Dodaj do ulubionych

depilacja woskiem

IP: *.datastar.pl 22.07.02, 07:41
Kupiłam ostatnio wosk do depilacji Veet. Nic a nic nie wyrwało mi włosków.
Czy to taki beznadziejny preparat czy robiłam coś nie tak, ale nie wydaje mi
się bo stosowałam sie ściśle do instrukcji. Czy ktoś miał podobne problemy?
Obserwuj wątek
    • rosey Re: depilacja woskiem 22.07.02, 11:29
      Mam podobne doswiadczenia z woskiem Tanita. Nie dosc, ze nie poskutkowal, to
      jeszcze wosk pozostał na skórze, po prostu koszmar.
      Zniechęciłam się do wosku na dobre i obecnie korzystam z innych rodzajów
      depilacji.
      • Gość: mika Re: depilacja woskiem IP: *.datastar.pl 22.07.02, 12:25
        a może woskowałas się kiedyś u kosmetyczki? wyjedżam i niezabardzo będe miała
        jak sie golic i chodzi mi o to żeby nie robić tego chociaż przez 4 tygodnie, a
        po golarce juz po jednym dniu odrastają włoski.
        • Gość: dagusia Re: depilacja woskiem IP: *.tpnet.pl / *.plock.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 12:35
          Mialam podobne doswiadczenia z woskiem (veet na cieplo),ale odnioslam wrazenie,
          ze stalo sie tak z powodu zbyt krotkich wlosow... Nie wiem jednak czy warto go
          usprawiedliwiac:) Pozdrawiam.
        • rosey Re: depilacja woskiem 22.07.02, 12:58
          U kosmetyczki nie próbowałam, stosuję depilator elektryczny, myślę, że warto,
          bo wydatek się zwraca (cykliczne wizyty u kosmetyczki kosztują). Po depilatorze
          włoski odrastają po ok. 4 tygodniach.
    • Gość: k.leo Re: depilacja woskiem IP: *.osiedle.net.pl 22.07.02, 13:00
      z tym nowym veetem jest problem tam nalezy wlać letnia wodę no i włoski musza
      być długie. ten wosk jest dziwnie rzadki i nie chce sie kleić ale można sie nim
      wydepilować
    • Gość: MIKA Re: depilacja woskiem IP: *.datastar.pl 22.07.02, 14:24
      KIEDYŚ PRÓBOWAŁAM MASZYNKĄ ELEKTRUCZNĄ. ALE TO BOLI I CHYBA NIE USUWA CEBULEK,
      BO NOGI MIAŁAM DOŚC SZORSTKIE PO TAKIM ZABIEGU, A JAKIE POLECASZ MASZYNKI
      ELEKTRYCZNE?
      • rosey Re: depilacja woskiem - rodzaje maszynek 22.07.02, 15:36
        Gość portalu: MIKA napisał(a):

> BO NOGI MIAŁAM DOŚC SZORSTKIE PO TAKIM ZABIEGU, A JAKIE POLECASZ MASZYNKI
        > ELEKTRYCZNE?

Boli, ale są teraz depilatory np. z nakładką masującą (Braun) albo z nakładką
        chłodzącą (Philips), które zmniejszają ból. Ja właśnie przymierzam się do
        zakupu takiego z nakładką, którą wkłada się na jakiś czas do zamrażarnika,
        dzięki temu podobno prawie w ogóle nie boli i nie ma podrażenień. Może właśnie
        dlatego skóra była szorstka, że została podrażniona, bo działanie depilatora
        opiera się na fakcie wyrywania włosków z cebulką. Nota bene potem odrastają
        rzadsze.
        • Gość: ja Re: depilacja woskiem - depilator a wosk IP: *.telocity.com 24.07.02, 06:56
          Mam ten depilator z nasadka chlodzaca (do lodowki zeby plyn zamarzl..tzn do
          zamrzalnika).Moje spostrzezenia:
          - dosc dlugo zajmuje mi wydepilowanie sie depilatorem, wiec ten plyn zdarzyl
          sie rozmrozic (choc wydaje mi sie, ze 10minut na jedna noge, to az nie tak
          dlugo i choc tyle powienien wytrzymac..a nie wytrzymal i pod koniec zaczelo
          sie z tego urzadzenia skraplac)
          - czy mniej boli?.. mam tez zwykly depilator bez nasadki i powiem szczerze nie
          ma roznicy... uwazam, ze to przereklamowane, moze zmniejsza o 5, 10% ale to
          nie jest tak, ze nie boli.
          Jedynie mozna wyeliminowac bol (a wlasciwie przyzwyczaic sie do niego) gdy
          stosuje sie depilator regularnie, dzieki temu przyzwyaczyajasz sie i potem nie
          boli.
          - po depilatorze strasznie wrastaly mi wloski
          - u mnie efekt utrzymywal sie tydzien... powiedzmy sobie szczerze, ze sa takie
          wlosy, ktore sa w fazie wzrostu i depilator ich nie wyrwie a po tygodniu sa
          juz na tyle wyrazne, ze kluja..wiec depilacja co tydzien

- jesli chodzi o wosk, to najlepszy moim zdaniem jest Sally Hansen.. ja
          kupilam taki w tubce na zimno..ale ze wzgledu na to, ze zle sie rozprowadzal,
          wstawiam tube do szklanki z wrzatkiem i dzieki temu wosk bardzo latwo sie
          rozprowadza... mozna polozyc cienka warstwe(zauwazylam, ze przy grubej
          warstwie usuwa sie nie dokladnie) i dzieki temu, ze jest w tubie mozna
          stosowac go w takich miejscach, ktore nie sa prostymi odcinakami :))jak na
          nodze...chodzi mi oczywiscie o bikini...
          Wosk zastosowany na cieplo (choc niby jest do stosowania na zimno) u mnie sie
          sprawdza. Dokladnie usuwa z cebulkami. Trzeba tylko dobrze i szybko wyrwac..
          czyli nie ciagnac do gory ale jak najblizej skory... i jeszcze jedno tylko
          szybkie pociagniecie moze wyrwac wlosy.. jesli bedziecie to robily powoli to
          nic sie nie wyrwie a tylko bedzie bolalo..

rosey napisała:

> Gość portalu: MIKA napisał(a):
          >
          > > BO NOGI MIAŁAM DOŚC SZORSTKIE PO TAKIM ZABIEGU, A JAKIE POLECASZ MASZYNKI
          > > ELEKTRYCZNE?
          >
          > Boli, ale są teraz depilatory np. z nakładką masującą (Braun) albo z
          nakładką
          > chłodzącą (Philips), które zmniejszają ból. Ja właśnie przymierzam się do
          > zakupu takiego z nakładką, którą wkłada się na jakiś czas do zamrażarnika,
          > dzięki temu podobno prawie w ogóle nie boli i nie ma podrażenień. Może
          właśnie
          > dlatego skóra była szorstka, że została podrażniona, bo działanie depilatora
          > opiera się na fakcie wyrywania włosków z cebulką. Nota bene potem odrastają
          > rzadsze.
    • Gość: blanka Re: depilacja woskiem IP: *.skb.pl / 192.168.1.* 22.07.02, 14:26
      ja używam tylko strepa. Moim zdaniem jest to najlepsza firma na polskim rynku
      produkujaca tego typu artykuły. Obecnie uzywam wosku na zimno do strefy
      bikini /skuteczny, choc wiele bólu mnie to kosztuje!/ i plastrów do depilacji
      nóg. Polecam!
      • flora1 Re: depilacja woskiem 22.07.02, 15:26
        Ja używam wosku Veeta do depilacji na ciepło (ten z aplikatorem) i efekty są
        zadowalające. Ważne jest aby:
        - Wosk podgrzać gorącą wodą a nie letnią,
        - dłuższe włoski są łatwiej jest usunąć,
        - bardzo ważny jest sposób odrywania pasków, musi to być zdecydowane
        szarpnięcie lecz nie do góry, tylko wzdłuż nogi!!!

Nie jest to łatwe ale po kilku razach nabiera się wprawy i jest coraz lepiej :-
        )))
      • Gość: Margotka Re: depilacja woskiem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.07.02, 20:31
        Gość portalu: blanka napisał(a):

> ja używam tylko strepa. Moim zdaniem jest to najlepsza firma na polskim rynku
        > produkujaca tego typu artykuły. Obecnie uzywam wosku na zimno do strefy
        > bikini /skuteczny, choc wiele bólu mnie to kosztuje!/ i plastrów do depilacji
        > nóg. Polecam!

Blanko, a gdzie kupujesz strepa ? Ja kiedys kupowalam w Rosmanie, ale dawno
        juz nie widzialam. Tez chwale te produkty, tylko nie moge ich nigdzie dostac :(

Pozdrawiam
        Margotka
      • Gość: danka Re: depilacja woskiem IP: *.starnet.katowice.pl 23.07.02, 23:26
        Gość portalu: blanka napisał(a):

> ja używam tylko strepa. Moim zdaniem jest to najlepsza firma na polskim rynku
        > produkujaca tego typu artykuły. Obecnie uzywam wosku na zimno do strefy
        > bikini /skuteczny, choc wiele bólu mnie to kosztuje!/ i plastrów do depilacji
        > nóg. Polecam!
        czy tym woskiem depilujesz sobie calosc czy tylko linie bikini? ja od lat gole
        sie na zero zwykla golarka bo chyba bym nie zniosla depilatora. niedlugo
        wyjezdzam na wakacje i chcialabym miec spokoj przynajmniej 2tyg. moze sie
        skusze na wosk u kosmetyczki.czy nie znacie jakiegos sensownego gabinetu w
        katowicach? I ile to moze kosztowac?
    • Gość: LadyBlue Re: depilacja woskiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.02, 20:16
      wosk na zimno to straszna zabawa - włoski musza być długie no i trochę trzeba
      sie namęczyć. znacznie wygodniejsze jest pójście do kosmetyczki na wosk an
      ciepło - dokładniejsze i to ktoś się babrze w wosku a nie ty. tylko trzeba
      uważać jesli ma się słabe naczynka - mi bardzo popękały po depilacji ciepłym
      woskiem
      • Gość: ixi Re: depilacja woskiem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.07.02, 20:36
        Ja też gorąco polecam wizytę u kosmetyczki - pół godziny bólu i 4 tygodnie
        spokoju bez zamartwiania się o wygląd nóg. Samemu jednak nigdy nie da się
        wydepilować nóg tak dobrze bez pomocy innej osoby, zwłaszcza z tyłu. A koszt
        wcale nie jest aż tak wielki - więcej kosztuje fryzjer.
    • Gość: zosia Re: depilacja woskiem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 09:58
      wosk wyrwie włoski, które mają minimum 0.5cm . z krótszymi nie ma co walczyć...
      ja chodzę na wosk do kosmetyczki od 2 lat i są rezultaty. włoski odrastaja
      zdecydowanie cieńsze i słabsze, jest ich mniej i spokojnie wystarcza im
      depilacja raz na miesiąc. ale początki z "zapuszczaniem" były trudne.
      co do robienia tego w domu... ja upaćkałam się cała , a efekt był zdecydowanie
      gorszy niż u profesjonalistki! co do zmywania wosku to olejek dla dzieci jest
      do tego najlepszy. pozdrawiam.
      • flora1 Re: depilacja woskiem 24.07.02, 15:08

> co do robienia tego w domu... ja upaćkałam się cała , a efekt był
        zdecydowanie
        > gorszy niż u profesjonalistki! co do zmywania wosku to olejek dla dzieci jest
        > do tego najlepszy. pozdrawiam.

Przy depilacji woskiem Veeta (tym na ciepło) nie ma takiego problemu, ponieważ
        można go zmyć szybko i łatwo WODĄ :-)
    • Gość: lolek Re: depilacja woskiem IP: *.tlsa.pl 24.07.02, 16:09
    • Gość: lolek Re: depilacja woskiem IP: *.tlsa.pl 24.07.02, 16:11
      Mam pytanko do Pań.
      czy wam jako kobietom bardziej odpowiada ogolona cipka czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka