dziewojka
04.06.05, 20:21
Bardzo proszę o pomoc.
Przed 2 miesiącami zafarbowałam włosy na "ciemny brąz", który okazał się być absolutnie czarny. Naturalnie mam mocno ciemne włosy
oprószone (niestety) kilkoma siwuchami, które na tak ciemnych włosach widać wyraźnie.
Miałam nadzieję, że po miesiącu, kiedy odrosty nie będą jeszcze bardzo widoczne uda mi się zafarbować włosy na jaśniejszy kolor.
Spróbowałam. Czarne, zafarbowane włosy nie zmieniły się ani o jotę, odrosty natomiast zafarbowały się na... jaśniej, niż wyglądają
naturalnie.
Mija kolejny miesiąc. Odrosty mają już ok. 5 cm.
Mam ciemno-posiwiałe włosy u nasady, potem pasemko zafarbowane jaśniejszym brązem a na całości sięgającej po szyję - CZERŃ.
Chcę odzyskać jaśniejszy kolor brązu.
Nie wiem jak :(
A zależy mi bardzo, bowiem za miesiąc wyjeżdżam do pracy za granicę i nie chcę mieć na głowie kołowrotka :(((
Słyszałam coś o dekoloryzatorach, miałam w ręku egzemplarz firmy Joanna, nie wiem jednak, czy to by się sprawdziło, czy służy to
właśnie do "wywabiania" farby, bowiem od razu po dekoloryzacji chciałabym farbować włosy na ciemno (w niczym nie wyglądałabym
gorzej niż w blondzie).
Czy brać się za to samemu?
Czy należałoby udać się do fryzjera? (A jeśli tak, to z jakim wydatkiem musiałabym się liczyć? - to dla mnie bardzo istotny
aspekt)
Czy zniszczy to włosy? Albo loczki? (Są naturalnie kręcone)
Raz jeszcze proszę o porady.
I pozdrawiam serdecznie! :)