makaluu 17.07.05, 10:58 wypróbowałam nafte do włosów i teraz za cholere jej zmyć nie moge!! Myje włosy co 5 minut i nic!!! Pomocy!!! Co mam zrobić, aby wreszcie te strąki zniknęły :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tween_peaks Re: problem z naftą :(:( 17.07.05, 11:04 Wiele lat temu też tak nieumiejętnie zastosowałam naftę. Siedziałam w wannie pół dnia, zużyłam 3/4 szamponu i nic;-( Teraz stosuję naftę kosmetyczną, którą należy wmasować w skórę głowy, a nie we włosy. Chodzi o to abys masowała skórę, a nie włosy. Musisz myć włosy, aż ich nie domyjesz. A następnym razem maczasz opuszki palców w nafcie i masuj skórę, a po dwukrotnym umyciu nie ma juz śladu nafty. Pozdr. i życzę powodzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: problem z naftą :(:( 17.07.05, 14:39 Powiedz prosze, ile nafty zuzywasz jednorazowo na taki masaz? Powiedzmy, w lyzeczkach do herbaty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tween_peaks Re: problem z naftą :(:( 17.07.05, 22:05 Trudno mi powiedzieć ile, gdyż nalewam ją bezpośrednio na dłoń i opuszkami palców masuję skórę. Ale na pewno nie są to duże ilości, robię to na wyczucie, tak, aby cała skóra głowy była wymasowana naftą. A poza tym raz w tygodniu - nafta, żółtko i sok z połówki cytryny, wtedy nafty daje się 1 łyżkę stołową. Odpowiedz Link Zgłoś