Dodaj do ulubionych

naczynka-nogi

IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.05, 18:33
co na kruche popekane naczynka na nogach?
dieta?witaminy?kremy?no bo ja mloda jestem...
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: naczynka-nogi 22.07.05, 18:47
      prawie to samo, co na naczynka na innych częściach ciała ;) skorzystaj z
      wyszukiwarki.
    • vobi Re: naczynka-nogi 22.07.05, 22:11
      niedawno pojawil sie w sklepach specyfik Dax Cosmetics o dlugasnej
      nazwie "ziolowy koktajl do ciala wzmacniajacy pekajace naczynka". nie powiem Ci
      niestety, czy dziala, bo dopiero kupilam, na razie wiem tylko ze pieknie
      pachnie ;)

a tabletki - na pewno rutinoscorbin zapobiega pekaniu naczynek, ale na te juz
      popekane raczej nie pomoze...
      • Gość: ola Re: naczynka-nogi IP: 212.182.94.* 22.07.05, 22:15
        a czy mogłabys napisac dokładniej jak nazywaja sie te kosmetyki? Z góry
        dziękuje!
        • vobi Re: naczynka-nogi 22.07.05, 22:44
          Ola, nie jestem pewna czy to bylo pytanie do mnie - jesli tak, to dokladna
          nazwa brzmi (odpisuje z tubki :) "Ziolowy koktajl do ciala wzmacniajacy
          pekajace naczynka", producent: Dax Cosmetics, seria: Perfecta Body (zielono-
          srebrna tubka).
          • Gość: ola Re: naczynka-nogi IP: 212.182.94.* 23.07.05, 18:50
            Vobi,dziękuje bardzo! Może tez go wypróbuje.Pozdrawiam!
    • Gość: ola Re: naczynka-nogi IP: 212.182.94.* 22.07.05, 22:11
      wiesz,ja tez mam problem z kruchymi naczynkami krwionośnymi.Mam popękane na
      nogach(przy kostkach) i na dekolcie :-( nie wiele można na to poradzić-możesz
      łykac dużo wit.C lub rutinoskorbinu.Pozdrawiam!
      • Gość: kaja Re: naczynka-nogi IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.05, 09:47
        dzieki... :)
        • wunia83 Re: naczynka-nogi 23.07.05, 10:37
          Mi dermatolog na taki właśnie problem przepisała maść Aescin. Ale dopiero
          zaczynam stosować, więc jeszcze nie wiem, czy działa
          • wunia83 Re: naczynka-nogi 23.07.05, 13:01
            Aha, i doustnie Cyclonamine
            • morelka4 Re: naczynka-nogi 23.07.05, 13:41
              Pamietasz moze ile to kosztuje??
              • wunia83 Re: naczynka-nogi 23.07.05, 17:00
                nie wiem, czy to pytanie do mnie - jeśli tak, Aescin kosztuje ok.20zł :)
                • Gość: ola Re: naczynka-nogi IP: 212.182.94.* 23.07.05, 18:34
                  a mogłabys napisać jakie masz te naczynka? Tzn.gdzie itp.
                  • wunia83 Re: naczynka-nogi 23.07.05, 19:07
                    mam na udach, z przodu, czerwone pajączki, a jedno już tak się bardzo
                    rozszerzyło, że jest takie fioletowo-seledynowe :(

dermatolog powiedziała, że ten Aescin powinien je zmniejszyć, ale całkowicie ich
                    na pewno nie zlikwiduje :( no ale zapobiegnie powstawaniu nowych

trzeba go wcierać ruchem od dołu do góry - nie wiem, dlaczego, ale to podobno ważne
                • morelka4 Tak, pytanie bylo do Ciebie:) Dzieki:) (n/t) 23.07.05, 18:44

• Gość: raggio.del.sole Re: Tak, pytanie bylo do Ciebie:) Dzieki:) (n/t) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:06
                    daj koniecznie znac czy dziala!
                    mi na nogach peka coraz wiecej i wyglada to okropnie:(
                    zastanawiam sie nad laserem,podobno mozna zalatwic sobie skierowanie i nic za
                    to nie placi, ale powiedzcie mi ,mam 19 lat i czy kuracja laserowa w moim wieku
                    to nie przesada?
                    • wunia83 Re: Tak, pytanie bylo do Ciebie:) Dzieki:) (n/t) 23.07.05, 19:11
                      Ja też chciałam laser. Ale dermatolog powiedziała, że nawet jeśli mi je zamknie,
                      to i tak pękną w innym miejscu, więc szkoda pieniędzy :( Ale to chyba dermatolog
                      musi zdecydować - spróbuj, może Twoje naczynka bardziej się do tego nadają :)
                      • morelka4 Re: Tak, pytanie bylo do Ciebie:) Dzieki:) (n/t) 23.07.05, 19:54
                        Tez slyszalam ze po zabiegu moga pekac w innych miejscach, ale z drugiej strony
                        trzeba cos z nimi zrobic. Skoro juz teraz mi pekaja to strach pomylsec jak beda
                        wygladac moje nogi za 10-15 lat. Dodam ze mam dopiero 24 lata. Moja lekarka
                        robila sobie taki zabieg (tylko nie pamietam czy to byl laser czy
                        chirurgicznie) i jest bardzo zadowolona. Polecila mi tez Detralex do lykania co
                        niby ma zapobiekac nowym.
                        • Gość: raggio.del.sole Re: Tak, pytanie bylo do Ciebie:) Dzieki:) (n/t) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:07
                          no niby pękna w innym miejscu ale teraz tez pękają w innych miejscach:p
                          • Gość: pantuff Re: Tak, pytanie bylo do Ciebie:) Dzieki:) (n/t) IP: 193.151.48.* 24.07.05, 02:37
                            bo z tym naczynkami to jest tak, ze jak sie ma sklonnosci to nic nie pomoze :(
                            jedyne co mozecie robic to:
                            1)odpowiednia dieta, ktora nie bedzie przyspieszala pekania naczynek i wzmocni
                            te, ktore sie uchowaly (nie pytajcie o przepisy, bo jestem kiepska w trzymaniu
                            jakiejkolwiek diety :P)
                            2)rutinoscorbin i inne tego typu leki, ktore maja za zadanie zmniejszyc
                            przepuszczalnosc naczyn wlosowatych wzmacniajac ich scianki
                            3)zele, kremy, ktore tez maja wzmacniac naczynka i ewentualnie troche pomoc
                            przy "swiezych" sprawach
                            4)zabieg laserowy usunie zmiany, ale to nie remedium na nowe naczynka, ktore i
                            tak beda powstawac na nowo (oczywiscie to zalezy jak dbacie o cialo)
                            5) nie opalac sie!!!!! slonce i solarium, a takze sauna i gorace kapiele to
                            wrog numer 1 kruchych naczynek
                            6)antykoncepcja hormonalna i wszelkie leki z hormonami bardzo zle wplywaja na
                            naczynka (u mnie wystarczylo kilka miesiecy i mam taki wianuszek zylek wokol
                            kostek!)
                            7) nalezy cwiczyc, ale tez nie wolno uprawiac wszystkich sportow. wskazany jest
                            rowerek, basen, spacery, ale juz np.areobik czy silownia moga wykonczyc
                            naczynka, bo krew szybciej przez nie przeplywa i je uszkadza. nalezy unikac
                            wytezonego wysilku fizycznego jesli jest np. goraco
                            8) nalezy unikac obcislej odziezy. to ze spodnie cisna cie w pasie moze np.
                            spowodowac pekanie naczyek na lydkach
                            9) nic mi wiecej nie przychodzi do glowy, ale jest masa wskazan i
                            przeciwskazan, ktorych warto przestrzegac jesli ma sie taki problem.
                            pamietajcie tez o tym, ze warto zadbac o naczynka, bo takie nieleczone moga
                            prowadzic do trudnego do wyleczenia tradziku rozowatego.
                            najlepiej bedzie jak pojdziecie do dermatologa i troche poczytacie na ten temat.
                            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka