???? IP: *.chello.pl 16.07.02, 11:56
      • Gość: gAndzia Re: Solar???? IP: *.se.com.pl 16.07.02, 12:44
        Gość portalu: daggy napisał(a):

> Dziewczyny, co to jest ten Solar i gdzie to można zobaczyć w Warszawie?
        > Przyznaję, że pierwsze słyszę... A ostatnio nie mogę sobie nic fajnego
        znaleźć,
        >
        > nie wiem, w co ja mam się ubierać właściwie...

cholera, raz ci odpisałam i znikło, zaraz idę na "forum o forum" zbluzgac
        kogoś:)
        solar to polska firma, wyspecjalizowana w swetrach, ale mają tez inne ciuchy.
        mają sklepy firmow w centrach hanfdlowych, np w Galerii Mokotów (1 pietro) i
        Wileńska (bodajże 2.pietro). teraz końcówka przecen (głównie lny), lada moment
        bedą na pewno sliczne sweterki na jesień:)
        • Gość: daggy Re: Solar???? IP: *.chello.pl 16.07.02, 13:44
          Dzięki za odpowiedź, ja też miałam problem z forum i dlatego się wysłało trzy
          razy...
          • Gość: gerda 5 Ola Styl Studio IP: 194.119.254.* 16.07.02, 16:21
            gdzie mozna w Warszawie dostac ubrania z firmy Ola Styl Studio? dziewczyny,
            help!! dzieki
            • Gość: Aga Re: Ola Styl Studio IP: *.future-net.pl 16.07.02, 17:00
              sklepu firmowego nie ma. byl jeden w promenadzie, drugi koło hotelu Forum, oba
              zlikwidowali. mnie to akurat nie martwi, bo bywam w łodzi i tam na
              piotrkowskiej się zaopatruję (też radzę, bo wybór ogromny i przeceny starych
              kolekcji). w warszawie ciuchy Oli są to tu, to tam. np. na drugim pietrze
              Galerii centrum, ale dosłownie kilka wieszaków, taki kącik.
            • Gość: Malgosia Re: Ola Styl Studio IP: *.astercity.net 17.07.02, 10:24
              Gość portalu: gerda 5 napisał(a):

> gdzie mozna w Warszawie dostac ubrania z firmy Ola Styl Studio? dziewczyny,
              > help!! dzieki

Zawsze b. duży wybór ubrań Ola Styl Studio jest w Galerii Mokotów w Royal
              Collection. Obecnie jest nawet wyprzedaż.
            • Gość: Malgosia Re: Ola Styl Studio IP: *.astercity.net 17.07.02, 10:24
              Gość portalu: gerda 5 napisał(a):

> gdzie mozna w Warszawie dostac ubrania z firmy Ola Styl Studio? dziewczyny,
              > help!! dzieki

Zawsze b. duży wybór ubrań Ola Styl Studio jest w Galerii Mokotów w Royal
              Collection. Obecnie jest nawet wyprzedaż.
          • effa Re: Solar????--do Daggy sklepy w Wawce 17.07.02, 08:23
            witam,
            mnie trafil wczoraj szlag bo kilkakrotne wyslyłanie nic nie dało...wrrrr....
            Firmowe Sloray w Wawce: tak jak pisała gAndzia, Galeria Mokotów, CH Wileńska,
            Janki i M1. Są też sklepy współpracujące, szczegóły www.solar-company.com.pl.
            Można też obejrzeć aktualną kolekcję;)
            ukłony
            E
    • Gość: LadyX Re: Co jest w Polsce modnego? IP: *.sympatico.ca 19.07.02, 03:58
      Bardzo wszyskim dziekuje za informacje :)
      • Gość: gerda 5 Re: Ola styl Studio IP: 194.119.254.* 19.07.02, 11:19
        Dzieki dziewczyny za informacje o 'Ola Styl Studio':)pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka