Gość: ania IP: 212.244.242.* 21.07.05, 12:58 Moja ginekolog poradziła mi je jako dobry srodek na PMS...ktos zna???..jakie opinie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: Yasmine.... 21.07.05, 13:08 a badania najpierw przeprowadzil czy przepisal w ciemno? Jesli jednak przepisal w ciemno to zmien lekarza. Tabletki antykoncepcyjne moga ale nie musza pomoc na pms. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Yasmine.... IP: 212.244.242.* 21.07.05, 13:15 Na razie tylko zapytała,czy byłabym zainteresowana.wzięła cytologie i mam sie zgłosić w połowie sierpnia z wynikami.czy to te badania masz na myśli??? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Yasmine.... 21.07.05, 14:07 mam na mysli badania hormonalne. Potrzebujesz tabletki antykoncepcyjne w celu antykoncepcyjnym czy tylko w zwiazku z pms-em? Jakie masz objawy? Ile masz lat? Moze lepiej by bylo poszukac jakis bardziej naturalnych metod zeby sobie pomoc w te trudne dni i nie brac hormonow jesli naprawde nie musisz. Lekarze czesto przepisuja tabletki hormonalne jak cukierki na wszystko, bo maja za to rozne dodatki/prezenty/itp od producentow. ps. wyniki cytologii sa o wiele szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Yasmine.... IP: 212.244.242.* 21.07.05, 14:22 mam 36 lat, interesują mnie tylko jako lek na PMS-oblawy wszytkie możliwe i na prawdę mam juz ich dość...wynik jest szybciej ale ona wraca po urlopie..próbowalam wiesiołka i jakis aptecznych specyfikow ale bez efektów........ Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Yasmine.... 21.07.05, 18:01 do przyjmowania tabletek hormonalnych jest mnostwo przeciwskazan np. palenie papierosow u kobiet po 30stce, sklonnosc do zylakow i wiele wiele innych o ktorych lekarze rzadko informuja a i wiele skutkow ubocznych. Jest jakis naturalny lek castangus - reguluje gospodarke hormonalna kobiet - nie wiem dokladnie czy na pms sie nadaje, ale poczytaj troche o tym w necie. Wiosiolek to nie ma zadnego dzialania. Jakie masz dokladnie te objawy? ktore sa dla Ciebie najbardziej uciazliwe? Zajrzyj na forum "zdrowie kobiety" i "homeopatia" - tam znajdziesz wiecej fachowych wypowiedzi na ten temat. Ja bralam tabletki antykoncepcyjne przez wiele lat i pms nie zniknal. Przy tych tabletkach pms moze ale nie musi zniknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka. Re: Yasmine.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:16 Polecam PERIONORM - zalewka ziolowa z niepokalanka mnisiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Yasmine.... IP: 212.244.242.* 22.07.05, 10:36 Dziękuje Wam!..może rzeczywiście spróbuje czegoś łagodniejszego.Castagnusa brałam i nic mi nie dał.Tego Perinorm nie znam.Objawy mam absolutnie wszystkie możliwe, najbardziej mi dokucza zatrzymywanie wody(mogę przytyć nawet3/4 kg),totalne obrzmienie, zwłascza piersi, i ich bolesność.O samopoczuciu nawet nie mówie,bo wstyd-wypadało by mnie odosobnić!!!!...jeszcze raz dzięki i pozdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Yasmine.... IP: *.echostar.pl 22.07.05, 11:08 Mi ginekolog przepisal REMENES wlasnie na PMS. Sa to zilowe krople. @ lata temu bralam pigulki i juz wiecej nie chce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Yasmine.... 22.07.05, 16:59 to w sumie nie masz gorszych objawow niz ja! Na zatrzymanie wody sa jakies moczopedne tabletki, ale nie bralam. Ja staram sie jesc jak najmniej soli, nie jem czipsow itp - troche pomaga. Na nerwowosc, agresywnosc i placzliwosc itp. samobojcze/zabojcze mysli pomaga mi melisana klosterfrau - to jest ziolowa nalewka uspokajajaca, nie uzaleznia. Ja biore nawet mniejsze dawki niz sa podane na opakowaniu i mi bardzo pomaga. Trzeba tez ograniczyc kawe - najlepiej do zera, jak juz bardzo lubisz to zastapic bezkofeinowa. I troche wyladowac emocje w sporcie. Tabletki antykoncepcyjne nie pomogly mi nic (na szczescie nie pogorszyly), ale niektore kobiety przy tabletkach hormonalnych maja o wiele gorsze zachwiania emocjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś