Dodaj do ulubionych

do 26, 27 latek

IP: *.riv-res.charterpipeline.net 31.07.02, 06:26
Mam do was kobiety taka prosbe, abyscie mi polecily cos przeciw
zmarszczkowego (krem, lub jakas kuracje). Patrze na ta moja buzie i widze, ze
chyba musze cos takiego zastosowac. Jesli macie jakies doswiadczenia w tej
dziedzinie, prosze o rady. Pa
(aha, i moze nie z retinolem, bo gdy ostatnio uzylam kremu pod oczy z
retinolem, przez dwa dni mialam czerwone plamki pod oczami)
Obserwuj wątek
    • ewakam Re: do 26, 27 latek 31.07.02, 07:47
      miałam ten sam problem i wybrałam krem Biologie+ z serii Anew Avon'u, jestem z
      niego zadowolona, jest lekki i ma filtry SPF 15: regenerujący, rewitalizujący,
      zmniejsza drobne zmarszczki, pobudza procesy złuszczania naskórka, dynamizuje
      produkcje kolagenu i elastyny, opóźniając proces starzenia się skóry (info z
      katalogu, cena regularna 54,90 zł), proponuje Ci jednak najpierw
      go "wypróbować", z kremami jest różnie jednej pasuje a drugiej nie, powodzenia!.
      • balkan Re: do 26, 27 latek 31.07.02, 08:09
        Rany Boskie! Kobiety, jak w tym wieku zaczniecie się smarować kremami
        przeciwzmarszczkowymi, to czego będziecie używać po 50-tce?! Chyba, że to ja
        jestem taka szczęściara i wieku lat 27 nie mam zmarszczek...
        • Gość: Yennefer 28 Re: do 26, 27 latek IP: 62.29.137.* 31.07.02, 08:16
          balkan napisała:

> Rany Boskie! Kobiety, jak w tym wieku zaczniecie się smarować kremami
          > przeciwzmarszczkowymi, to czego będziecie używać po 50-tce?! Chyba, że to ja
          > jestem taka szczęściara i wieku lat 27 nie mam zmarszczek...

Chyba jestes szczęściarą...;-)))
          Ja niestety też zaliczam się do tych z drobnymi zmarszczkami, ale kremów
          przeciwzmarszczkowych jeszcze boję się używać.. Może powinnam???
          • Gość: inka Re: do 26, 27 latek IP: *.riv-res.charterpipeline.net 31.07.02, 08:24
            Ja przyznam sie szczerze, ze tez nie wiem czy juz powinnam; ale ponoc wszystko
            zalezy od kondycji skory i wydaje mi sie, ze przydalo by mi sie cos nie zbyt
            mocnego, lub jakas krotka intensywna "terapia".
            Jesli macie cos godnego polecenia - prosze o rade :)

- a o tym Avonie poczytam - dzieki
          • Gość: anna Re: do 26, 27 latek IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.07.02, 10:58
            Ja też używam Biologie+ i uważam, że jest naprawdę świetny. Nie jest to typowy
            krem przeciwzmarszczkowy, ale raczej preparat przeciwdziałający starzeniu się
            skóry, a przy okazji radzi sobie z drobnymi zmarszczkami. No i jest bardzo
            wydajny bo posiada aplikator. Jest to krem dla kobiet po 25 roku życia
            .
        • Gość: justy Re: do 26, 27 latek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 08:45
          Kremy przeciwzmarszczkowe to po prostu dobre kremy nawilżające (oprócz tych z
          retinolem i fitohormonami).
          A zmarszczkom lepiej zapobiegać, bo jak juz się pojawią to może je usunąć
          jedynie chirurg plastyk, więc myślenie o zmarszczkach w wieku 26-27 lat, to
          wcale nie za wcześnie.
          • Gość: agul Re: do 26, 27 latek IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 31.07.02, 09:36
            Ja mam dwa typy, których używam zamiennie z lżejszymi kremami nawilżajacymi i u
            mnie sprawdza sie to znakomicie, bo zmarszczki sa takie ledwo, ledwo:) Pierwszy
            to krem lieraca - Lieractiv, ktory zawiera super dzialajacy (podobno:) wyciag z
            pestek winogron. Dla mnie jest super, bo ma postac lekkiego fluidu, a nie
            tlustego kremu. Drugi to chanel serum eclat originel, tez dziala bajecznie, ale
            jego uzywam juz tylko w jakichs bardzo ciezkich przypadkach:))) Jest fajny, bo
            cera od razu po nalozeniu wyglada jak nowa, nawet po nieprzespanej nocy:)
            Polecam serdecznie obydwa produkty.
            • kasiulek Re: do 26, 27 latek 31.07.02, 09:59
              Ja polecam Aktiv Futur L'Oreal z wyciagiem z pestek winogronowych, bardzo
              dobrze sie wchlania, ma filtry, a buzia jest po nim ladnie wygladzona. Nadaje
              sie swietnie pod makijaz. No i jest w opakowaniu z pompka:)
        • aga_malutka Re: do 26, 27 latek 31.07.02, 10:04
          balkan napisała:

> Rany Boskie! Kobiety, jak w tym wieku zaczniecie się smarować kremami
          > przeciwzmarszczkowymi, to czego będziecie używać po 50-tce?! Chyba, że to ja
          > jestem taka szczęściara i wieku lat 27 nie mam zmarszczek...

jeśli nie masz, to nie stosuj. autorka topicu ma, i pyta, co uzywać. proste jak
          drut. a po 5-tce będziemy uzywac kremów dla kobiet po 50-tce, też chyba proste.

ja polecam activ futur l'oreala albo garniera stop:)
    • Gość: Xena Re: do 26, 27 latek IP: *.acn.waw.pl 31.07.02, 10:25
      A może lepiej zacząc stosować mocniejsze maseczki (regenerujące, stymulujące,
      odżywiające etc.), natomiast do codziennej pielęgnacji uzywać w dalszym ciągu
      lżejszych kremów dopasowanych do wieku - np. Erisu Forte 25+, czy którejś z
      serii AA Oceanica? Ewentualnie stosować mocniejszy krem okazjonalnie (np. dwa
      razy w tygodniu). Np. ja na codzień używam Beutiful Morning Avonu albo Aqua
      Beauty Nivea, natomiast po jakiejś imprezie lub kiedy widzę, że moja cera jest
      wyraźnie zmęczona, nakładam na noc krem-maskę intesywnie regenerującą AA
      FitoCitrus. To bardzo mocny krem, więc na codzień nie odważyłabym się nim
      smarować, ale po takiej jednorazowej aplikacji (ewentualnie kilkudniowej
      kuracji) moja skóra jest jakaś jaśniejsza, odświeżona i wygładzona. Może to
      jest jakiś sposób?
      • roodanaserio Re: do 26, 27 latek 31.07.02, 10:52
        Fakt, mam 27, smaruje sie maseczkami na potege. Glownie nawilzajacymi, czasem
        antymiejskimi oraz sciagajacymi.

Na dzien i noc uzywam kremow raczej lzejszych, ale czasami antyzm. I tak -
        Orlane odnawiajacy skore dla kazdego typu skory, Helena R. z wit. C, na noc
        Biotherm D-Stress. Zdarza sie, ze uzywam Vichy S Mat, a pod oczy to caly czas
        Vichy z retinolem lub taki z malwy YR. Poniewaz cera starzeje sie juz po 25
        roku zycia kobiety [bardziej lub mniej - to zalezy od trybu zycia, srodowiska,
        diety, opalania itp.], wiec warto inwestowac w siebie juz teraz.

r
    • Gość: jola Re: do 26, 27 latek IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.07.02, 11:03
      ja również używam Biologie+ oprócz opisanych tu zalet ma jeszcze tę, że jest
      lekki, właściwie nie czuje się go na twarzy. Pod oczy dobry jest nowy krem ANEW
      Źródło młodości, też dla kobiet przed trzydziestką
    • kathtea Re: do 26, 27 latek 31.07.02, 12:22
      Każda kobieta ma inny rodzaj skóry, wiadomo, że sucha starzeje się szybciej (
      ja mam taką:(((. Na dzień stosuję Thermal S 2 Vichy - nawilżanie, a na noc żel
      Optilia Vichy pod oczy i podkład nawilżający HR. Oprócz tego maseczkę
      nawilżająco peelingującą na rozszerzone naczynka dwa razy w tygodniu i to w
      zasadzie tyle. Nie narzekam na razie. Zmarszczek wielkich nie mam, ale lepiej
      dmuchac na zimne.
      pozdrawiam
      k.
    • Gość: inka Re: do 26, 27 latek IP: *.riv-res.charterpipeline.net 01.08.02, 09:38
      Dzieki za wszystkie rady i czekam na wiecej :)
      Zapytam tez, czy wiecie cos moze (moze ktos uzywa) o Age Fitness Biothermu.
      Jest to jakas seria poprawiajaca kondycje skory,z filtrami i wyciagiem z
      oliwek (?). Jest krem na dzien, serum pod krem i krem pod oczy.
      Jesli ktos cos wie prosze podzielic sie wrazeniami.
      Milego dnia....
    • rauser ja też 27 06.08.02, 09:48
      No własnie, ja raczej zmarszczek nie mam poza poziomoą linią na czole, od
      zawsze, ale tzw. linia smutku zaczyna mi się zarysowywać no i widze jakos wpływ
      grawitacji na sobie :-) może dlatego, że schudłam ostatnio. Coś wspominałyście
      niedawno o jakimś Biothermie detoksykującym, ale nie mogę znaleźć wątku. Moja
      cera jest baaardzo problemowa, dopiero co wyleczony trądzik, skłonność do
      naczynek, tłusta i dusząca się pod wieloma krememi. Co by tu zastosować? Tym
      bardziej że mogę niedługo zamówić coś sobie w strefie bezcłowej.
      • Gość: inka Re: ja też 27 IP: *.riv-res.charterpipeline.net 07.08.02, 07:30
        Moge Ci troche przyblizyc dwie serie z Biothermu, o ktorych tu byla mowa.
        Hydra-detox - polecana do oczyszczenia cery od miejskich zanieczyszczen;
        odtrowa skore i nawilza. Jest w niej krem nadzien dla cery normalnej i
        mieszanej oraz dla suchej, zel pod oczy, i preparaty do demakijazu.
        D Stress, to seria relaksujaco nawilzajaca i chyba z wlasciwosciami
        przeciwzmarszczkowymi. Jest to wlasciwie caly zestaw kosmetykow do pielegnacji,
        ale godne polecenia sa krem na noc i maseczka.
        A tak wogole to troche sie zakochalam w Biothermie - narazie oczarowaly mnie
        opakowania i "filozofia", bo co do wlasciwosci kosmetykow to jeszcze nie wiem,
        bo dopiero zaczelam ich uzywac.
        Pozdrawiam....
        • Gość: agul Re: ja też 27 IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 09:22
          Hydra detox ma tez bardzo fajna maseczke.
        • Gość: kasica Re: ja też 27 IP: *.pwn.com.pl 07.08.02, 09:24
          no, Biotherm jest bardzo fajny, dobrze wspominam ich toniki i kremik na dzien
          Aquasource. ich produkty super nawilzaja, odswiezaja i w sensie wizualnym i
          psychicznym (przyjemne zapaszki :)), nie wiem jak z wlasnosciami stricte
          antyzmarcha, ale w koncu nawilzanie jest w tym wszystkim niezbedne. i maja duzo
          produktow naprawde lekkich, dobrych do tlustych skor (jak moja).
          • rauser Re: ja też 27 07.08.02, 09:37
            Dzięki; może rzeczywiście się skusze na tego Biotherma, choć przyznam że będzie
            to najwyższa półka, z tych, na które dotychczas sięgałam :) A propos kremu
            miejskiego i filtra to próbowałam kiedyś Chanel spf 25 taki preparat, lekki,
            nietłusty, skóra po nim gładka, no do kroćset zapomniałam jak się nazywa, ale
            cena ok.100 i świetny. Na dzień.
            • Gość: magamaga Re: ja też 27 IP: *.ost-poland.com.pl 07.08.02, 10:35
              Pewnie chodzi o Fluid Multi-Protection. Ma konsystencje mleczka, jest bialy i
              trzeba go bardzo uwaznie rozsmarowac, zeby nie zostaly na twarzy biale smugi.
              Jest lekki, nie zatyka porow, skora sie po nim nie blyszczy i nie przetluszcza.
              Ja go uzywam na krem na dzien, jako ze jest to preparat ochronny, nie
              pielegnacyjny. Dlatego wlasnie go kupilam, a nie po prostu krem miejski, zeby
              moc uzywac Idealista. Opakowanie jest do kitu, mleczko wycieka do zakretki,
              dlatego przy otwieraniu trzeba uwazac, zeby sie nie ubabrac. W sumie fajny
              preparat, ale nie na tyle, zebym sie nie rozgladala za innymi. Ponadto mam
              watpliwosci co do tego Chanela, czy on na pewno chroni przed UVA. Interesowalam
              sie nim juz w tamtym roku i na opakowaniu bylo napisane tylko SPF, ani slowa o
              UVA. W tym roku, kiedy juz ochrona przed UVA jest w wielu kosmetykach, Multi-
              Protection tez nagle nabral odpowiednich wlasciwosci i na naklejce i na ulotce
              mozna przeczytac, ze przeczytac, ze przed UVA tez chroni. Ostatnio wyczytalam,
              ze Avene ma jakis City Sunscreen z filtrami UVA/UVB i zamierzam go wyprobowac
              jak skoncze Chanela. Z tym ze to jest chyba krem a nie preparat na krem, no i
              nie wiem, czy sie nadaje do mieszanej cery.
              • rauser Re: ja też 27 07.08.02, 11:08
                Dzięki, własnie o ten fluid mi chodziło :) Avene ma City Sunscreen? To byłby
                dobry pomysł dla mnie na chłodniejszą porę roku. Szukam czegoś z mocnym
                filtrem, na miasto i aptecznie czystego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka