Dodaj do ulubionych

Przestaję kupować Twoj Styl

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:13
no juz kicha taka straszna,a ta torebka....ciekawe czy Pieńkowska taką nosi
zadnych artykulow,same reklamy,a Brodka na okladce to jakis koszmar,kto ją
tak zrobil?
Obserwuj wątek
    • Gość: dusia Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: 62.148.81.* 14.06.05, 13:15
      ja też przestaje kupować
      żadnego porządnego artykułu
      koniec i kropka
      • Gość: Meganka Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.crowley.pl 14.06.05, 13:19
        Kiedy naczelną była Kaszuba, Twój Styl to było coś... teraz rzeczywiście powoli
        opuszcza "górną półkę", podobnie jak "Pani" bez Domagalik na stanowisku
        naczelnej :(
        • kanya Re: Przestaję kupować Twoj Styl 19.06.05, 14:00
          niestety to prawda
          nie ma tam co czytac
          od czasu, kiedy Kszuba odeszla, bylo tylko gorzej

z babskich pism pozostal ino Vogue..
      • Gość: Anka Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:53
        Jezu to jest Brodka na okładce?Nie mialam pojęcia.Kto ją tak przerobił,torba
        paskudna jest fu
    • Gość: Lenka Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.chello.pl 14.06.05, 13:22
      Odrazu napiszę, że nie czytałam tego numeru,ale nie zachęca on do kupna.
      Brodkę faktycznie brzydko zrobili.Torebka, która jest dodatkiem do gazety
      nadaje się tylko na śniadaniówkę,ewentualnie na plażę.Bardzo badziewna.
      Z tego co Az napisała środek pozostaje też wiele do życzenia.
      Ale widać wysoko się cenią bo gazeta kosztuje ponad 10 zł.Nie zamierzam ich już
      więcej sponsorować.
      • Gość: az Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:28
        moje drogie,
        nie ma NIC do czytania
        ilez razy mozna czytac o letnim malowaniu na zloto i brązowo,o
        filtrach,podrozach tak drogich,ze chyba tylko naczelną stac na takie podroze
        (przysponsorowane)
        trudno
        czytalam TS od pierwszego numeru
        jak parę lat mieszkalam za granicą,tata wysylal mi pocztą,za znaczek placil
        wiecej niz za pismo,ale tak bardzo je lubilam
        papapap!!!
        • Gość: madzi1 Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 13:31
          w temacie porzadnych artykulow najlepsza narazie jest chyba marie claire, tak
          na moje oko
    • dalija26 a ja Samo Zdrowie 14.06.05, 13:30
      kupiłam numer czerwcowy i do tej pory oglądam okładkę czy to naprawdę moje
      kochane "samo zdrowie",zrobili sobie kurna broszurkę reklamową.a gdzie listy od
      czytelników, ceny kosmetyków etc...kicha straszna!!
    • Gość: api3 Re: Przestaję kupować Twoj Styl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:34
      jakie pismo warto kupić w tym miesiącu ,by przeczytać coś ciekawego? kto
      przeglądał elle?
      • Gość: Aga do AZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:41
        na okladce to nie jest Brodka nei znasz sie
        • polojama Re: do AZ 14.06.05, 13:45
          Tylko kto?
          www.twojstyl.pl/
          • dalija26 Re: do AZ 14.06.05, 13:57
            a to wogole zdjecie jest? przecież twarz wygląda jak plastikowa maska??Monika ma
            ładną naturalną buźkę..ciężko mi uwierzyć ze to jej fotka może być.hmmm
      • Gość: madzi1 polecam marie claire IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 13:44
        jest o opolu, o operacjach plastycznych, o kobietach ktore przezyly katastrofe,
        o kobietach z reklam, o antykoncepcji. jest jakby wywiad z przybylska, pisza o
        ethanie hawk'u, jest o slubach, o doggingu, o perfumach. jest tez troche mody i
        urody. polecam, czytuje prawie co miesiac.
        a samo zdrowie rzeczywscie zeszlo na psy, kiedys bylo o niebo lepsze.
        • miang Re: polecam marie claire 14.06.05, 13:52
          a mnie właśnie lipcowa marie claire strasznie rozczarowała...no niby sie nie ma
          do czego przyczepic, ale żadnego ciekawego dla mnie artykułu..jeszcze ten o
          opolu najlepszy
          • black_magic_women Re: polecam marimozna kupic bez torby-sniadaniowki 14.06.05, 13:54

• Gość: kathi Re: Przestaję kupować Twoj Styl! IP: *.chello.pl 18.06.05, 21:29
        jedyna gazeta na polskim rynku dla kobiet jest "Zwierciadlo", nigdy jeszcze sie
        nie zawiodlam, a "Twoj Styl" juz dawno sobie odpuscilam, czytam w empiku na
        szybko i nie zaluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Livja Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:54
      To juz wole Cosmopolitan i ciagle czytac o sexie...:-))))))
      • Gość: AZ Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:02
        konkurs dla internauterk
        wyslij sms itd....ktory kosztuje juz 2,44 a nie jak w normalnym gazetowym
        konkursie 1,22
        w Pani to samo
        jak tylko Domagalik odeszla,sms po 3,66!!!
        no chyba na glowę upadli
    • Gość: ika Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.devs.futuro.pl 14.06.05, 14:05
      Zgadzam się zdecydowanie wolałam gazetę kiedyś, kupowałam regulanie (to byłu
      czasy Kaszuby i M.Devou czy jakoś tak). Teraz to totalne dno, czy to wpływ
      nowej naczelnej czy moje gusta się zmieniły nie wiem. W każdym razie nie kupuję.
    • Gość: kaja Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 14.06.05, 16:01
      ja kupowalam - kupuje co miesiac, ech........ takie dno teraz ze az mi przykro,
      przykro bo mam kilka najciekawszych numerow, ktore zachowalam jeszcze sprzed
      lat, gdy bylam gowniara a TS kupowala moja mama - i coz, sa bez porownania.
      wylaczajac mode, bo wczesniej byla ona jakas uboga, ale czytania - faktycznie
      na miesiac.
      ostatni numer kupilam klnac na te torbe i na to, ze nie mam wyboru kupic bez.
      przejrzalam w jeden wieczor - cos tam przeczytalam, reszte przekartkowalam, bo
      w gruncie rzeczy nie ma nic do czytania. jeden, dwa artykuliki o mlodych
      karierach mlodych dziewczyn (nuda, nuda) i drugi w miare - to pasjach i
      sportach ekstremalnych starszych dziewczyn ;) juz ciekawszy.
      reszta to nic.
      wydalam ponad 10 zl a przyjemnosc to jeden wieczor. swietny, swietny doprawdy
      interes.
      Pani to samo - dno.
      LITOSCI!!!!!!!!!!!!
      • lullaby22 Re: pomyśl 14.06.05, 17:42
        Gość portalu: kaja napisał(a):

> wydalam ponad 10 zl a przyjemnosc to jeden wieczor. swietny, swietny doprawdy
        > interes.

A nie lepiej było wypożyczyć książkę, mieć przyjemność nie tylko na jeden
        wieczór, nie stresować się i nie wydać ani złotówki? :)
        • Gość: kaja Re: nie mysle IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 14.06.05, 20:31
          a po co skoro pracuje w wydawnictwie i moja praca jest czytanie ksiazek (i
          pasja rowniez, ale co za duzo to niezdrowo) :) ???- wolalabym raczej odpoczac
          przy tekstach o kobietkach z klasa i pieknych stylizacjach, jak rowniez
          dowiedziec sie o kosmetykach i innych takich - ale tez z klasa, a nie
          przekartkowac caly magazyn podczytujac dwa male artykuliki i jeden stronnicowy
          wywiad z kcieciem.
          czy w tym kraju nie moze funkcjonowac normalna gazet dla kobiet?
          • Gość: kiddo Re: nie mysle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:37
            oooo :) mamy taką samą profesję chyba :)
            • Gość: kaja Re: nie mysle IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 15.06.05, 17:30
              :)

czyż nie ciekawą i miła?
    • Gość: sabna Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.creativesupport.co.uk 14.06.05, 16:17
      Ja przestalam kupowac chyba z 3 lata temu, bo rzeczywiscie nie ma co czytac,
      poza tym za ta cene mozna juz kupic ksiazke w antykwariacie. Tym ktorzy lubia
      takie czytadla polecam "przekroj" choc moim zdaniem tez ostatnio bardzo
      podupadl. Ostatnio wybierajac sie w podroz spedzilam w kiosku chyba z 20 min i
      naprawde chcialam cos kupic, ale w koncu wyszlam z ksiazka
    • siagabry Re: Przestaję kupować Twoj Styl 14.06.05, 17:40
      Ja prenumeruję TS od kilku lat ale chyba przestanę...Podzielam opinię
      internautek: nic ciekawego do poczytania. Tylko zastanawiam się co w zamian.
      Przyzwyczaiłam się, że co miesiąc listonosz przynosi do domu kolorowy magazyn.
      Może zaproponujecie mi coś wartego zainteresowania?
      Pozdrawiam
      • landrynka8 Re: Przestaję kupować Twoj Styl 14.06.05, 17:52
        Polecam Ci zwierciadło. Mnóstwo ciekawych artykułów.
        • Gość: kaja Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 14.06.05, 20:34
          ja rowniez zwierciadlo.
          choc i jemu zdarzaja sie numery lepsze i slabsze, niektore mnie rozczarowaly.
          ale ogolnie - to jeden w miare NIEZLY babski magazyn.
          (i nie w kolko o kosmetykach - za to wielki plus)
    • Gość: Rozczarowana Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: 82.160.110.* 14.06.05, 17:47
      Ja jużprzestałam kupować Twój Styl kilka lat temu kiedy jego poziom zaczał
      drastycznie spadać(a cena w stosunku do zawartych w nim artykułów rosnąć:-/)
      Kupowąłm jak jeszcze pani Kaszuba była naczelną.Tera TS to kompletne dno,zero
      ciekawych artykułów,same reklamy i powtarzajace się co numer prawie identycznew
      kazdej babskiej gazecie porady dotyczace pielęgnacji urody:-/Nie ma sensu
      wydawacco miesiac tyle kasy na gazete w której 90% to reklamy i jakies marne
      artykułki na wątpilwym poziomie.TS strasznie obniżył poziom:-(
      • Gość: Lenka Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.chello.pl 14.06.05, 19:06
        Ja to kartkuje dany magazyn w Leclercu i jeśli uznam, że jest w nim coś
        ciekawego to kupuje.Nie mam najmniejszego zamiaru kupować w ciemno gazety
        za 10 zł.Zresztą powiem wam,że ja to nie liczę na żadne ambitne,ciekawe teksty,
        kupuje ze względu na porady kosmetyczne,nowinki,modę i tego typu rzeczy.
      • Gość: setif Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.net.pulawy.pl 14.06.05, 19:06
        Przyłączam się do rozczarowanych. Nie kupuję TS, kartkuję tylko w sklepie z
        nadzieją, że może coś będzie ciakawego i odkładam na półkę.
      • Gość: 8ctopussy Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:10
        a ja bede kupowac Twój Styl bo to jesdyna gazeta w której podobaja mi sie
        makijaze prezentowane przez wizazystów. We wszystkich innych sa po prostu
        okropne, a tu wszystko jest dopracowane do ostatniego szczególu, zdjecie na
        cala strone i podpisane jak wykonac.
        • charade Re: Przestaję kupować Twoj Styl 14.06.05, 20:09
          Oj dziewczyny, jestem z Wami w kwestii Twojego Stylu. Ja zreszta juz dawno
          zarzuciłam kupowanie wszystkich kobiecych gazet, bo uznałam, że prezentują
          coraz bardziej żenujący poziom i wolę wydać tę kasę na cos innego. Twój Styl
          kupowałam stosunkowo najdłużej, ale w końcu i tu moja cierpliwość się
          wyczerpała. Tragedia, po prostu tragedia - tony reklam i zero treści. Te gazety
          robią tylko wodę z mózgu i wyciagają forsę z portfela.
          • Gość: az Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:36
            to co my teraz będziemy czytac?
            • kragmel Re: Przestaję kupować Twoj Styl 15.06.05, 07:05
              Gość portalu: az napisał(a):

> to co my teraz będziemy czytac?

książki? Politykę? (vel Wprost, Przekrój, Ozon, Newsweek, Cztery Kąty, Kuchnię,
              Mamo to ja, Nową Fantastykę, Nową Technikę Wojskową - co kto lubi ;)

nigdy nie oczekiwałam wiele od kobiecych magazynów. coś ładnego do pooglądania
              i tekst wystarczająco zajmujący na przytrzymanie mnie pół godziny w wannie z
              waxem na głowie. więc mam stos MarieClaire, TS i Glamourów i nie przestanę ich
              kupować ;)

• e_katt ośmiorniczko, 16.06.05, 10:29
          pamiętaj tylko, że te "dopracowane do ostatniego szczegółu" makijaże są
          baaardzo szczegółowo weryfikowane przez czyszczący niedoskonałości program
          graficzny (swoją drogą umiejętności, wyobraźnia i talent wizażystów - TS zawsze
          współpracował z najlepszymi, ale nie należy zapominać, że w TS graficy
          komputerowi nigdy nie próżnowali ;)

• Gość: Jaga A ja mam pytanie IP: *.icpnet.pl 14.06.05, 21:45
      • Gość: Jaga Re: A ja mam pytanie IP: *.icpnet.pl 14.06.05, 21:47
        za szybko kliknęłam...Jeżeli się prenumeruje ,,TS", to czy przysyłają wersję z
        dodatkami czy bez?
        • Gość: Mycha-Pycha Re: A ja mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:15
          z dodatkami
          • Gość: flower15 Re: A ja mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 07:13
            a gdzie mozna zobaczyć ta torbe z Twojego stylu?
          • Gość: mips Re: A ja mam pytanie IP: 212.33.86.* 15.06.05, 09:26
            I jeszcze można sobie wybrać, który chce się kolor.
            Poza tym prenumerata TS wychodzi o wieeele taniej.
            Podobnie jest z Urodą.
        • Gość: ella Re: A ja mam pytanie IP: *.tuv.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 07:48
          Jeżeli się prenumeruje ,,TS", to czy przysyłają wersję z
          > dodatkami czy bez?
          Zależy, jaką wykupisz. Ja mam za 79 zł bez dodatków.
          • Gość: mips Re: A ja mam pytanie IP: 212.33.86.* 15.06.05, 09:25
            Coś Ci się pomyliło chyba. Bez dodatków,
            tzn. nie dostaje się "prezentu" za
            prenumeratę w postaci perfum czy szminki.
            • Gość: ella Re: A ja mam pytanie IP: *.tuv.com / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:15
              Nie pomyliło mi się, mips. Mam wariant BEZ DODATKÓW, czyli płyt, toreb itp.
              Prezenty dla pierwszych osób wykupujacych prenumeratę to co innego. Ale
              wszystkie próbki w gazecie są.
              • Gość: mips Re: A ja mam pytanie IP: 212.33.86.* 17.06.05, 16:31
                No to ja nie wiem, jak to możliwe,
                bo ja też mam tę tańszą wersję, a
                dodatki (badziewne torby, ale fajne
                płyty :) dostaję! Chyba, że mam po
                prostu szczęście ;) Aha, prezentu za
                prenumeratę nie dostałam.
        • Gość: kdzauer Re: A ja mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 07:58
          Zawsze dostajesz wszystkie dodatki, a poza tym kilka razy w roku specjalne
          prezenty - np. książki, płyty
    • Gość: nina Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: 83.238.70.* 15.06.05, 09:02
      TS kiedyś był ekskluzywnym magazynem , to mnie pociągało.Niektorzy to
      krytykowali, ale to był jak powiew wielkiego swiata ( tak mi sie bynajmniej
      zdawało).Lipcowy numer przypomina bardziej Claudie albo Panią domu , to był
      moj ostatni numer
      • Gość: Magda Kra Re: Przestaję kupować Twoj Styl I ELLE tez! IP: 217.153.132.* 15.06.05, 09:36
        Po prostuw tym meisiacu sie wscieklam - 20 minute wgapiania sie w oba pisma i
        nic!!
        TS rzeczywscie za Kaszuby byl czyms sensownym (moze i ona zarzdzala feudalnie
        ale jak skuteczne!).
        Zostaje Zwierciadlo. Pani za Domagalik byla niezla (choc osobiscie nie
        przepadam za Domagalikowa) ale teraz spadla na pysk, tez nie kupie! Szkoda, bo
        mogliby o mnie powalczyc wydawcy, mam "wartosc nabywcza". Ale coz, jesli
        uwazaja mnie za glupa, ktory ma na mysli tylko balsamy brazujace (nie to,zebym
        nie chciala znac nowinek kosmetycznych) to juz przesada..
        • Gość: flower15 Re: Przestaję kupować Twoj Styl I ELLE tez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:50
          gdzie mozna zobaczyć tą torbęęęęęęęę???
        • Gość: maadda A mnie się torba podoba IP: *.is.net.pl 17.06.05, 13:42
          Nie wiem co Wy chcecie od tej torby. Chyba nie macie sie czego czepiać. Zawsze
          któraś z Was się do czegoś dowali, bo jednemu nie pasuje to a innemu co innego.
          Artykuły niektóre są cienkie, ale da się przeżyć.
    • Gość: an Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.chello.pl 15.06.05, 14:31
      Absolutnie się zgadzam. Kupowałam od pierwszego numeru, przede wszystkim dla
      świetnych artykułów. Teraz nie ma co czytac. Coraz większa czcionka, coraz
      mniej treści. Ten numer to mój ostatni. Może ktoś wreszcie przejrzy na oczy i
      coś z tym zrobi. Nie znoszę pism, w których ponad połowę stanowią zdjęcia z
      sesji ubraniowych nastolatek udających trzydziestolatki, a w tym kierunku idzie
      ta gazeta. Jeden wielki koszmar. Brr...
      • Gość: monika 25 Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.slowiki.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:18
        W zwierciadle widzialam kilka miesiecy temu świetną sesje z modelką po 40-ce.
        Fajnie oglądac KOBIETY (np. w wieku mojej mamy)- one tez dobrze mogą wyglądać,
        a nie szesnastolatki, (o wzroscie 185 i 10cio kilogramowej niedowadze), udajace
        kobiety. Ta akcja i ciekawe artykuly przekonują mnie do tej gazety. A TS
        czytalam na poczatku, ale coraz bardziej schodzi na psy- kiedys można bylo
        czytac, czytac i czytac...teraz zostalo ogladanie
    • Gość: jarka Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.amu.edu.pl 15.06.05, 15:50
      Ta torba nie dosc ze paskudna, to jeszcze cuchnie, nawet na zakupy do
      warzywniaka sie nie nadaje!
    • n_nicky Re: Przestaję kupować Twoj Styl 15.06.05, 18:30
      No cóż,wg mnie wszystkie te kobiece magazyny z "wyższej półki" to zwykłe reklamy
      różnych firm,najczęściej kosmetycznych.Wystarczy wziąć do ręki pierwszy lepszy
      Twój Styl,Elle czy inny Glamour,połowę zawartości tych gazet stanowią reklamy
      kosmetyków i jeszcze wciskają czytelniczkom próbki podkładów albo szminek,zawsze
      w fatalnych i najgorszych kolorach.
      Właśnie po raz setny czytam o możliwościach awansu w pracy,propozycjach na
      niezapomniany weekend we dwoje gdzieś tam,problemach "bo szef mnie molestuje" i
      przeglądzie kosmetyków i bikini na plażę.Na stronach <moda> widzę dwadzieścia
      cygańskich spódnic i kiść odpustowych korali,ale muszę to mieć,bo to teraz
      "feszyn".Przerzucam plik kartek i widzę "najnowsze" makijaże w stylu piasek
      pustyni+prezentacje błyszczyków,podkładów i cieni za cenę grubo przekraczającą
      150 zł.No tak,zapomniałam,że to nie ten target...jeśli szukam błyszczyku za 15
      zł,to muszę czytać "Panią domu".Odnoszę wrażenie,że jeszcze trochę,a żurnale
      zaczną zbliżać się do jej poziomu.
      Przerzucam kartki na felietony.O wszystkim i o niczym.Przeczytałam,ale już nie
      pamiętam zbytnio o czym.
      Ciekawie brzmiała zapowiedź wywiadu z księciem Haakonem.Zapowiedź,bo z samego
      wywiadu się nic nie dowiedziałam.Ale to wina księcia i królewskiej etykiety...
      Resztę przejrzałam,nie chce mi się czytać wywodów na temat "Jaki metraż będzie
      mieć willa Kai Paschalskiej" oraz czy Monice Brodce sława przeszkadza w nauce.
      Wiele artykułów to przedruki z wydań zagranicznych,albo nowe wersje tych samych
      artykułów sprzed 5 lat,trochę ulepszone o bieżące trendy.
      Mam wiele zarzutów do babskiej prasy.Póki co wpakuję do szafy kolejną cudowną
      torbę na ramię,a do kosmetyczki czterdziestą próbkę szminki w kolorze
      megaburgundowym.
      • Gość: mips Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: 212.33.86.* 17.06.05, 16:44
        Zgadzam się, zaczyna mnie męczyć czytanie o tym samym po praz enty. O wodzie już było, o opalającym makijażu, o pracujących nastolatkach... Szkoda, że TS zniża loty i nastawia się na coraz młodszą grupę docelową (nidługo będzie pisać o maturach czy egzaminach gimnazjalnych). Te torby i kosmetyczki wciskane na siłę co wakacje są już przegięciem. Nie podoba mi się też moda - wszystko relatywnie drogie i koszmarnie kiczowate. No i po co ten nadruk o luksusie na grzbiecie gazety? Czy czytelniczki mają czuć się dowartościowane, że kupują gazetę z Górnej Półki? I to ciągłe lansowanie kosmetyków Eris - ile można?! Żałuję powolnej degradacji TSu, tym bardziej, że nie ma żadnej sensownej alternatywy. Próbowałam Pani - dno! Podobnie Cosmopolitan (ale to raczej pismo tematyczne ;)), Zwierciadło (niby to ma być ambitna gazeta? Wiele hałasu o nic), czy nędzny Glamour, że już o gazecie dla kupowalskich (Avanti) nie wspomnę. Ogólnie kiepsko.
    • Gość: aga Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:12
      www.twojstyl.pl/
      a jaki polecaja puder brazujacy ?
      • meziz Re: Przestaję kupować Twoj Styl 15.06.05, 23:44
        Zgadzan się dziewczyny, Wielkie Rozczarowanie!!! Kupuję gazetkę od dziesięciu
        lat i jest coraz gorzej. Wzdycham z żelazną reką Kaszuby, bo bez mocnej ręki
        każde pismo się rozjedzie. Na koniec powiem tylko TS stracił styl i chyba już
        bezpowrotnie...
        • meg_mag Re: Przestaję kupować Twoj Styl 17.06.05, 11:40
          zgadzam się! Za czasów Kaszuby warto było wydać na tę gazetę kilka złotych i
          czytania na parę wieczorów było. A teraz kicha - Pieńkowska nie ma osbowości,
          żeby gazeta na niej zyskała...
      • Gość: Az Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:11
        w tym rzecz, że kosmetyki polecane przez kobiece miesieczniki są niemal
        wyłącznie z najwyższej półki - same chanele, diory, heleny rubinstein itp. Twój
        Styl i tak jeszcze przedstawia specyfiki w największym rozrzucie cenowym. Ale
        Elle? zajrzyjcie do ostatniego numeru - ceny za upiększacze zaczynają się od
        setki, a jako gadżet sezonu reklamowane jest cacko za - bagatela - 250 zł!
        Drogie Panie Redaktorki z Działów Urody, my, czytelniczki oczywiście wiemy jak
        ważną dla Was sprawą jest sponsoring, ale zastanówcie się, jaki procent Waszych
        czytelniczek, dziewczyn i kobiet, do których adresujecie swoje teksty stać na
        puder brązujący za 250 zł? Ankieta przeprowadzona jakieś dwa temu wykazała, że
        Elle czytają głównie młode kobiety, przeważnie studentki, czyli osoby, których
        stypendium naukowe za cały miesiąc pracy nie przekracza zazwyczaj tej kwoty.
        Czy dla Was przemysł kosmetyczny to naprawdę tylko te kilka marek z najwyższej
        półki? a przecież my, zwykłe użytkowniczki wiemy, że istnieją też kosmetyki
        tańsze, może nie tak luksusowe, ale również dobrej jakości. I czasem
        potrzebujemy małej podpowiedzi, co kupić, nie wydając przy tym na kosmetyki
        całości miesięcznych dochodów.
    • Gość: anika Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.prawo.us.edu.pl 16.06.05, 08:42
      Kupuję Twój STYL od 1993 roku. Wszystkie numery trzymam, bo lubie do nich
      wracać, mam wrażenie,że Twój STYL na siłę chce się odmłodzic,skutek jest
      taki,że dawne numery są naprawde dla kobiet, aż miło się czytało i miło do
      starych numerów wraca.A mialam wtedy 20 lat i to była moja ukochana gazeta,
      teraz mam 30 i chyba sie rozmijamy z Twoim STYLEM. Zaczyna mi coraz bardziej
      przypominać Dziewczyne, którą też kiedyś czytałam.Szkoda mi przestać kupować,
      ciągle czekam aż minie moje wrażenie, że jednak to gazeta już nie dla mnie i
      czekam co miesiąc na lepszy numer niż ostatnio.
      • niunka20 Re: Przestaję kupować Twoj Styl 16.06.05, 09:58

Jako 15-latka namietnie kupowałam wszystkie kobiece magazyny w lśniących
        okładkach. Bdb było Samo Zdrowie... A teraz te magazyny zamienili w foldery
        reklamowe bogatych sponsorów: procter&gamble, avon, unilever. Az mi się
        niedobrze robi jak to przeglądam z nudów w empiku. To musisz mieć, to musisz
        kupić - krzyczą nagłówki. Porażka.
        peace!
        • annamaria100 Re: Przestaję kupować Twoj Styl 16.06.05, 10:19
          Też przestałam kupować kilka miesięcy temu.Artykuły prezentujące przerost formy
          nad treścią to nie dla mnie.Modą nie interesuję się zbytnio-od kilkunastu lat
          mam swój styl (he he-nie mylić z "Twoim Stylem")i w sklepach kupuję co mi się
          podoba,a co do urody-buszuję w niezastąpionym www.wizaż.pl i to mi
          wystarcza.Kilka lat temu prawie obraziłam się na koleżankę,która "Twój
          Styl"nazwała "pismem dla starych bab"-nota bene ona czytała "Elle",teraz nie
          zareagowałabym na to.Jedna z przedmówczyń napisała,że gazeta nie ma już stylu-
          tak,i brakuje też klasy,dzięki której gazeta ta była przez kilka lat
          niekwestionowanym liderem wśród kobiecych czasopism.Szkoda!!!Jednak się
          przywiązałam :(((

• Gość: nastka polecam ZWIRCIADLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:37

Nie macie co czytac kupujcie ZWIERCIADLO trzyma poziom od wielu lat,malo
            reklam,a czytania na 2 tygodnie.Jest bezkonkurencyjne.
        • dopisaniapostow Re: Przestaję kupować Twoj Styl 16.06.05, 20:30
          ja rowniez czytywalam samo zdrowie od samego poczatku, gdy sie tylko
          pojawilo.mieli tam rewelacyjnie prowadzony kacik z poradami
          seksuologicznymi,mozna sie bylo dowiedziec czegos ciekawego i dokladnie,a nie
          tak,jak w innych pisemkach,ze na jedna strone wala 15 tematow,ciekawostek i
          jednozdaniowych odpowiedzi na niby-listy przez co czytelnik sie czuje traktowany
          jak przyglup.twoj styl przestalam czytac jakis czas temu,najpierw zrezygnowalam
          z prenumeraty,bo bylo w nim coraz mniej i mniej,za to robilo sie coraz
          sztuczniej i slodziej-ale kupowalam od czasu do czasu,zeby sprawdzic,czy moze
          zmiana jest...az kiedys kupilam numer z opisem jakiejs imprezy
          kapeluszowej.poziom opisu to bylo-czy ja wiem-wypracowanie dziecka 13letniego. i
          te ochy i achy.wiecej nie kupilam.jak cos chce wiedziec o kosmetykach-ide na
          wizaz.pl,na forum uroda i do mojej kosmetyczki,ktora zawsze mi dobrze doradzi.
    • marmelada Już nie będzie TS w mojej torbie! 16.06.05, 10:09
      Przestałam kupować!
      Zwyczajna ekonomia:
      pierwsza strona - cena (brrrry!)
      strona druga, trzecia, enta, owaka, nasta, siąta, przed i ostania - REKLAMY

Halo!
      A gdzie tu miejsce dla czytelnika???
      Przecież to jest pismo DLA CZYTELNIKA! Do czytania (no i oglądania).
      Ktoś tu chyba kogoś w "trąbę" robi.
      I to dla POLKI, POLAKA, gdzie te nasze małopolsko, śląskie, pomorskie,
      lubelskiem, mazowieckie realia? Ok są i wśród nas osóby, które kupują buty po
      3000 i moga pozowlić sobie na kosmetyki z najwyższej półki. Ale większość to
      osoby stające na głowie, żeby dobrze wyglądać i związać portfelowy koniec
      miesiąca z jego początkiem. Dla mnie kropelką luksusu był własnie TS... czasem
      sama powstrzymywałam się żeby nie czytać kolejnego artykułu, żeby przyjemnością
      czytania mogła DELEKTOWAĆ SIĘ przez dłuższy czas.
      A teraz kicha.
      Nie mam ochoty wydawać na stertę kolorowego papieru ponad 10 pln, plus "gadżet"
      w postaci torby... która chyba jedynie jako worek na buty by się zdała.

CO CZYTAM?

"Dusze mi skradło..." ZWIERCIADŁO.
      Szata graficzna uboższa, ale mają fantastyczne zdjęcia.
      A artykuły TEKSTOWE na bardzo wysokim poziomie.

I biegam... no nie w ale po WYSOKIE OBCASY co sobotę... to znaczy po Gazetę z
      dodatkiem dla Pań ;). Uwielbiam listy czytelniczek... nie raz... ukradkiem
      łezkę ocierałam z policzka...

Bo na kobiece weekendowe wypady na działeczkę za Czrewińskiem zawsze zabieramy,
      archiwalne numery Zwierciadła, wyrwane ciekawsze artykuły z Wysokich.
      A do pośmiania się i pożartowania... pisemka "pokolorowane obrazki" w stylu
      Cosmo.

Uhu... no to się wygadałam ;)
      Dobrego.
      • madzi1 Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! 16.06.05, 12:32
        nie wiem co wy na to dziewczyny, ale wyslalam mejla do pienkowskiej i redakcji
        twojego stylu z linkiem do tej rozmowy, zobaczymy co bedzie.
        • Gość: setif Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! IP: *.net.pulawy.pl 16.06.05, 13:21
          Popieram pomysł. Zgadzam się też, że Twój Styl przestał być pismem dla kobiet,
          w każdym razie nie dla dojrzałych kobiet. Nie chce mi się czytać o młodych,
          silnych, niezależnych, molestowanych. Tym bardziej, że nierzadko za ich
          niezależnością stoją pieniądze narzeczonego lub męża.
        • Gość: asica Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:23
          Popieram.!!!!!
          Pismo rzeczywiście straciło swój niepowtarzalny charakter i klasę. Od bardzo
          wielu lat czytałąm TS, jeszcze moja mama go kupowała, wiec bacznie obserwuje
          zmiany. Za duzo reklam, za duzo chłamowatych artykułów, porady kosmetyczne-
          rzadna nowość, bo o tym wszystkim juz była mowa. Prezentowane kosmetyki-
          niestety za drogie (sponsorig???), nawet krzyzówka jakaś stasznie głupia i
          uproszczona, na poziomie tygodników z programem TV (czy pani redaktor mysli, że
          czytaja TS same panie poniżej 100 IQ??). Ja juz sie w to nie bawie, a załuje i
          bardzo. Popieram pomysl z wysłaniem linka o tej rozmowie do Pieńkowskiej).
          • ewelinasss Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! 16.06.05, 14:30
            Wysłałam właśnie wszystkie Wasze wypowiedzi do "Twojego Stylu". Może coś się
            zmieni.
            • Gość: Lenka Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! IP: *.chello.pl 16.06.05, 14:43
              A ja właśnie sobie tak pomyślałam żeby redakcja przeczytała te wypowiedzi i
              wyciagnęła z nich jakieś wnioski.
              Dlaczego nie mogą adresować pisma do normalnej,przeciętnej kobiety,która nie
              jest idealna,boryka się z różnymi problemami dnia codziennego(wiadomo jak to
              dzisiaj bywa).
              Przecież tych młodych,idealnych,zaradnych,super zarabiających kobiet
              pracujących w dużych firmach jest tak naprawdę garstka w skali kraju.Mam dość
              czytania o jakieś gwiazdce, kóra pracuje po 12,13 godzin,jest super
              pracowniekiem,idealną matką,żoną itd.Na wszystko starcza jej czasu,siły,a jej
              głównym zmartwieniem jest gdzie się wybrać na wakacje.
        • klamczucha3 Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! 16.06.05, 15:04
          Madzi1,wyobraz sobie,ze ja dzis rano wyslalam tez linka tego watku do zastepcy
          Pienkowskiej- Ryszarda Blasikiewicza!
          Mialysmy taki sam pomysl!
          Jakby nas wiecej wyslalo takiego meila to moze COS by do dalo?
          Swoja droga podobnego mozna by wyslac do "Zwierciadla"? Slowa uznania tez
          nalezy rozpowszechniac :-)
        • Gość: buzia Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:37
          cudnie. Czytajac ten wątek mialam to zrobic. Ubieglas mnie.
          Przylączam się do wszystkich niepochlebnych opiniach o TS. Zrobil sie po prostu
          pstrokaty i bez nadziejny. Przykro.
          • jagienkaa Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! 16.06.05, 18:00
            ja też nie kupuję już, a jak widzę że większość kosmetyków reklamowanych są od
            100zł w górę, a ciuchy od 200zł ( iczywiście wszystko warszawka)...toż to nie
            VOGUE.
            • mango-123 Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! 16.06.05, 18:27
              I ja się z Wami zgadzam. To jedyne babskie pismo, które kuuję (kupowałam?) Bardzo się do niego przywiązałam i przykro mi, że po odejściu p. Kaszuby straciło swój styl. Obiecuję sobie, że tym razem to już ostatni raz, że w przyszłym miesiącu nie kupię, ale...kupuję, mając nadzieję na lepszą zawartość. Bezskutecznie. A torba jest paskudna i w dodatku śmierdząca. Przyznaję,że ja też myślałam o wysłaniu maila, ale pomyślałam, że i tak nikt się nim nie przejmie, bo pismo - w mniemaniu redakcji - jest doskonałe. Tak jak redaktor naczelna. :(
        • Gość: Aśka Re: Już nie będzie TS w mojej torbie! IP: 82.160.110.* 17.06.05, 01:32
          Bardzo dobrze zrobiłaś wysyłając maila do redakcji Twojego Stylu z linkiem tej
          rozmowy.Ja także podpisuję się pod tym mailem.TS musi odzyskać dawny wysoki
          poziom,styl i klasę.
    • klamczucha3 Re: Przestaję kupować Twoj Styl 16.06.05, 18:31
      Chcialabym zeby ktos z redakcji sie tu do nas odezwal!
      Milo by bylo wiedziec,ze jednak nasza opinia jest TAM szanowana i bedzie wzieta
      pod uwage!
      No chyba,ze szacunek do czytelniczek nie nalezy do pryncypiow tej firmy.
      • Gość: kajka Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 16.06.05, 20:11
        tak. co mnie jeszcze wkurza - oprocz tego co juz napisalyscie - to te
        felietony... a wlasciwie ich marny jakis poziom ostatnio. staram sie czytac je,
        w koncu w calej gazecie nie ma wiele do czytania, a one sa na cala strone, ale
        jakos czytam i sie nudze. moze zmienic felietonistow........??? nie wiem, to
        jeden z mozliwych pomysl, wkurzaja mnie tez zdjecie, ciagle nowe i zmiana szaty
        graficznej + coraz to nowsze kadrowanie tych samych zdjec.
        okropnym podlizywaniem sie byl dla mnie nr, ktoremu zaczela szefowac pani
        Pienkowska - ten hymn o swietnej redakcji, porzadnym pismie, brrrrr
        zjechali prawie do poziomu Pani Domu a lansuja kosmetyki za 300 zl - gdzie tu
        zdrowy rozsadek ?
    • mala_mrufka A ja lubie ZWIERCIADLO 17.06.05, 05:17
    • Gość: Lili Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.toya.net.pl 17.06.05, 10:31
      Zgadzam się z wami. Twój styl strasznie się zmienił, zwłaszcza od czasu zmiany
      naczelnej. Już od pierwszego numeru w jej zarządzaniu zauważyłam że coś się
      zmieniło, niestety na gorsze. Gazeta nie jest przejżysta, wszystko nadźbane.
      Artykuły coraz gorsze, płytsze. Moda nie dopracowana, coraz mniej podoba mi się
      twój styl a bardzo go lubiłam. Ogólnie, niestety żadna gazeta nie spełnia
      ostatnio moich oczekiwań, same głupoty, wciąż to samo i za tyle pieniędzy. I nie
      wiem po co podbijają cenę jakąś brzydką torbą.
    • klamczucha3 Re: Przestaję kupować Twoj Styl 17.06.05, 11:05
      Tak,mnie tez srednio interesuja srednio zabawne reportaze pan Passent i
      Lipinskiej.Pan Zulawski przynudza okropnie.Kidys "przelecialam" po nich
      wzrokiem,teraz nawet tego nie robie.
      A co do reszty to mam zdanie podobne do pozostalych czytelniczek jesli chodzi
      o proponowane kosmetyczne nowosci,modelki 15 -letnie,ubrania nie do
      noszenia,itp.
      Szkoda....
      Tak samo jak marmolada uwielbiam Wysokie Obcasy a zaczynam zawsze od listow
      czytelniczek...
      • Gość: ella Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:50
        A ja akurat lubię felietony A. Passent. To chyba ostatnia rzecz na poziomie w
        tej gazecie. A swoją drogą, nie obraźcie się, wymagacie poziomu o TS, a same
        (nie wszystkie oczywiście) robicie koszmarne błędy ortograficzne. Dla mnie też
        one świadczą o niskim poziomie, tyle, że języka (co jednak z poziomem całej
        osoby ma moim zdaniem dużo wspólnego). Sorry, ale napisanie na
        forum "przejżyste" nie mogło być kwestią przypadku. Mnie tylko "za
        Pieńkowskiej" do szewskiej pasjii doprowadza używanie języka rodem z
        Cosmopolitan "kup swojemu FACETOWI" to czy tamto (chyba numer czerwcowy). W
        Cosmo jeszcze coś takiego zniosę, ale w TS, piśmie z renomą i klasą, już nie.
        Zastanawia mnie tylko jedno: gazeta jaka by nie było musi się sprzedawać, a
        zmiany występują pod wpływem czytelniczek, które za tą gazetę w kiosku płacą.
        Jaki musibyć poziom przeciętnej czytelniczki? Brrrr My tutaj na forum możemy
        sobie popsioczyć, ale i tak za miesiąc pójdziemy po nowy numer, bo a akurat
        będzie w nim coś ciekawego... Pozdrawiam!
        • Gość: Lili Re do Elli IP: *.toya.net.pl 17.06.05, 13:49
          Akurat to przypadek, ten mój błąd ortograficzny. Przyznam się że pisanie na
          klawiaturze, zubożyło moją ortografię. Nie robię często błędów i do tego
          jeszcze wytykam je innym. W związku z tą wpadką, wstyd się przyznać że
          skończyłam studia humanistyczne. Nie osądzaj mnie po jednym błędzie. Nie wiem
          jak do niego doszło. :-(
          • Gość: ella Do Lili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:45
            Przepraszam, Lili. Dałam tylko Twój błąd jako przykład, nie kierowałam do tego
            osobiście do Ciebie. :-)
        • Gość: purystkajedna Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: *.ny325.east.verizon.net 17.06.05, 14:10
          tę gazetę- nie tą...
        • Gość: Jagoda Re: Przestaję kupować Twoj Styl IP: 212.160.185.* 18.06.05, 19:42
          Podpisuje sie pod ELLA obiema rekami. Probuja sie "spoufalac" z czytelniczkami
          i nasladuja jezyk rodem z Glamour lub Cosmo... Oprocz FACETA nie trawie jezyka
          felietonow p. Nojszewskiej("kosmetyk za zeta" etc.)- przepraszam, tak mozna
          ewentualnie pisac o kosmetykach dla gimnazjalistek w TWISCIE(choc i tak uwazam,
          ze sie nie powinno uzywac takiej polszczyzny w prasie)! Pozdrawiam!
          • mango-123 Re: Przestaję kupować Twoj Styl 19.06.05, 22:50
            A mnie wkurzyło słówko "biznesmenka".
    • Gość: Maadda A mnie się torba podoba IP: *.is.net.pl 17.06.05, 13:43
      Nie wiem co Wy chcecie od tej torby. Chyba nie macie sie czego czepiać. Zawsze
      któraś z Was się do czegoś dowali, bo jednemu nie pasuje to a innemu co innego.
      Artykuły niektóre są cienkie, ale da się przeżyć.
      • Gość: Lenka Re: A mnie się torba podoba IP: *.chello.pl 17.06.05, 14:54
        Może ciebie zadowala tandetna torebka i kiepski poziom gazety.Bo mnie nie.
        Jak już płacę ponad 10 zł to chcę wiedziec za co.
    • emka_cafe Re: Przestaję kupować Twoj Styl 17.06.05, 13:50
      Ja zamiast kolorowego pisma, w którym więcej reklam i obrazków niż treści
      kupuję książki. Wiem.. są drogie. Dlatego kupuję tani cykl "Literatura na
      obcasach" za 10 zł. To fajne, odprężające książki polskich pisarek. Może nie są
      to bestsellery ani literatura z najwyższej półki, ale warto przeczytać,
      odprężyć się i ... być może nawet nigdy więcej do nich nie wrócić, ale
      przyjemność trwa znacznie dłużej niż 10 min oglądania kolorowych stron, po
      których czujemy rozczarowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka