Gość: Marek IP: *.pol.akademiki.lublin.pl 02.04.06, 20:21 Moje Suzuki nie wchodzi dobrze na obroty (tak jakby się dławił paliwem) i strzela w gaźnik, odpala bez żadnych problemów, niech ktoś mi powie co mu jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simsun Re: Mam problem z Suzuki GS 500 02.04.06, 20:39 Upewnij się ze nie zamieniłeś kabli wysokiego napiecia na cylindrach. Przede wszytskim popatrz na świece zapłonowe - sprawdź odstępy( 0,6 - 0,8) i wyczyść świece. Jezeli to nie pomoże to rozbierz gaźniki, sprawdź czy jakies elementy się nie obluzowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: *.pol.akademiki.lublin.pl 02.04.06, 23:10 Gaźniki przeczyściłem było sporo syfu świece wyglądają na dobre, sprawdzałem filtr powietrza tzn. wykręcałem go i nie było zmiany. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
simsun Re: Mam problem z Suzuki GS 500 03.04.06, 00:35 Musisz mieć pewność co do działania świec zapłonowych. Jezeli moto zalewa się paliwem to na świcach powinien być jakis ślad tego (czarne, mogą być mokre). Upewniłes się że nie zamieniłeś kabli wysokiego napiecia? Mój GS ( mam starego 4 cylindrowca) odpala na zamienionych kablach wysokiego napięcia i chodzi na wolnych obrotach ale nie ma mowy o wyższych obrotach bo od razu są strzały w tłumik itd. Skontaktuj się z jakimś serwisem albo pokaż to komuś mundremu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 00:58 wymien paliwo, przełoż moduły zapłonowe, lub rozepnij i wepnij jeszcze raz styki od modułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: *.prz.rzeszow.pl 03.04.06, 08:47 gupi, gupi!!!! gdzie Ty tam moduly widzial? ha? to jest spoko maszyna i jej wystarcza jeden modul a nie pietnascie jak f jakiejs osranej chondzie ;) zdejmij jeszcze dekiel ,z prawej strony i zobacz czy ci sie impulsatory nie poluzowaly, mnie kiedys w trasie spadl pierscien z nimi i przesunal sie o kilka stopni - paliwo bylo iskara byla a moto nie palilo, co sie ogrzebalem to moje... szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:03 jojoj, ale i tak bym rozpiał i wpiał kable od modulu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: *.localnetwork.pl 03.04.06, 10:13 koleżko, nioe proponuj ludzio głupot......samo rozpięcie klamotów to niewystarczające, panie fachura......powinieneś jeszcze zaproponować przeczyszczenie styków......ale to i tak nie tędy droga...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: *.pol.akademiki.lublin.pl 03.04.06, 15:58 jeśli nie tędy droga to co jeszcze zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
tuzmen Re: Mam problem z Suzuki GS 500 03.04.06, 21:07 Piszesz że czyściłeś gaźnik, więc możliwa jest opcja ze coś tam poknociłeś. Gaźniki to bardzo delikatne stworzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: *.pol.akademiki.lublin.pl 03.04.06, 22:03 Czyściłem gaźniki bo silnik źle pracował ,ale po czyszczeniu nic się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
rzawy Re: Mam problem z Suzuki GS 500 04.04.06, 11:41 Spróbuj ustawić iglicę jeden stopień niżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 00:20 Raczej ma za duzo powietrza a nie paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs500e Re: Mam problem z Suzuki GS 500 IP: 213.172.179.* 18.04.06, 13:38 albo zawory ssace puszczaja.... Odpowiedz Link Zgłoś