Dodaj do ulubionych

co mam zrobic z zoltymi wlosami??!!

21.06.05, 09:26
Wczoraj postanowilam, ze zmienie kolor wlosow. Poszlam do salonu
fryzjerskiego i oddalam sie w rece "specjalistki". Chcialam z ciemnego blondu
uzyskac jasny jego odcien. Po 1,5h zabiegow i oczekiwan wreszcie ujrzalam
jasno ŻÓŁTY kolor... (dodam ze zapłaciłam 80zł) Co mam teraz zrobic?? Czy
jest sposob w jaki mogę uzyskac wymarzony odcien?? Moze szamponem
koloryzujacym?? Prosze pomozcie...:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Sandra Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.05, 09:34
      W takich przypadkach reklamuje się uslugę na 'goraco', bez płacenia.
      • kraxa ale tak w sumie co reklamowac??? 23.06.05, 14:13
        Fryzjerka wykonala usluge, a nawet ona nie jest boiem, zeby wiedziec jaki kolor
        wyjdzie na wlosach klientki, z ktora ma po raz pierwszy do czynienia. Czesto
        jest tak, ze cos sobie wymyslimy, uprzemy sie i chopcby wszystko wskazywalao na
        to, ze to musi sie skonczyc porazka to nie dajemy za wygrana. potem wychodza
        zóBte wlosy.
    • alfa156 Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! 21.06.05, 09:37
      tak reklamacja to jedno, a zolty to drugie. nie zrobisz tego w domu, ja tez tak
      mialam. musisz isc do innego fryzjera (gdzie mieszkasz?) i zrobic najlepiej
      balejage. jest podobno tez sposob, do szmponu dodaje sie lyzeczke fioletu, ale
      nie probowalam. a do salonu wroc, wezwij szefa i domaga sie sewego,
      koniecznie!!!
    • anaeva Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! 21.06.05, 09:40
      Jeśli jest to tylko żółtawy odcień, kup może w salonie fryzjerskim szampon i
      odżywkę np. loreal shine blonde. Ta seria nadaje włosom ładny odcień i
      sprawia, że znika żółty odcień. Jedynym minusem jest cena (ok.50 zł za odżywkę
      i pewnie tyle samo za szampon).
      Możesz też zastosować płukankę (pytaj w sklepie fryzjerskim). Mojej koleżance
      poleciła to fryzjerka . Podobno działa i wcale nie jest drogie!
      Pozdrawiam!
      • alfa156 Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! 21.06.05, 09:50
        co do tego szmponu to go uzywam na codzien i efekty mierne, na zolty kolor to
        chyba nie zadzialaja. ale tak w ogole sa super, moze nie najtansze ale bardzo
        wydajne.
    • mroofka2 Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! 21.06.05, 11:15
      Jedyne, ale to jedyne wyjście to pnowne rozjaśnienie włosów,
      ale tym razem nie jakimś badziewiem tylko Silverem dostępnym
      w sklepach i hurtowniacyh fryzjerskich. Daje naprawdę super efekt!!!!
      Pozbedziesz się żółtego odcienia!
      • Gość: aga Re: do mroofki ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:57
        Mroofeczko napisz coś więcej o tym Silverze,jaki kolor wychodzi(platyna?) to
        szampon koloryzujący, farba, rozjaśniacz? i ile kosztuje? dzięki
        • Gość: aga Re: do mroofki ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:32
          up, czekam na odp. ;)
    • tuya Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! 21.06.05, 11:22
      Jas mam szampon Welli Regenal, likwiduje zolty odcien.
      link z wizazu:
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=40a551e2aa047249430de24526f7b177&cmd=details&itemid=6748
    • Gość: sue27 Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! IP: *.chello.pl 22.06.05, 14:46
      Zalezy, jak bardzo żółty jest ten blond, bo jesli taki jak żóltko to szampon
      nie pomoże.
    • Gość: iwa Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! IP: *.farah.net.lb / 217.194.136.* 22.06.05, 22:15
      Polecam szampon kolotyzujacy Palette - ten golebi.
      • Gość: ana Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 11:25
        Własnie o tym samym pomyślałam Ten szampon koloryzujacy o kolorze gołabkowym
        pomaga troche złagodzic ten żółty Tez tak kiedys mialam ale ja nie zuzyłam
        całego szamponu tylko tak mniej niz połowe bo bałam sie zeby zbyt niebieski nie
        wydzedł Było ok!
        • kraxa zólty z niebieskim 23.06.05, 14:14
          wyjda zielone wlosy. Juz to kiedys przearbialam. Odcien "topielec", szuwary,
          nenufary;-) Mozna przyciemnic wylacznie
          • Gość: ana Re: zólty z niebieskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:09
            ja tak robilam i nie wyszedł zielony bo ten szampon daje tylko taki szary
            połysk Moja koleżanka była tez u fryzjerki zrobić taką płukanke do jasnych
            włosów i wcale nie pomogło a mi ten palette gołąbkowy bardzo fajnie wyszedł.
    • Gość: Natasza Re: co mam zrobic z zoltymi wlosami??!! IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 23.06.05, 15:20
      Witam! Kup sobie szampon koloryzujący "Palette" kolor gołębi i 1/4 tubki
      wyciśnij do szklanki z letnią wodą (ok. 1/2 wody w szklance), wymieszaj
      dokładnie a następnie użyj tej płukanki na mokre włosy i poprostu umyj je.
      Powinna pojawić się piana (ale nie jakaś obfita)odczekaj chwilę ok. 3-5 minut i
      spłucz. Powinno być dobrze. Albo jeszcze szampony koloryzujące Welli w
      odcieniach blond popielatym , orzechowym, piaskowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka