klamczucha3 17.06.05, 10:10 A dzis wieczorem przyjezdza do mnie na weekend przyjaciolka z mezem! Katastrofa! Co mnie postawi na nogi? Ratujcie dziewczynki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sitc Re: Rozchorowalam sie - ratunku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:35 A co Ci jest? Przeziębiłaś się? Jeśli tak to weź sobie taką wstrząsową ;) dawkę polopiryny- dwie tabletki i od razu do łóżka. Jak się chociaż dwie godzinki po tym prześpisz to powinno Ci byc lepiej. No i pij mnóstwo gorącej herbaty najlepiej z cytryną lub z sokiem malinowym. Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Rozchorowalam sie - ratunku! 17.06.05, 10:59 No wlasnie,gardlo mnie boli i jakies wstretne katarzysko sie przyplatalo.Do tego mam jakas ciezka glowe i oczy mnie bola. Wlasnie pije 3 herbate z cytryna i miodem,zaraz zaserwuje sobie goracy barszczyk i lykne pare tabletek. Co za pech! Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Rozchorowalam sie - ratunku! 17.06.05, 11:03 No i koniecznie cos na ból gardła. I spróbuj herbate z miodem- na mnie działa. Szybko wracaj do zdrowia:)pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Rozchorowalam sie - ratunku! 17.06.05, 11:07 Dzieki dziewuszki! Od miodziku znowu mi przybedzie tu i owdzie ;-) Caluski od przeziebionej.Na dodatek w czerwcu! Skandal jakis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitc Re: Rozchorowalam sie - ratunku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:13 Kłamczucho, nie martw się, poużalam się trochę nad sobą i powiem Ci, że mnie pod koniec maja dopadła taka straszna angina, że przez tydzień nie ruszałam się z domu, w niedziele rano byłam jeszcze prawie zdrowa, a popołudniu miałam już 39 stopni gorączki :( Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: Rozchorowalam sie - ratunku! 17.06.05, 11:34 Doradzam: 1) mleko z miodem (miód wlewaj, kiedy mleko nie jest juz gorące) 2) na gardło płyn do płukania Tantum Verde (mnie zawsze najszybciej pomaga) i do psikania polski Tymsal; możesz też dodatkowo płukać szałwią 3) wymoczenie stóp w bardzo ciepłej wodzie z solą 4) czosnek i miód na kanapkach - niekoniecznie na tej samej ;-) (naturalne antybiotyki) 5) ewentualnie wieczorem wziąć naraz dwie dawki Fervexu czy innego Gripexu - ale to już ostateczność. U mnie jest tak, że po dwóch dawkach czuję się w nocy naprawdę parszywie, ale rano budzę zdrowa... tyle że najpierw trzeba przeżyć bardzo kiepskie samopoczucie w nocy. Ja stosowałam dwa razy w życiu i chyba więcej nie zastosuję... A w ogóle to zdrowia życzę :-) Mnie się zdarzyło w tym roku rozchorować tuż przed sesją... niestety, bez antybiotyku od lekarza się nie obeszło, bo to jakiś paskudny wirus był ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: Rozchorowalam sie - ratunku! 17.06.05, 11:35 Aha, a na katar - Acidi Borici, maść taka do nosa, niedroga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rachala Re: Rozchorowalam sie - ratunku! IP: *.lodz.mm.pl 17.06.05, 11:41 Ja też jestem chora i mam podobne objawy do Ciebie,a na dodatek mam sesję i powinnam się ostro uczyć ,a nie mam siły. O zgrozo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: tequilla+cytryna+sol 17.06.05, 15:48 Zanotowalam i teraz sie kuruje! Jeszcze raz wielkie dzieki. Tak a propos - fruwam,co to sa te "shoty"? Odpowiedz Link Zgłoś