Dodaj do ulubionych

pigułki --> trądzik

IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 21.07.05, 12:01
Weteranki pigułek, pomóżcie!:( Ginekolog przepisał mi Jeanine. Na forum
naczytałam się ponadto o ich "zbawiennym" wpływie na stan cery i włosów.
(Łepek muszę myć codziennie, buzia świeci się baaaardzo szybko). Jeszcze
miesiąc temu wydawało mi się, że mam problemy z cerą, bo wyskakiwały mi
jakieś zaskórniki czy od czasu do czasu pojedyncze pryszcze! O ja gupia
niewdzięcznica! ;( To co teraz mam na twarzy to masakra, codziennie nowe
ogromne pryszcze z którymi nie radzą sobie maści,toniki czy kremy. Tak źle
jeszcze nigdy z moją buźka nie było:( Jestem dopiero w połowie pierwszego
opakowania i strach mnie oblatuje na myśl jak będę wyglądać gdy dobrnę do
końca listka. Czy któraś z Was też miała takie problemy przy pierwszym
opakowaniu? Czy potem się polepszyło?Nie chcę rezygnować z pigułek ale nie
wiem czy w takim razie jest sens iść po kolejną receptę:/ Myślałam,że może
mam źle dobrane pigułki, ale poza wysypem pryszczy nie mam żadnych innych
przykrych dolegliwości, czuję się ok. Lekarz przepisał mi je nie na czuja,
tylko po szeregu badań (w tym hormonalnych), więc wydawałoby się, że będzie
dobrze, ale nie jest :/Pocieszcie mnie, ze też miałyście takie problemy na
początku brania, a potem wasza cera stała sie idealnie gładka;) Pozdrawiam :(
Obserwuj wątek
    • Gość: annan_ Re: pigułki --> trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:09
      moze to tylko taka reakcja organizmu na hormony? proponowalabym wziac jeszce jedno opakowanie (wiem, ze teraz cierpisz) i dopiero podjac decyzje: moze to sie poprawi, jesli nie, koniecznie trzeba zmienic pigulki. nie zachwycalabym sie tak jeannie czy jak to sie tam pisze. to nie jest nowy lek.
      ja biore pogulki prawie rok i nie mialam takich problemow, jak opisujesz. kiedys mialam malytradzik, skore i wlosy skonne do przetluszczania. teraz musze skore bardzo mocno nawilzac (such sie zrobila, wloski tez), tradziku nie mam, ale krem mocno nawilzajacy to moj nalepszy przyjaciel.
      pewnie w twoim przypadku nie obejdzie sie bez zmiany tabletek. ale bedzie dobrze, zobaczysz.
      • Gość: moniś Re: pigułki --> trądzik IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 21.07.05, 12:28
        Dzięki za odpowiedź. Chyba rzeczywiście będę musiała przetestować kolejne
        opakowanie i wtedy ewentualnie wypróbować coś nowego. Ginekolog mówił mi, że
        organizm potrzebuje trzy miesiące na dostosowanie się do nowej dawki hormonów i
        jeśli po tym czasie nic sie nie zmieni, przykre skutki uboczne nie miną, to
        wtedy trzeba zmienić na inne. Łatwo mu mówić;) Wybiorę się do niego i zobaczę
        co powie na mój widok:/
        Jeśli któraś z Was miała podobne doświadczenia z pigułami, będę wdzieczna za
        podzielenie się nimi ze mną :) :/
    • justa_79 Re: pigułki --> trądzik 21.07.05, 17:05
      www.antykoncepcja.com.pl/JEANINE.htm
      • Gość: Joasiak Re: pigułki --> trądzik IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 21.07.05, 17:50
        a mnie wczoraj pani dermatolog powiedziała, że pigułki nie u wszystkich osób
        działają lecząco na trądzik, że niektóre kobiety mają gorszą cerę właśnie po
        tabletkach...a ja cierpię po przestawieniu się z femodenu na ultradelikatny
        logest...moze on jest aż za delikatny:-(no, ale pomna twoich wskazówek nie
        narzekam, bo pewnie zawsze moze być gorzej:-(((
        • Gość: annan_ Re: pigułki --> trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:27
          bo zalezy, z jakich powodow byl tradzik. u mnie byl spowodowany zbyt duza iloscia testosteronu. po tabletach poziom testosteronu zmalal, wiec przestalam miec problemy z cera. jednak nie zawsze tradzik uwarunkowany jest poziomem tego hormonu, stad rozne reakcje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka