Dodaj do ulubionych

Kosmetyki godne polecenia

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.07.05, 23:59
był wątek o bublach, teraz czas na odwrotnośc: kosmewtyki które z czystym
sumieniem możecie polecić innym
ja polecam balsam Cztery pory Roku morelowy, ślicznie pachnie, szybko sie
wchłania, nie jest tłusty :)
fluid Lirene Naturre Matt 7h [odcień12] dla mnie super, nie ciezki, kryje ok
[ni emam porównania, to mój pierwszy fluid]
pianka do Golenia Gillette różowa
kredka Avonu Glimmerstick for eyes brązowa
tus zmax Factor 2000 kalorii :)

może ktos mi zaproponuje jakiś półkolorowy póltransparantny błyszczyk? albo
takowoż pomadke, ale nie zbyt drogie, nie za 80 zł :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Nastka Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:41
      kosmetyki z serii Nivea Visage Young do cery trądzikowej - żel do mycia twarzy
      i tonik..bo krem-żadna rewelacja,wydaje mi się ,że "zapycha" pory

bardzo taniutki i swietny podkład Oceanic z serii AA - matujące podkłady kryjące

dezodorant Nivea - wypróbowałam już chyba wszystkiee,ten działa naprawdę dobrze!
    • Gość: AgaKropka Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:11
      półkolorowy póltransparantny błyszczyk-Bell "4VISIONS Wet lip gloss"-cena, ok.
      10 zł
      • julia_roberts Re: Kosmetyki godne polecenia 14.07.05, 09:26
        Ja polecam dezodorant adidas woman (fresh) zarowno w kulce jak i aerozolu-ceną
        bardzo nie odbiega od pozostałych (do 10 PLN) a jest skuteczny i co
        najważniejsze nie odbarwia ubrań ani nie zostawia na nich białych smug. Polecam
        również balsam do ciała St.Ives hydronawilżenie - rewelacyjny do suchej skóry,
        do stóp kremy z Avon i dezodorant Rossman - tani i wydajny. Ponadto uwielbiam
        peeling do ciała Lirene antycellulitowy o boskim zapachu grejfrutów-pycha.
        • Gość: szuwareq Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 12:41
          ja jeszcze moge dodać ze Lirene ma świetny żel anucelulitowy :) po 2 użyciach
          skóra mi sie napiełai wygładziła troche ;)
    • Gość: BOGNA Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:38
      Moge polecić:- anti-perspirant Adidas for Women Intensive (fioletowy) rewelacja
      po 10 godzinach od spyskania jeszce go czuć ;),
      - cienie do powiek bbbb taniutki ok 4 zł firma Sensique z Piaseczna- nie
      rozmazują się ani nie "rolują" nawet w takie upały jak teraz ;)
      - na pojedyncze wypryski żel z limonki i miety Dax Cosmetics Perfecta Czysta Cera,
      - z wód perfumowanych Puma Jamaica
      • Gość: Inka Re: Kosmetyki godne polecenia IP: 62.233.195.* 18.07.05, 12:41
        Te cienie Sensique to zamiast na powiekach to mam pod oczami, tak się osypują,
        beznadzieja, nie próbowałam jeszcze na bazę Lumene, może wtedy jest lepiej ale
        przestałam ich używać, wolę Artdeco czy Isa Dora. Nic się nie osypuje, czy ma
        się bazę czy nie.
        • Gość: BOGNA Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:51
          Powiem Ci Inka, że ja nie używam bazy a cienie Senisque trzymają mi sie oczek ;)
          i nic sie nie osypują. Pewnie wszystko zalezy od skóry i budowy powieki.Pozdrawiam
    • Gość: Klio Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:51
      kremy- Dermika!!! mam wrazliwa,sucha,wymagajacą cere a kremy z tej firmy nie
      dosc ze sa naprawde wydajne,to jeszcze mam skore jak niemowlak-
      piekna,nawilzona,natłuszczona(w zaleznosci od potrzeby)napietą SUPER!!!
    • bzzzk Re: Kosmetyki godne polecenia 14.07.05, 18:42
      - balsam Vichy Lipidiose 2, działa nawet na skórę aż łuszczącą się na biało,
      kiedy inne balsamy nie dają rady
      - kosmetyki do cery tłustej i trądzikowej Tołpa, szczególnie żel do mycia
      twarzy i tonik, jak dla mnie najlepsze. a z tego rodzaju wypróbowałam wszystkie
      dostępne w Polsce, poza luksusowymi
      - krem do twarzy L'Oreal Happy Derm do normalnej i mieszanej, najlepszy krem
      jaki miałam, który i dobrze nawilża i jest tak bardzo lekki
      - kredka do oczu Chanel, mam problem z cerą aż taki, że pół godziny po umyciu
      tłuste są nawet powieki- ta kredka trzyma się na nich nawet kilka godzin, inne
      zaraz znikają
      - lakiery Inglot, mam je po parę lat i nie gęstnieją, nie rozwarstwiają się
      itp. trzymają się na moich paznokciach tyle, co innych firm, a są przy tym tanie
      - krem do rąk L'Occitane z masłem Shea, idealny na bardzo przesuszone i
      zniszczone ręce
      - dezodorant Yves Rocher bambusowy, delikatny, ale skuteczny, zapach
      dezodorantu czuć bardzo długo
      - balsamy Yves Rocher z serii Plaisirs Nature, najbardziej lubię malinowy,
      nawilża, ale nie jest ciężki i nie klei się
      - płyn do kąpieli Marks & Spencer czekoladowy- cudowny zapach, takiej
      najprawdziwszej czekolady:)
      - płyn do demakijażu oczu La Roche Posay Toleriane taki w jednorazowych
      ampułkach, rzadko maluję oczy, bo mam tak wrażliwe, że nie mogę tego robić, do
      tego ciągłe infekcje, tylko ten płyn się dla mnie nadaje i jeszcze plusem są
      ampułki, bo mogę używać rzadko, jest to bardzo higieniczne, nic się nie starzeje
      - błyszczyki w tubkach Lovely z Rossmana, długo trzymają się na ustach, są
      gęste (takie właśnie lubię), ślicznie pachną

a co do półtransparentnego błyszczyka, to całkiem przyjemny i tani jest
      błyszczyk Palomy, taki z aplikatorem, ja mam kolor 46, w opakowaniu jest
      ciemny, ale na ustach taki właśnie półtransparentny, z delikatnymi drobinkami
      • Gość: ana Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 18:19
        Gdzie można kupic te kosmetyki Tołpa ?W aptekach? Są drogie?
    • Gość: Anita Re: Kosmetyki godne polecenia IP: 81.219.113.* 14.07.05, 19:11
      -Jedwabisty balsam do ciała Dove
      -błyszczyk do ust AA Oceanic
      -odżywka do włosów Dove w granatowym opakowaniu
      -mleczko sunsilk zielony do kręconych włosów:)
      -Inglot-wszystkie kosmetyki, szczególnie cienie:)
      • Gość: migotka Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 14.07.05, 20:07
        mialobyc blyszczyk ;-))
    • Gość: migotka Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 14.07.05, 20:06
      - błyszczym Margaret Astor PRISMATIC Volume & Shine (mam kolorek nr 3 honey
      bezowy z rozowym polyskiem, idealny na dzien i do pracy, w sam raz na lato.
      Blyszczyk dlugo sie trzyma, nawilaza usta, sprawia ze faktycznie sa pelniejsze.
      Ma przystepna cene 19,90 zl)
      - serum antycellulitowe Lirene Eris
      • Gość: szuwareq Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 21:16
        mła :) no a jakies odzywkki do paznokci? bo potrzebuje, a z Palomy, taka zielona
        jest do kitu ;/
        i jeszcze jakiś dobry utwardzam/baza pod lakier 2w1 :)
    • issey_miyake Re: Kosmetyki godne polecenia 16.07.05, 01:41
      Stawiam na kremy!

1. Nanobase, Yamanouchi - krem przeznaczony dla suchej skóry - ma dość gęstą
      konsystencję i dla dobrej absorbcji można go wmasować. Rewelacja.

2. Oliwka do masażu, Ziaja - coś wspaniałego, świetnie rozgrzewa podczas
      masażu.

3. Xerialine500, SVR - intensywnie nawilżający krem do ciała i twarzy, u mnie
      ma celujący za konsysencje i szybkość wchłaniania się.

4. Keranorm, Yamanouchi - krem do skóry suchej ze skłonnościami do nadmiernego
      rogowacenia, z konsystencją trochę gorzej jak u poprzednika.

5. Anthelos Xl 60, La Roche-Posay - krem z filtrem przeciwko UVA, z dodatkiem
      wody termalnej.

6. Teint Diorlight SPF10 202, Christian Dior - fluid o niesamowitej
      konsystencji, nie tworzy typowej dla niektórych fluidów "maski", co dobre po
      zaaplikowaniu go na twarz szybko nie zasycha, jest kilka chwil, by go
      rozprowadzić. Wart ceny.

7. Cleanance, Avene - żel do mycia twarzy, nie szczypie w oczy, doskonale usuwa
      zanieczyszczenia, do jednego mycia wystarczy wielkość jagody, wydajny.

8. Tonik łagodzący, Garnier - ma świeżutki zapach, dobrze tonizuje.

9. Rosaliac, skin perfecting anti-redness moisturizer, La Roche-Posay - zielony
      krem dla skóry ze skłonnością do zaczerwinień, ale do tych spowodowanych
      skłonnością skóry do podrażnień. Naczynka krwionośne wcześniej bardzo widoczne,
      robią się mniej widoczne.

10. Cerkosol 10, Cerko - płyn do pielęgnacji suchej skóry, przeznaczony przede
      wszystkim do stosowania na owłosioną skórę głowy. Świetnie nawilża i wygładza
      naskórek. Tylko czasami spływa z głowy:)

• magnuna Re: Kosmetyki godne polecenia 17.07.05, 16:30
        1.Korektor rozswietlajacy Concelateur _ART DECO,
        2. Krem (maslo) do ciala Fruttini
        3. Dermika Preventi pod oczy
        • Gość: Lenka Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.chello.pl 17.07.05, 16:54
          To może coś z polskich kosmetyków wartych wg mnie uwagi:
          -krem nawilżający botox-system Bandi
          -krem nawilżający Preventii Dermika
          -krem pod oczy z wyciągiem ze świetlika lekarskiego FlosLek
          -energetyzujący żel do twarzy z serii Under Twenty Eris
          -mleczko do twarzy Biolift Uroda
          -mus do ciała różany Dermika
          -krem do ciała kakaowy Dax Cosmetics
          -żel do kąpieli Wanilia Bielenda
          -cień do oczu z serii fantasy Colours Joko
    • mattbel Re: Kosmetyki godne polecenia 17.07.05, 17:38
      anthelios spf 60 dermo pediatrics. tanszy i lepszy wedlug mnie od fluid extreme.
      glyco-a (usuwa zaskorniki i inne paskudy z twarzy)
      glinka zielona argiletz - ladnie oczyszcza skore. pomaga waczyc z tradzikiem.
      gloss firmy eugene perma - pomaga na zniszczone wlosy
      blyszczyki glam shine sorbet - polkolorowe, poltransparentne;)
      balsam do ust tisane - glownym skladnikiem jest wosk pszczeli i to czuc - po zapachu

• amonea Re: Kosmetyki godne polecenia 17.07.05, 20:28
      cienie do powiek - sensique ! Siegnelam po nie, bo lubie eksperymentowac z
      roznymi kolorami, a szkoda mi kasy na kosmetyki drogie, jesli wiem ze moge ich
      uzyc tylko raz. Mile zaskoczenie, bo sensique ladnie sie trzymaja powieki i nie
      robia sie "zmarszczki" (oczywiscie najpierw na powieke nakladam podklad)

krem do rak - glicea - ladnie pachnie (zwlaszcza rumiankowy), latwo sie
      wchlania, najlepszy na spierzchniete dlonie

maseczki - kolastyna - lekka "piankowa" konsystencja, nie sa tluste! dla mojej
      cery rewelacyjne (moze to dziwne, ale szybko zeszly mi cienie po oczami)

pasta do zebow - czerwony elmex - trudno mi to uzasadnic, przyjemna swiezosc w
      ustach i zero nalotu na zebach

poza tym dobrze mi sluza kosmetyki garniera, zwlaszcza zel do mycia twarzy

pozdrawiam!
    • Gość: kar Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.broker.com.pl 18.07.05, 00:41
      Ana- kosmetyki Tołpy kupisz w zielarniach, sklepach z produktami ekologicznymi,
      czasami widuję w aptekach. Nie są drogie (10- 20 zł).
      A co do moich hitów:
      - BŁYSZCZYK AA
      - BALSAM "COLD CERAM" AVENE
      - KREM IWOSTIN SPF 20
      - ŻEL POD OCZY IWOSTIN
      - ŻEL DO MYCIA "PHARMECERIS A" ERIS
      - SERUM "PHARMACERIS A" ERIS
      - SZAMPON FITOMED
    • Gość: kawa Re: Kosmetyki godne polecenia IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.05, 17:19
      -pod oczy vichy lift active
      -jedwab na włosy
      -tonik przeciwzmarszczkowy AA w zielonej butelce
      -szampon elseve czerwony/ciemnoróżowy
      -maska z morza martwego "mud cośtam..." dokładnie niepamiętam
      -balsam do ciała garnier w pomarańczowym słoiku
      to tyle na razie jak soie przypomne to dopisze
      kawa
    • jasna_79 Re: Kosmetyki godne polecenia 18.07.05, 22:54
      Heh, uwielbiam takie wątki :)

Na szybko serdecznie polecam:

- szampon i odżywkę do włosów St. Ives malinowa (obłędny zapach malin, a do
      tego błyszczące, zdrowe włosy) - ok. 8 zł każda

- krem AA odżywczo -łagodzący z olejkiem avokado pomarańczowa seria (odkrycie
      ostatnich dni, jedyny krem do twarzy, na jaki udało mi się namówić
      mojego "męskiego wrażliwca" (męskiego - bo nie chciał nic uzywać, wrażliwca -
      bo ma bardzo wrażliwą skórę) rzeczywiście łagodzi podraznienia i koi skórę, w
      tym stany zapalne, nie jest tłusty, ładnie się wchłania, subtelnie pachnie
      (choć podobno bezzapachowy)) - ok. 12 zł

- krem pod oczy i na powieki Pollena Eva seria z lnem niebieskie opakowanie
      (jak wyżej, a ponadto ja używam od kilku miesięcy z doskonałym rezultatem (w
      sensie twarz mi się nie sypie ;) i skóra jest elasyczna, wypoczęta, żadnych
      podraznień)) - ok. 9 zł

- toniki Ziaji i płyn do demakijazu oczu Ziaji (zużywam tony, bo bez dokładnego
      przemycia twarzy tonikiem źle się czuję; polecam aloesowy za właściwości
      łagodzące i różany za zapach) - ok. 4-5 zł sztuka

- kostka myjąca Dove (zawsze pod ręką)

Mogłabym tak bez końca :) ale idę spać :)
      cu
    • annika_vik Re: Kosmetyki godne polecenia 19.07.05, 15:05
      wszystko wyprodukowane przez Nivea za wyjątkiem szamponów, a ze szczególnym
      uwzględnieniem:
      1. Nivea Soft - wykorzystałam z 30 pudełek, niezastąpiony
      2. Żele do mycia twarzy - dowolne. Każdy jest super.
      Poza tym:
      - kostka Dove - najlepsze i najmilsze mydło
      - szampon do włosów Kerastase zwiększający objętość - żeby mnie tylko było stać.
      - błyszczyki Clinique - każdy jest ekstra. Piękne i miłe w użyciu (w
      przeciwieństwie do szminek tej firmy!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka