Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:49
Polecam Wam wode Żywiec Zdrój o smaku truskawkowym. Jest pyszna! Ja nie
nawidze smaku zwykłej wody idlatego malutko piłam, ale teraz to sie zmieni.
Obserwuj wątek
    • madai Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 14.06.05, 23:50
      ja tez nie przepadam za zwykla woda ;)
      • suzzzi Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 14.06.05, 23:52
        Ja tez nie lubię samej wody. więc po praostu dodaję do neij jakieś musujące
        tabletki z witaminami albo sok czy syrop owocowy (np. herbapolu). Nie potrzeba
        kupować specjalnej wody.
        • Gość: świnka Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:55
          zgadzam si z Toba, mozna dla zmiany smaku dodac syropu, ale wtedy zwiększa sie
          ilość kalorii ;/
          Pozdr
    • Gość: . Lepsza jest Veroni jablkowa :D IP: *.crowley.pl 15.06.05, 00:00
      No, przynajmniej mi bardziej smakuje ;P
      • Gość: świnka Re: Lepsza jest Veroni jablkowa :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 00:08
        A o tej Veroni jabłkowej to nie słyszałam i nie widziałam, spróbuję! bo
        uwielbiam jabłka ;)
    • Gość: justy Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.chello.pl 15.06.05, 00:59
      a ja polecam Wam USTRONIANKĘ o smaku grapefruita!!! :) fantastyczny smak!!!
      zapomnicie o syropie :P chyba,że lubicie rozpuszczać witaminkowe tabletki :)
      ja rozpuszczam ale nie umywają się do smaku Ustronianki :D polecam!
      • kalooo Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 15.06.05, 01:02
        justyna?!?To ty cieciu??;) ;ooo
        • Gość: justy Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.chello.pl 15.06.05, 01:21
          ta sierściuchu :D:D:D
          kupuj wodę i zmykaj na kosmetykownię :P
      • kalooo Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 15.06.05, 01:15
        Gość portalu: justy napisał(a):

> a ja polecam Wam USTRONIANKĘ o smaku grapefruita!!! :) fantastyczny smak!!!
        > zapomnicie o syropie :P chyba,że lubicie rozpuszczać witaminkowe tabletki :)
        > ja rozpuszczam ale nie umywają się do smaku Ustronianki :D polecam!

no dobra,już cicho tam,kupię i spróbuję!!;P
    • Gość: Ag Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:18
      do wody można dodać sok z cytryny, poprawia smak
      • Gość: sween Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.net.euron.pl 15.06.05, 09:25
        ale to nie sa wody :( dziewczyny spojrzcie na sklad, tam jest przeciez cukier. czyli to sa po prostu napoje gazowane slodzone jedynie bez barwnikow :( tez sie kiedys nabralam na te wody :( pilam po 2 litry dziennie a potem sie okazalo ze pilam takie swinstwo. jeszcze w wieksoszci tych wod jest benzoesan sodu bleeeeh
        SPOJRZCIE NA SKLAD !!!
        • Gość: . Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.crowley.pl 15.06.05, 09:46
          No jakos patrze na moja i nic nie widze...! Ani cukru, ani benzoesanu, ani nic
          podobnego. A poza tym one sa niegazowane. Wiec nie wiem co ty pilas, ale ja na
          pewno pije cos innego.
          • Gość: Motyl Noga Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.chello.pl 15.06.05, 12:33
            Dokładnie, to nie są wody minerale. Każda niegazowana woda smakowa jest
            konserwowana chemicznie. Specjalnie sprawdziłam kilka w hipermarkecie i
            wszędzie bylo tak napisane
            • Gość: sween Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.net.euron.pl 15.06.05, 13:39
              z tego co pamietam to i veroni i zywiec sa konserwowane i slodzone. Z reszta nie mialam do czynienia wiec sie nie wypowiem. Ale te 2 sa bardziej chemiczne niz niektore gazowane napoje gazowane.
              Pozdrawiam
              • Gość: Marcin Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.gorzow.mm.pl 16.06.05, 13:50
                ŻYWIEC ZDRÓJ TO SYF!!! Sanepid zamknął im fabryke,wiec żeby kasa nie uciekała
                to zaczeli produkować NAPÓJ NA BAZIE WODY, pod nazwą SMAKOŁYK, wiec to nie jest
                WODA tlko napój!!!Naturalne są tylko wody mineralne,żródlane itd.Wszystko co ma
                inny smak NIE JEST WODĄ, TYLKO NAPOJEM.
                • sigrun Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 16.06.05, 14:51
                  I skupiskiem różnych E 1500-100-900. Nie rozumiem dlaczego w naszym kraju picie
                  zwykłej mineralnej jest tak niepopularne lub wręcz uważana za fanaberię
                  burżuazji. Znam kilka osób, którm lekarze z przyczyn zdrowotnych kazali
                  zrezygnować z syntetycznycch, gazowanych, świństw na rzecz zwykłej, niegazowanej
                  wody mineralnej. Niestety osoby te nie zmieniły diety, bo (i tu szereg wymówek
                  wyssanych z palca) po mineralnej mają biegunkę, nudności, wymioty, etc. Dlaczego
                  znaczna większośc rodaków nie rozumie, że picie wody to nie bąblowanie litrów
                  chemii wspomaganej solidną dawką Co2? A potem się dziwią, że cukrzyca, że
                  cholesterol, ze ból brzucha, etc.
                  • colleen_1 Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 16.06.05, 15:18
                    A jak to jest z sokami owocowymi? Jakis czas temu zrezygnowalam z coli itp i
                    teraz zamiast tego pije soki, glownie Tymbarka. Czy one tez sa nafaszerowane
                    chemia?
                    • Gość: MM Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:23
                      zwykle sa zageszczane, rozcienczane i slodzone, poza tym kalorii tez sporo maja.
                      aaa no i wiadomo, ze do produkcji soku nie wybieraja tych najpiekniejszych
                      jabuszek, tylko te raczej 'gorszej jakosci'. zreszta pomysl, skoro litr soku
                      pomaranczowego kosztuje mniej albo tyle samjo co kg pomaranczy, to co to jest
                      za sok i z czego oni go robia?? moj wuj przcowal kiedys w sokpolu i z tego co
                      opowiadal juz nigdy sie zadnego soku nie napije :)
                      mineralna to jest to!!
                      • sigrun Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 16.06.05, 15:33
                        Kiedyś przeglądałam skład takiego soku. Było napisane "Aż 22% prawdziwego soku z
                        owoców". Reszta to woda, cukier (niekiedy cukier + syrop glukozowy + miód),
                        konserwanty, barwniki. Zdecydowanie nie dla odchudzających się czy osób na
                        diecie leczniczej. Lepiej kupić sokowirówkę, a do doprawiania mineralnej używać
                        syropu domowej roboty, wtedy można ograniczyć ilość cukru i chemii, bo
                        pasteryzowane naturalnie :-) Latem zamiast syropu można dodać do szklanki kilka
                        listków mięty lub plasterek cytryny. Pycha :-)
                  • Gość: Nessie Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody IP: *.acn.waw.pl 16.06.05, 16:34
                    > Nie rozumiem dlaczego w naszym kraju picie
                    > zwykłej mineralnej jest tak niepopularne lub wręcz uważana za fanaberię

Mówisz o Polsce? Tak się upewniam, bo mnie zdziwiła twoja wypowiedź. Wszędzie
                    dookoła widzę mnóstwo ludzi z butelką mineralnej w ręku (w autobusie, w
                    urzędzie, na ulicy, itd.). Gdy jestem w sklepie, to prawie każdy ma w koszyku
                    butelkę mineralnej. Niektórzy kupują wręcz na zgrzewki. :) Nie znam osobiście
                    nikogo, kto by nie lubił wody mineralnej.

Ja sama bardzo lubię pić dobrą wodę i nie rozumiem, jak można 'nie lubić'. Może
                    warto spróbować innej marki - jednak woda wodzie nierówna i każdemu co innego
                    smakuje. Ja lubię Nałęczowiankę i ostatnio smaczna okazała się Kropla Beskidu
                    (niegazowana).
                    • sigrun Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 16.06.05, 18:27
                      Tak, Nessie, piszę o Polsce. Przez wiele lat żyłam we Włoszech, gdzie picie
                      mineralnej jest jak amen w pacierzu. Tam nawet kranówa jest prawie, a czasami
                      nawet lepsza od tej butelkowej. Od kiedy wróciłam do Polski - a lat już minęło
                      sporo - jestem częstowana (niezależnie o miejsca i gospodarzy) gorącą herbatą
                      (nawet w upały), słodkimi sokami, colą, a woda jak już jest, zawiera więcej CO2
                      niż innych pierwiastków. Nie wiem, może ja mam takiego pecha. Fakt, czasami
                      widzę osoby pijące lub kupujące wodę ale to są raczej osobne przypadki. Wiele
                      też zależy od miejsca zamieszkania, bo np. w takiej Krynicy towarzystwo
                      przechadza się raczej z pijałkami pełnymi wód leczniczych niż z puszką Red Bulla ;-)
                      Osobiście też lubię Kroplę Beskidu, Wielką Pieniawę, Muszyniankę, Arctic oraz
                      Jurajską, oczywiście bez bąbelków, a kiedy wyjeżdżam do Beskidu Niskiego,
                      pierwsza meta park zdrojowy i hulaj dusza :-)
                      • o.lunia Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 16.06.05, 21:40
                        sigrun napisała:

> Tak, Nessie, piszę o Polsce. Przez wiele lat żyłam we Włoszech, gdzie picie
                        > mineralnej jest jak amen w pacierzu.

"amen w pacierzu" to nie znaczy "popularne" tylko "pewne" :|
                        • sigrun Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 17.06.05, 10:12
                          No właśnie, bo jestem "pewna", że idąc z wizytą do włoskich gospodarzy dostanę
                          wodę tudzież wino, a nie gazowane paskudztwo:-) Nie miałam na myśli popularności
                          ale fakt, że na włoskim stole dzbanek lub butelka mineralnej jest pewnikiem
                          :-))) Choć nie ukrywam, że mogło to zabrzmieć nieco pokrętnie, przepraszam ;-) W
                          przyszłości nie będę stosować skrótów myslowych. Pzdr :-)
                      • pixela Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 17.06.05, 11:42
                        No to pecha masz jakiegoś. Znajomi zawsze proponują mi wodę, ja im zresztą też.
                        Podczas ostatnich zakupów w hipermarkecie widziałam, że w co drugim koszyku
                        była zgrzewka wody mineralnej (w moim dwie:))A na ulicy mnóstwo ludzi z
                        butelkami wody, w Warszawie przynajmniej....
    • umaa Re: Do dziewczyn ktore nie lubia pic wody 16.06.05, 21:47
      ile toto ma kalorii?
    • 18lipcowa jak mozna nie lubic pić wody? heh 17.06.05, 10:37
      Gość portalu: świnka napisał(a):

> Polecam Wam wode Żywiec Zdrój o smaku truskawkowym. Jest pyszna! Ja nie
      > nawidze smaku zwykłej wody idlatego malutko piłam, ale teraz to sie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka