Dodaj do ulubionych

"szara" opalenizna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:22
Szukam jakiś tabletek lub innych preparatów, które poprawiają kolor
opalenizny. Kiedy się opalam posmarowana kremem z filtrem UV moja skóra nie
opala się normalnie na złoto-brązowo, tylko na taki brzydki szarawy kolor :(
Bez filtra opalenizna jest śliczna, ale nie chcę rezygnować z ochrony skóry.
Możecie mi coś poradzić.
Obserwuj wątek
    • mgielka83 Re: "szara" opalenizna 08.07.05, 15:48
      spoko, ja też opalam sie na szarawo (szczególnie z poczatku, póxniej skóra
      powolutku brązowieje), myslałam ze tylko ja jedna:) i sie nie przejmuje absolutnie:)
    • kociubek Re: "szara" opalenizna 08.07.05, 15:53
      Wiecie co dziewczyny, ja tez jestem szara zamiast brązowa, wygladam jak bym była
      brudna. Moze mozna cos na to poradzić?
      • Gość: kira Re: "szara" opalenizna IP: *.xdsl.tiscali.nl 08.07.05, 16:53
        Nie opalac sie.Popryskac sie samoopalczem.
        • wunia83 Re: "szara" opalenizna 08.07.05, 17:14
          Może aktywator opalania np. Ziaji z tyrozyną by pomógł?
          • Gość: Moni_80 Re: "szara" opalenizna IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 19:54
            Może jedzenie marchewki poprawi wam kolor opalenizny. Ja jem często marchew lub
            piję soczki marchwiowe i opalam się na złocisty kolor.
            • bzzzk Re: "szara" opalenizna 08.07.05, 20:58
              to zależy od typu urody, na jaki kolor się opala:) niektóre opalają się właśnie
              na taki "szarawy" kolor i to jest naturalne... chyba można "poprawić" to jakoś
              może balsamem brązującym albo właśnie wcinając marchew:) tylko żeby też nie
              przesadzić:) w mojej rodzinie było dziecko, które matka ciągle poiła soczkami
              marchwiowymi, było autentycznie aż pomarańczowe;)
              pzdr.
              • Gość: Nessie Re: "szara" opalenizna IP: *.acn.waw.pl 08.07.05, 21:34
                To dlatego, że przy filtrach unikacie poparzenia słonecznego i skóra nie jest
                zaczerwieniona!! Nawet lekka domieszka "czerwonego" bardzo zmienia wygląd
                opalenizny. Znam to z autopsji. Ja się opalam na czerwono albo wcale; po użyciu
                samoopalacza kolor wychodzi taki właśnie średnioładny, bo brakuje
                zaczerwienienia skóry, które ociepla opaleniznę.
                • bzzzk Re: "szara" opalenizna 09.07.05, 00:17
                  ale w sumie kolor opalenizny musi trochę zależeć od koloru cery, tak jak odcień
                  piegów też bywa różny. ja jestem oliwkowa, więc opaleniznę też mam w tym
                  odcieniu i nic na to nie poradzę:)
                  a z tym zaczerwieniem, to może faktycznie coś w tym jest:) ale nie wszyscy mają
                  domieszkę "czerwonego"... dlaczego ja się opalam na taki sam kolor z filtrem
                  lub bez? mocno mnie zaciekawiła ta kwestia;)
                  pzdr.
                  • Gość: Nessie Re: "szara" opalenizna IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 00:18
                    Może masz z natury ciepły koloryt (oliwki, żółcie, brązy...?) Ja to jestem
                    typowym północnym szarakiem w chłodnych odcieniach: różowa buźka, szarobłękitne
                    oczęta i szaroblond włosy. :) Myślę, że kiedy brakuje mi tej "wrodzonej"
                    czerwieni, to opalenizna wygląda źle.
    • Gość: annan_ Re: "szara" opalenizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:25
      moze po prostu to jest ta "pierwsza" opalenizna, pozniej zbrazowieje? ja zauwazylam, ze fragmenty skory czesciej wystawione na slonce (przedramiona, twarz i... plecy :) opalaja sie na zlocisto, za to te na ogol schowane i opalane tylko na plazy (uda, posladki) opalaja sie na szarawo. moze to zmieni sie w miare opalania?
    • Gość: ANN Re: "szara" opalenizna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:30
      koleżanko, zrób sobie piling
      • Gość: justyna Re: "szara" opalenizna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.05, 13:44
        Albo posmaruj się balsamem rozświetlającym lub żelem ze złotymi drobinkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka