Dodaj do ulubionych

nie mogę sie opalić:(:(:(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:11
Cześć...może mi coś podpowiecie??
Mam dość jasną karnacje i mój problem polega na tym że nie mogę się opalić;/.
Wkurza mnie to, że jak idę ulicą to wyglądam bladziutko:(. Myslałam żeby iść
do solarium(podobno jak się pójdzie ze 2 razy to później szybciej się opala).
Co Wy na to??
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: nie mogę sie opalić:(:(:( IP: 213.241.34.* 02.08.05, 12:15
      kup samoopalacz.
      albo beta karotnen, aktywator opalania i filtr.
    • Gość: annan_ Re: nie mogę sie opalić:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:34
      skoro masz jasna, bardzo jasna karnacje, nie powinnas wychodzic na slonce bez odpowiednio duzego filtru ma cialku - po prostu poparzysz sie i juz: spieczesz na buraka, skora zejdzie i po opalaniu. kup wysoki filtr (ja wiem, 20?) wysmaruj sie i przebywaj duzo na sloncu, ale nie lez plackiem, bo to nic nie da. muszisz przebywac czesto, ale najlepiej w ruchu i nie statycznie (jakis sport? rowerek, pilka, spacery?). codziennie po trochu powinno przyzwyczaic skore do slonca i wytwarzania melaniny. solarium chyba ci nic nie pomoze: chyba ze w malych dawkach przez dluzszy czas.
      • Gość: pump_it_up Re: nie mogę sie opalić:(:(:( IP: *.broker.com.pl 02.08.05, 16:23
        Mam podobny ''problem'' z tym, ze ja zaakceptowalam juz swoja biala skore i nie
        zalezy mi na tym, zeby sie zmienic. W ciagu swoich 20 lat zycia nigdy nie bylam
        opalona. W okresie dojrzewania wstydzilam sie swojej karnacji i cale lato
        potrafilam przechodzic w dzinsach, glanach;)i zwiewnych koszulach. Dlatego tez
        moja skora nie jest przyzwyczajona do slonca. Pare razy probowalam sie opalac,
        ale po paru godzinach lezenia nad jeziorem moja skora byla spieczona. A kilka
        dni pozniej schodzila, razem z 'wspaniala opalenizna';). Uznalam wiec, ze nie
        ma sensu sie tak meczyc i na sile probowac sie dopasowac do tych wszystkich
        ladnie opalonych kobiet. Pomysl w ten sposob, ze przynajmniej jestes
        oryginalna;). A jesli naprawde przeskadza Ci jasna skora, radze zaopatrzyc sie
        w 2 olejki do opalania. Przez pierwszych kilka dni uzywaj tego z wyzszym
        faktorem, potem zmien na nizszy. Musisz miec duzo czasu i cierpliwosci, bo
        opalenizna nie przyjdzie od razu;). Pzdr.
        • Gość: ela Re: nie mogę sie opalić:(:(:( IP: 213.25.34.* 02.08.05, 19:30
          ja od dziecka mam bardzo ciemna karnacje ale i tak nie rozstaje sie z kremem do
          opalania-nawet w zimie mam go w torebce, faktor 30!! a na twarz 100!!! pamietaj
          slonce to nie zabawa-moze zniszczyc ci skore, skoro masz jeszcze jasna karnacje
          to twoja skora nie ma naturalnej ochrony-smaruj sie kremem ochronnym i nie lez
          plackiem na sloncu tylko sie ruszaj, o solarium najlepiej zapomnij, a jak
          idziesz ulica to pomysl sobie-wole miec biala skore niz zmarszczki i raka na
          starosc.jasna skora byla w przeszlosci znakiem rozpoznawczym arystokracji!!!!!
          • Gość: ania Re: nie mogę sie opalić:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:56
            ooo to może płynie we mnie szlachecka krew :D
            • Gość: m. Re: nie mogę sie opalić:(:(:( IP: *.net.autocom.pl 02.08.05, 20:04
              we mnie chyba tez plynie, bo rowniez naleze do osob bladych, ktore ciagle
              slysza "jaka ty dzis blada jestes":),a ja blada jestem bylam i pewnie bede,do
              opalania stosuje w polsce filtr 20, za granica 25 i cos tam mnie lapie, ale
              tyle ze i tak w porownaniu z innymi wygladam kompletnie blado,mysle,ze do tego
              trzeba przywyknac, wole byc blada niz spalona i czerwona,pozdrawiam!
              • Gość: annan_ Re: nie mogę sie opalić:(:(:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:41
                oj, dziewuszki, moze i fajnie sobie westchnac: "jaka ona ma wspaniala opalenizne" na widok panny, ktora ma opalenizne jak cera mulatki. ale z drugiej strony, czy to troche nie nudne by bylo, gdyby wszyscy tacy brazowiutcy chodzili? ja opalam sie raczej srednio, mam jasna karnacje, opalam sie na zlowty kolor, nigdy w zyciu, nawet po wakacjach nad morzem, nie bylam opalona na czekolade, bo po prostu z moja jasna skora to nie mozliwe. lubie siebie, podoba mi sie taki kolorek jaki mam.
                jedynie w zimie chyba zaczne chodzic na solarium, by podtrzymac kolorek lata. po prostu sino rozowy kolor nie wyglada zbyt kuszaco ani elegancko.
    • astra_t Re: nie mogę sie opalić:(:(:( 02.08.05, 20:40
      Je równiez nie mogę się opalić, zwłaszcza na nogach. Solarium nie lubię. W tym
      roku machnełam jednak ręką na naturalną opaleniznę - używam samoopalacza i po
      problemie!:)
      Przekonałam się, że warto zainwestować w dobry samoopalacz. Polecam L'Oreala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka