Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O POMOC-WYPADAJĄ MI WŁOSY

27.07.05, 09:04
MAM DŁUGIE - ZAPUSZCZAM BO 6 SIERPNIA MAM ŚLUB, ALE OD JAKIEGOŚ CZASU
ZAOBSERWOWAŁAM, ŻE BARDZO WYPADAJĄ MI WŁOSY. UŻYWAM TYLKO SZAMPONÓW PANTENE
PRO-V NAJBARDZIEJ PASUJE MI "ZIMOWA OCHRONA" ALE TERAZ JUŻ CIĘŻKO KUPIĆ TĄ
SERIĘ, OBECNIE STOSUJĘ "LETNIĄ OCHRONĘ" SZAMPON I ODŻYWKA. WŁOSY MAM CIEMNE
(FARBOWANE) CIENKIE I CORAZ RZADSZE. POMOCY!
DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM. ILONA
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: PROSZĘ O POMOC-WYPADAJĄ MI WŁOSY 28.07.05, 10:01
      wypadania nie powstrzymasz do ślubu, bo to za mało czasu, ale jeśli chcesz je
      powstrzymać trwale - to dermatolog. rozpozna przyczynę wypadania i przepisze
      odpowiedni środek. a jeśli chcesz coś zrobić przed ślubem na własną rękę, to
      np. szampon Dermena, odżywka Wax, wyciąg ze skrzypu polnego doustnie.
    • oksana.zarewicz Re: PROSZĘ O POMOC-WYPADAJĄ MI WŁOSY 29.08.05, 09:03
      Witaj Ilono
      Jeżeli masz farbowane włosy to seria Letnia ochrona to dobry wybór. Natomiast
      to, że wypadają ci włosy, zwłaszcza jeżeli obserwujesz, że stały się rzadsze,
      wymaga natychmiastowej diagnostyki specjalistycznej. Radzę ci skonsultuj się z
      dobrym dermatologiem.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • spczolka Re: PROSZĘ O POMOC-WYPADAJĄ MI WŁOSY 30.08.05, 14:35
      Na wypadanie włosów najlepsza jest czarna rzepa. Tylko nie taka w saszetkach czy
      płynie ale prawdziwa, świerza.

Bierzesz 2 czarne rzepy, myjesz i ze skórką wrzucasz so sokowirówki. Jak nie
      masz sokowirówki to trzesz na tarce a potem przez gazik wyciskasz sok.
      Są dwie szkoły nakładania:
      Pierwsza to taka, że przed każdym myciem włosów wcierasz ten sok w skórę głowy i
      owijasz w folię i ręcznik itak sobie przez pół godziny, godzinę chodzisz a potem
      myjesz głowę jak zwykle.
      Druga to myjesz głowę a po umyciu wcierasz ten płyn i suszysz głowę ręcznikiem
      tak jak zwykle. Na podczątku trochę śmierdzi ale szybko wietrzeje.

Po nałożeniu niektórzy odczuwają silnem, nieznośne pieczenie ale to normalne.
      Jeśli masz takie pieczenie to lepiej zastosować pierwszą metodę bo popiecze pół
      godziny a potem spłuczesz a tak to cię może cały czas piec.

Metoda skuteczna w 100%. Po tygodniu widać efekty. No chyba, że wypadanie ma
      jakieś silne podłoże chorobowe, to same wcierki mogą nie pomóc. Dobrze jest brać
      w czasie kuracji odpowiednie witaminy i mikroelementy. Niektórzy polecają też
      drożdźe, Podobno też dają efekty ale ja nie próbowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka