Dodaj do ulubionych

Yasmine....

IP: 212.244.242.* 21.07.05, 12:58
Moja ginekolog poradziła mi je jako dobry srodek na PMS...ktos zna???..jakie
opinie???
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Yasmine.... 21.07.05, 13:08
      a badania najpierw przeprowadzil czy przepisal w ciemno?
      Jesli jednak przepisal w ciemno to zmien lekarza. Tabletki antykoncepcyjne moga
      ale nie musza pomoc na pms.
      • Gość: ania Re: Yasmine.... IP: 212.244.242.* 21.07.05, 13:15
        Na razie tylko zapytała,czy byłabym zainteresowana.wzięła cytologie i mam sie
        zgłosić w połowie sierpnia z wynikami.czy to te badania masz na myśli???
        • mikams75 Re: Yasmine.... 21.07.05, 14:07
          mam na mysli badania hormonalne.
          Potrzebujesz tabletki antykoncepcyjne w celu antykoncepcyjnym czy tylko w
          zwiazku z pms-em? Jakie masz objawy? Ile masz lat? Moze lepiej by bylo poszukac
          jakis bardziej naturalnych metod zeby sobie pomoc w te trudne dni i nie brac
          hormonow jesli naprawde nie musisz. Lekarze czesto przepisuja tabletki
          hormonalne jak cukierki na wszystko, bo maja za to rozne dodatki/prezenty/itp od
          producentow.

ps. wyniki cytologii sa o wiele szybciej.
          • Gość: ania Re: Yasmine.... IP: 212.244.242.* 21.07.05, 14:22
            mam 36 lat, interesują mnie tylko jako lek na PMS-oblawy wszytkie możliwe i na
            prawdę mam juz ich dość...wynik jest szybciej ale ona wraca po
            urlopie..próbowalam wiesiołka i jakis aptecznych specyfikow ale bez
            efektów........
            • mikams75 Re: Yasmine.... 21.07.05, 18:01
              do przyjmowania tabletek hormonalnych jest mnostwo przeciwskazan np. palenie
              papierosow u kobiet po 30stce, sklonnosc do zylakow i wiele wiele innych o
              ktorych lekarze rzadko informuja a i wiele skutkow ubocznych.
              Jest jakis naturalny lek castangus - reguluje gospodarke hormonalna kobiet - nie
              wiem dokladnie czy na pms sie nadaje, ale poczytaj troche o tym w necie.
              Wiosiolek to nie ma zadnego dzialania.
              Jakie masz dokladnie te objawy? ktore sa dla Ciebie najbardziej uciazliwe?
              Zajrzyj na forum "zdrowie kobiety" i "homeopatia" - tam znajdziesz wiecej
              fachowych wypowiedzi na ten temat.
              Ja bralam tabletki antykoncepcyjne przez wiele lat i pms nie zniknal. Przy tych
              tabletkach pms moze ale nie musi zniknac.
    • Gość: Agnieszka. Re: Yasmine.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:16
      Polecam PERIONORM - zalewka ziolowa z niepokalanka mnisiego.
      • Gość: ania Re: Yasmine.... IP: 212.244.242.* 22.07.05, 10:36
        Dziękuje Wam!..może rzeczywiście spróbuje czegoś łagodniejszego.Castagnusa
        brałam i nic mi nie dał.Tego Perinorm nie znam.Objawy mam absolutnie wszystkie
        możliwe, najbardziej mi dokucza zatrzymywanie wody(mogę przytyć nawet3/4
        kg),totalne obrzmienie, zwłascza piersi, i ich bolesność.O samopoczuciu nawet
        nie mówie,bo wstyd-wypadało by mnie odosobnić!!!!...jeszcze raz dzięki i pozdr!!
        • Gość: ania Re: Yasmine.... IP: *.echostar.pl 22.07.05, 11:08
          Mi ginekolog przepisal REMENES wlasnie na PMS. Sa to zilowe krople.

@ lata temu bralam pigulki i juz wiecej nie chce!!!!
        • mikams75 Re: Yasmine.... 22.07.05, 16:59
          to w sumie nie masz gorszych objawow niz ja!
          Na zatrzymanie wody sa jakies moczopedne tabletki, ale nie bralam. Ja staram sie
          jesc jak najmniej soli, nie jem czipsow itp - troche pomaga. Na nerwowosc,
          agresywnosc i placzliwosc itp. samobojcze/zabojcze mysli pomaga mi melisana
          klosterfrau - to jest ziolowa nalewka uspokajajaca, nie uzaleznia. Ja biore
          nawet mniejsze dawki niz sa podane na opakowaniu i mi bardzo pomaga. Trzeba tez
          ograniczyc kawe - najlepiej do zera, jak juz bardzo lubisz to zastapic
          bezkofeinowa. I troche wyladowac emocje w sporcie.
          Tabletki antykoncepcyjne nie pomogly mi nic (na szczescie nie pogorszyly), ale
          niektore kobiety przy tabletkach hormonalnych maja o wiele gorsze zachwiania
          emocjonalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka